ZLODĚJ KŘIČÍ: CHYŤTE ZLODĚJE!

ZLODĚJ KŘIČÍ: CHYŤTE ZLODĚJE!

Diego Torres, novinář deníku El Pais, po středečním postupu FC Barcelona do čtvrtfinále Ligy mistrů napsal: "K žádnému epickému obratu by nedošlo nebýt chyb rozhodčích." Ten, který dříve přehlížel chyby v zápasech Realu, nyní hystericky křičí. Tato profesionální mrtvola zná pouze "Felizidane" a nevidí, že v čele ligy je FC Barcelona, tým který dal více branek, méně jich dostal, je finalistou Copy a díky historickému obrat je i ve čtvrtfinále LM. Dary minulosti Torres přehlíží.

Je pozoruhodné, že ani z poloviny není kritika zástupců Paris SG tak velká, jako těch z Madridu. Francouzi si dobře uvědomují, že nikoliv simulace Suáreze či neodpískané zákroky Mascherana zapříčinily jejich konec v Champions league, ale že rozhodla jejich ustrašená hra, neschopnost Cavaniho a Di Marii tváří tvář Ter Stegenovi dát gól. Nebo že za posledních 7 minut si francouzský celek dokázal pouze 4x přihrát a prakticky jen odevzdával balóny. Verratti, jedna z hvězd Pařížanů, to řekl přesně.

V Realu to vidí jinak. Desetiletá nadvláda Barcelony je rozežírá a cesta za další trofeji v Lize mistrů bude po postupu Blaugranas mnohem náročnější. Nikdo z barcelonského tábora nemůže popřít, že chyby rozhodčího týmu pomohly. Ozývat by se ale měli všichni až na Madridisty. Paměť příznivců klubu z hlavního města Španělska očividně nedohlédne dál než k předchozímu dni.

Už je zapomenuto, že jedenáctý titul v Lize mistrů získali poté, co Sergio Ramos dal gól z ofsajdu, nebo že po jeho zahrání rukou se měla, ale nepískala penalta. Už je zapomenuto, že tentýž hráč zachránil pro Real "La Decimu" ve 3. minutě nastaveného času. Ne, oni mají před očima jen ruku Mascherana a dle nich příliš dlouhé nastavení proti Paříži.

Volají, že Barcelona kope příliš penalt a nikdo nekope proti ní. Již ale zapomínají, že v rámci LaLigy je to právě Real, kdo kopal nejvíce pokutových kopů (505 Real, 476 Barca), a že proti Blaugranas jich soupeři zahrávali více (275 proti Realu, 333 proti Barce).

O podpoře rozhodčích může mluvit kterýkoliv klub, ovšem s jednou jedinou výjimkou a tou je Real Madrid. Ten v letošní sezóně získal 2 trofeje - Evropský superpohár a MS klubů. V obou finálových střetnutích přitom rozhodčí pomohli právě Bílému baletu.

Jen v letošní sezóně novináři ze Sportu spočítali 30 situací, ve kterých rozhodčí hrubě ovlivnil výsledek ve prospěch Realu. A pokud na zvýhodňování poukázal např. Gerard Pique, hned ho trio Sergio Ramos, Isco a Modrič nazvalo ufňukánkem. Vliv Madridu na média je obrovský a mnohonásobně větší než u Barcy, a tak se vždy objeví heslo "Villarrato", tedy ovlivňování zápasů ve prospěch Katalánců. Z jejich úst to ale je jen známé: "Zloděj křičí: Chyťte zloděje!"


Zdroje: Perdo Riaňo, madrid-barcelona.com



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Nejprotěžovanější tým v historii si opravdu nemá co stěžovat.

11.03.2017, 10:29
Caltic8
Administrátor

smiley Na obranu madridistů musím říct, že jsou tací (většinou starší), kteří dokážou uznat úspěch Barcelony podobně jako Verratti; a pak to, že nás by taky určitě frustrovalo být takových let ve stínu největšího rivala. Ale ti borci, kteří třeba na EF zvraceli komentáře o nejubožejším postupu, přičemž Real tuhle sezonu vytěžil tolik bodů z chyb rozhodčích, dokázali opravdu pobavit.

11.03.2017, 10:35

V tu středu jsem to tak nevnímal, ale jak se psalo, že PSG si dalo jen 4 přihrávky v té koncovce, tak jsem se koukl na záznam a je neuvěřitelný, jak blbě to PSG zahrálo. Po přímáku Neymara chvíli napadali, ale pak se zase stáhli, po penaltě Neymara nám ten míč ihned odevzdali. Žádná snaha udržet míč, nebo alespoň udržet udržet nás daleko od brány, žádné zdržování, polehávání, žádný vytloukání u rohového praporku. Vlastně i to jejich střídání proběhlo docela rychle. Ty tomu obratu šli neuvěřitelně naproti smiley

11.03.2017, 11:07
jindra Jakub19

A nejhorší je, že ta penalta na Suareze opravdu byla. Udělal to chytře, vběhnul před obránce a trochu se zbrzdil. Obránce do něho vběhnul a srazil ho nohou a rukou.

11.03.2017, 13:42
Nemesis11 jindra

ty voe uklidni se!!!!! to že si viděl ten gif kde ho Marquinhos malinko škrtnul o lýtko neznamená, že to byl faul a penalta já fandím Barce 10 let, ale za to co předvedl Suaréz se stydím ( v zapase sem to neřešil, hlavní byl postup) ale když to člověk vidí po zápase tak být suarezem chodím kanály za takovouhle simulaci, kdyby se takovýhle fauly pískaly tak je za zápas 300 faulů, prosím tě netvrď mi že za ani né škrtnutí krku je penalta smiley

11.03.2017, 15:12
Nemesis11 Nemesis11

prostě a jednoduše to Suaréz nasimuloval!!! co si budeme nalhávat celý zapas to s Neymarem zkoušeli přifilmovávat

11.03.2017, 15:13
jindra Nemesis11

Já mám ten zápas několikrát stažený, nekoukám na nějaký gif. Jasně že by to ustál, ale ten kontakt tam byl a nemusel padat. A klidný jsem oproti tvé klávese s vykřičníkem. smiley

11.03.2017, 15:50
felpod Nemesis11

Nemesis11, píšeš nesmysly...
Jasně že to Luis přehnal a to herectví bylo zbytečné. Ale faul to jednoznačně byl a penalta byla písknutá právem...

11.03.2017, 22:01

Ono obecně - to co dokáže vypotit Tomás Roncero nebo Diego Torres, to jsou většinou věci, které mne rozesmějí až k pláči.
Novinář by měl být vždy nad věcí a objektivní - ale tihle dva lezou Florentinu Pérezovi tak hluboko do ř.o., jako nikdo jiný.
Vůbec bych tyhle dva šašky nebral vážně a jen bych se tomu zasmál a mávnul rukou...

11.03.2017, 11:09

doufám že ty k**** rozstřílíme v Clasiku i s tím hnusákem Penaldem

11.03.2017, 12:32

Podíval jsem se na ten zápas znovu a musím říct, že kromě očividného MSN odehrál naprosto fantastický zápas hlavně Raketa a Busquets a mistr Iniesta byl na svoje poměry taky při chuti až k neuveření. Všichni tři tam měli hromadu parádních momentů a minimum chyb smiley

11.03.2017, 13:55
felpod Klokanomet

No, stejně jako hráči vpředu měli na postupu zásluhu hráči vzadu. Umtiti podal svůj nejlepší výkon v našem dresu a klaním se mu. A MATS? Chytil jasný góly, pak šel v závěru dopředu a po faulu na něj byl trestňák, který skončil po odraženém míči a centru Neymara gólem S. Roberta.
Takže za mne hlavně Umtiti a MATS...

11.03.2017, 22:00

Já bych to vůbec neřešil. Postoupili jsme, náš výkon byl výborný, tečka. Těším se na ČF. Oni se týpci vybrečí a za pár dní bude klid smiley

11.03.2017, 14:42

Čím sem starší, tím víc začínám odmítat reagovat na ty zvratky znehodnocující tak historický okamžik za kterým je spousta dřiny a sebedůvěry, dříve jsem si rád zanadával v komentářích při takových momentech, teď si pečlivě vybírám resp. Už mě málo co donutí napsat nějaký dlouhý koment kde padne občas nějaká ta urážka při reakci na nějaký odporný zaslepený příspěvek na adresu Barcelony. Je lepší si uvědomit že trotlům nevysvětlíš že život není jen černá a bílá. Radujme se Culés smiley

11.03.2017, 16:46

twitter.com
To mi řekněte, kdo by tohle ustál. smiley

12.03.2017, 12:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat