Real Madrid CF 4:1 FC Barcelona

Real Madrid CF 4:1 FC Barcelona

Finále španělského Superpoháru v saúdskoarabském hlavním městě Rijádu přineslo reprízu finále z minulé sezóny. Znovu se proti sobě postavili Real Madrid, a katalánská Barcelona. Loni skončil jejich vzájemný finálový souboj vítězstvím Barcelony 3:1. Pro výhru si svěřenci trenéra Xaviho chtěli jít i tentokrát, a obhájit prvenství v této soutěži. Museli se však obejít bez šestice zraněných. Těmi byli Gavi, ter Stegen, Marcos Alonso, Iñigo Martínez, João Cancelo, a Raphinha. Ztráty však měli i svěřenci Carla Ancelottiho. Ti měli na seznamu zraněných Courtoise, Alabu, Militaa, a Lucase Vázqueze. 

Samotný zápas pak pro Blaugranas začal naprosto katastrofálně. Jules Koundé v sedmé minutě nezachytil náběh za obranu Viníciuse, kterému do samostatného úniku přihrál Jude Bellingham. Tváří v tvář gólmanu Peñovi udělal brazilský křídelník dlouhou kličku, a po níž již pohodlně uklidil míč do prázdné brány. 1:0 pro Los Blancos. Bezprostředně poté měli příležitost i hráči Barcelony. Ferran Torres však patičkou neskóroval. A Real opět trestal. Katastrofální zachytávání náběhů za obranu přišlo Katalánce podruhé v zápase velmi draho již v 10. minutě zápasu. Po dlouhém sprintu Rodryga v brejku předložil míč před prázdnou bránu opět Viníciusovi, a ten zvýšil vedení svého týmu na 2:0. Po druhém gólu úřadujícího šampiona Copy del Rey se přeci jen mírně zatáhli na vlastní půli. Snížit chtěl Ferran Torres, mířil však jen do břevna. Střelu Lewandowského bezprostředně poté Lunin vyrazil na roh. Hned po něm se však již přeci jen povedlo v zápise o utkání vedeným hostům snížit. Na odražený míč si ze vzduchu počkal Lewandowski, a přesným volejem k tyči přeci jen korigoval stav finále. Přibližně 10 minut před koncem prvního poločasu se obhájci trofeje chtěli hnát za vyrovnáním. Tomu však učinil velkou přítrž stoper Araujo. Ve vlastním vápně stáhl dvougólového Viníciuse, který si sám postavil míč na penaltový puntík, a střelou k tyči opět poslal Real na dvougólového vedení. Do kabin se tak šlo za stavu 3:1 pro hráče z hlavního města Španělska. 

Do druhé půle trochu překvapivě nevyrukoval trenér Xavi s žádným střídáním. Po půli si obhájci trofeje sice vytvořili nějaké šance, ale žádnou gólovou příležitost. Změny pak přišly až 60. minutě. Byly však hned 3. Ze hřiště se poroučeli kapitán Sergi Roberto, Pedri, a Ferran Torres. Na plac vyběhli João Félix, a 2 odchovanci La Masie. Fermín López, a Lamine Yamal. Kapitánskou pásku od Roberta převzal Ronald Araujo. S odpovědí svěřenci Carla Ancelottiho na snahu o zvrácení vývoje utkání vůbec neotáleli. Fede Valverde přesným centrem našel třígólového Viníciuse. Ten se snažil přihrát do vápna na Bellinghama, přihrávku však vystihl Jules Koundé. K jeho smůle však přihrál jen na kopačky Rodryga, který přízemní střelou poslal Los Blancos už do třígólového vedení. Za nedlouho si kapitán Barcelony Araujo spletl kotník třígólového Viníciuse s míčem, a druhým žlutým faulem na stejného hráče se poroučel do sprch. Tímto řekl defacto sbohem jakýmkoliv snahám svého týmu o obhajobu. Kapitánská páska se tak opět po deseti minutách stěhovala. Zápas jako kapitán Barçy dohrál Frenkie de Jong. Od červené karty se zápas již víceméně dohrával. Real si pohodlně šel za první trofejí v sezóně, a oslabená Barcelona již nebyla schopna vzdorovat. 

Finále Superpoháru tak po tragickém výkonu Barcelony naprosto ovládli hráči Realu Madrid. Zostuzenou Barcelonu pak čeká další zápas ve čtvrtek 18.1. v rámci osmifinále Copy del Rey. Soupeřem ji bude Unionistas de Salamanca. 


Přehled utkání

14. ledna 2024, 20:00 KSU Stadium, Rijád Nova Sport 3

Real Madrid

4 : 1 Juan Martínez Munuera

FC Barcelona

Vinícius (Bellingham) 7'  
Vinícius (Rodrygo) 10'  
  33' Lewandowski
  37' Araújo
Vinícius (penalta) 39'  
  42' S. Roberto
Bellingham 43'  
Rüdiger 62'  
Rodrygo 64'  
  71' Araújo (2. ŽK)
Sestava

Lunin - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde (86' Ceballos), Tchouaméni, Kroos (81' Modrić) - Rodrygo (77' B. Díaz), Bellingham (86' Joselu), Vinícius (82' Camavinga)

Sestava

Peña - Araújo, Koundé, Christensen, Balde - Roberto (61' Fermín), Gündoğan, F. de Jong, Pedri (61' Yamal) - Lewandowski, Ferran (61' Félix)




Diskuze

Fu rozobrali nas ako športový bicykel. Treba riešit veci s chladnou hlavou. Peniaze niesu.Najlahsie je na vsetko nadávať kazdeho vyhadzovat ale to neni take lahke.Minuly rok sme ich mi rozpbrali tak je sport. Visca el Barca

14.01.2024, 21:56
Johny Rivers BARCELONA NAVŽDY

Peníze nejsou a dlouho nebudou. Ale s tím kádrem, který máme, musíme hrát jiný fotbal. Né, že si s námi vytírají prdel týmy jako Cadiz, Almeria, apod. A pak nás smete Real tak, že 4 góly jsme od něj nedostali 30 let. Xavi není trenér pro Barcelonu. Hráč byl vynikající, ale to neznamená, že bude i takový trenér. Hrajeme x mesíců stejný fotbal. Nebýt před tím Ter Stegena, tak jsme už dávno mimo.... Neapol porazíme, ta je snad ještě více mimo než my. Ale v lize budeme rádi za 4.místo.

14.01.2024, 22:09
Klokanomet Johny Rivers

To je pořád dokola. Ten kádr má sice nějaké jména, ale je to strašný bordel. Máme top hrot, ale ani jedno nadprůměrné křídlo. Máme top záložníky, ale zraněné. Nemáme ani jednoho čistého defenzivního záložníka (Oriona nepočítám) a divíme se, že nám střed pole neustále hoří (překvapení? někteří roky tvrdíme, že FDJ at je dobrý jak chce, vždycky bude průchodák, protože to není poziční hráč, ale lítá nahoru dolů). Máme oproti předchozím letům trošku lepší krajní obránce, ale ani jeden není ani třetinový Alba, co se týče schopnosti přihrát do gólu. Po 10 letech naléhání se culés dočkali vykopnutí největšího zla, jaké kdy Barcu potkalo - Buse, aby ho obratem nahradil ještě pomalejší Gundogan. Nákup nedospělého Brazilce za 40 mega, za mě další zbytečnost, ty peníze měly jít do jakéhokoliv lepšího křídla někde z Nizozemska, Belgie, každé by bylo lepší než nějaký Raphinha z gigantického týmu běhačů Leedsu. A do toho si sem ještě natlačíme dvojku "hvězdných" Portugalců, přestože s výjimkiu Deca u nás všichni Portugalci u nás vyhořeli jak papírek ( a to Deco byl vlastně spíš Brazilec :). Xavi fakt nemá super kádr, má divnou směs různých hráčů různé kvality, to je tak vše :D

15.01.2024, 13:33
Johny Rivers Klokanomet

Jako v něčem pravdu, ale není možné, aby nás i s takovými hráči přehrával Shachtar, Antwerpy, Vallecano apod.

15.01.2024, 19:57

Napíšu to znovu-Xavi je učitel tělocviku,stojíme na místě o svět kolem frčí plnou párou.Žijeme z minulosti v minulosti.Budeme rádi když v lize uhrajem LM.A s Neapoli to vidím pořád stejně 60:40.

14.01.2024, 22:02

Souhlas, možná jsme mohli být odvážnější už po poločasu(střídání), ale co se dá dělat. Prostě takhle teď hrajem takhle teď reagujem. Uvidíme co k tomu řekne Laporta.

14.01.2024, 22:12

Takhle nemůže hrát ani B tým Barcelony. Ostuda, ale nejsmutnější na tom je, že přesně toto se dalo čekat. Katastrofální výkonnost je dlouhodobá. Těžko říct, jestli má smysl to zdržovat. Stejně se trofej nevyhraje a Xavi skončí, zbyla-li nám aspoň trocha soudnosti. Otázka v tuhle chvíli není "jestli" ale "kdy". Buď bude posledním hřebíčkem tento zápas, nebo to bude vypadení z LM, které je za současné situace nevyhnutelné. Nejsem fanoušek střídání trenérů, ale Xavi, byť měl světlá období, nás nakonec vůbec nikam neposunul. Ostatně ani v minulé sezóně jsme herně nijak nedominovali, ale skvělá obrana to držela nad vodou. Nadešel Xaviho čas a čím dříve si to přiznáme, tím lépe. I když bych se rád pletl a viděl, jak to Xavi ještě všechno zvrátí, obávám se, že tady nám nějaké držení se naděje už pouze škodí.

14.01.2024, 22:18
faller Haavl

Dobře, ale kdo by tohle mohl dále trénovat?

14.01.2024, 22:22
Haavl faller

To je otázka, na kterou musejí najít odpověď lidé, kteří za to jsou zodpovědní v Barceloně a je to součást toho kroku výměny trenéra. Každopádně nevím úplně, co je myšleno slovy "kdo bymohl TOHLE trénovat". Myslím, že hráčsky na tom rozhodně nejsme tak špatně, naopak tam máme spoustu hráčů, kteří mohou potenciálně být světová špička. Na papíře naše sestava vypadá velmi dobře, na hřišti bohužel ne, takže si myslím, že "tohle" by alespoň na stejné úrovni mohl trénovat kdokoliv z širší trenérské špičky a v lepším případě by z toho mohl vyždímat mnohem více.

15.01.2024, 11:32

Hráče máme dobrý. Trenéra nikoliv. Po jeho příchodu zafungoval efekt ala Franc Straka, toť vše. Bohužel

14.01.2024, 22:21

před zápasem Xavi--To je naše DNA, kterou nám před 30 lety vštípil Johan Cruyff. V minulé sezóně jsme byli velmi hrdí na to, jak Barça vypadala ve finále, když předváděla skvělý fotbal. O to se budeme snažit. Může to dopadnout lépe nebo hůře, ale taková je naše koncepce. Věrnost cruyffismu."---V Lize mistrů jsme v konfrontaci s Portem obstáli velmi dobře, v této sezóně jsme hráli velmi dobrý fotbal.Řekl bych, že lepší než v předchozí.---nevím co bere ale vyměnil bych obvoďáka nebo dealera.

14.01.2024, 22:32

Stále slyšíme, že nemáme peníze na hráče atd. Přišli kvalitní hráči. Máme skvěle hráče, reprezentanty .. s mnohem horšími hráči hrají jiné týmy lepší fotbal .. a to je o trenérovi ne o hráčích.

14.01.2024, 22:35

Jak dlouho to ještě bude trvat?A to je za to,že Xavi opět řekl "barcelonská DNA" 🤮🤮🤮.Běžte s tím už do hajzlu! Teroristi tě vezmou zpět...

14.01.2024, 22:40

Ani nevím jak začít aby to dávalo nějak smysl, tak to budu házet jedno po druhém a snad z toho něco bude…


Roberto - k čemu nám je takový hráč do takových těžkých zápasů? Není to po prvé… Není rychlý, není dobrý s balonem, neumí vystřelit, nevyniká v soubojích, nemá myšlenku dopředu, neumí bránit (ale to asi všichni víme, kromě Xaviho). Jediné co umí, tak vrátit balon z první…



rozestavení - do rozestavení měl přijít okamžitý zásah po druhém gólu. Už to nikdy nehrejme… Co to mělo za smysl? Však z TV to vypadalo, že 2 ze 4 záložníků neví kde má běhat při napadání a potom jsme vlastně ani nenapadali, Real nám vyjel z každé pozice… Roberto s Ferranem napadali jednoho hráče s balonem, který to prostrčí mezi něma a jde se do útoku, hrůza… do předu s tímto rozestavením se ani nebavím… opět Roberto úplně mimo hru, Pedri mimo hru na 80% a Gundo s De jongem si to nahrávali na půlce, chceme to hrát středem a nedostaneme se blíž jak 30 metrů k bráně… na kraji neumíme 1 na 1, dnes nikdo nezkusil kličku 1 v 1, trapas, trapas, trapas… takto Barcelona nikdy nehrála… šance, které jsme si vytvořili, tak to bylo všechno na náhodu, většinou odražený balon, viz gól.



Araujo + Kounde - Jestli za něj je ochotný dat Bayern 80 mega, tak ho tam pošleme soukromým tryskačem. Ten borec je úplně mimo při bránění a není to po prvé a ani tuhle sezónu. Bude mu 25 let, chceme mu tolerovat takové chyby, jak kdyby mu bylo 18? A to se nebavím o taktických chybách, které nejdou na první pohled „vidět“. Sleduje někdo jak Araujo brání? Když Vini přebírá balon, on ho nedostoupí, on před ním začne couvat a byly tam situace, kdy to vycouval snad 10 metrů do 16ky a jednou nebo 2x se ocitl skoro až za Koundem ty vole, takto je mimo náš světový stoper??? BTW. Takto jsme dostali gól i proti Gironě… Smutné na tom je, že to jsou základy bránění a jestli tohle v sobě nemá, to s ním chceme něco vyhrát + Kounde, který je úplně stejně mimo i v soubojích a hraje jak kdyby měl zatáhlou ručku… K tomu dokáže každý z nich udělat za zápas 1-2 fatální chyby, ale to už opět všichni víme… BTW 2 stejně typologického stopera jsme se zbavili před pár lety, protože údajně byl takticky a pozičně mimo, bavím se o Todibovi a z Arauja chceme dělat stopera číslo 1? Já budu rád, když se budu mýlit a on se vyhraje a fakt bude třeba nejlepší stoper, ale už by to mohlo být, jinak to snad ani neuvidím…



2. Poločas - Když už jsem o poločase zkousnul všechny ty chyby a řekl si, že to jako fanoušek nezabalím, že Xavi ty změny musí udělat hned o přestávce, nebylo na co čekat, (opět to zopakuji, všechny šance co jsme si vytvořili byly na náhodu z nějakých odražených míčů… ) tak on to fakt udělal a nevystřídal… Okay, tak mu chceš stejně i tak furt věřit, ale to jak jsme nastoupili do 2. půlky??? Všechny chyby co jsme kdy udělali bych hodil za hlavu, ale jak můžeme ve finále, v zápase kde prohráváme 3:1 nastoupit do druhého poločasu a vlastně si nevytvořit ani jednu šanci, kromě Felixe… a opět držet balon někde u středového kruhu, to fakt ten Xavi, nebo jeho analytický bráška nevidí, že Anceloti 14 dní dopředu věděl, že to Barca bude hrát středem (viz. Naše rozestavení) a blokne to tam, tak proč to nezměníme?



zbylé poznámky, už končím - 1, jsme totálně pomalí na všech postech. V týmu máme tak 1-2 hráče, kteří jsou možná nadstandardně rychlí, ale v našem systému to stejně nejde poznat, takže je to jedno, naopak Real byl všude dřív, rychlejší, silnější… vypadalo to jak když chivava chce pokousat pitbula…
2, Kdyby týmy jako Byern, Real, City, Inter hráli finále a dohrávali v 10, tak to totálně zjednodušší na pár přihrávek a dokážou si něco vytvořit…

3, když kamera po zápase zabrala naše hráče a hráče Realu, tak mě to připadalo, jako když za nás hrají kluci, zatímco u nich hotoví hráči… z toho mám strach, když vidím jak ti naši tam bezmocně běhali a rozbíjeli si o nich hubu, žduchali do nich frustrovaní a stejně je nerozhodili, furt si stěžujeme na rozhodčí, furt jsme na zemi, chceme fauly, které nejsou fauly… Jestli takové el clasica teď budeme sledovat, tak se odstěhuji někam na strom ať jsem mimo signal.
 :-D

Díky za pozornost, snad lepší časy přijdou…

14.01.2024, 22:45
René Roba10

Máš pravdu,ale problém není v hráčích,nemáme systém,nevidíme trenérský rukopis.nejsme připraveni fyzicky.Barcelona byla vytunelovaná nejen finančně ale i mimo hřiště.Kvalitní kádry jsou v City ( Guardiola,Begeristen,Soriano,je tam i vyživový expert a fyzio masér z Barcy.Pryč je Luis Enriqe,Pimienta,Alemany atd.atd.Jediné řešení je opustit fetiš v podobě vlastnictví klubu a změnit vlastnickou strukturu, nelze fungovat tak že Tebas prakticky funguje jako náš konkuzsní spráce.

14.01.2024, 23:16
absint Roba10

Taky často postrádám náznak nějaké taktiky. Otázkou ovšem zůstává, zda jde s takto mimořádně špatně poskládaným týmem proti papírově stejně silnému nebo lepšímu soupeři vůbec hrát jinak než na náhodu.
Zápas co zápas se pořád dokola opakuju, my nemáme snad jediného dobrého hráče na žádný krajní post (možná Cancela, když přivřeme obě oči). Co jde s takovým týmem vymyslet? Ve fotbale neexistuje rozestavení, ani systém který by se bez nich obešel.

14.01.2024, 23:18

Dnes nebudu šetřit kritikou na hráče Barcy, i když jsem jinak celkem shovívavý. Araújo a Koundé, co to bylo?! Vpodstatě jsme vítězství dnes Realu darovali, i když jejich útok má formu a není jenom o Bellinghamovi. Pokusy naší obrany hrát vysoko jsou komické a hlavně nefunkční. Takhle se o vítězství nehraje a pokud se tohle má někdy změnit, tak je před týmem spousta práce. Taktika, nasazení, schopnost dávat góly - to rozhoduje zápasy a to ani nezmiňuji nejlepší týmy v Evropě. Dnes jsem dost zklamán, jako ostatní fanoušci Barcy. Jedinými pozitivy snad byl gól Lewy a snaha Fermína, Lamina a Joaa se zápasem něco udělat.

14.01.2024, 23:11

Barcelona je ako taká stará babka z Černobylu, ktorá sa nechce pohnúť z miesta, aj keď vie, že ju môže zabiť radiácia. Neustále žvásty o barcelonskej DNA a lpenie na minulosti len kopú hlbší hrob. Futbal sa vyvíja, ale Barcelona sa prestala vyvíjať v roku 2017. Takže pokiaľ klub nezmení mentalitu a neprevezmú ho nejaké kompetentné osoby, tak Barcelona z top futbalu proste zmizne.

15.01.2024, 07:13

Jinak hodně jsem četl, co že se stalo s naší skvělou BACK obranou. Nic. Hraje v podstatě stejně. To jenom Mats na začátku nechytil takovou formu jako minulý rok a teď chytá Peňa, který jak se ukazuje pořád sedí na zadku právem.

V minulé sezoně bylo taky spoustu děr, ale chytal s tou formou top 3, možná top gólman světa, který nám zařídil minimálně polovinu výher a všechny nuly si poctivě vychytal

15.01.2024, 07:58
Klokanomet cechoma

Nesmyslné zjednodušování a shazování týmového úspěchu. Za ničím na světě nestojí jenom jeden faktor, tím spíš v týmovém sportu. Ono je strašně jednoduché najednou říkat, že je Xavi vlastně na hovno už od začátku a všechny výhry mu zařídil Stegen, ale tak to nefunguje. Stejně jako ty můžu říkat, že všech 33 loňských gólů si Lewa poctivě vstřelil a zařídil minimálně polovinu výher (Stegen nemůže zařizovat výhry, když nedá gól) nebo že Xavi si všechny výhry poctivě odtrénoval a jako šéf týmu zařídil úplně každou :) Samozřejmě, že určité okolnosti byly ohledně (ne)inkasování gólů s námi, stejně jako byly jiné okolnosti proti nám třeba při losu LM nebo při neproměňování šancí :) Svět je příliš složitý, abychom ho takhle doslova černobíle zjednodušovali.

15.01.2024, 08:21
beEasy Klokanomet

Klokanomet...........
Ty tvoje filozofický keci mě tady vždycky dobře rozsekaj na maděru :D

15.01.2024, 10:28
cechoma Klokanomet

Jako Pardon, ale co to je za kecy? :D Mats v minule sezoně vychytal snad každý zápas 2-3 1v1 utočník vs gólman. Většinu zápasů jsme vyhráli o gól. Bavím se o obraně a ne o útoku :D

A hlavně, nikde jsem netvrdil, že byl xavi spatnej od začátku. Tým po příchodu pozitivně pobláznil a vyhrával. Ale postupem času se ukazuje, že je prostě špatnej takticky. Příprava na jednotlivé zápasy nula, změna v průběhu hry nula. Taktika nula. Hráči nevědí co hrát, jen stojí na místě, kde to mají namalovaný. TO přeci musí vidět každý alespoň trochu objektivní oči

15.01.2024, 16:01
blaugrana cechoma

Barca mala myslim 15 vitazsiev 1:0 minulu sezonu, aj som to daval do chatu a henten blazon napise, ze Ter Stegen nedokaze vyhravat zapasy.

15.01.2024, 16:20
Klokanomet blaugrana

A 11 zápasů o tři góly, ty hlavo :D To je málo? Je fakt vtipné, jak se najednou snažíte shazovat všechno, o co se Xavi dva roky snaží, jenom aby vám to sedělo do narativu, že je všechno uplně na hovno.

15.01.2024, 17:28
Klokanomet blaugrana

11x 1:0, takže stejněkrát jako o tři :)

15.01.2024, 17:29
Klokanomet cechoma

A zas :D Veškeré úspěchy minulé sezony - podle tebe Stegen a pobláznění na začátku. Ne, většinu zápasů jsme nevyhráli 1:0 (Real, nad kterým si tady do kříže honíte pero, má v 19 kolech 6 výher o jeden gól, my jsme měliv minulé sezoně ve stejný čas 7 výher o jeden gól). A vůbec, co to je za argument, že výhra o jeden gól je špatná? Někdo u madridistů je snad posraný až na střeše z toho, že porazili Alavés a Mallorku 1:0? Není, protože to nikoho nezajímá, výhra je výhra. Fotbal jsme hráli v minulé sezoně asi stokrát lepší než za celé roky s Koemanem a ano, byla tam i taktika. Pamatuju si hodně zápasů, které byly kvalitní po všech stránkách, takticky i herně. Fotbal mě bavil, nebaví mě až v této sezoně, protože kvalita šla prostě do hoven, důkazy ti můžu dávat v každé minutě zápasu. Pokud nevidíš obrovské rozdíly v pohybu, kombinacích i tvoření šancí a hlavně práci obrany jako celku a naopak říkáš, že jsme hráli stejně, tak tomu prostě nerozumíš. Pokud ti takové zjednodušování nepřipadá stupidní, tak ti asi není pomoci.

15.01.2024, 17:17
Johny Rivers Klokanomet

A čím to tedy podle tebe je, že jsme se takto zhoršili v pohybu, kombinacích, práci obrany, taktiky atd.?

15.01.2024, 20:00
blaugrana cechoma

Veru bolo a on to hasil svojou formou, ale teraz tu za to budu davať disliky, lebo sa im to zle cita.

15.01.2024, 08:24
Klokanomet cechoma

Ale Valverde byl takticky samozřejmě úplně jinde, to je jasné. Což ostatně ukazuje i dnes, když jede s Bilbaem na LM. Podle chytrých culés nejhorší trenér všech dob. Stejně jako byl nejhorší Bus, Rakitič, Suárez, Piqué, Alba...v závěru už někteří vyhazovali i Messiho a prohlašovali, že bez něj vlastně budeme hrát líp, já si to dobře pamatuju :)

15.01.2024, 17:49

Peňa není Ter Stegen, ano, ale už i on nás párkrát podržel.
Souhlas s kolegou (a už jsem se tu zmiňoval) o našem bránění, kolikrát míč včera Real dostal mezi naší zálohu a obranu na úplně volnýho hráče a dva naši stopeři bez reakce!!!! Napadání rozehrávky, mrkněme na Bilbao,Gironu...... a jak už tady někdo vzpomenul, mužstva, která si nemůžou finančně dovolit hráče jako Feran, Lewa, Raf, atd. Před utkáním jsem se bavil o Arauchovi, a za 80 bych ho pustil taky, co ten kluk teď předvádí.... Jenže taktika a fyzička jde za trenérem a tam prostě je ten zakopaném pes

15.01.2024, 09:30

Zakopenej pes😉

15.01.2024, 09:31

Jedina zachrana nasa je ze hracov je raphinha,torres niekto kupi a mi nejakym zazrakom kupime niekoho kto aspon raz za zapas obide obrancu lebo nas styl je hrat kridlami ale nemame hraca ktory by spravil to precislenie a lewowi by to tam 4-5 x za zaps načapoval. Vcera kolko lopt dostal? Asi 3 sme musi preskocit rudigera vyhrat hkavicku a este zakoncit. Ako pisal kolega sergi je kapitan ale to hry absolutne zisdny prinos (nevie branit, nema finalnu prihravku neni tvrdy). Kounde ma velmi zlu formu od zranenia by som povedal ze to je nas najhorsi stoper.o zmene trenera tu ani nebudem komentovat, nemame ani na poriadneho lebo sj ten si vypita peniaze a tie mi monetalne nemame.

15.01.2024, 11:28
stockey BARCELONA NAVŽDY

vcera napriklad bol Roberto jediny zo zalohy ktory sa pokusal o nabehy do sestnastky, bol tam castejsie ako Ferran. Ale ked nedostane loptu tak je to k nicomu. Viackrat Gundo sa tocil s loptou sem a tam lebo sa mu nikto pohybom neponukol. Akokeby sme tam sli s nejakou taktikou a real nas prekukol a odrezal. Neponukal sa ani Frenkie,vyzeralo to ze chceme od Gunda prejst prihravkou za ich zalohu ale to sa nestalo

15.01.2024, 12:28
blaugrana stockey

A spytam sa ta takto. Kto je za toto zodpovedny?

15.01.2024, 12:39

Strašný fotbal... obecně být Laportou tak na léto už si pišu kandidáty na post trenéra... já Xaviho mám rád ale tohle nemá hlavu ani patu... nechápu třeba proč balde hraje wing beka když doslova neumí obejít hráče a ani pořádně dát centr nebo dát přihrávku do vápna... vůbec žádný rozvoj hráčů... nevim co dělají na těch trenincích ale rozhodně né to co je třeba...

U Anchelotiho jde moc dobře poznat co chce hrát a hráči to taky vědí... Vinicius pod ním neskutečně vyrostl když si vzpomenu jak nedokazal skoro ani vystřelit...

U Xaviho bohužel nevidím jediného hráče co by se pod ním zlepšil bohužel...

Nejvíce mě ale zaráži že Xavi jeden z nejlepších střeďáků hraje tak neskutečně statickou hru... pohyb je absolutně minimální a bez něj to rozhodně nejde.

15.01.2024, 11:54

Docela by mě zajímalo, co byste říkali, kdybychom vyhráli LM. To by bylo zavařených hlav :D

15.01.2024, 13:22
blaugrana Klokanomet

Prestaň už prosím ťa fetovať.

15.01.2024, 14:24
beEasy Klokanomet

:D :D :D Už zas :D :D
Ty mě rozsekáváš čím dál víc :D
Vytáhni už hlavu ze zádele, voe :D

16.01.2024, 08:51

K otázce financí: ano, náš klub je zadlužený. Ale platy v FCB jsou cca 6. nejvyšší v Evropě. Jsme kousek za oběma Manchestery, odskočení jsou jen Real a PSG. Tedy v tomto ohledu kňourat je ryzí rouhání! Mně osobně je trapně, když nastupujeme proti klubům, které v sumě vydělávají tolik, co jeden náš hráč - a na hřišti není rozdíl vidět!
Před sezonou k nám přišli skvělí hráči (teď neřešme zranění). Mluvit o kopytech, jak tady občas čtu, je šílenost. Problém je, že hráči u nás nerostou. Jejich kariéry většinou stagnují. Proč tohle je? Proč náš tým vypadá jako soubor individualit, který spolu moc nekomunikuje? Problém opravdu vidím mj. v Xavim. Tento skvělý fotbalista zřejmě na tuto roli ještě nemá. A možná nebude mít nikdy. Být manažerem FCB je v profi sportu jednou z nejtěžších pozic vůbec. Kolik lidí tohle zvládne? Rád bych se s Xavim pletl, ale prozrazuje ho mj. i jeho nervní vystupování za čárou. Potřebujeme silnější osobnost, která uspěje i v komunikaci s hráči. Tento dojem já z Xaviho nemám.

15.01.2024, 13:25
blaugrana raval69

Pekne si to napisal.

15.01.2024, 13:42
Andreas raval69

S väčšinou súhlasím. Len pre objasnenie. Ešte pred dvoma rokmi sme mali platy ďaleko vyššie ako má Real. Dnes sme na 6 mieste. To je veľký úspech Laportu a spol, že sa tie platy dostali do priateľných medzí. Stále sme veľkoklub, takže úplne nízke platy tu nebudú nikdy.

16.01.2024, 06:40

Už se zase vyhazuje trenér a půlka kádru...Loni to nebylo špatné, tým vypadal že má sílu a roste. Progres se bohužel zastavil, během podzimu jsme spadli do mizérie, ze které se nedokážeme vyhrabat. Nedávno zde někdo dával článek, který dokládal, že podle analytik nemáme úplně špatná čísla (byla spíš dobrá!), tým si šance tvoří...bohužel realizace vázne:(
Když si dáte na váhu, že už nám to drhne asi 4 měsíce a proti nám nastoupí Real ve formě a pohodě, pak se nemůžeme divit, že to zkrátka nestačí. Co změnit, bohužel nevím...Co se tradičně nabízí jsou rotace kádru (průběžně k tomu i vlivem zranění dochází, ale změna není vidět), změna rozestavení a taktiky, k čemuž je Xavi asi hodně konzervativní a příliš fixovaný na náš styl.

15.01.2024, 15:16

Ano bylo to hrozné. Všichni fanoušci Barçy trpěli a bohužel na to dlouho nepůjde zapomenout. Bojím se zápasu s Neapolí a s kýmkoliv silnějším později, dojde-li k tomu vůbec. Náš tým je horší než tým Realu... ale ne o tolik, aby musel schytat takovýhle debakl. Ten rozdíl se umocnil díky taktice, tedy díky trenérovi. Máme užší kádr... Chybí nám zásadní rozdíloví hráči, jakými jsou Bellingham i Vinicius... Real je plný převážně atletických a rychlých hráčů... my máme hlavně tintítka, která jsou v lepším případě technicky zdatná... Je vidět jak nám chybí bojovníci typu Gavi. Citelně také chyběl Cancelo. V lize skončíme 3 nebo 4... trofej nezískáme žádnou. To je realita, na kterou máme. Chybí finance, takže bychom měli všechno podřídit tomu abychom se v LM dostali co nejdál a měli ji jistou na příští rok.

15.01.2024, 19:38

Píšu tady rok o tom, že Barca nemá kondici, fyzickou sílu, rychlostní vytrvalost. Nikomu se nechce hrát nadoraz, bojovat do vyčerpání. Barca hraje styl starých pánů... z nohy na nohu, stopéři 5 doteků s míčem 3 X potahovačka, malá domů. Rozehrávání rohu a míč mnohdy dojde do obrany, někdy i k brankáři. Pokud Xavimu neotevřeli oči Viní, Rodrygo, Valverde, Belinghem, Carvajal, Brahim. Celý Reál jezdil kolem hráčů Barcy jak na motorce... 4:1 je ještě milosrdenství. Dnes stačí na BARCU jen pohyb, přihrávky z 1-2 doteků a je hotovo... viz Girona, Shachtar, Antverpy atd.

19.01.2024, 20:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat