SEVILLA FC 2:2 FC BARCELONA

SEVILLA FC 2:2 FC BARCELONA

Ačkoliv Sevilla byla jasně lepší a ještě tři minuty před koncem základní hrací doby držela dvoubrankové vedení, hrobníkem barcelonské série neporazitelnosti se nestala. Blaugranas opět zachránil Lionel Messi.

Aktivněji začala Barcelona, a to hlavně díky Suárezovi s Coutinhem, kteří obraně Sevilly rychle ukázali, že se musí mít na pozoru. Podobnou lekci dostal i brankář Sergio Rico, po jehož špatné rozehrávce zkoušel Iniesta trefit odkrytou bránu. Žádný z barcelonských pokusů však gól nepřinesl.

Na druhé straně jako první úřadoval Correa, jenže se zakončením otálel, takže dobrou šanci dokázal Roberto uhasit. Také v dalších minutách byla nebezpečnější Sevilla, ale Vázquez, Muriel a znovu i Correa v další skvělé příležitosti postrádali přesnost. 

Hra se pak při marné snaze Barcelony trochu uklidnila, ovšem ke konci poločasu dostal zápas nový náboj. Rojiblancos totiž konečně využili chyby v hostující defenzivě a Vázquez otevřel skóre. Barça už do přestávky odpovědět nestihla, jedinou příležitost měl při krkolomném zakončení Piqué.

Na začátku druhé půle se Sevilla přiblížila malému zázraku, protože v 50. minutě Muriel zvýšil na 2:0. Katalánští obránci přitom znovu působili dezorientovaně a mohli být rádi, že o pět minut později nepadl další gól. Navas šel na Ter Stegena sám, ale zvolil komplikované zakončení, takže na brankové čáře odkopl míč Piqué a Vázquez z dorážky bránu netrefil.

Na trávník následně přišel Messi místo Dembélého a začal se hrát rychlejší fotbal. Právě Argentinec v 61. minutě našel ve vápně Albu, po jehož centru se do šance dostal Suárez, bohužel z velkého úhlu trefil pouze tyč.

Ofenzivní hrozby přesto nadále přicházely hlavně před Ter Stegenem, neboť domácí při svých rychlých protiútocích dostávali velký prostor. Muriel, Layún, Estcudero i Navas ale střelecky selhávali.

A nakonec je to hodně mrzelo. I když to už vypadalo, že po neúspěšných pokusech Messiho a hlavičce Rakitiče, která skončila na tyči, zůstanou tři body na Pizujánu, během dvou minut bylo všechno jinak. V 88. minutě po rohovém kopu Suárez snížil a v 89. se Messi před pokutovým územím opřel do balonu takovým způsobem, že ani Ricova pravá ruka Sevillu nezachránila. 


Přehled utkání

31. března 2018, 20:45 Sánchez Pizuján Digi Sport 3

Sevilla FC

2 : 2 José González

FC Barcelona

Mercado 34'  
Vázquez (A - Correa) 36'  
Rico 44'  
Muriel 50'  
  88' Suárez
  89' Messi (A - Coutinho)
Sestava

Rico - Mercado (46' Layún), Lenglet, Kjaer, Escudero - N'Zonzi, Banega - Navas (81' Nolito), Vázquez, Correa (72' Pizzaro) - Muriel

Sestava

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Paulinho (77' Denis), Rakitić, Iniesta (81' Alcácer) - Dembélé (58' Messi), Suárez, Coutinho


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Doufám, že tohle bylo vrcholem letošní trapnosti, a děkuji Murielovi s Navasem, že nás nepotopili. Srdcař Umtiti pobavil smiley

31.03.2018, 22:51
JoeCV Caltic8

Já věřil v remízu..smiley s Umtitim souhlas! Snad se trošku daj do kupy, je to v hlavách.. s AS to bude zase o něčem jiném

31.03.2018, 22:54

Já se musím přiznat, že jsem v bod už nevěřil jak to Sevilla zahustila...

31.03.2018, 22:56

NESKUTEČNÝ.
Bez Lea to nejde ani nám ani Argentině.
Být trochu starší tak to moje srdce nevydrží smiley

31.03.2018, 22:52

Ještě pět minut před koncem jsem si říkal, že jedna série skončila. A svět se nezboří. A Luis s Lionelem mě přesvědčili, že zápas skutečně končí až po posledním zapískání. Ano, okénka v obraně a také chyba Ter Stegena, která byla základem gólu, ale zase vychytal nějaké šance. Chvíli to vypadalo, že budeme jen oťukávat tyče a honit mít před brankou a nenajde se šťastný střelec, který ho tam nějak dokutálí. Myslím, že právě v oné 85. minutě jsem si říkal, jak by byl bodík krásný... Máme ho, buďme rádi.

31.03.2018, 23:00

Je hezký, že jsme remizovali, ale je tady strašně moc vidět, barca s Messim a bez něj.Nu,což , snad si to vezmou naši hráči k srdcismiley.Jo a všimli jste si taky naši obranný hry bez Busquetse?A clovek by řekl, že naše obrana stojí na Piquem či na Umtitim....🙄

31.03.2018, 23:47

Páni, osobne si myslím, že príčinou slabej hry v prvom polčase nebol neprítomnosť Messiho, ale slabá hra zálohy a obrany na pravej strane. Sergio Roberto nestíhal, jeho spolupráca s Paulinom ako i zapojenie sa do útoku so súhrou s Dembelém bol žalostný, a ak k tomu pripočítam obrovské množstvo stratených lôpt pri prechode do útoku medzi Dembelém a Sergi Robertom, nič iného z prvého polčasu sa nemohol prezentovať. Aspoň si myslím, ak ľavý obranca Jordi musí hasiť protiútok na pravej strane lebo pravý obránca, pravý záložník a pravé útočné krídlo stratili loptu a ani jeden z nich nestihol sa do obrany vrátiť nič iného sa nemôže stať len to čo sa stalo pri prvom góle. Pri druhom góle zas obrovská chyba Sergio Roberta, ktorý síce sa dokázal vrátiť do obrany, ale na prenikajúceho hráča sa pozeral ako do výkladu klenotníctva. Dobre, že útočníkovi sa nepoklonil keď mu uhol. A nerád by som hovoril o laxnosti Dembelého v obrannej činnosti, aby nevzikol dojem, že ho nemám rád

01.04.2018, 06:34
Pajamen zoltan

Důvodů naší tragické hry je nepochybně víc, než jen neúčast Leoše v první půli.
Nedá se ale nezmínit, že s Messiho příchodem z hráčů spadly otěže zápasu a odlehčily se jim nohy.
Najednou se bezradnost změnila v -> když nevim co s tim, dám to Leovi a on to ňák vymyslí, a tak se taky (znovu) stalo.

Ne nadarmo se říká, že Nejlepší fotbalista na světě: Messi, druhý nejlepší fotbalista na světě = zraněný Messi.

Žádná další, takhle silná persóna, v týmu není. Nejblíž, kdo měl k tomu, tuto roli naplnit, byl dle mě Neymar. Ten byl taky schopný sám rozhodnout zápas... Inu za pár měsíců ho budeme moci vídat opět v Lalize, nejsem si však jist, zda-li to bude v barevném dresu.

01.04.2018, 10:25

Mne sa včera zdalo, že Roberto a Dembele si zavadzajú. Roberto sa v predu na krídle pohyboval v priestore, ktorý by mal obhospodarovať Dembele. Dembele sa potom sťahoval do stredu, ktorý býva zvyčajne prehustený a tam nemôže rozvinúť svoju najväčšiu zbraň a to je rýchlosť. Valverde by si mal v tomto urobiť poriadok. Dembele stál príliš veľa peňazí na to, aby bol takto slabo využívaný.
Netreba zabúdať, že Sevilla pred asi dvoma týždňami vyradila Manchester United na jeho ihrisku, takže to nie je hocijaké mužstvo. Dalo sa čakať, že to nebude ľahký zápas a ani nebol.

01.04.2018, 10:01

Zlatý bod 👍👍ale místním trenerum opět malo

01.04.2018, 10:23

Absolútne nezaslúžená remíza. Dúfam, že to bola len únava, pretože tak odovzdaný výkon nie je hodný Barcy. Som zvedavý na utorok.

01.04.2018, 10:36

Nádherný zápas, jako fanda Barcy jsem občas trnul, ale když se na to koukám jen jako fanda fotbalu, tak to byla nádhera fotbal nahoru dolů spousta šancí a když přišel na plac Leo nedalo mi to a hned jsem vsadil na remízu. Je až neskutečné jak velký vliv na naši hru má... Myslím, že ani nemusí jít o to jak hraje, už jen fakt, že je takový hráč na hřišti dodává všem ostatním sebedůvěru. Na druhou stranu někdy až moc! Chápu že jsme chtěli otočit zápas, ale přeci jen alespoň dva stopeři by se měli držet na půlce, aby nevznikalo takové množství breaků. Ale co už tenhle zápas byl pro nás zkrátka šťastný. Výkony hráčů bych dělil na dvě kategorie dokud nebyl Messi na hřišti (průměrná známka tak 5,5) a když byl Messi na hřišti (průměrná známka tak 7,5). Jinak mnozí hledáte různé důvody, proč nebyl obraz hry ideální a docela mě překvapuje, když všichni fandíme tak dlouho, že nikdo nezmíní repre pauzu. Snad pokaždé, co je přestávka na přáteláky nebo i na kvalifikace, je první zápas herně prostě slabý - dokonce si tipnu, že je to nejčastější období, kdy ztratíme nějaké ty body. Včera jsme z toho vyšli podle mě ještě dobře, tenhle zápas byl hlavně důležitý k tomu, aby se tým zpátky sehrál a podal pak dobrý výkon proti Paříži, netřeba asi hráče nebo trenera jakkoli odsuzovat prostě jen nastala situace, na kterou jsou po reprezentační přestávce zvyklí. PS: Super že byl Denis zas na hřišti už jsem skoro zapomněl, že ho máme.

01.04.2018, 11:19
kony kony

Proti Římu*

01.04.2018, 11:21

Sevilla jasně lepší? 20:20 na střely s tím, že oni chodili do otevřené obrany, která prakticky neexistovala! Zase se uklidněte s tou sebekritikou, první poločas špatný nebyl, druhý byl až cca 75.minuty špatný, ale holt nejde pořád jenom dominovat, nebuďte naivní...smiley

01.04.2018, 21:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat