Setién: Jsme stejní favorité na vítězství v lize jako je Real

Setién: Jsme stejní favorité na vítězství v lize jako je Real

Ani před utkání proti Getafe se Quique Setién nevyhnul tiskové konferenci, na které promluvil i na téma možného příchodu útočníka za zraněného Ousmana Dembélého. Trenér Barcelony se však rozpovídal i o sobotním soupeři jeho výběru.

Marc Brau, Barca TV: Zítra (tiskovka proběhla v pátek, pozn. přek.) přijede na Camp Nou Getafe, které je překvapivě na třetím místě v tabulce. Co na nich dělá to, že je nad nimi tak těžké zvítězit? Bude obzvláště důležité nastavit svůj herní styl?

Getafe už nějaký čas dokazuje, že hraje dobře a ví, jak realizovat svůj plán. Hraje v evropských pohárech, je třetí v lize a je aktuálně v dobré formě. Zdá se, že jim všechno vychází a určitě to bude velice obtížný zápas.

Trenérem Getafe je José Bordalás, kterého dobře znáte. je to pro vás osobní výzva?

Ne. Věnuji pozornost svým soupeřům a naprosto jsem zapomněl na Bordaláse. Nebudu o tom hovořit.

Marta Ramon, RAC1: Co si myslíte o hře Umtitiho? Bude se schopen vrátit na nejvyšší úroveň?

Nemám pochyby o tom, že ano. Už to dělá. Zanalyzoval jsem spoustu jeho akcí a je to skvělý hráč, který nám dá hodně. Určitě se mu bude dařit. Každý může udělat jednu chybu, i já. Umtiti si však v poslední době vedl hodně dobře. Měl drobné bolesti, ale naštěstí bude zítra na 100 % k dispozici.

Santi Valles, Cadena SER: Byl by to pro vás velký problém přivést náhradu za Dembélého?

Budu připraven na každý scénář a pracovat s hráči, které budu mít. Každý by rád spoléhal na něco více, ale my se přizpůsobíme. Je důležité někoho přivést, ale nejprve uvidíme, jestli dostaneme povolení. Předpokládám, že dostaneme a klub už na tom pracuje.

Germán García, Radio Nacional: Rey Manaj se dostal do nominace. Co na něm vidíte? O jaký typ hráče se jedná a co od něj očekáváte?

Je to fotbalista se specifickou charakteristikou. Je pravdou, že je v klubu chvíli, ale v určitých okamžicích nám může dát hodně a proto jsme jej povolali. Pokud se cokoliv stane našim útočníkům, máme náhradníka, který může za ně naskočit.

Helena Condis, Cadena COPE: Rubi potvrdil jednání s Lorénem, ale dodal, že na 99 % se tento transfer neuskuteční. Jsou to pro vás špatné zprávy?

O ničem nevím. Už jsem říkal, že na toto téma nebudu mluvit. Mohu hovořit pouze o hráčích,. kteří jsou v Barceloně.

Carles Escolán, Radio Marca: Výkony Barcy se od vašeho nástupu zlepšují, ale vaši soupeři mají pořád hodně gólových šancí. Je důležité teď v dvou týdnech bez zápasu uprostřed týdne na tomto zapracovat? Jak to lze zlepšit?

Nevím, jestli souhlasím s tím,co říkáte. Betis má například takového Fékira, který dokáže sám připravovat šance. Myslím si, že soupeři nemají tolik šancí a vcelku dobře to kontrolujeme. Zlepšujeme se a doufáme, že to bude pokračovat. Bylo by ideální zmenšit počet těchto příležitostí tím, že budeme dobře bránit nebo držet míč. Mimo to jsme ale spokojení s tím, co děláme. Už nyní jsme zlepšili spoustu věcí v porovnání s prvními zápasy a určitě to tak půjde i dál. Nevím, jestli nám to dodá vítězství, protože někdy ti je tak, jako to bylo na Betisu za stavu 1:1. Byli jsme v nejlepším momentě a naši protivníci dali gól. Ve druhé půli už Betis skoro nevystřelil na bránu.

Alfredo Martínez, Onda Cero: Vzhledem k výsledkům z let minulých by Barcelona měla být favoritem na titul a Valverde říkal, že Real je velmi silný. Pořád si myslíte, že jste favority s tříbodovou ztrátou na ně a zápasem na Bernabéu před vámi?

O mnoha mistrovstvích rozhodovaly detaily. Nejde kontrolovat všechno a pravda je taková, že jsme stejní favorité jako Real Madrid. Je pravdou, že má nad námi náskok, ale čeká nás duel na Bernabéu, do něhož vkládáme velké naděje. Víme, jak důležitý bude a budu bojovat.

Achraf Ben Ayad, BeIN Sports: Co si myslíte o hře de Jonga a jeho vystoupení na Benitu Villamarín, když vezmeme do úvahy, že nedávno říkal, jak se ještě může zlepšit?

Frenkie hodně naslouchá a chce se učit a zlepšovat. Nevím, jak daleko může dojít, neexistují žádné hranice. Každý den dělá spoustu věcí a chápe navazující koncepty, které pak předvede ve skutečnosti. Doufáme, že bude i nadále růst.

 

Alex Pintanel, Gol: Váš styl je poměrně protichůdným tomu od Getafe. Je proto obzvláště důležité nastolit vaši herní vizi?

Vždy je důležité se vypořádat s plánem vašeho protivníka. Je jasné, že naše styly jsou odlišné a jsou tak už hodně dlouho. Každému z týmů sedí jejich hra a oba vědí, jak hrají. Důležité je, aby se vám vedlo dobře.

Nacional.cat: Luis Suárez už pracuje v posilovně. Existuje šance pro jeho dřívější návrat?

Nevím, nemluvil jsem o tom ještě s doktory. S Luisem se vidím každý den. Pozdravíme se a já jej povzbudím v pokračování práce. Proces rekonvalescence a samozřejmě bych jej chtěl zkrátit.

Emilio Pérez de Rozas, El Periódico: V Barceloně jste krátce, ale nechtěl byste, aby tým odehrál první kompletní zápas a být dobrý ve všech aspektech hry?

„(smích) Samozřejmě bych chtěl mít rozhodnuto o výsledku po deseti minutách a všechno prožívat v klidu. Často však musíme překonávat své soupeře a ti mají hodně co říci. Španělská liga se stává více vyrovnanou a je čím dál těžší v ní vyhrát. Musíte si vést velmi, velmi dobře. Já jsem ale spokojený s tím, co děláme. Nevím, jestli se stane to, že nám vyjde všechno. Při pohledu na výsledek se dá tohle tvrdit o utkání s Levante, ale vždy existuje něco na zlepšení.

Marc Marba, pořad „La Porteria“ na BTV: Při předchozích zápasech jste se nepozdravil s Bordalásem, máte to v plánu nyní? (tiskovka proběhla před sobotním zápasem, pozn. přek.)

Říkal jsem, že se na toto téma nebudu vyjadřovat.

Ricardo Rosety, Movistar: Getafe na vás ztrácí 7 bodů. Může se přidat do souboje o titul, nebo je to mezi vámi a Realem?

Je obtížné zůstat na nejvyšší úrovni. Před Getafe leží důležité zápasy v Evropské lize, které mu mohou vzít něco z ligového potenciálu. V minulé sezoně se jim však podařilo udržet vysoko a tak se lze domnívat, že tomu tak bude i letos. Nevím, jestli to bude stačit na to, dohnat nás a Real, ale musíte s ním počítat.

Jamie Easton, BeIN Sports USA: Jak se má Messi? Kdy mu můžete dopřát odpočinek, když vezmeme do úvahy zranění v útočné řadě?

Messi má dostatek zkušeností na to, aby věděl, co může a nemůže dělat. Pokud je na hřišti, tak tam může být a cítí se dobře. Stejně jako u ostatních hráčů se mu občas musí dát volno. Hráči Barcelony jsou tak zvyklí hrát dvakrát do týdne už dlouhou dobu a tak někdy ani není třeba odpočívat.

Jordi Gil, Sport: Máte plán v případě kdy vám nebude umožněno koupit někoho nebo nad touto možností vůbec neuvažujete?

Vždy se přizpůsobuji tomu, co máme. Rádi bychom někoho získali, protože jak už jsme řešili, zranění Dembélého nám ublížilo a způsobuje riziko. Plán se ale objeví vždy. Musíte hrát s jedenácti hráči a najdeme na to řešení.

Jordi Blanco, ESPN: Může Rey Manaj zůstat v A-týmu delší dobu, pokud nepřijde útočník? Nebo ho pouze kontrolujete jako ostatní hráče rezervy?

Tohle nejsou žádné zkoušky. Jsme přesvědčení, že nám tito hráči mohou v určitý moment pomoci. Reye ještě tak dobře neznáme, jelikož přišel nedávno a teprve se adaptuje. Musí pochopit některé věci, ale vede si velmi dobře. Tyto hráče už znám teď lépe, než před měsícem a na každý trénink zvu členy Barcy B, které pomalu ale jistě zapojíme.

Jordi Sunyer, TV3: V dubnu tvrdil trenér David Vidal, že Barcelona je pro vás perfektním klubem, jelikož věříte ve vyvážení míče zezadu až do útoku. Souhlasíte s tím? Vidíte ve svém stylu něco, co vás naučil právě on?

S Davidem jsem pracoval v Logroňés po dobu dvou let a pro klub to byla hodně dobrá etapa. Hodně jsme si to užili, ačkoliv to vyvážení míče tam nebylo. Znal mě a věděl, co mám rád a jakým disponuji entuziasmem. Vždy se můžete něčemu přiučit a to i tehdy, kdy zjistíte, že už to nikdy neuděláte. Je pravdou, že má fotbalová vize je podobná té, kterou se prezentuje Barcelona, to jsem říkal už hodněkrát. Později se pak objeví detaily, které vám mohou pomoci nebo naopak ublížit. Já se nicméně vždy snažím zlepšit a dělat to, v co věřím.

Marcelo Bechler, Esporte Interativo: Kdo je podle vás favoritem na vítězství v Lize mistrů?

Těch favoritů je několik. Dříve jsem říkal, že je 6, 7 nebo 8 týmů, které mají šanci na postup do finále a my budeme mezi nimi. Všichni milujeme tuto soutěž a vzbuzují v nás nadšení. Každý si chce zahrát ve finále a všichni aspirují na totéž. My budeme pracovat, aby se to stalo skutečností.

ESPN: Je pro vás nějak speciálním den svatého Valentýna? Budete mít čas jej nějak oslavit?

Ano, jsem romantik. Nevím, komu dát květiny za šanci, že mohu pracovat v tomto klubu. Je to pro mě odměna a to téměř stejná, jako když jsem potkal svou ženu. Odtud jí to doma řeknu. (smích)“

Joan Poquí, Mundo Deportivo: V posledních zápasech dorazilo na Camp Nou málo fanoušků. Co jim vzkážete proto, aby zítra dorazili?

Jako každý tým budeme i my silnější s podporou našich fanoušků. To si samozřejmě vždy přejeme a uděláme všechno možné proto, aby se diváci bavili a odcházeli šťastní.

Sin Conesiones: Souhlasíte s tím, že Barceloně chybí několik driblinků? Hráči se občas rozhodují pro bezpečnější řešení a neriskují

Ideální by bylo, kdyby každý pokaždé udělal správnou věc a když máte dobré hráče, obvykle to tak je. Když je zapotřebí driblovat, tak driblují. Když potřebují nahrát, tak nahrají. Pokusíme se, aby to pochopili. Musíte udělat spoustu rozhodnutí v rychlém sledu a vzhledem k okolnostem. Není třeba příliš driblovat, když to není zapotřebí. Takové věci jsou velmi důležité při zlepšování hry.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat