Zájezd na Sevillu aneb Oktoberfest v Barceloně

Zájezd na Sevillu aneb Oktoberfest v Barceloně

Stejně jako v roce 2017 a 2018, i v letošní sezóně vyšel první zájezd na prestižní zápas se Sevillou.

V pátek jsem ještě před odletem vyrazil do Edenu na sraz s místopředsedou Slávie. Probrali jsme blížící se zápas a hlavně mě provedl muzeem fotbalu a zákoutím celého stadionu. Dostal jsem se tak i do šatny Slávie či k trávníku. A muzeum, které se zdaleka netýká jen Slávie, by mělo v budoucnu obsahovat také vlajku, vlaječku a odznak našeho fanklubu, které jsem panu Syrovátkovi předal.

Do Barcelony nás nakonec vyrazilo hned 17. První den byl seznamovací a kromě ubytování a večeře se vlastně nic jiného nestihlo. Každopádně s Mirou Takáčem se všichni hodně rychle seznámili a byl to tak dost pestrý večer.

V sobotu ráno donesl zaměstnanec hostelu k snídani jablečný džus. Mira se ho zeptal, jestli je to pivo. Odpověď ho zklamala, a tak si otevřel svůj Heineken. Zaměstnanec to komentoval slovy, že Oktoberfest bere Mira hodně vážně, což se nepletl.

V sobotu jsme začali prohlídkou okolí stadionu. Kromě hlavního vstupu a samotného Camp Nou jsme navštívili i sochu Kubaly a také hlavní novinku – sochu Johana Cruyffa.

Pak již následovala samotná Camp Nou tour, kde je k vidění opravdu vše z bohaté barcelonské historie. Někteří si také vyzkoušeli virtuální realitu, no a já jsem si koupil trávník z Guardiolovy éry – přeci jen zásoby se krátí.

Po Estrelle přímo u stadionu vyrazila část na Turó de la Rovira, odkud je nejkrásnější výhled na celé město. Druhá část pak vyrazila do akvária. Především ta část s menšími fanoušky, tentokrát na zájezd vyrazily totiž hned 3 děti.

Po úžasných vyhlídkách na město (či žraloky a rejnoky) jsme si dopřáli krátkou pauzu na hostelu (či hotelu), a poté vyrazili na večeři do restaurace Chalito, kterou vlastní Luis Suárez. Oktoberfest pokračoval, i když pro některé vlastně nikdy nepřestal. Tady jsme také zorganizovali tipovačku, kdy každý dal do banku 1 euro. Přesný tip nakonec překvapivě neměl vůbec nikdo.

Poté jsme vyrazili do dalších barů a končili jsme v belgickém podniku, kde se točily pouze belgické speciály - některé s obsahem kolem 11% alkoholu - bylo tedy jasné, jak to dopadne.

Ráno mě vzbudilo otevírání plechovky piva – Mira byl vzhůru. Neděle byla ve znamení prohlídky města, která tradičně začínala u nemocnice Sant Pau a pokračovala kolem Sagrada Família až do přístavu.

Tam jsme ovšem tentokrát nekončili, ale pokračovali až na pláž (což je po pětihodinové prohlídce města dále, než se může zdát). V moři byly na programu rozplavby. Mira, nebo tedy strejda pan Takáč (jak by ho nazval jeden z nejmladších účastníků) měl tentokrát také plavky a bral rozplavby hodně vážně. Počasí nám přálo a i voda byla docela teplá, v moři byl však Mira téměř sám.

Večer nás čekal zlatý hřeb zájezdu – utkání se Sevillou. U Camp Nou jsme měli sraz také s dalšími členy fanklubu, kteří na zápas vyrazili. Celkem se nás v Barceloně sešlo přes 30. Měla proběhnout tradiční fotka u znaku, která sice proběhla – jen na ní chybí malý detail – znak naší penyi. Rekonstrukce se začínají rozbíhat a odstranění znaků oficiálních penyí je součástí úprav celého Camp Nou.

Na stadion si našlo cestu přes 80 tisíc diváků a nikdo z nich určitě nelitoval. Zápas byl od začátku plný gólových šancí, i když spíše ze strany sevillského celku.

Gól ale nepadl a úřadovat začali o pár minut později barcelonští. Nejprve úžasnou brankou otevřel skóre Suárez, poté přidal zásah Dembélé a také Vidal. Především gól Uruguayce sebou nesl úžasné ovace a vyvolávání Suárezova jména. Vidět takový gól přímo na stadionu je opravdu speciální pocit.

Druhý poločas přinesl sice méně změn skóre, ale šancí bylo k vidění nespočet. Hlavně Dembélé se na listinu střelců mohl zapsat znovu. Skóre nakonec z přímého kopu uzavřel Lionel Messi. I tady bych vyzdvihl atmosféru, když podobný gól na Camp Nou padne.

Po zápase jsme si chtěli dát jen nějaké to pivko a brzo jít spát. Nakonec jsme skončili ve 4 ráno zpíváním písničky Kde si včera bol (kdo nezná, může si poslechnout zde – ale pozor, je hodně chytlavá).

V pondělí už byl na programu jenom odjezd. Mira si v Praze na nádraží koupil 5 rohlíků a 5 piv a Oktoberbest byl zakončen.

Další zájezd proběhne na utkání se Celtou Vigo, a poté na jaře na zápasy s Realem Sociedad a Atléticem Madrid. Na tato utkání se můžete hlásit již nyní na miguelifcb@seznam.cz.

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Pecka zájezd jako vždy! smiley

12.10.2019, 18:07
Migueli zaky94
Systémový administrátor

Na jaře zase? smiley Jede i strejda pan Takáč! smiley

15.10.2019, 10:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat