AKÉ NÁSLEDKY BUDE MAŤ NEÚSPEŠNÝ KONIEC SEZÓNY? OČAKÁVAJÚ SA DRASTICKÉ ZMENY

AKÉ NÁSLEDKY BUDE MAŤ NEÚSPEŠNÝ KONIEC SEZÓNY? OČAKÁVAJÚ SA DRASTICKÉ ZMENY

Klub chce urobiť hĺbkovú analýzu s chladnou hlavou a neunáhliť svoje rozhodnutia. Avšak všetci sa zhodnú, že musí prísť nový projekt spolu s drastickými zmenami a taktiež sa musí rozhodnúť, či je Valverde schopný a pripravený urobiť v tíme revolúciu. Klub už vyzdvihol konkrétnych hráčov, ktorí majú byť predaní. 

Môže sa zdať, že odpoveďou na trpkú porážku vo finále Copy je referencia na Game of Thrones a citát: "Vypál to všetko". A napriek predošlým podporným slovám od Messiho aj prezidenta Bartomeua sa najväčšia debata vedie o Ernestovi Valverdem. Prezident mali mať s trénerom po zápase vážnu a hlbokú debatu. Nie je preto vôbec vylúčené, že lodivod nakoniec Barcelonu opustí, Napriek tomu, že je s jeho prácou všeobecná spokojnosť, tvrdé pády v Lige Majstrov a Španielskom pohári si veľmi ľahko môžu vyžiadať svoju daň. Avšak klub nechce robiť rozhodnutia s horúcou hlavou. Takisto bolo klubom dementované mimoriadne zasadnutie predstavenstva, ktoré sa malo uskutočniť v utorok. Klubom sa začína šíriť naliehavosť razantných zmien, ktoré zahŕňajú ako zmeny v radoch zamestnancov klubu, tak aj v hráčskom kádri. 

Vedenie, hráči aj fanúškovia. Všetci sú frustrovaní a nahnevaní. Treba zmeny a to veľké. Tím je mnohými považovaný za prestarnutý, že niektorí hráči uprednostňujú osobné záujmy pred záujmami tímu a klubu, že mnohí hráči zarábajú oveľa viac, než je úroveň ich výkonov hodná a nakoniec aj to, že viacerí patria do "klubu kamarátov" resp. medzi "posvätné kravy" a majú v šatni až moc veľké slovo ohľadom hry, ale aj prestupov (medzi inými najmä Piqué). 

Predstavenstvo klubu bolo veľmi prekvapené, že šatňa vetovala nákup Griezmanna, Vedenie totiž očakávalo, že Francúz by mohol nalomiť moc, ktorou niektorí hráči v šatni vládnu a skvele by doplnil Messiho a Suáreza na ihrisku. Suárezovi bolo vyčítané, že stavia Copa América pred Copa del Rey potom, čo po zápase s Liverpoolom podstúpil operáciu menisku. To naštrbilo vzťahy medzi športovým oddelením a Urugajčanom, o ktorom sa už začína hovoriť ako o "predajnom". Suárez je totižto často vnímaný ako nedotknuteľný, pre jeho skvelý vzťah s Messim, aj keď býva často kritizovaný za svoje výkony, ako napríklad hodne po odvete s Liverpoolom. 

Keď sa hovorí o zlých rozhodnutiach ohľadom kolena, tak ďalším pánom na holenie je Samuel Umtiti. Napriek tomu, že mu viacerí z klubu odporúčali začiatkom sezóny podstúpiť operáciu kolena, hráč tieto rady ignoroval a miesto toho skúšal konzervatívnu liečbu, ktorá však nemala veľké účinky a Francúz stále cíti, že koleno nie je 100% v poriadku. To má byť dôvodom, že ak za neho príde adekvátna ponuka, klub sa nebude brániť jeho odchodu. 

Jordi Alba sa na konci sezóny výkonnostne zosypal a obe tvrdé porážky boli poznačené a ovplyvnené jeho veľkými chybami. A to všetko nie dlho potom, čo podpísal nový vylepšený 5-ročný kontrakt, ktorý z neho robí najlepšie plateného ľavého obrancu sveta. Je preto nevyhnutné, aby mal opäť v tíme poriadnu konkurenciu. Vo veľmi podobnej situácii je aj Busquets, ktorý mal v porovnaní s jeho štandardmi veľmi slabú sezónu. 

Najdrahšia posila v histórii klubu, Brazílčan Coutinho, je ďalším, kto má už jednu nohu vonku z dverí. Absolútne sa nedokázal presadiť do zálohy Blaugranas, kde mal byť nástupcom legendy Iniestu a lepšie výkony nepodával ani na krídle, kde dostal väčšiu voľnosť a nebol tak značne zviazaný taktikou pozičnej hry a bránením. Navyše ani nemá "feeling" s fanúšikmi a jeho odchod preto vyzerá byť neodvratný. 

No a potom je tu Rakitič, u ktoré sa zdá byť takmer isté, že odíde. Jeho prehnané požiadavky ohľadom novej zmluvy, výlet do Seville deň po potupnej prehre na Anfielde a presvedčenie, že v klube dosiahol svoj vrchol a jeho príbeh sa končí znamená, že musí uvoľniť cestu mladej krvi a tou bude Frenkie de Jong.

V Barçe sa preto stále viac ozývajú hlasy, ktoré žiadajú odchody Suáreza, Albu, Busquetsa a Rakitiča, aby sa tím omladil, odľahčili sa náklady na mzdy a aby sa prevzdušnila šatňa. Jediným nedotknuteľným tak samozrejme ostáva iba Lionel Messi. 




Zdroje: mundodeportivo.com, sport-english.com



Diskuze

Busquets , Rakitič i Suarez jsou už za zenitem. Takže buď je nechat na lavičku,což by s jejich platem byl úlet a nebo poděkovat a nechat jít.
Co se týče Alby, tak prodávat ho po dvou nepovedených zápasech na konci z jeho strany neskutečné sezóny? Jako fakt?
Mladou krav k němu, určitě,ale prodávat?

27.05.2019, 13:38
felpod Meshuggah82

Tak hlavně - ono se jedná pořád jen o SPEKULACE. Hodně lidí si myslí, že když si něco přečte na mundodeportivo.com nebo na sport-english.com, a ono je to psáno anglicky, tak je to prostě pravda. Ve skutečnosti se jedná jen o hypotézy nějakého redaktora, které mají k pravdě daleko. Pokud někdo sleduje třeba oficiální stránky Barcelony, nebo AS, Marca nebo Sport, tak získá úplně jiné informace (rozuměj : úplně jiné spekulace). Tady se např. píše, že u Rakitiče je téměř jisté že odejde. Spousta dalších zdrojů naopak uvádí, že u Rakitiče je téměř jisté, že dodrží smlouvu (kterou má do 30.6.2021).
Prostě tyhle články jsou pořád jen přeložené spekulace s nulovou vypovídací hodnotou. Osobně si myslím, že daleko větší smysl má počkat na nějaké OFICIÁLNÍ vyjádření, než předkládat nepodložené spekulace a vyvolávat tak debaty, které jsou tím pádem - o ničem...
smiley

27.05.2019, 14:15
Biscuit felpod

Přesně tohle mě napadlo když jsem to četl... dík že jsi to napsal na telefonu se mi píše blbě

27.05.2019, 15:09
marek99
Senior editor

Komentář byl smazán.

27.05.2019, 14:01
marek99 marek99
Senior editor

Komentář byl smazán.

27.05.2019, 14:04
marek99
Senior editor

Sergio Busquets, Luis Suaréz a Jordi Alba - bol by som nerád keby odišli. K Albovi je nutné priviesť konkurencie-schopného ľavého obrancu a to isté platí aj o hrotovom útočníkovi k Suarézovi. Busquets je hráč, ktorý musí zostať, hoci sa zda

27.05.2019, 14:01
marek99 marek99
Senior editor

...hoci sa zdá, že už je za zenitom.
Odchodu ktorých hráčov by som sa nebránil? Určite Boateng, Rafinha, Rakitić, Murillo a možno aj Dembelé.
Pri Coutinhovi stále verím, že ak príde nový tréner, ktorý z neho bude schopný dostať maximum, máme sa na čo tešiť.

27.05.2019, 14:02
felpod marek99

Boateng a Murillo jsou jen na hostování. To nebude ani u jednoho prodlouženo ani nebude využita opce na koupi. To už bylo oznámeno, takže ti dva se Ti splní... Rakitič ale s největší pravděpodobností zůstane.
Jinak 100 culés = 100 názorů. Shoda je snad jen u toho, že by měl zůstat MAtS a Messi... smiley

27.05.2019, 14:19
roman1978 felpod

tak zrovna většina culés je pro odchod rakitiče a valverdeho. u suareze a buse je to tak pade na pade. u toho zbytku bych i souhlasil.

27.05.2019, 14:53
marek99 roman1978
Senior editor

Ešte by som asi tvrdil že všetci culés sú za zotrvanie Artura Vidala.

27.05.2019, 15:01

Je jasné, že změny přijít musí ! Nedokážu stále pochopit, když si hráči byli vědomí co se stalo loni v Římě jak je možné že to dopustili znovu na Anfieldu... a finále Copy to už byla jen dohra...
Odchody: Murrilo, Vermaelen, Boateng, Rakitic, Rafinha, Cillessen (bohužel, ale chápu jeho rozhodnutí že chce pravidelně chytat)
Přichody: stoper (nadšený bych byl s de Ligta) a útočník, možná levý bek ( nebo sáhnout pro Mirandu do Béčka, věřím že by se chytl časem)
Další nezbytbou změnou by měla být výměna trenéra. A nebylo by od věci i lidí ve vedení.
Hodně se začína mluvit o odchodem Coutinha, Suareze, Umtitiho, Sergia ... podle mě by byla chyba je pustit. U Coutinha bych řekl že by postačilo přesunutí do zálohy kam patří. Umtiti až doléčí koleno bude určitě zase ta skála jako v loňské sezoně. A co se mě ale vůbec nelíbí je časté sestavení naší zálohy z tria Sergio,Rakitic,Vidal - 3 defenzivně ladění hráči ... né jenom že se mě to nelíbí, mě to přimo sere !
Doufám že z Barcelony bude v přístí sezoně zase ta Barca, kterou jsem začal sledovat v roce 2008, dominantní na míči a bude nás tím fotbal bavit.
Visca el Barca

27.05.2019, 14:23
marek99 CulesWarkin
Senior editor

Naprostý súhlas

27.05.2019, 14:45

Já jen doufám, že se nechtějí zbavit Vidala. To by mě teda řádně nasralo, jelikož pokaždé když tenhle chlapík nastoupil, tak byl ochoten na tom hřišti umřít, což se nedá říct o nikom jiném. A ačkoliv to ne vždy přetavil v dobrý výkon, tohle se mi hodně líbilo a scházelo u zbytku ansáblu.

27.05.2019, 14:38

COUTINHO VEN! Doufám, že toho dřeváka už v našem dresu neuvidím.

27.05.2019, 15:07

Myslím, že tady pořád bojujeme s několika mýty: 1) chceme, aby Barca byla jako dříve - ale to už prostě nikdy takto přesně nebude! Ta generace je (skoro) pryč, podobně jako je pryč třeba hokejová generace z Nagana 1998 2) jak "mohli dopustit" další fiasko po Římu, tentokráte na Anfield….v super vrcholovém fotbalu se prostě neodpouští jakýkoli výpadek koncentrace. Letos na tohle dojeli i jiní - ne jen Barca. Smiřme se už konečně s tím, že i soupeř to tak trochu umí a taky chce vyhrát! Prostě, není to jen otázka toho, co Barca dopustí nebo ne...… jen je mi divné a mrzí mě, že
se často stává, že soupeř touží po vítězství více a že je lépe namotivován. V tomto ohledu už Valverdemu nevěřím asi ani já.

27.05.2019, 15:57
felpod raval69

smiley

27.05.2019, 19:52

Ačkoliv jsem patřil po celou dobu k zastáncům trenéra, nyní cítím, že už prostě odeznělo jeho kouzlo a týmu už nemá co dát. Vždycky se mi na něm líbilo, že z 90% dokázal zareagovat na průběh hry anebo náladu v týmu a vhodně jej sestavil/prostřídal. Jenže tohle už vyprchalo(anebo já už to Praze cítím), a proto je potřeba mu poděkovat za pevnou práci a získané trofeje, no a přivést sérum k obnovení barcelonský DNA. Potom stačí trenér, který bude mít barcelonskou krev a bude mít respekt a pokoru od kabiny. Moc bych si i přál příchod de Ligta 🔵🔴. Coutinho by měl zůstat, on to v nohách má, ale potřebuje hrát spojku. I když se mnou mnoho nebudou souhlasit, jsem dokonce i pro příchod Griezmanna... prostě někoho takového potřebujeme. Pak už stačí pracovat s tímhle materiálem a už jenom dávat více prostoru mladým talentům z La Masie. Oni by jistě pod Messim vyrostli a učili by se. SEMPRE BARÇA 💘

28.05.2019, 00:54

Každý den vyhlížím tu kýženou zprávu, že Valverde odchází. Po dalším výbuchu týmu by to bylo očekávající. Barca předvedla v prvním poločase bezduchou hru, jenž nezachránil ani Messi. Trenér se cítí opět v pohodě a špatnou hru lze obhájit únavou hráčů ze sezony, nepřítomnosti Suareze a Dembeleho,atp. Valverde měl za své působení několik dobře zvládnutých utkání takticky,ale jinak styl hry šel rapidně dolů. Ideální by bylo,kdyby si vzal prezident svého chráněnce pod křídlo a odešli by škodit na jinou paseku.

28.05.2019, 10:42
Messias19 Vladimír

Ta zpráva přijde velmi brzo, neboj smileysmiley

28.05.2019, 14:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat