Rekordní Gamper Cup

Rekordní Gamper Cup

Jako každý srpen, i letos se v Barceloně konal Světový kongres Penyí, který je vždy zakončen zápasem o Gamperův pohár, tentokrát s Arsenalem.

Do katalánské metropole jsem tradičně vyrazil z Prahy. Stevard se před cestou zřejmě trošku posilnil, když se představil jako Batman a řekl, že nás čeká desetihodinový let na Bahamy. Pilot naštěstí vyrazil střízlivý, a tak jsme byli za 2 hodinky v Barceloně.

V pátek jsem se stihl jen ubytovat (kousek od Camp Nou), to následující dny byly již hodně nabité. Začal jsem prohlídkou města, kde jsem se soustředil na zbývající nenavštívená místa a památky. A i po všech těch cestách jich zbývá opravdu hodně. Pár drobností v Port Vell a okolí – především Basílica de la Mercé, následně přes Barcelonetu jsem vyrazil do druhého přístavu – Port Olímpic. Poté do čtvrť Poblenou a následovala Barri Gotic, kde jsem navštívil Evropské muzeum moderního umění. Jak to u těchto muzeí bývá – je tam celá řada zajímavých exponátů, ale není to nic, co by mě nějak výrazně nadchlo a musel bych vidět znovu.

Odpoledne jsem se již přesunul ke Camp Nou, kde byla možnost vyfotit se s trofejí Joana Gampera, a kde jsem se postupně setkával s dalšími prezidenty a zástupci fanklubů z celého světa. General Assembly tentokrát probíhalo v Sala Roma 2009 přímo uvnitř stadionu. Co vše se na tomto setkání s rekordní účastí řešilo, si můžete přečíst zde

Po setkání byla na programu Popular dinner – slavnostní večeře před Camp Nou s živou hudbou. Při přivítání byl, stejně jako minulý rok, zmíněn i náš fanklub a dorazil i viceprezident Jordi Cardoner. Letos byl program přeci jen o něco slabší, ale bylo nachystáno jedno překvapení – v 11 večer byla pro účastníky otevřena Botiga a na vše byla sleva 30 %. A co víc, k nákupům hrál DJ a rozlévala se Cava. Já i přes hodně pokročilý večer nákupům odolal – koupil jsem pouze jednu věc – kapitánskou pásku, která je konečně věrnou kopií originálu.

V neděli byl na programu Světový kongres penyí – již 40. ročník. Kromě hlasování a dalších oficialit proběhlo také poděkování Avimu a samozřejmě představení nových posil klubu. A i toto setkání bylo rekordní – dorazil nejvyšší počet zástupců v historii.

Po schůzování přišel na řadu slavnostní oběd, kterého se kromě všech zástupců fanklubů účastní také prezident Bartomeu a zbytek vedení klubu. Z našeho fanklubu tentokrát nikdo zájem neměl, a tak jsem se znovu připojil ke slovenské delegaci. Dárek od klubu byl letos opravdu originální – dostali jsme pánev.

Po krátké pauze (a vystřízlivění) přišel na řadu zlatý hřeb výletu – zápas s Arsenalem. O ten už ze strany našich členů zájem byl, a tak byly využity všechny 4 lístky zdarma, které nám každý rok klub poskytuje. Po rekordní účasti na General Asembly a kongresu dorazila rekordní účast také na toto utkání. Na Camp Nou si našlo cestu téměř 99 tisíc lidí.

Atmosféra tak byla opravdu skvělá, fotbal už byl ale o něco horší. Naštěstí to zachránil druhý poločas, ve kterém jsme předvedli povedenější výkon. A potěšilo vidět všechny nové hráče v akci a samozřejmě pak gól Suáreze.

V pondělí pokračovalo objevování města, které začalo u Torre Girona, kde se nachází superpočítač Mare Nostrum. Následně Pedralbes a okolí, a poté čtvrť Sants, kopec Montjuïc a okolí Plaça Espanya. 

V úterý jsem vyrazil do čtvrti Raval, jelikož i tam je ještě pár kostelů, náměstí a domů, které jsem nenavštívil. Každopádně tuto čtvrť absolutně nedoporučuji. Je to ještě horší, než to bylo před pár lety – všude odpadky, špína a smrad, a najednou jsem měl pocit, že jsem v Madridu. Bezpečnost této čtvrti také není příliš velká a přitom se nachází hned vedle nejznámější ulice La Rambla. Po Ravalu jsem si chtěl spravit chuť, a tak jsem se vydal do jedné z nejhezčích částí města – kolem nemocnice Sant Pau a chrámu Sagrada Família. Zde jsem se zastavil na oběd v hotelu Ayre Rosellon. Tento hotel není ničím výjimečný až na jednu věc - výhled z terasy. Lepší pohled na Sagradu opravdu nenajdete.

Pak jsem vyrazil navštívit La Monumental – bývalou arénu na býčí zápasy, a muzeum Taurino, které se uvnitř nachází. A potom již Auditori a muzeum zasvěcené hudbě. V muzeu Taurino toho moc k vidění nebylo. V Museu de la Música již ano, i když to taky zrovna není muzeum, které musíte vidět při svých prvních návštěvách města. Po desítkách kilometrů v nohách jsem zbytek dne strávil na pláži. Naštěstí ani v srpnu nejsou pláže v Barceloně nijak přeplněné.

Středa začala u Arc de Triomf, Parc de Ciutadella a okolí. A navštívil jsem také katalánský parlament (kde je nutné objednat se předem). Následovalo Born Centre Cultural, a tak skoro všechny hlavní resty byly dohnány.

Zbytek posledního dne v Barceloně pak už patřil jen bazénu a výhledům ze střechy hotelu, jelikož výhled byl přímo na náš svatostánek. Hotel NH je jeden z hotelů, který nově nabízíme při našich zájezdech do Barcelony

Ve čtvrtek pak následovala pouze cesta domů, a tak třetí výlet na zápas o Gamperův pohár a Světový kongres fanklubů byl za mnou. Jednalo se o setkání a zápas s rekordní účastí, a ze strany klubu jde cítit, že fankluby a Světovou federaci (které jsme součástí) bere čím dál vážněji.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

...všude odpadky, špína a smrad, a najednou jsem měl pocit, že jsem v Madridu"
Tohle nemá chybu smileysmileysmileysmileysmiley

13.08.2019, 20:51
marek99
Senior editor

Prosím Vás. Na zájazdy fanklubu chodia aj jednotlivci? Silno uvažujem o zaplatení členství a objednaní zájazdu s fanklubom (na Sociedad zrejme), ale nepoznám nikoho kto by bol ochotný ísť so mnou. Viem že chodíte ako veľká skupina ale bojím sa aby som tam nebol jediný, kto nebude nikoho poznať atď. :-D
A ešte sa chcem spýtať, ak to zaplatím dnes (členství), bude platiť celú túto sezónu až do konca budúceho kalendárneho roka? A stihnem tipnúť aj zápas s Bilbaom alebo sa to tak rýchlo nedá vybaviť? smileysmiley

14.08.2019, 09:15
Migueli marek99
Systémový administrátor

Ano, chodí i jednotlivci a to hodně často. Takže určitě nebude problém. V pátek dáme pár piv či Sangriu a jsme všichni nejlepší kámoši :-)

Ano, již je srpen, takže členství by bylo platné do konce roku 2020.

Dá, ale záleží jak je na tom časově viceprezident :-)

14.08.2019, 09:38
marek99 Migueli
Senior editor

To znie skvelo, ďakujem za odpovede! smiley

14.08.2019, 10:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat