Valdano: Pět střídání Barceloně ublíží díky její hře a malému počtu náhradníků

Valdano: Pět střídání Barceloně ublíží díky její hře a malému počtu náhradníků

Jorge Valdano byl hostem pořadu „El Tercer Tiempo“ (v překladu „Třetí poločas“) na kanále Movistar Plus a v něm pohovořil, jak může pět střídání negativně ovlivnit Barcelonu.

Domnívám se, že toto řešení ublíží Barceloně dvěma způsoby. V první řadě, hra Barcy je velice komplexní a nutí protivníka vynakládat úsilí. Aby využila své taktické převahy v závěrečných minutách, musí soupeře unavit. A k tomu je možnost pětkrát vystřídat špatná i v tom, že Barca má nyní velmi, velmi úzký kádr a tudíž lavičku. Trenér má k dispozici jen 17 hráčů, možná ani to ne. Pokud někdo hraje proti Barceloně a může díky této změně 20 minut před koncem dobít energii, pak mají výhodu, jelikož Barca mu jí musí znova vybít a na to má málo času.

Naopak Real má mnohem širší možnosti na lavičce a u mnoha postů lze pochybovat, kdo je lepší - zda-li ten, co je na hřišti, nebo ten, co sedí. Hra Realu navíc není tak komplexní a tým nemusí tak moc unavovat protivníka.“ Připomeňme, že Quique Setién řekl, že „pět střídání Barceloně nepomůže. Spoustu zápasů jsme rozhodli v závěrečných minutách, kdy nyní budou mít konkurenti čerstvé hráče. Dá se tedy říct, že Argentinec a bývalá tvář madridský Los Blancos, má v určitých ohledech pravdu. José Bordalas z Getafe s nimi ale nesouhlasí.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat