UD Levante 3:3 FC Barcelona

UD Levante 3:3 FC Barcelona

Barcelona ztratila další zápas, který už se dal po prvním poločase považovat za vyhraný, a naděje na titul definitivně pohasla. 

Barcelona vstoupila do zápasu skvěle, na čemž měl zásluhu zejména důrazný De Jong, který už ve 2. a poté v 5. minutě velice podobným způsobem připravil dvě obrovské šance Pedrimu, bohužel rodák z Kanárských ostrovů jimi pohrdl. Následně se Messimu z přímého kopu nepodařilo podstřelit zeď a dalších 20 minut mohli být domácí vzadu celkem v klidu.

Katalánci sice dobře napadali, ale v kombinaci jim scházela přesnost. A nevyužité šance se jim zase mohli vymstít, když Dembélé podklouzl a Toňo se najednou ocitl ve velmi dobré příležitosti, naštěstí nahrávku pokazil. Do vedení tak ve 26. minutě přece jen šla Barcelona: sražený centr Alby poslal Messi z voleje přesně k tyči.

Dvě minuty nato Messi pěkným pasem vybízel pro změnu Albu, jenže tomu se volej vůbec nepovedl. Hostující kapitán pak střílel mimo, na druhé straně si na Ter Stegena nepřišel Bardhi. Ve 34. minutě tak mohla Barça zvýšit, když Messi poslal do úniku Dembélého, ten těsně před lajnou vrátil Pedrimu a mladý záložník se tentokrát mýlit nemohl. Závěr poločasu po sérii rohových kopů Levante, které šly do velké míry na vrub Busquetsovým špatným rozehrávkám, opět patřil Barceloně, ovšem Araújo ani Busquets se hlavou neprosadili.

Ve druhé půli znovu přišlo nejprve ohrožení brány Levante. Messimu ale ve 47. minutě střela vůbec nesedla a De Jongův technický pokus v 56. minutě poté, co byl brankář Fernández prakticky překonaný, skončil nad. Samozřejmě tedy v 57. minutě muselo následovat snížení: Miramón dostal dost prostoru na centr, na který si přes Roberta naskočil Melero.

O chvíli později, když Barcelona zazdila další gólovku, přišla pohroma. Zbytečně komplikovaná rozehrávka vyústila ve ztrátu míče a do vápna se po nákopu Martího přiřítil Morales, jenž srovnal! Vyrovnaný stav však neměl dlouhého trvání, protože v 64. minutě dostal Griezmann s pomocí obránce míč na osamoceného Dembélého, který konečně rozvlnil síť.

Nicméně Levante, nabuzené slepenými góly, stále cítilo šanci a hrálo mnohem dravěji než v prvním poločase. Paradoxně v momentu, kdy měla Barça hru zase pod kontrolou, přišlo další vyrovnání. Běžela 83. minuta, když Dest při bránění Toňa podklouzla, pak ještě tečoval míč a León skóroval, 3:3. Po této ráně se už Barcelona zvednout nedokázala.


Přehled utkání

11. května 2021, 22:00 Estadi Ciutat de València

Levante UD

3 : 3

FC Barcelona

  26' Messi
  34' Pedri (A - Dembélé)
Melero (A - Miramón) 57'  
Morales 60'  
  64' Dembélé
Frutos 67'  
  77' De Jong
Morales 78'  
León (A - Toňo) 83'  
  91' Lenglet
Sestava

Fernández - Miramón (75' Coke), Vezo, Duarte (61' Malsa), Toňo - Frutos, Pier, Melero, Bardhi (61' Gómez) - Martí (75' León), Morales (90' Kochorashvili)

Sestava

ter Stegen - Araújo (46' Roberto; 85' Puig), Piqué, Lenglet - Busquets - Dembélé (81' Dest), De Jong, Pedri (74' Mingueza), Alba - Messi, Griezmann (81' Braithwaite)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Po dnešní serií geniálních střídaní musí Koeman letět.

11.05.2021, 23:59

Tak kde je ten, co mi minule tvrdil, že ještě není nic ztraceno smiley

Těžko vyhrávat zápasy s takovou obranou, Piqué se asi zapomněl před zápasem v šatně. Sergi Roberto, Dest, jeden horší než druhý. Mám pocit, že všichni soupeři táhnou útoky přes naši pravou stranu.

Dnes by ale měli víc zpytovat svědomí útočníci, tři góly jsou žalostně málo, když vezmu v potaz, co všechno nám mizerně bránící Levante dovolilo.

12.05.2021, 00:07
La Pulga absint

Som tu a nehanbím sa za to, že nedávam hlavu dole. Raz to vyjde, raz nie. Raz si hore, raz dole. Taký je futbal a vlastne celý život. PEACE!

12.05.2021, 00:31
absint La Pulga

V pohodě, nemyslím to nijak zle, jen jsem si prostě nemohl odpustit to rýpnutí smiley

12.05.2021, 00:40

Jsem nasraný - nejenom proto, že Barca nevyužila možnost jít do čela ligy, že ztratila body, ale hlavně proto, že Levante stačilo hrát jeden poločas lépe. Jestli Barca něco nezačne dělat s obranou, hlavně na pravé straně, tak prostě tyhle zápasy vyhrávat nebude. Také je komické, jak všichni uchazeči o titul ztrácejí body, jako by ligu nechtěl vyhrát nikdo. Zvláštní sezóna. smiley

12.05.2021, 00:09

Naozaj, veľmi veľmi ma mrzí, že to musím napísať, ale titul si bohužiaľ nezaslúžime. Viem, písal som minule, že neriešim porazenecké reči. Áno, nechcem sa vzdávať ani teraz, nechcem na veci nadávať, chcem prirodzene fandiť do konca, ale zas treba byť objektívny. Máme obrovské medzery, veľké zápasy očividne nezvládame (Atleti, Real, PSG...) a čo je dosť zlé, kazíme si to už aj proti outsiderom (Granada, Levante, Cadiz). Sme veľmi slabí po mentálnej stránke. Zas ale musím uznať, že som nečakal, že budeme bojovať do konca o titul. V prvej polke sezóny sme boli ešte v horších problémoch, no keď sa zdá, že sa situáca zlepšuje, prídu totálne spackané zápasy. Ja ale chcem držať hlavu hore a veriť, že toto všetko čo prežívame, je tŕnitá cesta, ktorá sa zmení na niečo veľké a silné, na čo sme boli zvyknutí. Barca navždy!!! smileysmileysmileysmiley

12.05.2021, 00:10
Caltic8
Administrátor

Tak nám nakonec prohrály titul zápasy proti Cádizu, Granadě a Levante, ve kterých vedeme, jsme lepší, ale najednou to dokážeme nějak posrat.

Opravdu by mě překvapilo, kdyby chtěl Messi zůstat, mimo něj jsou schopni podat odpovídající výkon tak dva tři hráči, a to ani ne stabilně. On v těch třech zápasech proti soupeři ze středu tabulky pokaždé udělá první krok úvodním gólem, dnes ještě dva připravil, ale stejně je to málo...

U nás to takový Pedri potřebuje třikrát před prázdnou, aby se trefil, na druhé straně pak každý vypadá jako kanonýr. Griezmann se za ty tři zápasy dostane dohromady do tří šancí (?), gól od něj nelze čekat žádný.

A defenziva vypadá podobně beznadějně, protože Koeman zkusil všechno a jediný perspektivní je akorát Araújo. Jenže ten se zase neumí protáhnout, takže musí o poločase střídat a bezzubý soupeř během tří minut vyrovná. Nejvíc naloženo samozřejmě dostane Roberto, proto bych rád zmínil, že Piqué kromě vyloženě jednoduchých situací neuhlídal nikoho a že Busquets ještě tvořil šance Levante.

12.05.2021, 00:45
GoldDigger Caltic8

Ve všem ses trefil a kdo by tvrdil opak asi nesleduje stejnou Barcelonu smiley

12.05.2021, 03:25
larnel Caltic8

Myslím, že sleduji stejnou Barcelonu, ale nebyl bych až tak kritický ke všemu.
S první větou naprosto souhlasím a je to až neuvěřitelné, jak dokážeme podělat vyhrané zápasy s průměrným soupeřem. Už jednou jsem za to dostal tady spršku, ale tato sezona je prostě nějaká divná, nemáme štěstí a ta negativní aura se nese od začátku sezony-Messiho kauza. Nepamatuji si (a to sleduji Barcu pravidelněji 15let), kdy by jsme v tolika zápasech dostali goly v podstatě z každé šance, co měl soupeř a tím ztratili body. Ani to nebyly žádné super šance, prostě vystřelili a spadlo to tam. Spousta neuvěřitelných nešťastných penalt atd. Prostě něco je divně. I tak jsme se prali o titul až do posledních kol.

Messimu do hlavy nikdo nevidí, ale nevím, proč by neměl zůstat. Proč by neměl "vychovávat a učit" mladíky kolem sebe. Nemám úplný přehled o všech týmech, ale má nějaký TOP tým tak mladý tým jako my? Pedri, Araujo, Mingueza, Puig, Dembélé, Fati, Dest, Moriba atd. Všechno kluci kole 20 let, kteří potřebují zkušenosti, aby vyhrávali velké zápasy a neztráceli body se slabšími. Messi vše vyhrál, tak proč překopávat kompletně celý život stěhováním do PSG nebo City, když ani tam nebude mít jistotu, že něco vyhraje.

Z mého pohledu si obrana sedne. Když s ní Koeman nebude tak točit, nespadne tam každá polostřela, tak to příští sezonu půjde lépe. Arajo a Mingueza byli hráči pro B tým a tak potřebují se otrkat s mnohem kvalitními útočníky.

Co nám hodně chybí je nějaké extra křídlo, které dokáže obejít jeden na jednoho, aby na to nebyl Messi sám. Jako byl Neymar, Henry, Ronaldinho atd. Takto všem týmům stačí soustředit se na Messiho. Obrovská škoda Fatiho-ten na to měl. Dembélé má záblesky geniality, ale nejsou to trvalé výkony a Griezman prostě jeden na jednoho neumí. je to úplně jiný typ útočníka na náběhy, které mu tam ale nikdo nedává.

Nejdříve jsem byl taky strašně naštvaný a věřil, že při troše štěstí ten titul dáme, ale na začátku všichni věděli, že tato sezona bude přestavbová a příští by měla být mnohem lepší-i třeba s diváky, kteří ty top hráče dokáží hodně namotivovat.

12.05.2021, 07:33
Caltic8 larnel
Administrátor

Messi chce hlavně vyhrát LM a od posledního triumfu přes šesti lety kolem sebe má jenom horší a horší tým, který je čím dál víc pro smích. Navíc už nemá ani tu záplatu v podobě ligového titulu, ačkoliv je každý rok s přehledem nejlepší hráč ve Španělsku. Opravdu nevím, proč by měl cítit povinnost někoho vychovávat ještě další rok, kdy nebude mít šanci vyhrát LM, a jestli přijde Mbappé do Realu, s největší pravděpodobností nevyhraje ani ligu.

12.05.2021, 08:22
larnel Caltic8

Messiho vyjádření , že chce vyhrát LM a nic jiného ho nezajímá jsem nikde neviděl, ale možná to někdy řekl. Neymar s Mbappém ji s PSG taky ještě nevyhráli a tým mají pořád lepší a lepší. Každý rok vyletí nějaký tým (Liverpool, Bayern, Chelsea, Real)....jaký tým vybrat? City taky měli poslední roky skvělý kádr a ve finále jsou poprve.
Real má přestárlý kádr a jeden předražený Mbappe to nezachrání. Kdo ví, jak tam ta přestavba proběhne bez peněz.
A já nemluvím o pocitu povinnosti. Spíš o jistotě, kterou v Barce má. Budou hvězdy v PSG nebo City makat dozadu za Messiho? Smíří se z jeho přemrštěným platem, který oni nemají? Zapadne tam do kolektivu? Zapadne do stylu hry? Je to spousta otázek pro něj a ne jen chci vyhrát LM.
Kdyby nikdy LM nevyhrál, tak chápu, že chce třeba jako Henry jinam, ale on ji vyhrál několikrát.

12.05.2021, 10:12
absint Caltic8

Já jsem teda přesvědčený, že Messi zůstane. Když pominu rodinu, jazyk a všechny ty věci, co přímo s fotbalem nesouvisí, vypadá to, že už o něj ani není zájem.
City už dalo ruce pryč, a tak asi jediným adeptem na výhru LM, který by ho mohl vzít je PSG, tým, který pravděpodobně nevyhraje ani tu svou srandaligu. Ještě pokud jim v létě odejde Mbappé, jak říkáš, nemyslím, že by si tam Messi nějak polepšil a dosáhl na ten vynsěný poslední titul LM.

12.05.2021, 12:34

Pique už v bohužel v základní sestavě nemá co dělat. Kdybychom to nechali jen na mladých, nedopadlo by to hůř. I když jsem ho měl vždycky rád, nevím, jestli by se neměl začít víc věnovat svýmu byznysu a na fotbal se vyprdnout. Nebo naopak, nechat byznys na důchod a začít sakra dupat na tom hřišti.

12.05.2021, 07:10
Andreas F4BRE

Presne toto ma vcera napadlo. Mam taky pocit, ze po psychickej stranke su Mingueza ci Araujo niekde uplne inde ako Pique , Alba a Busquets. Uz dlhsie sledujem tu letargiu, kedy hraci , ktori by mali byt vzorom a lidrami posobia naopak ako ziaci z Cadet A. Fakt by uz to muzstvo malo hrat bez nich. Aj za cenu ich odchodu z klubu.

12.05.2021, 07:49

sesumarizoval bych to takto: koeman out.

12.05.2021, 07:19

Pojdme uz zkusit toho Xaviho. Koeman dokazal dostat tym do kondice, vlil jim v jedne casti sezony energii do zil, ale jinak se chova jak maly decko. Neco si snazi dokazat tim, ze naprosto odstavil hrace, ktery mohl byt v teto sezone klicovy. Nasazuje porad stejny hrace, dokud se mu nekdo neco neudela, co se mu nelibi. To ho pak zase posadi na lavicku ( az na vyjimky) do ty doby, nez mu nezbyva nic jinyho nez ho nasadit. Stridani postradaji logiku. Taktika se vybira podobnym stylem. Hraji to co mi fungovalo vcera a teprve az kdyz to petkrat nevyjde tak to mozna zmenim.

12.05.2021, 07:23

Já bych tomu týmu nevyčítal některé herní nedokonalosti, ale ty zoufalé a opakující se ztráty koncentrace a taktickou nevyspělost - nevím, co z toho jde za trenérem - to je prostě obrovské zklamání a titul nám nepatří.

12.05.2021, 08:52

Ten tým je úplně mimo. Koeman-jej stojí a čumí. Porovnejte to s trenéry, kteří celý zápas koucuji, rvou a dávají instrukce. Ter Stegen - stojí a cumi. Kde jsou instrukce pro obranu? Kde je hecovani? Pique. Obcas popobehne a cumi. Porovnejte to s hecirem Puyolem, co ten předváděl na hřišti, jak si rovnal mladý a nezkušený. Atd atd. Bus je tady v hodnocení hráčů dost částo vyzdvihován. Jako jo, dá přesnou přihrávku, ale tím to končí.

A je mi líto Puige. Když hi tam teda dá, tak jednou za 10 zápasu na posledních 5 minut. Kluk je pak strašně premotivovanej. Za trenérem jsem dlouho stal, ale po projevu v posledních zapasech a po skvělých střídáních doufám v změnu

12.05.2021, 09:06

Za to muzou beztak ty nechutne dresy. smiley

12.05.2021, 09:56
absint Tarja

No konečně, už jsme se bál, že jsem jediný, komu se nelíbí smileyNerad to říkám, ale za tu ohavnost bychom si zasloužili sestup do druhé ligy

12.05.2021, 12:38

říkám to pořád dokola, říkal jsem to již před jeho příchodem - koeman není dobrý trenér. není to ale už vůbec dobrý trenér pro barcu.
máme spoustu mladíků (dravců), kteří nemusí nastupovat v základu, ale rozhodně umí svým pohybem rozvířit tu statickou sra-ku. opomíjení konrada, riquiho, trincaa, téměř i dembeleho a dalších z béčka a neustálé prosazování hráčů jako Lenglet, Pique, Bus, Alba a hlavně Roberto je na přesdržku. jediné pozitivum je, že už nestaví Pjaniče.

takže již obligátní koeman out. snad to laporta vidí stejně.

12.05.2021, 11:23
cechoma roman1978

Jen taková otázka. Koho místo Alby? ;)

12.05.2021, 11:59
roman1978 cechoma

alba je základ, ale máme náhradníka, máme béčko - takže firpo, balde? Mohli nastupovat v rozhodnutých zápasech, aby měl jordi menší porci minut. a hlavně balde by mohl sbírat cenné minuty a zkušenosti.

12.05.2021, 12:13
larnel cechoma

Přesně tak. Koho místo Alby? Koho místo Lengleta? Umtitiho? Když jsou zdraví, tak Araujo a Mingueza hrají. Nikdo další tam není. Souhlasím, že by se Puig mohl častěji střídat s Pedrim, ale Trincao mě nepřesvědčil, že by měl být lepší než Dembele nebo Griezmann. Podle mě mladíků stavíme docela dost, jak už jsem psal výše. Jen musí získat zkušenosti. Dovedu si představit, že by sestava třeba za par let mohla vypadala takto: Dest - Mingueza - Araujo - Alba (někdo nový), Pedri (Puig)-Moriba -de Jong a útok Konrad (Fati) - Messi (Griezman) - Dembele (Trincao). Z mého pohledu to s takto mladým týmem hned fungovat nebude. Zkušenosti, vyzrálost, praxe v mužském fotbale jsou potřeba a ty zatím musí hráči jako Pique, Messi, Lenglet, Busquets předávat. A musí být i hromosvod na průšvihy a nevydařené zápasy. Pokud se novináři pustí do mladíků, tak se mohou brzy sesypat.

12.05.2021, 12:15
roman1978 larnel

souhlasím, tito starší hráči jsou nepostradatelní a měli by předávat zkušenosti. já jsem jen proti tomu, že hrají stále, téměř nestřídají a je jedno jaký výkon podají. a otázka koho místo lengleta? - kohokoli - horší by to nebylo. i třeba comas z béčka by to myslím si zvládnul.
Když se pozastavím nad finanční situací klubu, tak je třeba se zbavit velké finanční zátěže a to:
Griezman - cena + gáže = 100 mio €
Pjanič - 40
Roberto - 60
Netto - 50
Firpo - 30
Umtiti - 50
Lenglet - 30
Pique - plat tak na třetinu - 5
Bus - detto - 5

MATS (Peňa)
Dest (někdo) - Garcia (Pique) - Araujo (Comas) - Alba (Marmol, Balde)
Puig, Colado, Frenkie, Jandro, Pedri, Bus
Fati, Konrad, Leo, Dembs, Trincao (Peque, Manaj, Abe)

Možný nákup jedné posily - třeba Haalanda

12.05.2021, 12:57
larnel roman1978

Já to tak nevidím. Ti kluci z Béčka nejsou schopni ani vyhrát 3. ligu. Jak mohou hrát proti Realu, Liverpoolu atd. Měli jsme mnohem talentovanější hráče a neprosadili se (Bojan, Tello, Bartra, Adama Traore...). Podle mě je to teď vyvážené co se týká věku.
Nevím přesně odkud ty částky jsou a jestli někdo z těchto hráčů bere více jak 10mil eur platu, ale za Roberta nebo Netta nikdy nedostaneme víc jak 20mil za přestup (Netto tak 10) a věčně zraněného Umtitiho taky nikdo za takovou částku nekoupí. A Pjanič s Firpem je taky reálná cena kolem 15-20mil. Hlavně v dnešní době.

12.05.2021, 13:17
roman1978 larnel

ty částky jsou částky za přestup + ušetřená gáže (proto jsem to vypsal u prvního)
takže Roberto 30 + 3x10 = 60 mega a platí to tak i u ostatních

13.05.2021, 10:35
cechoma roman1978

Jako taky jsem pro využívání hráčů z béčka, přeci jen je to dlouhodobě pro Barcu výhodné. Vždycky bylo a bude. Zároveň si ale myslím, že by to neměl být bianco šek. Kluci nepostoupi ze třetí ligy, tak tedy nevim nevím. I když pár individualit by stálo vyzkoušet, to zase jo. Každopádně největší problém vidím absolutní zabití Puiga. Ono to není moc povzbuzující pro odchovance tohle vidět. Posledních 10 zápasu je Pedri poloviční a Puig by měl nastoupit místo něho. Neříkám, že by byl určitě lepší, ale měl by šanci se ukázat.

12.05.2021, 15:22
Caltic8 roman1978
Administrátor

Říkáš to pořád do kola... a pořád je to stejně blbej kec smiley

12.05.2021, 13:20
roman1978 Caltic8

říkám to pořád DOKOLA... a pořád je to můj vlastní názor a ne BLBÝ kec. od toho fóra přece jsou, ne?
já totiž nefandím barce pár let, nefandím kvůli úspěchu, kvůli super výsledkům, já fandím barce kvůli filozofii, která je pošlapávána čím dál tím víc.

12.05.2021, 13:28
Caltic8 roman1978
Administrátor

Vlastní názor nemůže být kec? smileysmiley

12.05.2021, 13:39
Caltic8 roman1978
Administrátor

A neopravuj nikomu gramatiku, když ani neumíš psát velká písmena smiley

12.05.2021, 13:41

Sergi Roberto má být v záloze a ne v obraně, je mi líto ale kádr je prostě potřeba obměnit.Je škoda že aspoň pro fanoušky nevyhráli a nedrželi nějakou tu "zajímavost ligy" až do konce. Jak to dopadne s Messim fakt nevím ale jsem zvědavý. Tady v Barceloně podle mě už nic extra nevyhraje (dostání Barcelony na úplný vrchol se nestane za půl sezony).

12.05.2021, 14:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat