Real Sociedad 1:2(pp) FC Barcelona

Real Sociedad 1:2(pp) FC Barcelona

Nervy drásající duel měl šťastný konec pro Barcelonu, která na penalty postupuje do finále superpoháru! Zřejmě největší podíl na tom měl brankář Marc-André ter Stegen.

Barça se musela obejít bez kapitána Messiho a především v prvních 20 minutách to bylo znát. Real Sociedad hrál směle a první šance tak patřily hráčům v modro-bílém. Nadějné příležitosti Normanda a Isaka však zlikvidoval ter Stegen.

Katalánci pak převzali iniciativu a od té doby do konce poločasu byli jasně lepší. Dembélé, Braithwaite ani Griezmann se neprosadili, a tak musel otevřít skóre záložník Frenkie de Jong. Griezmann se ve 39. minutě uvolnil na levé straně a nacentroval právě Nizozemcovi, který i ze záklonu dokázal přesně zakončit.

Zkraje druhé půle ale Barcelona o vedení přišla a opět u toho byl de Jong, který v pokutovém území zahrál nešťastně rukou. Z opakovaného záznamu se zdálo, že hlavní sudí po konzultaci s VAR penaltu odvolá, nicméně opak byl pravdou. Oyarzabal se z nařízené penalty nemýlil.

Za chvíli si de Jong připravoval střelu na opačném konci hřiště a po kontaktu se Zubeldiou spadl. Penalta také pro Barcelonu? Nikoliv. Faulu se údajně dopustil de Jong. Ten musel být později rozezlený ještě více, protože jej soupeř sestřelil před vápnem zákrokem na žlutou kartu, ale rozhodčí nepochopitelně nechal hru pokračovat.

Hra byla celkově docela otevřená a ani jeden z týmů navzdory dobrému tempu nevykazoval žádné výrazné známky únavy. Střelecké příležitosti přibývaly na obou stranách. Nikomu se přesto nepodařilo procpat míč do sítě, a tak přišlo na řadu prodloužení.

V něm jsme znovu byli svědky vyložených šancí. Dembélé i Griezmann měli na kopačkách rozhodující branku, jenže ani jednomu se střela nepovedla. V samotném závěru prodloužení se tak pokoušeli rozhodnout Baskové, ale Ter Stegen nadále držel svůj tým bravurními zákroky. Za zmínku stojí hlavně ten proti přímáku Januzaje, kdy německý brankář povedenou ránu dokázal konečky prstů vyškrábnou na tyč.

Drama tedy pokračovalo v penaltách. Polovina exekutorů tíhu momentu neustála – nejhůře dopadl pokus Griezmanna. Avšak díky skvělému ter Stegenovi měl Sociedad od prvního kopu horší pozici a střídající Riqui Puig, který patřil v prodloužení k nejlepším, tak mohl vsítit rozhodující gól. 

Penalty
  1. Bautistu vychytal ter Stegen.
  2. De Jong trefil tyč.
  3. Oyarzabala vychytal ter Stegen.
  4. Dembélé proměnil jako první.
  5. Willian José trefil tyč.
  6. Pjanič proměnil, i když si Remiro na míč sáhl.
  7. Merino rovněž skóroval.
  8. Griezmann přestřelil.
  9. Januzaj proměnil.
  10. Puig s přehledem proměnil a tato penalta tedy rozhodla!


Přehled utkání

Španělský superpohár - semifinále 13. ledna 2021, 21:00 Estadio Nuevo Arcángel, Córdoba Sport 2

Real Sociedad

1 : 2 José Luis Munuera Montero

FC Barcelona

  39' de Jong (A - Griezmann)
Oyarzabal (penalta) 51'  
  54' Dembélé
Le Normand 58'  
  97' Mingueza
  121' Puig (rozhodující penalta)
Sestava

Remiro - Gorosabel (91' Zaldua; 121' Bautista), Zubeldia, Le Normand, Monreal - Guridi (81' Barrenetxea), Guevara (106' Zubimendi), Merino - Portu (103' Januzaj), Isak (91' Willian José), Oyarzabal

Sestava

ter Stegen - Mingueza (114' Júnior), Araújo, Lenglet, Alba - de Jong, Busquets (91' Pjanić), Pedri (91' Puig) - Dembélé, Braithwaite (78' Trincão), Griezmann




Diskuze

MATS - Legenda
ARAUJO - Nikdy už neopustit základ
Griezmann - za 120M € bych čekal že alespoň tu penaltu dá a nepřekopne stadion
Riki Puig - Jsem rád za rozhodující penaltu ale asi bude bohužel problém, po rozhodujícím gólu ho nikdo ani nepoplácal :/

13.01.2021, 23:59
Pajamen DaweLUL

Toho Riquiho nepoplácání po rozhodující penaltě jsem si taky všimnul, hned mě napadlo že Riqui asi bude fakt trošku hajzlík, ale chtěl bych věřit tomu, že všichni běželi prvně za Ter Stegenem, protože on byl tím skutečným hrdinou. Ale kdo ví....

14.01.2021, 10:34
marek99 Pajamen
Senior editor

Tak vždy sa beží najskôr za gólmanom, ešte keď chytil dve penalty... Nehľadal by som v tom senzáciu

14.01.2021, 10:58
raval69 Pajamen

Je to tak, zápas vyhrál Ter Stegen - ne jen dvěma chycenými penaltami + dobře postavené tyče. Puig "jen" proměnil poslední penaltu. Nic bych v tom nehledal.

14.01.2021, 13:32

Výhra zaslúžená, prvý polčas sme boli jasne lepší, druhý sa to trochu otočilo po tej penalte, ale celkový dojem určite lepší na našej strane. Penaltový rozstrel vyhral hlavne Marc, vidno jasný progres u neho, je na najlepšej ceste byť ako Neuer. Čo dodať... makať, makať a makať... je čo zlepšovať, ale som rád, že konečne nebolia oči z našej hry.

14.01.2021, 00:07

Výhra se štěstím, ve druhém poločase i prodloužení jsme byli horší, zmatenější a Socky měly velké šance. I přes zaviněnou a neproměněnou penaltu byl nejlepší hráč z pole de Jong, naopak Dembélé naprosto tragický výkon s desítkami ztrát, neustálým sólováním a zbytečnými kličkami. Tolik míčů neztratí Busquets ani za 10 zápasů.

14.01.2021, 00:15
Andreas Klokanomet

Horší? Uveď mi jednu šancu Sociedad v druhom polčase ktorá ohrozila bránu. V predĺžení mohol rozhodnúť Dembele ci Griezmann, až na tu jedovku spoza 16 nemal Real nič. Náznaky, áno, reálne šance žiadne. Araujo ci Mingueza vygumovali jak Isaka tak Joseho. Pripočítam šance Pedriho, Braita, Dembeleho dve dobre streli ktore mali skončiť gólom a vyzerá to úplne inak. To, že Real mal polostreli sa nedá počítať ako šanca. Jediná fakt ťažká situácia bola s Januzajom na konci predĺženia. Inak sme ich do ničoho nepustili. Tak tu nesplietaj, že boli lepší. Áno, hra nebola ideálna. Ale nebola ani zla. A nato, že toto bol v podstate 4 zápas za 10 dní vonku a bez Lea to bolo úplne v pohode.

14.01.2021, 09:11
Caltic8
Administrátor

Ač se můžeme dohadovat o některých vztazích, z tohohle zápasu bylo patrné, že na hřišti táhneme za jeden provaz a že na tréninku makáme.

Bohužel jsou momenty, kdy je potřeba talent a extratřída, což nám opět chybělo. Popravdě si moc nedovedu představit, že s touhle sestavou vyrukujeme na Madrid. Spasit nás může akorát Messi.

14.01.2021, 00:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat