CoolCamp

PREVIEW FINÁLE CDR: FC BARCELONA - VALENCIA CF

PREVIEW FINÁLE CDR: FC BARCELONA - VALENCIA CF

Posledný zápas sezóny odohrajú Blaugranas proti Valencii a vo finále Copa del Rey budú obhajovať titul. Ak by Blaugranas uspeli, stanovili by ohromujúci rekord piatich titulov v rade. Doterajším maximom sú 4 výhry v rade, ktoré dosiahol Athletic Bilbao, FC Barcelona a Madrid FC. 

FC Barcelona
Aj napriek obhajobe titulu v La Lige prevládajú v radoch Culés zmiešané pocity, pretože to bude nakladačka z Anfieldu, ktorá bude túto sezónu v budúcnosti najviac pripomínať. Prezident klubu Bartomeu sa však napriek tomu nechal počuť, že úspech v lige je ohromný, vyjadril podporu trénerovi Valverdemu a povedal, že klub mu naďalej verí. 

Čo sa týka Copa del Rey, Barcelona je najúspešnejším tímom v histórii súťaže, ktorú vyhrala už 30-krát a neuveriteľných 41-krát hrala vo finále. Vyzerá to teda tak, že Barcelona vo finále nezvykne zaváhať a je teda favoritom na zisk trofeje, ktorá by znamenala historicky deviate domáce double pre Kataláncov. 

Barçe bude chýbať skupina "mužov s kolenom". Luis Suárez sa zotavuje z operácie menisku, Rafinha z operácie pretrhnutého krížneho väzu,  do partie sa nedávno pridal aj ter Stegen, u ktorého dĺžka absencie nebola potvrdená, avšak finále určite nestihne a Kevin Prince Boateng, u ktorého je okrem kolena otázne aj to, či by sa vôbec dostal do nominácie. Chýbať bude aj Ousmane Dembélé s jeho zranením hamstringu. Otázny je po poslednom zápase v Eibare aj Semedo, ktorý po zrážke hlavami so súperom skončil v nemocnici. K dispozícii by naopak po doliečení zranení mali byť Arthur a Coutinho. Základná zostava je preto viac menej jasná. 

Valencia CF
Netoperi po veľmi slabom úvode Ligy, keď svojho času neboli ďaleko od zóny zostupu, nakoniec podradili, dupli na plyn a dokázali skončiť na 4. mieste zaručujúcom Ligu Majstrov a v Európskej lige to dotiahli až do semifinále. Los Che navyše tento rok oslavujú storočnicu klubu a prípadná trofej by bola krásnou oslavou dlhej histórie klubu. 

Marcelinhovi bude chýbať mladík Lee Kang-In, ktorý je na Majstrovstvách sveta U20, dlhodobo zranený Cheryshev a aj Garay, ktorého by však mal bez problémov nahradiť Diakhaby. 

Oba Kluby sa doteraz stretli v troch finálových zápasoch. V tom poslednom, v sezóne 1970/1971, vyhrala Barcelona 4-3 v predĺžení. V roku 1954 vyhrala Valencia 3-0 a v roku 1952 triumfovali v prvom vzájomnom finále Katalánci po výhre 4-2 v predĺžení. V posledných 5 vzájomných pohárových meraniach Valencia vyradila Barcelonu v roku 1999 vo štvrťfinále a následne Barça  vyradila Netopierov 4-krát v semifinále (2008, 2012, 2016 a 2018). 


Na tlačovej konferencii pred zápasom sa po niekoľkých rokoch predstavil leo Messi, spolu s Piquém. Všetko začalo z ostra, otázkou ohľadom zápasu na Anfielde. "Pravdou je, že to bola tvrdá rana, bolo ťažké sa z toho spamätať a myslím, že to v ďalších zápasoch bolo potom vidieť. Tréner za to nemohol, ak tu je niekto, koho treba viniť, tak nás hráčov. Prial by som si, aby Valverde ostal aj pre budúcu sezónu. Prehrať 2-krát po sebe takýmto spôsobom je neakceptovateľné. Anfield nám vlastne pokazil celú sezónu. Teraz ale hráme finále, môžeme získať double a zakončiť ju úspechom", odpovedá Messi. Na otázku, či príde Griezmann odpovedá kapitán Barcelony: "nemyslím si..."

Po vyspovedaní Messiho prichádza na rad Piqué a otázka pre neho padá v angličtine. Týka sa štýlu a Piqué hovorí, že: "Anfield je jedným z najhorších zážitkov v celej mojej kariére. Proti Liverpoolu sme absolútne nedokázali kontrolovať hru tak, ako nás to učia v La Masii...".

Valverde hovorí, že treba reagovať. "Keď po ceste trafíš nejaký spomalovač, je to nepríjemné, ale nemôžeš hneď schovávať hlavu do piesku. Máme šancu vyhrať titul a zajtra ta musíme prísť a nechať na ihrisku všetko." Pokračuje, že nepočul Messiho, avšak "keď príde k takémuto nečakanému vyradeniu, sme zodpovední všetci. Hráči za zlé prihrávky, tréner za to, že urobil alebo neurobil zmeny. Necítim však kvôli tomu žiadny tlak. Klub vždy rešpektoval moju prácu a od prezidenta alebo predstavenstva neprišla ani jedna pripomienka." 

Nominácia Barcelony:
ter Stegen*, Semedo*, Piqué, Rakitič, Busquets, Coutinho*, Arthur*, Suárez*, Messi, Dembélé*, Rafinha*, Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, Alba, Boateng*, Roberto, Aleňá, Vidal, Umtiti, Vermaelen, Abel Ruiz (29), Iňaki Peňa (30) a Carles Pérez (43).

* - hráč nedostal zelenú od lekárov 

 


FC Barcelona

Valencia CF

Soutěž Copa del Rey
finále
Datum a čas 25. května 2019, 21:00
Stadion Estadio Benito VIllamarín
Rozhodčí A. U. Mallenco
TV
Review Review
Předpokládané sestavy
FC Barcelona Valencia CF
Cillessen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Vidal, Aleňá - Malcom, Messi Neto - Wass, Gabriel, Garay, Gayá - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedés - Mina, Rodrigo
Poslední zápasy
FC Barcelona Valencia CF
19.05.19 Eibar 2-2 FC Barcelona, LL
12.05.19 FC Barcelona 2-0 Getafe, LL
07.05.19 FC Liverpool 4-0 FC Barcelona, LM
04.05.19 Celta Vigo 2-0 FC Barcelona, LL
01.05.19 FC Barcelona 3-0 FC Liverpool, LM
18.05.19 Valladolid 0-2 Valencia, LL
12.05.19 Valencia 2-0 Alavés, LL
09.05.19 Valencia 2-4 Arsenal, EL
05.05.19 Huesca 2-6 Valencia, LL
02.05.19 Arsenal 3-1 Valencia, EL
Poslední vzájemné zápasy
02.02.2019 FC Barcelona 2-2 Valencia CF, LL
07.10.2018 VAlencia CF 1-1 FC Barcelona, LL
14.04.2018 FC Barcelona 2-1 Valencia CF, LL
08.02.2018 Valencia CF 0-2 FC Barcelona, CdR
01.02.2018 FC Barcelona 1-0 Valencia CF, CdR

Zdroje: sportsmole.co.uk, sport-english.com, transfermarkt.co.uk, fcbarcelona.com, mundodeportivo.com

Diskuze ke článku

  • Klokanomet
    25.05.2019, 00:35

    Finále Copy bývá většinou krásný zápas. Předpokládám, že hejtři si to už nepamatují, protože rok je pro ně dlouhá doba, ale loni proti Seville to byl koncert. Bude to sice muset tahat jenom Messi, protože všichni ostatní jsou zranění (ale u Coutinha jsem tomu rád, ten si takový zápas nezaslouží) a gól je schopný dát kromě něj akorát Piqué a Raketa. Ale i tak tipuju 3:1.smiley

  • robin
    25.05.2019, 06:28

    Bude tomu poprve od roku 98, kdy jsem si FC Barcelonu zvolil jako malej capart za svuj nejoblibenejsi klub, co budu fandit a drzet palce souperi - v tomto pripade Valencii. Jedine kdyz se projede dalsi finale typicky odchozenym a odevzdanym vykonem pri snaze branit 0:0, tak nekomu ve vedeni mozna dojde, ze Valverde je pricinou veskereho zmaru, ztraty image a naprosteho poslapani klubovych hodnot, kvuli kterym jsem pred vice nez 20ti lety tomuto klubu zacal fandit...

    • Klokanomet
      25.05.2019, 12:45

      Nebudu reagovat nijak jinak, než soupisem důležitých či jinak prestižních zápasů za poslední dvě sezony. Chronologicky. Tučně jsou označená selhání, tzn. prohrané důležité zápasy, které se nepodařilo napravit. K Realu, Atlétiku, Seville a zápasům proti velkým klubům v LM jsem přidal i derby, protože to tam podle mě také patří.
      vs. Real Madrid Supercopa 1:3 - 0:2
      vs. Espanyol 5:0
      vs. Atlético 1:1
      vs. Sevilla 2:1
      vs. Real Madrid 3:0
      vs. Espanyol 1:1
      vs. Atlético 1:0
      vs. Sevilla 2:2
      vs. Real Madrid 2:2
      vs. Espanyol Copa 0:1 - 2:0
      vs. Valencia Copa 1:0 - 2:0
      vs. Sevilla Copa 5:0
      vs. Juventus 3:0 - 0:0
      vs. Chelsea 0:0 - 3:0
      vs. AS Řím 4:1 - 0:3
      vs. Sevilla Supercopa 2:1
      vs. Sevilla 4:2
      vs. Real Madrid 5:1
      vs. Atlético 1:1
      vs. Espanyol 4:0
      vs. Sevilla 4:2
      vs. Real Madrid 1:0
      vs. Espanyol 2:0
      vs. Atlético 2:0
      vs. Sevilla Copa 0:2 - 6:1
      vs. Real Madrid Copa 1:1 - 3:0
      vs. Tottenham 4:2 - 1:1
      vs. Inter Milán 2:0 - 1:1
      vs. Lyon 0:0 - 5:1
      vs. MU 1:0 - 3:0
      vs. Liverpool 3:0 - 0:4
      Myslím, že pošlapané hodnoty máš spíše ty.

      • RafteR Administrátor
        25.05.2019, 13:13

        Co maju vysledky zapasov spolocne s klubovymni hodnotami? To je jak hodnotit dizajn, spolahlivost a jazdne vlastnosti auta podla toho, ako rychlo dokaze ist. Meles pantem kamarade.

        V Barcelone boli vzdy vysledky spojene aj s paradnym futbalom, ktory bol rovnako dolezity ako tie vysledky. To uz davno neplati a Cules su samozrejme nasrani, pretoze posledny rok pozerat zapasy ich timu znamena chciet si vydlabat oci lyzicou. Nehovoriac o tom ako posrali najnovsie domace dresy a ako sialene vyzeraju nase financie, pricom kvoli tomu neustale odkladaju prestavbu stiadiona. V LM sme dostali 2 roky po sebe nakladacku jako krava, tucne zapisane do historie, nehovoriac o tom, ze sme 2 zapasy pred koncom presrali aj moznost byt invincibles v Lige. A napriek tomuto vsetkemu sa ziadne velke zmeny neudiali, ziadna stolicka nezatriasla a vsetci sa vyskieraju a tvaria, ze je vsetko totalne v poriadku, aj ked to tak davno nie je.

        • Klokanomet
          25.05.2019, 13:25

          Nemáš pravdu. V množství z vypsaných zápasů jsme hráli velmi dobrý fotbal, akorát to ve všeobecném hejtu (hejtři neanalyzují, nesledují, nehodnotí, nezamýšlí se - jenom hejtí) zaniklo. Navíc, pokud porazíš Real Madrid 5:1 nebo 3:0, není možné, aby sis chtěl vyškrábat oči. Pokud za dvě ligové sezony, což je 76 zápasů, neprohraješ ANI JEDEN zápas se silným týmem, není to náhoda a není možné, aby sis chtěl vyškrábat oči. Pokud ano, jsi debil. Týpek nahoře zmiňuje nějaké výsledky 0:0, což je opět lež - jsou jenom dva, jednou proti Lyonu, kde jsme neproměnili šance a jednou ve skupinovém zápase s Juventusem. Doporučoval bych milému robíkovi, když tak dlouho fandí, aby se podíval, kolik bylo výsledků 0:0 za bájného Ronaldinha.

          • RafteR Administrátor
            25.05.2019, 14:00

            Debil je clovek ktory tvrdi, ze dobry vysledok automaticky znamena, ze sa hral skvely futbal. To je proste do nebe volajici blbost. Neustale sa vsade odvolavas na vysledky, ale podstata problemu/ov ti stale unika, resp. ju nechces vidiet. Stale tu meles o nejakych hejteroch a pritom sam javis znaky gloryhuntera, pretoze ti presne hladia iba na vysledky a cisielka a ostatne (celkovy obraz) maju u prdele. Barcelona straca svoju identitu a tu ziadne vysledky nenahradia.

            Si ako Bartomeu a jeho ansabel. Prachy sa tocia, vysledky sa vdaka Messimu nejako ukopu a fanuskovia? Ti nikoho nezaujimaju.

            • Klokanomet
              25.05.2019, 14:04

              Nevážit si dvou titulů je hnus, i kdybychom hráli jako Manchester United nebo Inter Milán. Což zdaleka nehrajeme. Tečka.
              "vysledky sa vdaka Messimu nejako ukopu" - Aha, takže za 90% dobrých výsledků může Messi, ale za naprosté minimum špatných výsledků může Valverde? Pěkné pokrytectví.

              • RafteR Administrátor
                25.05.2019, 14:24

                Hraci mozu za spatne vysledky rovnako ak nie viac ako trener, to je snad bez debaty. Rim a Liverpool ide na ich triko ovela viac ako na trenera.
                Ale ten trener je tam aj na to, aby ich na ten zapas pripravil a namotivoval, coz ocividne nezvladol. Plus ten klub kamaratov, ktory sa v satni vytvoril vdaka nezdravej/nedostatocnej konkurencii, to je tiez trenerova vina.

                To ze sa vyhravaju tituly neznamena, ze je vsetko bezchybne, prave naopak. Aj napriek titulom je tam mnoho veci, ktore treba vylepsit a zmenit. A ak to niekto nevidi alebo šeste horsie nechce vidiet, ako to momentalne tie nase elity robia, tak sme na najlepsej ceste napodobnit Inter a AC Milano.

                • roman1978
                  27.05.2019, 12:10

                  se vším souhlasím. ten nad tebou je jen trotl, kterého zajímají jen výsledky a aby podpořil opak, tak si vytáhne jeden či dva zápasy z celé sezóny, kdy to vypadalo fakt dobře a ještě k tomu se vyhrálo. že se na to zbývajících 50 zápasů nedalo koukat? - to není důležité - vyhrálo se.

                  barcelona se historicky od ostatních klubů odlišovala velkou spoustou věcí - např. bez reklamy na dresech, spojením s katalánskem, tlakem na předváděnou - útočnou hru, systém 4-3-3 už od akademie, a spousta trenérů se pakovala, i když třeba vyhrávala - prostě nepředváděli to, na co jsou nároční fanoušci fcb zvyklí. výhry jsou důležité, předváděná hra je důležitá. ale pokud si musíš vybrat mezi tím a nebo tím, tak je to jasné - raději prohrát po parádním výkonu, než vyhrát a zvracet z předváděné hry - tím se odlišujeme. nejsme bílé zlo, kde razí "účel světí prostředky" a jebat na hru, hlavní je výhra, aby potom mohli říkat, že jsou nej.

    • Klokanomet
      25.05.2019, 13:08

      Takže i když budeš "rebelsky" fandit proti svému týmu, moc velkou šanci, že ti to vyjde, nemáš. Za dva roky jsme totiž neprohráli ani jeden jediný zápas/dvojzápas proti španělskému týmu. Good luck. Tvému stavu se říká taky "přejezenost úspěchem".

      • Klokanomet
        25.05.2019, 13:09

        S výjimkou prvního Superpoháru samozřejmě a to bych snad ani nepočítal, vzhledem k tomu, v jakém stavu to celé bylo...

  • marek99 Senior editor
    25.05.2019, 12:58

    Fandiť súperovi? Nikdy.

    • felpod Tipér
      25.05.2019, 20:37

      Pravý fanoušek nikdy soupeři fandit nebude.
      To co nahoře napsal "robin" je jen ukázka naprosté idiocie. V podstatě je jasné, že Barceloně nikdy nefandil a jeho krédo je pouze "fandit úspěšným". Což s fanděním nemá nic společné. Tedy - ať si každý fandí komu chce. Třeba Realu. Každý má právo si vybrat. Ale fandit jen když se vyhrává? To je ubohost. Navíc před finále CdR, které nám může přinést double - tedy veliký úspěch? To už je megaubohost...
      A jinak - fotbal se hraje na VÝSLEDKY. Samozřejmě, že optimální je vyhrávat a k tomu hrát na pohled krásný a atraktivní fotbal. Ale to je vždy jen chvilková věc. Já osobně jsem rád, že jsem Pepovu éru mohl zažít na vlastní oči. Ale pokud si mám vybrat - hrát krásný a atraktivní fotbal, nebo vyhrávat - tak vždycky budu pro možnost VYHRÁVAT. Kdo si myslí něco jiného, měl by asi přesedlat na krasobrulení... smiley

  • Messias19 Člen fanklubu
    25.05.2019, 13:25

    Kde to budete sledovat? Někáky kvalitní HD stream nejlépe s anglickým komentátorem :) Díkysmiley

    • JoeCV Člen fanklubu (neaktivní)
      25.05.2019, 16:55

      myslím, že www.totalsportek.com by mohl být to pravé pro Tebe. Visca el Barça smiley


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fan-Shop