RCD Espanyol 2-2 FC Barcelona

RCD Espanyol 2-2 FC Barcelona

Ve formě hrající Xaviho svěřenci nezvítězili v očekáváném městském derby s Espanyolem a jen tak tak zachránili remízu na půdě rivala 2-2, a to i přesto, že se dostali po pár vteřinách do vedení.

Barcelona začala městské derby ve velkém stylu, už ze své první šance ve druhé minutě se po centru Alby z levé strany prosadil ze vzduchu Pedri 0-1! První náznak šance měli domácí o 4 minuty později, kdy se za vápnem dostal do dobré pozice nejlepší střelec Espanyolu de Tomás, ale minul. První půlhodinu jsme viděli šanci pramálo. Probíhal především boj o střed hřiště, spousty soubojů a faulů. Poté přišly 3 velké šance hostů. Nejprve se ve 36.minutě řítil sám na branku Ferran Torres, ovšem skvělý zákrok domácího Cabrery zabránil střelecké příležitosti. O dvě minuty později si výborně zahraný centr do vápna si naběhl Adama Traoré. Skvělým zpracováním si míč připravil na střelu, ale vypálil jen doprostřed branky. Tam byl s pohotovým zákrokem připraven gólman Diego Lopez. O minutu později další velká šance. Jordi Alba našel svým centrem Ferrana Torrese, který si výborně naběhl na centrovaný míč a z pozice na úrovni penalty se pověsil do vzduchu, ale hlavičkoval nad branku. Tři šance nebyly využity a tak přišel trest. Ve 40. minutě sklepl centrovaný míč de Tomás svému spoluhráči Sergimu Darderovi, který za hranicí šestnáctky vypálil a krásnou střelou srovnal na 1-1, což byl také konečný výsledek prvního poločasu. 

Do druhého nastoupili hosté s jednou změnou. Otřeseného Araúja nahradil Eric Garcia, který se vrátil po 5 týdnech do nominace. Barcelona začala druhý poločas jistě s míčem na kopačkách a kontrovala začátek druhé půle. Už v 56.minutě se po pěkné akci prosadil Gavi, ale jeho gól zrušil systém VAR kvůli chybnému postavení Frenkieho de Jonga. Skóre se tedy neměnilo. A tak trestali zase domácí. V 64.minutě našel střelec gólu Darder centrem Raúla de Tomáse, který využil obrovské chyby Erica Garcíi a otočil stav utkání na 2-1. Zbytek zápasu byl velmi vyrovnaný, převaha se střídala z jedné strany na stranu. Byl to velmi soubojový zápas, což vůbec hostům nevyhovovalo a bylo těžké si pro ně vytvořit nějakou šanci. Posledních 10 minut hosté zatlačili svého soupeře. V 89' minutě se dostal na hřiště Luuk de Jong, který se v 92' dostal k velké šanci, ale hlavou netrefil bránu. O 4 minuty později, v poslední minutě už se ale nemýlil! Adama nádherným centrem našel hlavu L. de Jonga, který v posledních vteřinách zachránil v derby alespoň remízu 2-2!


Přehled utkání

13. února 2022, 21:00 RCDE Stadium, Barcelona Nova Sport 3

RCD Espanyol

2 : 2 Alejandro José Hernández Hernández

FC Barcelona

  2' Pedri (Alba)
Bare 23'  
Darder (de Tomás) 40'  
Vilhena 60'  
de Tomás (Darder) 64'  
  74' Piqué
Puado 76'  
  78' E. García
  83' Nico
Melamed 90+2'  
  90+2' Piqué
Melamed 90+2'  
  90+6' L. de Jong (Adama)
Sestava

D. López - Vidal (89' Calero), S. Gómez, Cabrera, Pedrosa - Darder, Bare (62' Morlanes, 70' Merida), Herrera - Puado, de Tomás, Vilhena (61' Melamed)

Sestava

ter Stegen - Dest, Araújo (46' E. García), Piqué, Alba (72' Dembélé) - F. de Jong (62' Aubameyang), Busquets, Pedri (88' L. de Jong) - Adama, Ferran, Gavi (72' Nico)




Diskuze

Platí co jsem psal před třemi týdny.Na jeden super zápas připadají čtyři mizerné a za druhé když už Pep pustí hráče tak ví proč ho pouští.

13.02.2022, 23:12

Nevím, co je horší. Mít stopera, který do těch soubojů prostě nepůjde, i kdyby měl pustit utočníka samotného na bránu, nebo takového, který naopak nevynechá jedinou příležitost do někoho narazit, nebo si s ním plácnou čelem, a který očividně o tu červenou kartu vážně stojí. No nejhorší je mít na hřišti oba dva najednou.

Dnes ale dávám remízu částečně za vinu i Xavimu. Držet Ferrana šedesát minut na hrotu, a pak tam poslat Aubu, který měl formu naposled tak předminulý rok, je prostě chyba.

PS: Píšu to podruhé a už naposledy smiley

13.02.2022, 23:14

García .... Toho typka nám byl čert dlužnej !

13.02.2022, 23:15

Podľa mňa je táto remíza čisto Xaviho chyba. Torrés posledné dva zápasy akoby mal za cieľ hlavne netrafiť bránu, kazí, čo sa len dá, Xavi ho ale aj tak stavia, asi preto, lebo je to drahý lukratívny nákup. Pedriho nestiahol, aj keď kazil akcie, viackrát nenahral do voľného priestoru, miesto toho sóloval pomaly na mieste. Keď ale nasadil Dembelého, prišlo mi zle, prestal som zápas sledovať, prišlo mi, že Xavi si z Barcelony robí nechutný vtip, za prehrávajúceho stavu nasadzovať hráča s nulovou produktivitou v posledných zápasoch, kedy hral, a taktiež s pochybným nasadením pre klub. Ešteže mal Xavi dosť rozumu na to, aby nestiahol Traorého. Nakoniec mu došlo, že treba postaviť centra, ktorý aj vie trafiť bránu. Traoré zbytočne centruje, keď to nemehlo Torrés vždy odbije mimo bránu. A Garcia, to je otras. Vyzerá to tak, že pre City je Barcelona iba lukratívnym odkladiskom nepotrebných hráčov.

13.02.2022, 23:19

Nakonec alesponˇ remíza, ale Barca si jí za bojovnost až do konce zasloužila. Druhý gól jsme ale Espaňolu darovali hodně lacině. Ferran toho moc neukázal a nejvíc se mi líbil Gavi, po jehož druhém gólu měla Barca šanci zápas vyhrát, ale bohužel pro těsný ofsajd neplatil. Ještě že máme Adamu, je výborný v připravování šancí a Barca má díky němu více šancí na góly. Každopádně derby nikdy není jednoduchý zápas, hlavně když má domácí tým takovou podporu fanoušků a tím i větší motivaci.

13.02.2022, 23:21

Dneska to bylo i o štěstí bohužel. Centimetry u Gaviho gólu.... apod. Ale musím uznat, že Adama je buldozer. A ty jeho centry.... Dát tam dříve LDJ tak to dopadlo jinak... škoda Arauja, kterého nakopli tak, že musel střídat. Garcia pak ukázal proč se ho rád Pep zbavil.... Jak nemám rád Lengleta, tak radši on než Garcia.... Ferran se ještě hledá. Hlavně tam po uzdravení nedávat Depaye...

13.02.2022, 23:22
MilanBalage Johny Rivers

Jen aby se Ferrán brzy našel...
Barcelonská specialita - koupit hráče za XY milionů a stavět ho mimo pozici. Viz Frenkie, Torres, chudák Coutinho.. A vsadím se, že kdybych zavzpomínal, určitě bych si na několik dalších vzpomněl..

14.02.2022, 00:09
stockey MilanBalage

Nekonecna story s Coutinhom aky je chudak. Hral u nas na kazdej moznej pozicii, v Bayerne na jeho vysnivanej a vzdy skoncil na lavicke. Snad mu to Anglicko sadne nech aspon nieco zanho dostaneme

14.02.2022, 08:27
MilanBalage stockey

Zapomněl jsi zmínit, jaký byl v L'poolu. Asi proto, že bys musel uznat, že byl NA SVÉ POZICI moc dobrej. smiley
Přišel jako hvězda, tehdy jako jeden z nejlepších ofenzivních záložníků světa. A co Barcelona? Šup s ním na levé křídlo.
V Bayernu byl až po tom, co jsme ho dva roky prznili na křídle..

14.02.2022, 09:13
stockey MilanBalage

To ze sa mu darilo v Liverpoole nic neznamena. Hracov ktorym sa darilo len v jednom klube je vela. Okrem toho v Liverpoole hral striedavo zalohu a aj kridlo! U nas bol katastrofalny a to je fakt. Ale drzim mu palce nech ho dobre predame.

14.02.2022, 09:16
absint MilanBalage

Taky důležité zmínit, proč na tom křídle hrál. V té záloze byl úplně stejně tragický, jen se ještě víc promítlo to jeho neustálé ztracení míčů, čímž akorát přidával práci zbylým dvěma záložníkům. Pro defenzivně laděného Valverdeho tak bylo jednodušší ho "uklidit" na křídlo, kde udělal (aspoň směrem dozadu) míň škody.
Ať už to ale byla jeho pozice, nebo ne, hráč za 140 mega musí umět aspoň něco, třeba jen doběhnout přihrávky do běhu.

14.02.2022, 11:47
MilanBalage absint

Nechci se hádat. Oba dva máte samozřejmě pravdu smiley

14.02.2022, 15:06

Věřil jsem ve snadné 3 body a po zápase návrat do TOP4. A přitom můžeme být rádi, že si vezeme aspoň bod..
Včera jsem koukal na zápas Neapol - Inter. Pokud proti Neapoli předvedeme ve čtvrtek totéž, roztrhají nás na hadry.

13.02.2022, 23:57

A když jsem tu psal, že kupovat křídlo za 55mega s úmyslem stavět ho na hrot, je nesmysl, nikdo se mnou nesouhlasil. A hele ho co předvádí...

13.02.2022, 23:58
OndrejkoKM MilanBalage

Nepsal jsem, ze nemas pravdu, psal jsem, ze si ho nesmyslne odepsal driv, nez si vybalil kopacky z tasky.. LdJ taky nemel zrovna hvezdnej start angazma a jak nam ted jeho goly bodnou.. nic to nemeni na tom, ze listek za 5k v hajzlu a spatnej pocit z individualnich chyb.. ale i tak chvalim za bojovnost.. rvali se do posledni vteriny a i to je potreba ocenit.. 🤙

14.02.2022, 01:04
MilanBalage OndrejkoKM

Zpochybňoval jsem to dopředu proto, že jsem si (bohužel asi jako jediný tady) uvědomoval, jak podobné případy dopadly v minulosti, např. Coutinho.
Je to holt náš evergreen, koupit hráče za ranec a stavět ho jinam. Naposledy se to povedlo snad u Mascherana, to už je ale sakra hodně let.. Jsem zvědavý, kdy se toho zlozvyku zbavíme..
Jediné, co mě trošičku uklidňuje, jsou to že je Torres, jako i třeba E. Garcia, moc mladí a své vrcholy mají ještě před sebou.

14.02.2022, 05:43
absint MilanBalage

Psát něco takového po jednom zápase... smiley
Xavi ho tam, při nedostatku dobrých hroťáků, zkusil. Nevyšlo to, za mě ho na tom postu dusil zbytečně dlouho, ale nevadí, od toho je tu trenér, aby vyzkoušel i zdánlivě kuriózní alternativy, případně pak za to nesl odpovědnost.
Ale zase platí to, co jsem psal výše, hráč za takové peníze musí umět trefit bránu. Na každém postu je to pořád fotbal, není to tak, že když top hráče posuneš na trochu jinou pozici, zapomene najednou kopat do balónu. V takovém případě to asi není top hráč a o moc lepší výkony by nepředvedl ani na svém postu.

14.02.2022, 12:00
MilanBalage absint

Asi jo, máš určitě pravdu smiley

14.02.2022, 15:01

Derby jak má být, škoda neuznaného druhého gólu pro offside, mohlo se to vyvíjet v klidu. Emocím se někdy člověk neubrání, ale Piqueho zbytečné čelíčko v nastavení nás na minutu zdrželo, ještě že se zatracovaný Luuk dokázal trefit. Neustále čtu Xaviho názory, že Dembele je součástí týmu a dostane příležitost, tak doufám, že po dnešním zápase změní tento názor.

14.02.2022, 02:42
absint von_R

Krásně se ukazuje rozdíl mezi Adamou a Dembelém. Zatímco ten první přesně ví, kde jsou jeho přednosti, a dokáže je skvěle využít, ten druhý si hraje na Ronaldinha a svou hrou na efekt pomáhá maximálně vlastnímu ratingu ve FIFĚ, nikoliv týmu.

14.02.2022, 12:07

Když už to vypadá, že by po delší době mohl fungovat střed obrany, zraní se Araujo a Eric to zase posere…

Jsem zvědav, kdo tam bude hrát příští zápas. smiley

14.02.2022, 07:03

Gavi není křídlo, Torres není hrot a hlavně - Frenkie není ofenzivní záložník. Takže jejich výkony, které (až na Gaviho, ale i on umí líp) nestály za nic.

Dest skoro jako by tam nebyl. Pique zase nestíhal. Garcia katastrofa - navázal na výkony před zraněním. Bus je na mě jak zpomalený film. Pedri dost kazil, ale dost toho i vymyslel.

Parádní vykon jen Adama a Arajuo.

Po zranění měl jít na stopera Frenkie. Nechápu, proč ho pořád staví v některých fázích zápasu v podstatě na hrot. Pokud ho chce takto využívat, tak to ať ho radši prodá.

Zlatej bod a snad příště bude lépe :-D

14.02.2022, 07:13
MilanBalage cechoma

Aleluja! smiley Když to napíšu já, všichni můj příspěvek hejtujou. smiley No jsem rád, že s názorem ohledně nasazování hráčů mimo pozice nejsem sám. Jen s Frenkiem na stoperu nesouhlasím. On je přece def. záložník. Doufejme, že se brzy Xavi osmělí, posadí Busquetse na prkno a postaví záložní trio Frenkie - Pedri - Gavi.

14.02.2022, 08:09
cechoma MilanBalage

Na stopera jsem myslel jen v tom zápase po zranění Arajua. Umí ho zahrát moc. Ale jinak samozřejmě místo Buse. Ale sám nevím, proč je tady tolik lidí proti tomu :-D

14.02.2022, 08:59

Jak je důležité míti Daniho v sestavě. Ferran fakt hrůza už po několikáté, měl jít už v 60 dolů. Aubovi dávám čas, bude kanonýr. Luuk je střelec, góly dává, když má kvalitní křídla, tak proč ho tam nenechat od začátku. Gavi - De Jong - Adama. Dembelé už prosím ne. Jde vidět, že má sílu a rychlost, ale nemá mozek a šikovnost.

14.02.2022, 07:37

Tak ako som pri Koemanovi neznasal jeho tvrdohlavost, zacinam mat pocit, ze Xavi tuto vlastnost zdedil taktiez. Chceme hrat nieco, co pri forme a kvalite , resp.skusenosti , niektorich hracov nieje mozne. Dost ma vytaca, ze Sergio nastupuje pravidelne. Nie preto, zeby mi vyslovene vadil ale z dovodu, ze jeho pohyb a rychlost a fyzickost na ihrisku je absolutne trapna. Dnesny rychly futbal musi aj pre neho sameho byt utrpenie. Ano, je to skvely dirigent zalohy, ma skvelu prihravku ale absolutne nestiha. Osobne suboje prehrava a najviac ma vytaca, ked v strede ihriska straca lopty ktore by nemusel. Taktiez nasadzovanie Gaviho na kridlo je viac kontraproduktivne nez by sme chceli. Proste, nemame tak individualnu kvalitu aby sme mohli hrat to, co Xavi chce a mam uz fakt pocit, ze to miesto LM este mozme pokojne stratit.

14.02.2022, 07:40
cechoma Andreas

Se vším souhlas. Gaviho bych raději viděl jako falešnou devítku a Ferrana na křídlo. I když možná je ti ještě větší blbostsmileytěžko říct

14.02.2022, 09:02

Zhrnme si to:

Xaviho zachranil LDJ. Tym,ze dal ten gol,vyznie Xavi tak,ze super to urobil,nahadzal tam samu ofenzivnu silu a vyslo to. Pravda je vsak naozaj taka,ze mame sikovne kridlo (Adama),ktory pokazde urobil hraca supera pri hre 1 an 1 a pokazde odcentroval nebezpecnu loptu do vapna !!!
Tak preco amme na hrote tak dlho 1,5m vysokeho Torresa?
Do kedy budeme doplacat na Xaviho kamatstvo s Busym? Jeho poziciu mal hrat FDJ a nemal vcera ist dole,skor Busquets.
Dest nechape pozicnu hru a o nejakom vytvarani "diamantu",presunom do stredovej formacie .mozeme pri nom len snivat.
Horsie ale je,co nas caka. Ak bude Araujo out a Pique ma kartu,moze nastupit Mingueza s Destom a to bude tragi-komedia.
Garcia nemoze hrat stopera,nema nato a na dnesny futbal je jednoducho maly vzrastom.

14.02.2022, 09:09
Šaby kladivo55

Garcia na to sice nemá, to máš pravdu, ale vzrůst bych sem moc nepletl Koundé, taky odehrává stopera, sice v jiné formaci, ale hraje a je ještě menší.

14.02.2022, 10:25

S plíživou kritikou Xaviho bychom si možná měli přiznat to hlavní - ten tým je prostě výrazně slabší než, na co jsme bývalí zvyklí. Je to jako olymp. hokejový tým z Nagana a tím, co je teď.
Myslím ale, že včera to byl dost i smolný zápas a LDJ sice vyrovnal v posledních vteřinách, ale šancí jsme měli více.

14.02.2022, 10:54

Docela čumím, kolik je tady hejtu :O. Ano, včera se nedařilo jako proti Atletům, ale pořád jsme vybojovali zlatou remízu a dokonce jsme i udrželi čtvrté místo. Na Xaviho se tedy začíná nadávat na můj vkus hodně brzo. Pořád se řeší Bus, ale kdyby Garciovi nehráblo, tak pravděpodobně vyhrajeme, Espanyol nepředváděl nic zázračného. Xaviho chyba byla jenom to, že tam nechal trápit Torrese tak dlouho, LDJ mohl nastoupit o dost dřív.

14.02.2022, 11:31
MarcoFCB Klokanomet

Souhlasím, včera to byl dobrý výkon do Garciovy chyby. První poločas sme byli výborní, jen skoda ze jsme nedali více gólů, pak Espanyol z první šance i s pomocí teče srovnal. Byl to smolný zapas, ale neviděl bych to tak černě, už jsme odehráli i horší zapas pod Xavim. Podle mě to jde nahoru.

14.02.2022, 12:17
Andreas Klokanomet

Prepac , ale tvoj optimizmus nezdielam. Ten zapas sme nemali v rukach od zaciatku do konca. Teraz som si prezrel zaznam a tolko strat lopt jednoducho muzstvo ako Barcelona mat nemoze za celu sezonu a nie za jeden zapas. Ta nekvalita je brutalna a ma svoje priciny. Gavi, Pedri ci Nico este nedozreli a tak skoro ani nedozreju na top kvalitu. No na druhej strane su prinosom svojou bojovnostou. Pedri je genialny a momentalne najlepsi zaloznik v klube, ale mna skor trapi, ze Sergio si sam neuvedomuje svoje limity. Ja ho mam velmi rad, hlavne jeho hlavu ako premysla a co dokaze vytvorit, ale fyzicky je uplne odrovnany a jeho nepresnosti ktore ma zapas co zapas pramenia z toho, ze uz jednoducho nestiha. Aj vcera zalozil Espanyolu zo tri brejky . A niesom si isty, ci tieto nedostatky prekryje zopar peknych prihravok z ktorych , bohu zial, aj tak vacsinou nic nieje. Momentalne potrebujeme skor bojovnu a behavu zalohu a nebazirovat na technickom zaklade, lebo material k tomu nemame. A uz teraz sa obavam, co bude ak Pique po budicej sezone skonci. Lebo ani Araujo ani Garcia ho urcite nenahradia.

14.02.2022, 14:54

Klokalumet má pravdu. smiley

Jedna plichta a všichni jsou trenéři. Xavi to měl udělat jinak a doví jestli to je dobrý trenér a ostatní nesmysli.
Bus je starý a k hovnu. smiley
Torres hraje hovno, ale jeho práci dozadu a napadání nikdo nevidí. Kdyby dal 2 góly, jak měl šance, tak ho tu všichni vychválí do nebe.
Gavi na špatný pozici. Ani jsem si nevšiml. Hraje dobře všude. Je to neskutečná mašina a půjde dost nahoru.smiley

14.02.2022, 12:41

Když pominu výsledek, tak mi se zápas líbil. Už u toho neusinam a zase trošku cítím emoce a ne jen rezignaci.

Jasně, Xavi má co dělat. Snad se poučí. Za mne je největší chyba Bus. Je to sice výborný hráč, který má skvělý přehled, ale nemá na 90 minut zápas co zápas. Rotovat by mohl.

Adama fakt překvapuje. Auba zatím nevím. Feran se zlepší. LDJ pochopil, že se nemá zapojovat do kombinace, ale proste jenom zakončovat.

Já jsem se bavil druhý zápas za sebou a tudíž i relativně spokojenost.

14.02.2022, 14:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat