Preview ∣ 36. kolo LaLigy: Levante UD - FC Barcelona

Preview ∣ 36. kolo LaLigy: Levante UD - FC Barcelona
Program LaLigy pokračuje vloženým 36. kolem. Barcelona svůj zápas odehraje v úterý na hřišti Levante. Zamotaná situace v čele tabulky se po víkendovém kole nezměnila. Oba šlágry skončily remízou a bodové rozestupy mezi jednotlivými kluby zůstaly beze změny.
 
Barcelona v sobotním šlágru kola remizovala s vedoucím Atléticem 0:0. V prvním poločase po vlažné dvacetiminutovce dominovali hosté, což potvrzují také statistiky. Za prvních 45 minut si hosté vypracovali šance a připsali si hned devět střel (z toho šest na branku). Největší šanci Barcelony měl po krásném sólu Messi, jeho střelu ale Oblak vyrazil na roh. V druhém poločase se výkon Barcelony zlepšil. Do šance se dostali Piqué a Araújo. Druhý jmenovaný o chvíli později také vstřelil gól, který ale kvůli ofsajdu nebyl uznán. Největší šanci měl po centru Alby Dembélé, jeho střela hlavou ale skončila nad bránou. Poslední šanci utkání měl Lionel Messi z přímého kopu, jeho střela ovšem letěla kousek vedle brány. Utkání tak skončilo remízou a bodové rozdíly mezi týmy se tak nezměnily. "Věděli jsme, že to bude těžký zápas. V prvním poločase měl velkou šanci Leo, ve druhém Ousmane. Měli jsme často míč pod kontrolou. Věděli jsme, že je Atlético silné v defenzívě," hodnotil utkání asistent Alfred Schreuder.
 
Levante v minulém zápase remizovalo 2:2 na hřišti Deportiva Alavés. Obě branky hostů vstřelil v prvním poločase Morales a o vítězství přišli gólem z 89. minuty. Levante se nachází na čtrnáctém místě tabulky se ziskem devětatřiceti bodů. Z posledních pěti zápasů získalo pouze jeden bod (0-1-4). Zajímavostí je, že Levante dokázalo v této sezóně během necelého měsíce vyhrát na půdě Realu i Atlética. Probojovalo se také do semifinále Copa del Rey, ve kterém nestačilo na Bilbao. Oba zápasy skončily 1:1 a o postupu rozhodovalo prodloužení. Nejlepším střelcem je s dvanácti góly již zmiňovaný Jose Morales.
 
Oba týmy se spolu naposledy utkaly v prosinci minulého roku. Na Camp Nou vyhrála domácí Barcelona 1:0. Vítěznou branku vstřelil v 76. minutě Messi. Z posledních pěti ligových utkání jednou vyhrálo Levante a čtyřikrát Barcelona.
 
Domácí Levante by v tomto zápase mělo postrádat tři zraněné hráče. Na straně Barcelony budou chybět dlouhodobě zranění Fati a Coutinho. Otazník visí nad Busquetsem, který musel v sobotu po střetu se soupeřem střídat již v prvním poločase. Je pravděpodobné, že minimálně jeden zápas záložník vynechá.

Predikce utkání

LaLiga - 36. kolo 11. května 2021, 22:00 Estadi Ciutat de València Review

Levante UD

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Levante UD

Cardenas - Miramon, Postigo, Róber Pier, Clerc - de Frutos, Malsa, Melero, Morales - Cantero, Gomez Alcon

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Araújo, Piqué, Lenglet - Dest, De Jong, Moriba, Pedri, Alba - Messi, Griezmann

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Levante UD

08.05.2021 – Deportivo Alavés 2:2 Levante UD – LaLiga 30.04.2021 – Celta Vigo 2:0 Levante UD – LaLiga 24.04.2021 – Elche CF 1:0 Levante UD – LaLiga 21.04.2021 – Levante UD 0:1 Sevilla FC – LaLiga 18.04.2021 – Levante UD 1:5 Villarreal CF – LaLiga

Poslední zápasy
FC Barcelona

08.05.2021 – FC Barcelona 0:0 Atlético Madrid – LaLiga 02.05.2021 – Valencia CF 2:3 FC Barcelona – LaLiga 29.04.2021 – FC Barcelona 1:2 Granada CF – LaLiga 25.04.2021 – Villarreal CF 1:2 FC Barcelona – LaLiga 22.04.2021 – FC Barcelona 5:2 Getafe CF – LaLiga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
13.12.2020

FC Barcelona
1:0

Levante UD
02.02.2020

FC Barcelona
2:1

Levante UD
02.11.2019

Levante UD
3:1

FC Barcelona
27.04.2019

FC Barcelona
1:0

Levante UD
17.01.2019

FC Barcelona
3:0

Levante UD

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

La_Pulga
Tipér

Povinné naše víťazstvo, plus čakanie na zaváhanie konkurentov, v tejto situácii už niet nad čím filozovať. Verím do konca, vamos Barca!

10.05.2021, 11:47
La_Pulga La_Pulga
Tipér

* filozofovať

10.05.2021, 11:48
vikinecek
Tipér

Kto by povedal, že nevstrelenie druhého gólu Granade bude mať také následky :-)

10.05.2021, 15:15
pmadar1
Člen fanklubu (neaktivní)

Levante 0:2 Barcelona
Granada 2:1 Real
Atlético 0:1 Sociedad

O kávu?

11.05.2021, 09:13
karlos pmadar1
Tipér

Tak jestli se trefíš, klidně tě tu budeme uctívat :D

11.05.2021, 10:56
pmadar1 karlos
Člen fanklubu (neaktivní)

smileysmileysmiley

11.05.2021, 12:03
Biscuit pmadar1
Tipér

Já bych to viděl takhle : Lev vs Barca 1:3, Granada vs Real 1:2, Atletico vs Socky 1:0. O kávu smiley

11.05.2021, 18:56
cechoma
Tipér

V sestavě místo Pedriho Messi a podpořit útok. Abychom skutečně hráli na dva útočníky. Klidně i Martina. Odvede černou práci, to mu jde a Griez bude mít trochu volněji. Ale předpokládám, že opět budeme hrát styl házené a čekat, jestli Messi projde do šestnáctky.

Mimochodem v současnosti skutečně hrajeme styl házené. Tiky taka založený na rychlosti pohybu a prunikovych přihrávkách toto označení dostal neprávem. Ale teď? Přehazování míče ze strany na stranu před 16 a čekání na průnik pivota za obranu. Hrozná nuda. :-\

11.05.2021, 09:43
cechoma cechoma
Tipér

Ideální sestavu za mě vidím 4-2-2-2 Alba, Pique, Araujo, Dest - de Jong, Roberto - Pedri (Moriba), Messi - Griez, Martin

Stejně nechápu, proč pořád hrajeme na 3 stopery, když na stoperech máme největší mezery ohledně hráčů. Navíc když se dost často některý ze stoperu posune na pozici zálohy. A nic proti, ale nasi stoperi toho moc technicky nevymyslí.

Koemana mám rád, ale poslední zapasy fakt nechápu

11.05.2021, 09:52
karlos cechoma
Tipér

Pokud hraješ na 2 stopery, kteří nejsou nic moc, tak hra a výsledek stojí za prt. Pokud to ale roztáhneš mezi 3 stopery, jejich výkonnost se rapidně zlepší. Mají tam vzádu více možností kam přihrát, pokud to zkazí, tak tam sjou ještě dva, krajní beci hrajou víše -> další možnost kam přihrát (možnost založení útoku) atd. atd. Příkladem mohou být stopeři Chelsea. Tam se všichni tak rozehráli, že i Christensen, kterej stál za prt, lidi ho chtěli prodat, tak je skoro lepší, jak Silva. To samé Zouma. U nás se díky tomu rozehrál Mingueza a Lenglet. Né tak, jak v Chelsea, ale jsou rozhodně lepší.

11.05.2021, 11:01
cechoma karlos
Tipér

Jo, to je vlastně pravdasmileyale hra na jednoho útočníka mi prostě vadí

11.05.2021, 13:15
roman1978 cechoma
Tipér

Já nevím, proč to pořád někdo nechápe. Ideální sestava pro Barcu je 433 howhg.

11.05.2021, 13:23
cechoma roman1978
Tipér

Ano a dokonce i hráče na to máme :-D

11.05.2021, 16:20
Andreas cechoma
Tipér

Toto mi strasne lezie na nervy ak niekto cely sezonu nedokaze pochopit, ze mame len jedno ciste kridlo a aj to jedno ktidlo nepodava konzistentne vykony. Ako moze niekto chciet aby sa hralo 433 ak tam typologicky momentalne je len jeden kridelnik ? Koeman si zasluzi vsetok respekt za to, ze dokazal Griezmanna vytiahnut z hovien a dat mu poziciu, kde si nezavadzia s Leom a je olatny a rozdielovy hrac. Ano, ak by sme mali 3 ci 4 kvalitne kridla, kritiku pochopim. Ale takto je to vyslovene smiesne

11.05.2021, 17:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Dohoda s Depayem

Memphis Depay je další posilou pro příští sezónu. Měl by podepsat smlouvu do roku 2023, s možným prodloužením o rok. O transferu informuje Fabrizio Romano. 


Prodlouží Dembelé?

Vedení Barcelony začalo dle Sport.es intenzivně pracovat na prodloužení smlouvy Ousmane Dembelého. Hráčovi vyprší kontrakt v létě 2022. Cílem je prodloužit smlouvu ještě před koncem mistrovství Evropy, v případě, že se to nepodaří bude hráč umístěn na přestupní listinu.


Soupeř v rámci Joana Gampera

V rámci tradičního přípravného poháru Joana Gampera si Barcelona pozvala Manchester City. Zápas bude věnován Juanu Carlosovi Unzuému a podpoře v boji proti ALS.


Pellegrini v hledáčku Barcelony

Katalánský velkoklub má podle informací Mundodeportivo v hledáčku Lorenza Pellegriniho. Italskému záložníkovi ve službách AS Řím vyprší smlouva v létě 2022 a jeho tržní cena je 40 mil. euro.


Koeman zůstává

Vedení Barcelony dnes odpoledne potvrdí setrvání Ronalda Koemana v pozici hlavního trenéra. Zároveň by mu měl být prodloužen kontrakt do roku 2023.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Club Atlético de Madrid 86
2. Real Madrid CF 84
3. FC Barcelona 79
4. Sevilla FC 77
5. Real Sociedad de Fútbol 62
6. Real Betis Balompié 61
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Lionel Messi 30
2. Antoine Griezmann 13
3. Ousmane Dembélé 6
4. Ansu Fati 4
5. Pedri 3
6. Jordi Alba 3
7. Frenkie de Jong 3
Zobrazit celou tabulku

 

Chat