Xavi Hernández k 30. červnu rezignuje na pozici hlavního trenéra prvního týmu

Xavi Hernández k 30. červnu rezignuje na pozici hlavního trenéra prvního týmu Foto: X @FCBarcelona

Xavi Hernández na pozápasové tiskové konferenci po zápase s Villarealem oznámil svou rezignaci na pozici hlavního trenéra prvního týmu k 30. červnu. 

Xavi Hernández oznámil svou rezignaci k 30. červnu tohoto roku. Oznámil to po domácí prohře 3:5 s Villarealem. 

Po zápase hlavní trenér mluvil s prezidentem Laportou, sportovním viceprezidentem Rafou Yustem, a ředitelem pro sportovní oblast Decem, a oznámil jim svůj záměr rezignovat. Klubová legenda věří, že je to momentálně nejlepší rozhodnutí pro budoucnost klubu. 

,,Nechci být problém, chci být pro Barçu řešení stejně jako jsem byl 2 roky zpět. Toto rozhodnutí jsem učinil pár dní zpět, a dnes byla chvíle na oznámení."

Xavi věří, že jeho rezignace na konci této sezóny pomůže uklidnit situaci v klubu. Týmu, zaměstnancům, i klubu jako takovému. Nicméně do konce sezóny ještě zbývají 4 měsíce zdůraznil důležitost toho i nadále bojovat aby se ve zbývajícím období dosáhlo cílů. 

,,Tyhle 4 měsíce tomu s týmem dáme všechno. Dáme všechno tomu, abychom se aspoň pokusili o to vyhrát La Ligu."

Posléze mluvil o tom, že toto rozhodnutí je konečné. ,,I kdybychom vyhráli v mých zbylých čtyřech měsících na lavičce nějakou trofej, toto rozhodnutí je konečné, a nic jej nezmění." 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

marek99
Senior editor

Tak strašne som dúfal, že u nás uspeje.. začiatok s 2 trofejami úspechom aj nepochybne bol, lenže ten herný úpadok v posledných mesiacoch je tak obrovský, že toto je zrejme najrozumnejšie riešenie pre všetky strany a prinesie to žiadaný impulz.. A snáď sa dočkáme konečne trénera, ktorý nemá s klubom žiadnu minulosť a prinesie niečo nové, niečo, s čím budeme po 5 rokoch konkurencie-schopní v Európe

28.01.2024, 09:58

Když jsem psal na konci listopadu že se nikde neposouváme to bylo mínusu a keců že hrajeme o 4 poháry,výměna trenéra řeší jen část problému.Základní otázka je kde vzít peníze a být konkurence schopní.nelze spolehat na 17ti leté kluky a hledat komu skončí smlouva nebo čekat zda nám Tebas schválí přestup,to je pro klub velikosti Barcy nepřijatelné.Laporta pořád mluví o projektu ale rozprodavání majetku není projekt ale zadělavání na velké problémy v budoucnu.A kdoví co ještě vylezou za problémy spojeně z rekonstrukcí Nou Campu.

28.01.2024, 10:24
blaugrana René

Odpredaj urcitych percent sukromnemu vlastnikovi. To je urcite lepsia cesta ako predavanie buducich ziskov. Hrat sa tu na nejaky sentiment, ze klub vlastnia fanusilovia by uz mal skoncit.

28.01.2024, 10:36
René blaugrana

to mám na mysli,pokud klub nezmění myšlení bude z Barcy skanzen.

28.01.2024, 10:57
pyspetr blaugrana

Mas recht

28.01.2024, 16:26
stockey blaugrana

toto nikdy v Barcelone neprejde

29.01.2024, 08:31

Asi je to správné rozhodnutí. Sice už ty trenéry měníme jak ponožky, což nikdy není úplně dobře, na druhou stranu dva a půl roku nebylo až tak málo a nutno si přiznat, že to na nějakou koncepci vypadalo čím dál míň.
Každopádně je důležité mít na paměti, že samotná výměna trenéra nestačí, protože hlavní problém v podobě slabého kádru zůstává. Vlastně mě ani nenapadá, který šílenec by si teď šel dobrovolně kazit reputaci do Barcy. Pimienta? Klopp a spol. asi ne.

Jestli si ale můžu něco přát, ať příští trenér nemá barcelonskou DNA.

28.01.2024, 10:28
zaky94 absint

Asi je to správné rozhodnutí, a který šílenec by si teď šel kazit reputaci do Barcelony? Vidíš tam ten problém? Prostě následující, snad správné řešení bude nás všechny a klub stát hlavně čas a nervy... Pepa by si nechtěl, protože má barcelonskou DNA?

28.01.2024, 10:46
absint zaky94

Tak ne, promiň, všechno bylo růžové, hrajeme o dvě trofeje, Barcelona nemůže mít svého Fergusona.

S tou DNA se to má tak, že se z toho postupně stalo hlavní a možná jediné kritérium.
Náš současný trenér například měl trenérské zkušenosti pouze z katarské ligy. Protože minulost a výsledky nejsou pro pozici hlavního trenéra jakési Barcy vůbec důležité, hlavně že má DNA.

28.01.2024, 10:57
zaky94 absint

1) :D, relax
2) Máš pravdu, takhle s tebou souhlasím. Jen když se podíváme na reálný možnosti náhrady, tak to není taky žádná sláva. Necháme se překvapit, ale ať už tam bude kdokoliv, tak to bude běh na dlouhou trať, což hodně místních fans nedokáže přijmout, nebo pochopit.

28.01.2024, 11:05

Mám zlý pocit, že tomu už nepomôže ani Pep s Kloppom a Simeonem dokopy. Problém je niekde oveľa hlbšie.

28.01.2024, 11:12
blaugrana La Pulga

Mohol by si to rozviest?

28.01.2024, 11:20
René blaugrana

Musí přijít nový prezident s novou energií,s novou vizí fungování klubu s novou vlastnickou strukturou.

28.01.2024, 11:30
La Pulga blaugrana

René to zhrnul stručne, jasne a výstižne. Nová filozofia, nový smer, nová vízia. Z Barcelony sa musí stať moderný klub s moderným herným prejavom. Sme zaseknutí niekde vo svojej histórii, avšak musíme si uvedomiť, že tie časy sú preč, futbal sa mení a vyvíja. Už sa vykašlime na tie reči o barcelonskej DNA a podobne, je čas sa na veci pozerať inak. Nehrám tu teraz zo seba žiadneho experta ani nič podobné, ale ak sa chceme posunúť ďalej, vyzerá to tak, že musia prísť extrémne zmeny a celý tento klub musí prežiť reštart systému. Áno viem, bude to ešte náročný proces, ale niekde začať musíme, dokola stále tie isté rečičky nás neposunú nikde.

28.01.2024, 12:39

Xavi je legenda hracska vyhral titul za co mu treba podakovat ale sam vidi ze mame problem ktory mozno je v nom mozno nie. Ked sa nedari prvý na rade je vždy tréner. Uvidíme koho prinesie prezident v lete ako trénera ale myslím si že keď zas bude tvrdohlavo stáť za tým že musí byť Barcelončan s DNA tiki taka tak sa nikam neposunieme. Ano môže byť DNa barcelony ale musí sa prispôsobiť modernému futbalu(artera,guardiola… atd atd). Ja len dúfam že dalši tréner ktorý príde nebude”kamarát@ s takymi hračmi ako je roberto, romeu, možmo torres , raphinha a že si postaví káder ktory on chce.možno to bude trvat 2,3 roky bez trofeje finančná situácia sa trocha utrasie a s dalšej nastupujucoi generaciou môžme byt za 5 rokov zas top tím v europe, lebo momentálne sme na úrovni totehnam, neapol, atletico a povedzme si pravdu tam nechceme byt. V zivote to funguje tak že občas musis byt aj ku….va a povedat hracom ndma snato zial dakujeme idem dovidenia. Ak si profesional musis to pochopis a ísť ak nie budem vyciciavať klubovu kasu a klub z toho nebude mať nič. Každopadne maesteo Xavi ďakujeme za tvoju obetu vieme ze trenera v Barcelone je velmi tažke robiť tam neni priestor na chyby a ten tlak nevydrži každý. My pravý fanúsikovia neberieme tituk po 3 rokoch sko samozrejmosť a budeme si pamatať že vzdy budes pravy culé a nebudes klubu robiť ziadny problém. Trúfam si povedať ze by ai trenoval aj zadarmo. Díky a bojuj do konca aspon za dobry výsledok v LM a v v la lige aspon za 3 miesto😍🙏🙏🙏👑

28.01.2024, 12:19
larnel BARCELONA NAVŽDY

K čemu pořád ty hejty na Roberta, Torresa atd. Ti kluci nejsou v základu a netvoří to hlavní jádro, které pokazí většinu zápasů. To si myslíte, že se sežene kvalitní hráč, který pak bude rád sedět na lavičce (někdo tam sedět musí). Calcelo hrál dobře prvních pár zápasů...pak to jde hodně dolů s žádnou přidanou hodnotou, Lewandowski hraje hrozně už půl roku-možná více. Celá obrana dělá spoutu chyb, od Gundogana taky asi každý čekal mnohem víc a dalo by se takto pokračovat asi u všech. Jediný, kdo se mi libí asi pořád je Frenkie. Yamal se snaží, dokáže i něco vymyslet, což je super, ale bohužel ztratí velké množství míčů. Asi by to chtělo být víc opatrný, když má míč a snaží se o průnik a neútočit bezhlavě v plném počtu. Ale to už je asi o taktice a tím pádem na trenérovi. Barca už bohužel nemá hráče na to, aby házenkářsky obléhala soupeře. Na to tam nejsou individuální kvality. Chce to trenéra, který bude umět hrát s hráči, které máme a né tenéra se svou filozofií, na kterou nemá hráče. Na kompletní překopání kádru jako se to stalo před 20lety, kdy došel Ronaldinho, Deco, Etoo atd. nejsou peníze.

28.01.2024, 13:06
absint larnel

Tak Torres za ty prachy rozhodně nepřišel sedět na lavičku. Ta kritika na něj je naopak naprosto oprávněná.

28.01.2024, 13:12
larnel absint

Záleží na úhlu pohledu. Nehraje tak často, aby ovlivňoval výsledky. Pořád je náš druhý nejlepší střelec a to nekope penalty. To že stál tolik a ty kvality neměl je spíš chyba našeho vedení. Kdyby měl takovou důvěru jako jiní, tak nebyl by teď oporou? To, že se to na všech postech střídá jak na kolotoči asi nebude díky jednomu hráči. Tituly vyhrávají stabilní sestavy. Dá hatrick a proč pak třeba nedostane důvěru na 5zápasů? V podstatě pokud nic neukáže za poločas, tak je hned střídaný. To ale platí i pro ostatní. Nijak ho nebráním.

28.01.2024, 16:08
absint larnel

Vždyť hraje každý zápas. Že častěji začíná na lavičce jde právě na vrub tomu, jak špatný je. Dá hattrick a další dva zápasy se ani netrefí do balónu... fakt už nevím, koho kritizovat, když ne jeho.

Mimochodem zasáhl do všech soutěžních zápasů s výjimkou jednoho ligového. Nezdá se mi teda, že by neměl důvěru.

28.01.2024, 16:38

Presne tam 60 mil hrac musi v zaklade hrat a dat muzstvu tvar. Povedzme si oravdu nikdy to nebol mbape a nebude a cakat od neho taku hru ze nezmysel. Je to hrac do sevilli valencia a atletica do zakladu nie k nam

28.01.2024, 13:42

Xaviho je mi i líto, protože má Barcu v srdci, ale dalo se to čekat, bylo toho na něj moc. Zkoušel různé věci, ale samozřejmě ne všechno fungovalo. Kvalitní hráči a taktika jsou k úspěchu potřeba, to není žádná novinka. Doufejme, že tak za 2 - 3 roky se věci změní k lepšímu, ale to záleží na celém klubu a okolnostech.

28.01.2024, 17:31

Takový je fotbalový život. Letos nám to bohužel nešlape a Xavi je dostatečně soudný a zkušený, aby věděl co je třeba v organizaci typu Barcelony udělat. Osobně bych nejraději viděl Gasperiniho z Atalanty, který tomu týmu vtisknul tvář a hrají pohledný ofenzivní fotbal. Bohužel i Xaviho rétorika naznačuje, že trenér není hlavním vládcem, proto bude zase vybrán nějaký "průchozí" kandidát...čili nejmenší společný jmenovatel a to nikdy nedopadne dobře :(

28.01.2024, 17:35

Myslím, že Barca si vytáhne od B týmu R. Maqueze a nebo je dohodnutý Mourinho, který byl viděn minulý týden v Barceloně a zde začínal jako asistent!!! Uvidíme?

28.01.2024, 18:50

Co my víme, co se tam děje na pozadí borci, v nejvyšším managmentu. Mohlo by být i samozřejmě fajn, kdyby se našel někdo "zvenčí" a vdechl tomu trochu "útok, bojovnost, nasazení, 1vs1" Každopádně ty spekulace s Mourinhem jako vážně ? :D

28.01.2024, 20:15

Bohužel se toho setkalo víc a mám pocit, že se hned nápravy nedočkáme, bavit se o Xavim...famózní hráč a za to obrovský respekt!!! Co je to ale za řešení ?po sezoně?!! To je jako od léta domluvenej ..Klop?Mourinho? , co jako teď kabina ? jak jste již zmínili, to teď půl roku budou pokračovat nepochopitelné nominace(např. Christensen- buď mu věřím a podržím ho, a nebo tam dám mladýho a nechám ho tam, o Feranovi byla řeč, Fermín? co s ním provádíme!!?) střídání( Fort teď přece nebyl náš problém...)rotování se sestavou,kdo jeden zápas
nezahraje sedí ..... Ten kádr přece pro boha není tak špatnej, aby se trápil s Almeriou, Villarealem atd.
Bohužel si myslím že okamžitá změna může přinést spíš pozitiva, nebudu se bavit o Gironě a Bilbau, ale díval jsem se na Las Palmas s Realem, ale to mužstvo hraje kompaktně, zodpovědně a nemá tam Gundeho,Pedriho,Lewu, Araucha, De Jonga a mohl bych pokračovat. Proč jsme za 7500000Euro nekoupili Donbyka nebo jak se jmenuje my!!! Jak může projít řes Deca Ferran za 50mil.!!!! a jiné nákupy......!?!? Ten kluk za to nemůže, když po něm chceme něco , na co prostě nemá. No asi nás čeká na jaře ještě spoustu nepříjemnejch komentářů, ale věřte bude líp😉, jsme Barcelona💪

28.01.2024, 22:52

Torres bol nakup xaviho/alemanyho aby sme boli k decovi spravodlivy.

29.01.2024, 10:03

Co je to za tah nechat trenéra ve funkci, který řekne že odejde. Tam hodně lidí ve vedení neví která bije. Jsi legenda ano respekt. Pomohl jsi nám v určitém okamžiku nastartovat takřka mrtvý klub.... Díky za to! Dokázal si vyhrát ligu super! Teď ale skončíš protože se krize prohlubuje, šancí si dostal dost! Tohle opravdu není o Xavim, ale o klubu.Ten půl rok bezvládí jim strašně uškodí. Musí přijít nový impuls, ale hned jinak se Barca nevzpamatuje a restart bude trvat déle.

29.01.2024, 11:24

Plho o čem se tady již celou dobu bavíme !?!?😂

29.01.2024, 12:48

Dežo já něviem.

29.01.2024, 18:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat