Wieffer, ideální partner pro Frenkieho de Jonga

Wieffer, ideální partner pro Frenkieho de Jonga Foto: X @FCBarcelona
  • Záložník Feyenoordu Mats Wieffer, který je na seznamu Barçy, si v dresu "oranjes" dobře rozumí s Frenkiem.
  • Oba hráči se dobře hodí do rozestavení se dvěma pivoty.

Přestože se Barça a Nizozemsko načas odcizily - v současné době obléká modrobílý dres Nizozemska pouze Frenkie de Jong - historie se je snaží opět sblížit. Pravděpodobně díky přírodní síle jménem Johan Cruyff mají katalánský klub a "oranjes" jedinečné spojení. Gravitační síla je tlačí k tomu, aby se jejich cesty neustále křížily, a to by se mohlo znovu projevit v případě Matse Wieffera, který je na seznamu Barçy jako posila na pozici defenzivního pivota.

Záložník Feyenoordu, kterého katalánský klub sleduje, by v případě, že by se připojil k mužstvu, které trénuje Xavi Hernandez, dodal záloze Barçy jasný nizozemský akcent. Po odchodu Ronalda Koemana, Memphise Depaye a Luuka de Jonga, který byl v Barceloně na hostování, zůstal zde Frenkie de Jong jediným nizozemským zástupcem. Pryč jsou doby, kdy Hesp, Reiziger, bratři De Boerové, Cocu, Kluivert a spol. měli šatnu ve výrazně oranžové barvě. Ve skutečnosti měla v posledních letech v týmu azulgrana větší váhu francouzská národnost. Pro příští sezónu by se však v Barçe mohlo zrodit nové "oranžové" partnerství: Wieffer-De Jong, kteří mají mezi sebou dobré i osobní vztahy.

"ORANJE" TANČÍ PODLE VLASTNÍHO RYTMU

Mats a Frenkie od sebe dělí necelé dva a půl roku. Prvnímu bylo ve čtvrtek 24 let, druhému 26. Ve stejném životně důležitém období mají oba jedno společné: zodpovědnost za "strojovnu" v nizozemském národním týmu. De Jong patří už léta k lídrům národního týmu. V posledních měsících se Wieffer stal partnerem De Jonga na pozici dvojnásobného pivota. Oba se již třikrát podělili o místo ve středu pole. Naposledy na začátku září při vydřeném vítězství 2:1 nad Irskem v kvalifikaci na Mistrovství Evropy.

Bývalého hráče Ajaxu není třeba představovat, ale Wieffer je vycházející talent, který je pro některé stále neznámý. Ti, kteří hráče Feyenoordu znají, poukazují na to, jak dobře doplňuje Frenkieho v národním týmu a jak dobře by zapadl do Barçy, protože by mohl hrát i ve středu pole.

MATS BY BYL FRENKIEHO STRÁŽCEM

Vzhledem ke svým vlastnostem by Mats hrál jako spoluhráč De Jonga, který rád sbírá míče a přerušuje útočné akce. To neznamená, že by hráč Feyenoordu neměl čich na góly, ale odpovídá mu spíše poziční profil. Zvláště když hraje za rotterdamský tým, protože je jasným pivotem a na křídlech mají větší volnost právě Timber a Stengs. U Nizozemska naopak takový dvojitý pivot znamená, že role nejsou tak jasně vymezené.


Zdroje: https://www.sport.es/es/noticias/barca/wieffer-socio-perfecto-frenkie-jong-barcelona-94720439



Diskuze

Som za low cost riesenia. Guimares by bol mega, ale ten jej mimo moznosti, takzr kludne skusit tohto chalana.

19.11.2023, 12:18

Máme asi milion záložníků. Tak jasně, je třeba získat dalšího.

20.11.2023, 06:48
blaugrana roman1978

Cistokrvne DM je len Oriol a ten je bohuzial slaby.

20.11.2023, 07:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 94
2. FC Barcelona 82
3. Girona FC 78
4. Club Atlético de Madrid 73
5. Athletic Club 65
6. Real Sociedad de Fútbol 60
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Alexander Sørloth 23
2. Artem Dovbyk 21
3. Jude Bellingham 19
4. Robert Lewandowski 18
5. Antoine Griezmann 16
33. Ferrán Torres 7
35. João Félix 7
36. Fermín López 7
44. Raphinha 6
60. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat