Velký letní sraz 2023 aneb pojedenácté v Bolaticích

Velký letní sraz 2023 aneb pojedenácté v Bolaticích

Jako každý rok i letos se uskutečnil sraz fanoušků FC Barcelony pod záštitou našeho fanklubu Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues. A i tentokrát se odehrál v Bolaticích – již pojedenácté.

Začali jsme se scházet na hřišti v Bolaticích a náš počet pomalu stoupal. Předání dárků Renému k narozeninám proběhlo v pátek. Další účastníci začali dorážet k večeru, nejprve se sedělo u hřiště a potom jsme se přesunuli na večeři a nějaké to pití do „centra“. Zde se schůzovalo i dlouho po půlnoci. Na některých se to projevilo i další den, ale není třeba více specifikovat, co se stalo nebo nestalo.

V sobotu se postupně začal sjíždět i zbytek účastníků z různých koutů republiky. Nakonec se nás sešlo okolo 60. Než dorazila většina, vydali jsme se ještě s Reném na hřbitov za Tomášem, kterému jsme kromě kytky položili na hrob také fanklubový dres.

Sraz začal jako každý rok diskuzí nad uplynulou sezónou, novými posilami či sdílením zážitků z výjezdů a zájezdů. Poté bylo oficiálně zahájeno Setkání, tedy nejvyšší orgán Penyi. Začalo se úvodním slovem prezidenta a pak již seznámením s plánem Srazu, hospodařením fanklubu, které si vzal na starost Valdo. Ten také zmínil sponzory našeho fanklubu.

Poté si vzal slovo dosluhující viceprezident pro oblast webu Patrick Zamlar, kterému skončilo funkční období (2021-2023) a vytáhl to nejlepší, co se událo na sociálních sítích a na našem webu, jako je například sjednocená vizuální identita, spolupráce s Telly, Livesportem, aktivity od hráček na našich sociálních sítích a také se připomenul rozhovor s ním pro TV Nova v Plzni.

Pokračovalo se připomenutím toho, co se událo v minulé fanklubové sezóně (a že toho bylo fakt hodně) a co nás čeká v té příští. Na konec celého tohoto shrnutí se nám podařilo sestříhat v jednoduchém formátu tohle video:

Poté proběhlo poděkování a to zejména dvou dosluhujícím viceprezidentům, tedy Patricka a Ondry, kterým jsem předal fanklubový dres na památku, za jejich dobře odvedenou práci. Poděkování se dostalo také na největšího sponzora naší penye Pavla Ježka, Migueliho a Valda, kteří obdrželi také fanklubový dres.

 

Následovalo předání mincí za 10 let členství dalším členům, kteří tohoto jubilea dosáhli.

Poté již proběhlo to nejhlavnější. Co se bude dít s penyou a případně kam bude směřovat. Vedla se široká a konstruktivní debata s řadou hlasování, kdy většina přítomných hlasovala ANO pro nové návrhy, tudíž už bylo jasné, že já i Ondra budeme pokračovat i v dalších letech. Ondra se musel ještě formálně odhlasovat, kdy většina byla pro. Poté se ještě přidal druhý kandidát na viceprezidenta.

Tento kandidát, obdržel většinu ANO a Jan "Hanys" Špaček se tak stává viceprezidentem pro záležitosti webu na 2 roky.

Tímto mu přeji, aby se mu z této funkce podařilo vytěžit maximum, co dokáže a také snad, aby při této funkci postupně uplatňoval své znalosti katalánštiny, kterou se učí a případně je předal i mně.

Následoval oběd, kdy většina přítomných po skoro 2 hodinách jednání měla obrovský hlad, proběhla ještě krátká pauza a poté již jeden z hlavních bodů srazu – zápas Domácí vs Hosté. Aktuální skóre bylo 7:6 a tak bylo jasné, že tým Hostů udělá vše proto, aby dorovnal.

Před zápasem proběhla rychlá společná fotka a šlo se na věc. Rozhodčím tohoto utkání byl kdo jiný než Robert Šupola senior.

Počet hráčů byl na obou stranách plus mínus stejný, ale tým Domácích byl zkrátka fotbalovější, a tak porazili tým Hostů 7:4. Aktuální celkové skóre na zápasy je tedy 8:6 pro Domácí.

 

Následovalo předávání poháru s výbuchem konfet kapitánu Domácích Jakubovi, kterému tuto trofej předal již nový viceprezident Jan Špaček.

Následovalo grilování, respektive již konzumace selátka. Většina již byla řádně unavená (nejen z horka), proto se již spíše sedělo a konzumovalo. Poté byla na řadě bolatická losovačka o portréty, pár věcí z Barça storu, vyhlášení nejlepšího brankáře, kterým byl zvolen Robert, tedy brankář domácích, nejlepšího střelce, což byl Petr Lesenský se třemi góly a letos také poprvé vyhlášení nejlepšího rozhodčího, což byl samozřejmě opět nikdo jiný než Robert Šupola senior.

 

 

Poté ještě proběhlo samozřejmě představení letošního dárku a rozdání samolepek, plakátů a dalších věcí, které nám zaslal klub. Letošním dárkem byla vybrána menší varianta vlajky z Plzně, kde si odbyla svou premiéru a byla pokřtěna vedením klubu.

Potom se již konečně mohlo jít na choreo, které si myslím, že nebylo vůbec zlé a v katalánských chorálech se všichni zdokonalujeme, nicméně ještě je třeba pořád trénovat...

Ráno jsme se ještě tradičně sešli u snídaně v Barca restaurantu a postupně se vydávali do svých domovů. Někteří museli vyrazit o něco později, jelikož byl alkohol tester nemilosrdný.

Na závěr bych rád poděkoval pořadateli Renému, fotografovi Krisovi a všem zúčastněným za úžasný sraz a nádherné rozloučení s Bolaticemi. Nově zvolenému viceprezidentovi bych popřál, ať se mu podaří vše, co má v plánu a tomu "staronovému", ať má pevné nervy!

KOMPLETNÍ GALERIE

KOMPLETNÍ GALERIE (ZIP - heslo: lesendowski)- Kris Farkaš

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

Pavel "Myšák" Misař
Prezident
PB Lleó de Dues Cues
FCBarcelona.cz



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat