SEGURA: VIDAL PROJEVIL NEDOSTATEK RESPEKTU

SEGURA: VIDAL PROJEVIL NEDOSTATEK RESPEKTU

Sportovní ředitel Barcelony v rozsáhlém rozhovoru s deníkem SPORT pohovořil o přestupové politice Barcelony a okomentoval mimo jiné i situaci kolem Artura Vidala.

Barcelona utratila 125 milionů eur a vydělala 82, což dříve nedokázala. Naučil se klub prodávat?

Není potřeba rozdávat medaile. Prostě jsme to jen dobře naplánovali. Zhodnotili jsme, jak na tom kádr je a podle toho jsme se při přestupech řídili. Chtěli jsme vyrovnaný kádr, který je produktivní při dosahování úspěchu. Trh nám umožnil prodat hráče, které jsme neotřebovali. Výsledkem nebylo štěstí, ale ovoce, které přinesla naše práce. Jsme spokojení.

Myslíte si, že je kádr lepší?

Ano, myslím.

Potřebujete si tenhle příjem peněz udržet?

Fotbal je čím dál víc o nakupování a prodávání hráčů. Podle toho, jak si s tím poradíme, budeme mít větší nebo menší sportovní a ekonomický úspěch. Abych dal příklad, podívejte se na mladé hráče, kteří na vše čím dál víc spěchají a mají více možností k odchodu. To znamená, že musíte mít jasný plán na krátké, středně dlouhé a dlouhé období.

Jednou z možností byl Rakiticův odchod. Valverde řekl ne. Jaký byl Váš postoj?

Nezvažovali jsme jeho odchod. Věděli jsme, že má nabídku od jiného klubu. Naším zájmem nebylo, aby odešel. Ve Španělsku máme komplexní zbraň v podobě výkupních klauzulí. Jsme jedinou ligou, která má výkupní klauzule a existuje nebezpečí, ale ani klub ani hráč jeho odchod nechtěli.

Související obrázek

Yerry Mina. Stál málo, hrál málo, prodán byl za hodně.

Přišel v zimě z odlišného fotbalového prostředí. Byl mladý a věděli jsme, že by mohl mít problémy s adaptací. Nedostal potřebné minuty k tomu, aby se přizpůsobil našemu stylu a my jsme za něj dostali zajímavou nabídku. Neměli jsme problém s řešením.

Byl jeho přestup úspěšný?

Z ekonomického pohledu ano, ze sportovního bychom byli radši, kdyby si zvykl a hrál. To se nestalo, ale alespoň jsme z toho něco získali.

Je to vaše strategie, podepsat hráče, aby se na něm vydělalo?

Tohle nebylo naším cílem, ale je to součást dnešního fotbalu. Hledáme hráče, kteří by v týmu mohli hrát, ale někdy to nevyjde a musíte řešit odchod, okud tu pro něj není místo.

Podepisujete radši hráče s fyzickými přednostmi?

To není pravda. Viděl jsem to napsané ve vašich novinách, ale je to mýtus. Mám rád barcelonský styl, hráče s dokonalou technikou.

Mluvil jste s Valverdem o jeho kontraktu?

Nemluvil. Je to věc, kterou musíme udělat.

Výsledek obrázku pro valverde contract

Máte plán B?

Ne.

V roce 2016 přišli hráči, kteří se - kromě Umtitiho, moc neprosadili. Gomes, Alcacer, Denis, Digne, Cillessen. V roce 2018 přišli Vidal, Arthur, Lenglet a Malcom a také nejsou moc využívaní. Bojíte se, že se historie bude opakovat?

Takhle to nevidím. Barca má skvělý kádr a vždycky chci zajistit rovnováhu, která zaručí co největší počet možných titulů. V kádru můžete mít 25 hráčů. Všichni nedostanou stejný počet šancí. Tak velká konkurence znamená, že někdo to má těžší než ostatní, když chce získat minuty, které chce. To způsobí, že někteří jsou rozčarovaní. Jsou to podmínky, které platí pro každý kádr na světě. Pomáháme jim, aby se přizpůsobili co nejrychleji to je možné a zároveň nezapomínáme, že v tak dlouhé sezóně je dostatek minut pro všechny. Až později přijde na řadu otázka, jestli ti hráči v kádru zůstanou nebo ne. Hledají řešení pro sebe, to samé děláme my.

Vidal?

Obecně je situace kolem Vidala jednoduchá. Za prvé, jeho protesty značí, že chce hrát a sloužit Barceloně a přispět k tomu, aby vyhrála všechno, jak zmínil na své prezentaci. Horší je, že nemá ten "drobný cit," který by profesionál měl mít, když projevuje respekt svému kouči a spoluhráčům. V tak velkém klubu jako je Barca, ve kterém máme tak velké profesionály, Vidal ví, že udělal chybu a že nerespektoval své spoluhráče. Jsem si jistý, že to napraví.

Co se děje s Malcomem?

Nic. Je mladý. Podepsali jsme ho, protože má talent. Teď nedostává minuty. Neexistuje žádný problém s vedením nebo s kýmkoliv. Minuty dostane, protože sezóna je dlouhá.

Když trenér prohlásil, že je to záležitost klubu, jeho karty jsou odhaleny...

Ne. Ernesto je zástupcem klubu. Všechna rozhodnutí děláme společně. Valverde tohle nikdy neřekl v tom smyslu, v jakém to interpretujete. Má maximum repsketu ke všem hráčům a nikdy by neudělal cokoliv. co by narušilo rovnováhu v kabině.

Takže k přestupu Malcoma řekl ano?

Ano.

Výsledek obrázku pro malcom barcelona


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

K tomu Malcomovi - ja chápem, že ak hráč stojí veľké peniaze, tak sú očakávania, že bude hneď hrať atď. ale už má občas tie výčitky smerom k Valverdemu vytáčajú. Dosť mi to pripomína minuloročnú situáciu s Dembelem, kurňa, sú to mladí hráči, potrebujú si zvyknúť na zmenu, do toho ešte nie sú veľmi takticky vyspelí, ich čas ešte príde, aj táto sezóna bude dlhá...Pozrite sa na Dembeleho, aj teraz mu pár zápasov vyšlo, ale neudržal si výkonnosť ( koniec koncov, kto okrem Messiho si ju udržal že ? ) a proste to ešte nie je taký ťahúň...

12.10.2018, 12:22

Ahoj Tarja smiley, robili sme asi na tom istom článku a môj preklad je mierne iný smiley.
Pekný deň prajem a veľa chuti do práce.

12.10.2018, 13:26
Tarja pmadar1

Tak to se stává.:)

12.10.2018, 16:20

A co Vidal vlastně udělal, o čem se tam mluví? Nějaké gesta při střídání? Já sem si ničeho výrazného nevšiml.

12.10.2018, 15:41
Tarja Klokanomet

Postěžoval si, že hraje málo a pak ještě běželo něco o příspěvcích na Instagramu, kde měl nějaké narážky, ale možná to byl fake.

12.10.2018, 16:20
patrick Tarja
Senior editor

Ten instagram fake nebyl, ale raychle to smazal. Po zápase na Mestalle dal fotku jak sedí na lavičce a k tomu logo Valencie s komentářem o tom, jak by rád pomohl klubu a trpí tím, že nemůže válčit na hřišti. Něco v tom smyslu...

12.10.2018, 18:17
Tarja patrick

Nejsem si jistá, ale asi myslím něco jiného, o tomhle tam nic nebylo.:) Ale nějak to nestíhám sledovat, tak za to ruku do ohně nedám :D

12.10.2018, 20:02
patrick Tarja
Senior editor

Ok, máš pravdu, to byla nějaká fotomontaz na insta :).

Tady je odkaz na originál: e00-marca.uecdn.es

Upřímně moc nechápu, co tím myslel...

12.10.2018, 20:28

Upřímně, jeho přestup do Barçy nechápu dodnes.. Ale co nechápu ještě více, je Malcom. Proč mu nedá trenér šanci? 21 let - to je parádní věk na to se začít zapracovávat do týmu (širšího?) Talent má, tak nač čekat.. smiley

12.10.2018, 19:49
raval69 JoeCV

Obecně vzato je to vše pravda. Talent, věk - akorát dostat se do kádru Barcy je vždy trošku něco jiného.....ta konkurence je prostě pekelná. Jsem přesvědčen, že šanci opravdu dostane.

13.10.2018, 11:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat