Říjnový "maraton"

Říjnový "maraton"

Jaké to je bydlet necelý měsíc v Barceloně?

Již rok předem plánujeme s klukama “maraton” v Barceloně, jediné na co čekáme, je los La Ligy a UCL. Po losu okamžitě kupujeme letenky a zařizujeme si byt. Vše je tak naplánováno od 7.10. do 24.10., i když vše se v průběhu mění, minimálně tedy pro jednoho z nás. 

V pátek 7.10. přilétáme s velkým zpožděním do Barcelony, kde mě na letišti přivítává prasklý kufr, navíc Vojtův je úplně bez koleček, protože si je tam zapomněl připnout, tak ho táhne v rukou, stejně jako já. Jelikož spěchám na basketbalový zápas, tak ihned míříme na byt a záležitost s kufrem neřeším. V metru Vojta scrolluje Instagramem a vypadne z něho legendární hláška: “Já nemám batoh.” Batoh jsme v ten moment nikde nenašli, takže ho nejspíše nechal na letišti, kde si nakonec za dva týdny pro něho dojel, jelikož se našel. Před bytem nás vítá Kike - majitel bytu. Kike je hodně ukecaný, vysvětluje nám možnosti dopravy v Barceloně, které už ale známe a i přes to, že mu říkám, že jsem tady letos už počtvrté tak pokračuje dál a probíhá "korunovační ceremoniál" přímo u něho na bytě. Pokud něco na bytě nefunguje jak má je to “Antonio’s fault”. Basketbalový zápas tudíž nestíhám a hned na začátek si tak připisuju mínusové body. 

Další dny mám docela nabité: hokej, fotbal, fotbal, basketbal, futsal, fotbal, fotbal, fotbal, futsal, fotbal, fotbal, basketbal a fotbal. 

Navíc k tomu všemu je Assembly, kde zprostředkovávám hlasy našeho jediného člena fanklubu, který je socio compromisario a potkávám před Auditori 1899 vedení klubu, kterým mimo jiné předávám pozvánku na zápas do Plzně, ale o tom jste se dočetli už tady. 

Psát tu o návštěvě památek a dalších míst, které jsem v průběhu této doby navštívil asi nemá smysl, jelikož Migueli bude mít samostatný report ze zájezdu v kooperaci s CoolCamp. Pojďme si tedy alespoň ukázat pár fotek s krátkým popisem z každého utkání. 

🏒 8.10. Barça vs CE Noia Freixenet 6:3

Na “roller hockey” jdu v Barceloně poprvé a nemám od něho žádné očekávání. Jelikož mě celkově hokej moc nebere, tak tady strávím pouze poločas. Nicméně hra mi přišla rychlá, atmosféra taky nebyla úplně špatná a jak se říká všechno se má zkusit.

⚽️ 9.10. FC Barcelona vs Celta de Vigo 1:0

Před zápasem se potkávám s našimi členy v Bayu, jmenovitě Jakubem, Tondou, Vojtou, Davidem a Járou se svou přítelkyní.

Vstupenky dorazily. Velkým překvapením jsou první řady přímo u hřiště na hlavní tribuně. Využívám tedy hodně na fotky a na základě povolení od stevarda se pokouším zavěsit i naši fanklubovou vlajku přímo u hřiště. V zápětí ji musím sundat - chyba komunikace? Nicméně zápas vyhráváme 1:0 takže začínám chytat vítěznou vlnu. 

⚽️ 12.10. FC Barcelona vs Internazionale

Tak na tento zápas se velmi těšíme. Dokonce tak moc, že ráno už sledujeme různé analýzy, možné sestavy a chystáme se na příjezd našich hráčů. Já se snažím koupit dýmovnice, bohužel je svátek a tak je všechno zavřeno, takže výlet po půlce Barcelony byl zbytečný. 

Na příjezd hráčů jdeme včas a ulice u Camp Nou se začíná velmi plnit. Atmosféra je tu elektrizující. Jenže pak nastává moment, kdy už při naprosto dokonalé atmosféře ještě přichází kompletní Grada d'Animació. Začínají se ozývat bubny, rány a zapalují se pochodně. A to stále není vše. Grada d'Animació nás všechny stlačí k zemi, utiší nás a začíná Un dia de partit, kdy se na hlavní část ozývají další rány, zapalují se pochodně, buší se do skel turistických autobusů, které kolem projíždějí. Hlavní program poté začíná, jak se objeví autobus s hráči. Vše startuje odstřelujícím ohňostrojem, zapálením desítky pochodní, které doslova ponoří celou ulici do červené barvy. Víc popisovat to asi nemá smysl. Video mluví za vše. Jaká to atmosféra 😍

Na Camp Nou mám vstupenky vedle prezidentské lóže. I zde v této části stadionu je atmosféra na úrovni, každý povzbuzuje a celý zápas mám husí kůži. Snad jen škoda, že to dopadlo, jak to dopadlo. Některý z nás dokonce při zápase přebookoval letenky a zmizel v pátek kvůli výsledku domů 🤷‍♂️

🏀 13.10. Barça vs Real Madrid 75:73

Já to nevzdávám a pokračuji dál v maratonu. V plánu je basketbalové El Clásico a jestli pojedu i na to fotbalové se rozhodne brzy, jelikož mám o vstupenku požádáno. V tomto utkání dominuje Satoranský s Veselým a konkrétně se Satoranským se setkávám po vítězném zápase, se kterým dávám fotku a předávám mu naši fanklubovou šálu. Atmosféra v podání Dracs opět vynikající. 

14.10. Barça vs Ribera Navarra FS 5:1

Futsal mě hodně baví a tak se na něho dost těším a vlastně se potvrzuje můj očekávaný výsledek zápasu. I když na futsal nechodí tolik lidí jako na basket, i zde je atmosféra dost kvalitní.

⚽️ 15.10. FC Barcelona Femení B - Cacereño Femení 1:1

Na zápasy v Ciutat Esportiva se obecně velmi těším a nejraději vybírám mezi Femení B a Juvenilem A, nicméně stejně vždy nakouknu i na ty naše nejmenší hráče. Při tomto zápase očekávám přítomnou “La Reinu” a očekávání se naplnilo. Mám fotku s nejlepší hráčkou na světě, která navíc tohle potvrzuje 3 dny poté již druhou výhrou zlatého míče.

Vojta tohle posouvá ještě na vyšší level, když má podpis na jejím dresu a zároveň fotku.

Možná snad jen chybí dodat, že kolem nás prochází Rafael Márquez a já reaguji “No a co” 😀

15.10. Barça Atlètic vs Sabadell

Tohoto zápasu se nakonec neúčastním, jelikož se mi už do CE nechce vracet a sleduji zápas Femení v televizi. To ale není jediný důvod, proč na tento zápas nejdu. Čtěte dál!

⚽️ 16.10. Real Madrid vs FC Barcelona - El Clásico 3:1

Ano je to tak. Byl jsem vybrán mezi cca 400 šťastlivců a obdržel jsem vstupenku na tento zápas. O půlnoci mířím na Camp Nou, kde “Barça busem” odjíždím do Madridu. Vstupenku dostávám už při vstupu do autobusu a hlídám si ji jen co to jde. Den v Madridu trávím s Katalánci. Vyzkoušíme churros v místní čokoládovně.

Projdeme si náměstí Plaza Mayor, kde se mimo jiné schází Culés a pár významných míst. Osobně se mi město vůbec nelíbí, ale 100 lidí, 100 chutí.

U Bernabeu, které je ještě stále v rekonstrukci prodávají šály. U každého se ptám, zda mají šálu ANTIMADRIDISTA, bohužel nečekaně neměli a dívali se na mě, jestli nejsem nemocný. Nakonec kupuji půlenou na památku.

Vstupujeme na stadion, kde po nás dvakrát vyžadují občanský průkaz. Eskalátory jsou fajn. Jelikož je stadion stále v rekonstrukci, nemůžu ho hodnotit, nicméně až bude hotovo nebude to za mě vůbec zlé.

Atmosféra v tomto zápasu je velmi silná a provokativní. Prostředníčky se zde používají celou dobu a skandování typu: MADRIDISTAS HIJOS DE PUTA 👏 nebo MADRIDISTA QUI NO BOTI se objevuje každou chvíli. Tím, že nemají dostupný kotel kvůli rekonstrukci, řekl bych, že místy jsme i hlasitější než zdejší fanoušci, hlavně tedy po našem vstřelenému gólu.

Zápas dopadl jak dopadl, každopádně i to mě neodradí a pokračuji v maratonu. Velmi kladně hodnotím “Barça bus” kdy vše klapalo na jedničku. 

18.10. Barça vs Viña Albali Valdepeñas 5:3

Kromě toho, že mám v tento den meeting s oddělením Penyí kvůli zápasu v Plzni, viz článek, mířím také na futsalový zápas s Vojtou, který zde premiéruje v rámci Palau Blaugrana. Výhra je příjemný bonus v již tak úspěšný den po zisku všech vstupenek do Plzně.

⚽️ 19.10. FC Barcelona Femení - SL Benfica 9:0

Na tento zápas se obzvlášť těším a očekávám velkou výhru. Chytám novou vítěznou vlnu a novou dávku energie. Navíc jako bonus před tímto zápasem Alexia představuje zlatý míč. 

⚽️ 20.10. FC Barcelona vs Villarreal 3:0

Sice na tento zápas nejdu s pozitivní náladou, vzhledem k výjezdu do Madridu, ale ta se rázem mění, když uvidím Alexii, Gaviho a Lewyho při představení před začátkem zápasu a taky to, že vyhráváme 3:0.

🏀 23.10. Barça vs Lenovo Tenerife 67:65

Tady se už setkávám se zájezdem naší partnerské cestovní společnosti CoolCamp a společně fandíme, co to jde. Utkání vyhráváme a jako bonus se setkáváme s Honzou Veselým. Snad jen škoda, že jsme nepotkali Tomáše Satoranského, když jsme čekali s jeho dresem o podpis.

⚽️ 23.10. FC Barcelona vs Athletic Club 4:0

Mé poslední utkání před odletem z Barcelony. Chci si to užít na 100%. Náladu mi trochu kazí přidělená vstupenka na Gol Sud, kde si náhodně sedám na sedadlo a zjišťuji, že to místo mám hned vedle něj na vstupence. První poločas vidím 3 góly a jsem celkem spokojený, ale já chci víc. Proto vyrážím přes celý stadion na Gol Nord za Vojtou, který tam má pro mě místo. Navíc se zde potkávám konečně s Adrianem, který je teď poslední dobou dost vytížený. Užívám si tak naplno Un dia de partit a užívám si naši hru. Naprostá fantazie, zakončení tohoto “maratonu” v plné parádě.

Celý pohled z perspektivy Migueliho a zájezdu CoolCamp v kooperaci s naším fanklubem si budete moci přečíst již brzy. 

V průběhu těchto strávených dní v Barceloně i po každém zápase jsem měl setkání s několika prezidenty, členy fanklubů, největšími influencery a dokonce i novináři. Původní plán měl být ještě zůstat na zápas s Bayernem Mnichov, ale nakonec potřebuji čas na oddech a přípravu na příjezd Barcelony do Plzně. Pojďme doufat v zázrak a případně se v plné parádě rozloučit s Ligou mistrů a přivítat náš tým v Evropské lize 💙❤️

________________________________
Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!
 
Pavel “Myšák” Misař
Prezident
PB Lleó de Dues Cues



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Až na toho Rafu...jinak pecka. Taky brzy přispěju :-)

25.10.2022, 17:38
Myšák Migueli
Systémový administrátor

Už se těším 😀

25.10.2022, 18:07
milch Migueli

Přesně říct na Rafu no a co?jdu blejt🤪

27.10.2022, 08:09

100 lidí 100 chutí, nikdy neplatilo. Dříve spravný názor/chuť určovala síla. Pak nísledovao naboženství, císař, chvíli to byla strana a dnes "influenceři" .. Fajn výlet a v ideální období. smileyDoporučil bych metrem dojet, až k lanovkám pod Monserattem a navštívit tamní klášter i rozlehlé okolí. O měsíc dříve jste mohli nasát atmosféru města, v den Joan Gamber trophy. Nicméně k tomu je příležitost rok co rok ...

25.10.2022, 18:54

Závist. 😇

26.10.2022, 18:55

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat