Ronald Koeman odvolán z funkce trenéra

Ronald Koeman odvolán z funkce trenéra

Ronald Koeman byl odvolán z funkce trenéra Barcelony. Prezident Joan Laporta o této skutečnosti informoval po venkovní porážce 0:1 na hřišti Raya Vallecana.

FC Barcelona zbavila Ronalda Koemana funkce trenéra. Stalo se tak po porážce 0:1 na hřišti madridského celku Rayo Vallecano. Koeman se s klubem rozloučí ve čtvrtek v tréninkovém centru Ciutat Esportiva. FC Barcelona mu děkuje za služby a přeje všechno nejlepší v další kariéře. 

Bývalý nizozemský hráč působil na lavičce Barcelony od 19.8.2020. S klubem dokázal vyhrát španělský pohár. V loňské ligové sezóně jeho tým skončil na třetím místě. V letošní sezóně jsou aktuálně Katalánci po nepovedeném startu a středeční prohře na deváté příčce. 


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Je to možná dobrý trenér do reprezentace, kde si může vybrat tým podle formy. Na plnění koncepce to ale není vhodný člověk. Přeji mu hodně štěstí, ale jsem rád, že je pryč. Přestože jsem byl dlouho jeho zastáncem.

Jsem moc zvědavý na náhradu. Osobně za mě by byla naprostá jednička ten Hag, ale to je čistá utopie. Snad to nebude žádné neosvědčené jméno typu Gallardo. To už opravdu raději Xavi (na kterého si stále myslím, že je brzo).

28.10.2021, 00:36
smazáno Veenaa

Myslím, že Barcelona sa potápa a čím neskôr Xavi príde, tým horší klub si prevezme.

28.10.2021, 01:57
MarcoFCB Veenaa

Souhlas, taky sem byl dlouho jeho zastáncem. To co ale tým předváděl posledni měsíc byla hrůza. Musel jít..

28.10.2021, 08:54
felpod Veenaa

Považovat Gallarda za "neosvědčeného trenéra" ???
To jako vážně??? smiley smiley smiley To mne hodně pobavilo. Díky. smiley
Nemyslím si, že by k nám teď, v půlce sezóny šel. Určitě by do práce nenaskakoval tímto způsobem...
Ale subjektivně mám pocit, že tak skvělý a úspěšný trenér (i přes to, že lidé kteří se moc o fotbal nezajímají ho neznají a někdo ho dokonce považuje za "neosvědčeného") by k nám zapadl perfektně a jsem přesvědčen, že by nás opět dokázal hodit na úspěšnou vlnu... Úspěchy, které stojí za jeho prací jsou jednoznačné a neoddiskutovatelné a to že umí pracovat s velkým světovým klubem, to v River Plate prokazuje dlouhodobě...

28.10.2021, 11:11
Veenaa felpod

Ano, neosvedčeného v Evropě. Čemu na tom nerozumíš? Kolik přesně má výher v jakékoliv Evropské soutěži? Pouč mě prosím.

28.10.2021, 12:55
felpod Veenaa

Proč sem najednou pleteš Evropu? smiley
Tvoje věta na kterou jsem reagoval zněla (cituji) : "Snad to nebude žádné neosvědčené jméno typu Gallardo. "
Ani slovo o Evropě... Takže to nepřehazuj někam jinam a nevkládej tam něco, o čem nebyla řeč... (Vypadáš potom jak vrcholový politik z ANO.)
Takže - čemu na tom nerozumíš Ty? Jinak Ti odpovím na Tvoji nesmyslnou otázku : nemá samozřejmě žádnou výhru v jakékoliv Evropské soutěži... A je to proto, že v Evropě ještě netrénoval. (To ale samozřejmě není podstatné, protože trénuje už 7 let ve světovém špičkovém klubu.)
Je to argentinský trenér trénující v Argentině. Pouč tedy Ty mě : co všechno by musel trenér na klubové úrovni v Jižní Americe vyhrát, aby pro Tebe byl dostatečně "osvědčený". Prozatím trénoval ve dvou špičkových jihoamerických klubech a během 10ti sezón vyhrál celkem 13 trofejí a pro odborný svět je to jeden z nejlepších současných světových trenérů...
Čemu na tom nerozumíš? smiley

28.10.2021, 20:42
zaky94 felpod

Aha, Barcelona hraje v Jižní Americe...

28.10.2021, 21:06
felpod zaky94

Vy jste někteří dobře poťapaní... smiley
Takže trenéři mohou trénovat jen tam, kde se narodili? A trenér, který má mega úspěchy v Evropě je podle této logiky v Jižní Americe neznámý a "neosvědčený"??? Takového trenéra osvědčil evropský fotbal a nemá důvod být neúspěšný v Jižní Americe. A naopak. Super úspěšný trenér z Jižní Ameriky nemá důvod být neúspěšný v Evropě... proč sem pletete ty světadíly, to je naprosto mimo mísu... Fotbal je globální věc. smiley
A mimochodem - ano, Barcelona hraje v Jižní Americe. Je to jeden z nejlepších ekvádorských klubů

29.10.2021, 08:21
zaky94 felpod

Veenaa napsal poznámku trefně, a ty nejseš schopnej to buď pochopit, nebo uznat, že má pravdu. Pořád plácáš úplně mimo mísu a kroužíš kolem toho, co tím chtěl vlastně borec říct. Ale nemá to evidentně smysl řešit :) Hokej je též globální věc, přitom KHL a NHL je pomalu jinej sport, stejně tak fotbal v Jižní Americe, a u nás v Evropě. Btw odkaz na Barcelonu SC má bejt vtip, nebo se snažíš bejt zase nejchytřejší tady na webu?

31.10.2021, 18:24
felpod zaky94

veenaa napsal naprostý nesmysl, že Gallardo je neosvědčený trenér. To je nesmysl, se kterým nemůže souhlasit nikdo, kdo se aspoň trochu zajímá o fotbal... Takže - absolutně nemá pravdu.
Srovnávat fotbal s hokejem - to už je úplně mimo...
A na Barcelonu SC jsi odkázal jako první ty.
Připomenu ti to, napsal jsi "Aha, Barcelona hraje v Jižní Americe..."
Plácáš, plácáš, plácáš... smiley (a nemáš tušení, o co jde... smiley)

02.11.2021, 20:43

Býval výborný hráč, barcelonu má v srdci, před barcelonou koučoval nizozemskou repre, měl moje sympatie, ale přestavět tým po odchodu Messiho bylo asi nad jeho možnosti. Bohužel. Je otázkou, kdo v situaci finančního stropu a tím platu přijde. Aby to nebylo z bláta do louže, chce to charismatického kouče, který dokáže i psychologicky pozvednout mužstvo.

28.10.2021, 00:49

A je to tu... Myslím si že Koemanovy mužem poděkovat za za jeho působení v barce. Sice ho dost fanoušku nenavidělo ale ja jsem ho měl celkem rád... myslím si že je to dobrý trenér ale ne tak dobrý aby trénoval klub jako je Barcelona.

Osobně bych byl dost rád kdyby Barcelonu převzal Erik Ten Hag... je perfektní má dost kombinační a utočný fotbal ale hlavně trénuje mladé hráče a dokáže je rozvíjet dobrou cestou... věřím že ať už vedení vybere jakého koliv trenéra bude tentokrat dostatečně dobrý pro Barcu.🙂😀

28.10.2021, 01:08

Tak to vidíte, před nedávnem mu vedení vyslovilo důvěru do konce sezóny a ejhle. Jak jsem říkal, nic to neznamená.

28.10.2021, 03:10
raval69 absint

A tak to je taková politika. Co měli říct? Že mu dávají ještě 2-3 zápasy? Na jeho výrazu ale bylo vidět, že už je s tím vším smířený - a to mi vlastně asi vadilo nejvíce. Jakoby už nebojoval.....

28.10.2021, 16:51
absint raval69

Bojoval, ale jen hubou. V tom byl skutečný mistr.

28.10.2021, 20:39

Pozdě ale přece. Koeman má podle mě moc komplikovanou osobnost na to, aby byl top trenér. Nedokázal ani aspoň zjemnit pád Barcelony a tým hrál jednoznačně pod svoje možnosti až na jeden záchvěv minulou sezonu. Ať si užije klid. Potřebujeme teď někoho kdo zase vlije hráčům optimismus do žil a chuť hrát atraktivni fotbal. Snad by to mohl Xavi dokázat.

28.10.2021, 08:27

Trenére díky!

28.10.2021, 09:41

To odvolání mělo přijí mnohem dřív. Během repre se o tom hodně diskutovalo, bohužel zůstalo jen u spekulací. No ale nakonec to dopadlo, jak muselo..
Nebudu ho litovat. Jsem rád, že odchází.
Snažím se najít nějaké pozitivum na jeho působení v FCB, ale vůbec nic mě nenapadá.. Snad jen množství prostoru, který dával NĚKTERÝM mladým hráčům. Jenže - on vlastně neměl moc na výběr..
U nás mu to bohužel nevyšlo, ale ne všechno vždycky vyjde tak, jak si vysníme. To známe všichni..
Přeju mu všechno dobré.

28.10.2021, 19:16
Puyol MilanBalage

Jenže Koeman všude vydržel maximálně dvě sezony!

28.10.2021, 19:20
MilanBalage Puyol

Holt ne každý bývalý úspěšný hráč se automaticky stane úspěšným trenérem. Pro tu práci je asi taky potřeba mít cit a určité předpoklady.
Někdo je má, někdo ne...

28.10.2021, 19:28

Ne, vůbec ho nelituji. Jeho ignorace některých hráčů, přetěžování jiných, upřednostňování dalších, jeho neustálé výmluvy, jeho neustálá kritika mladých, přičemž k veteránům, kteří hráli tužku, neřekl ani popel.

Ne, neměl to lehké. Právě naopak, ale to neomlouvá jeho chování.

Těším se na změnu.

28.10.2021, 19:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat