Xavi: Velkolepé vítězství po nespravedlivých rozhodnutích

Xavi: Velkolepé vítězství po nespravedlivých rozhodnutích

Trenér Xavi byl po zápase na hřišti Osasuny velmi spokojený. Toto vítězství označil jako velkolepé a poblahopřál svým hráčům k obratu, který Barcelona zvládla i přesto, že hrála v deseti a musela čelit kontroverzním rozhodnutím rozhodčího Manzana.

"O přestávce jsem svým hráčům řekl, aby měli víru a že klidně můžeme dominovat zápasu i v deseti. Věřil jsem, že musíme být inteligentní a že naše chvíle příjdou."

"Taktika spočívala v tom, že jsme hráli ve čtyřech lidech ve dvou řadách a na hrotu byl Ferrán, nebo Ansu. Téměr si proti nám nevytvářeli šance. Je to velkolepé vítězství. V šatně se divoce slavilo. Bylo velmi těžké hrát v deseti lidech a jsem na tým hrdý."

Trenér byl také dotázan na výkon rozhodčího Manzana, který jej okomentoval velmi důrazně:

"Cítíme se poškozeni. Před prvním gólem to nebyl ani roh a navíc pak domácí faulovali. Poté byl vyloučen Lewandowski. Byla to velmi nespravedlivá rozhodnutí. Nemohli jsem nic dělat."

Xavi na závěr zhodnotil svůj první rok na lavičce Barcelony:

"Vyrostli jsme. Jsme rodina, v šatně je skvělá atmosféra a všichni mají touhu vyhrát. Jsem na tým hrdý. Nyní máme pětibodový náskok před Realem a před přestávkou jsme lídry."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Ale no tak, nespravedlivé bylo tak maximálně to, že Lewa nedostal rovnou červenou, ale "jen" druhou žlutou. Jasný záměr jít do hráče, ani se na balón nekoukl.

09.11.2022, 13:31

Prvni gol mozna nemel platit, to je jiste k diskuzi a dejme tomu, ze je v tom i trochu kontroverze, ale na to se nelze vymlouvat a uz vubec ne v pripade, kdyz do konce utkani zbyvalo 85 minut. Avsak Lewa sel ven zcela po pravu. V opakovanych zaberech byl videt zcela zrejmy umysl jit celym telem a loktem do hrace, mic ho absolutne nezajimal, sledoval jenom hrace jestli se mu podari dobre ho trefit. Jak rika kolega prede mnou, ja bych mu za toto dal cervenou primo, to at se na mne nikdo nezlobi.

Prvni polcas byl zcela otresny, misty mi pripadalo, ze se nekteri hraci poprve videli v autobusu, ktery je na stadion privezl a ja mel velke nutkani to vypnout a jit spat. Ve druhem se vse zlepsilo a po vyrovnani se objevila i nadeje na vyhru. Povedlo se, ale stejne tak jsme mohli klidne jeste jeden-dva dostat. Ocenuji zarputilost a vuli, ale zas tak velky duvod k oslave nevidim. Body jsou ale velmi cenne a Osusky proste letos nejsou orezavatka, to je taky pravda.

Vyzdvihuji ale prinos Gaviho, nejenom v tomto zapase ale temer v kazdem, kdy nastoupi. To je dravec a bojovnik jak se patri, do souboju jde naplno a castokrat vybojuje zdanlive ztracene a vytvori tak nahle precisleni na malem prostoru. Za mne jeden z nejlepsich v celem kadru a kdyz uvazim, jak mlady je.. Ten kluk je extratrida uz ted a doufam, ze u nas zustane na hodne dlouho a bude se jeste zlepsovat. Tesim se na to.

09.11.2022, 14:05
martink_
Senior editor

Hele mně přijde, že se Lewa připravoval na souboj ve vzduchu, i proto se na toho hráče podíval. Akorát, že ten obránce nevyskočil, kdežto Lewa jo. Navíc měl ruce u sebe, žádný vystrčený loket, takže bych tam úmysl neviděl... žlutá karta jasná, ale podle mě červená rovnou ne.

09.11.2022, 16:30
roman1978 martink_

taky to tak vidím. prostě se připravoval na souboj, ale soupeř se nezúčastnil.

11.11.2022, 06:41
Nogares roman1978

Jakkoliv chápu co se snažíte říct, tak vážně nemáte pravdu pánové. Jukněte tady: streamff.com. Když Lewa vidí, že se k míči na 100% nedostane, rozhodne se, že půjde do souboje s hráčem. V poslední fázi už vůbec nekouká na míč (byť má hlavu otočenou k míči). Ve fotbale hrajete s míčem a svádíte souboj o míč, není to americký fotbal, kde se naopak snažíte ostatním zamezit přístup k míči. Kdyby vyskočil s úmyslem míč odhlavičkovat nebo zpracovat a přitom se s protihráčem srazil, tak ok, ale on (a v 7. vteřině záběru je to krásně vidět) šel do souboje s jasným úmyslem protihráče odstavit a míče si vůbec nevšímal.

Za mě je žlutá naprosto v pořádku a myslím, že by si rozhodčí dokázal obhájit i tu červenou. Nejsme v v británii v devadesátých letech.

11.11.2022, 10:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat