ATLÉTICO MADRID 1:2 FC BARCELONA

ATLÉTICO MADRID 1:2 FC BARCELONA

Barcelona si z Madridu odváží cenné tři body. Výhra se zrodila jen díky velkému úsilí, které v góly přetavili Rafinha a Lionel Messi.

Za domácí nastoupil uzdravený brankář Oblak i stoper Godín, v útoku se vedle Griezmanna tentokrát představil Gameiro. Luis Enrique na druhé straně překvapivě poslal do hry Mathieuho na levého beka a Rafinhu do zálohy s tím, že při rozehrávce se na jeho místo posouval Roberto a Brazilec zabíhal na pravé křídlo. 

Tato taktika by možná mohla přinést úspěch, kdyby se v případě Barcelony dalo první půlhodinu hovořit o rozehrávce. Napadání a kombinace Atlética opět dělaly Kataláncům obrovské problémy, takže se často zmohli maximálně na odkop míče. Přitom je musel skvělými zákroky podržet gólman Ter Stegen.

Přes zmatky v defenzivě i při rozehrávce si také Barcelona v první půli vytvořila dobré šance. Suárez, Messi z přímého kopu ani Piqué z rohu však neuspěli.

Druhý poločas uvedla gólovka Suáreze, jenže Uruguaycovo zakončení asi ani nestálo za řeč. Na opačném konci hřiště se zase od Umtitiho odpoutal Griezmann, ale z velkého úhlu Ter Stegena nepřekonal.

První branka utkání padla až po hodině hry. I když Barça v tu dobu stále kupila nepřesnosti, její soupeř už neměl tolik sil, a tak se se jí dařilo více dostávat na útočnou polovinu. Vedoucí gól po sérii soubojů ve vápně vstřelil Rafa Alcántara.

Avšak netrvalo dlouho a stav byl opět remízový. Busquets poněkolikáté zcela zbytečně ztratil míč, což vyústilo ve standardní situaci, ze které se hlavičkou prosadil Godín. Hlídat ho měl právě Busquets spolu s Umtitim.

Trenér Enrique poté stáhl Iniestu, kterého nahradil Rakitič, a trávník bohužel musel opustit také dobře hrající Mathieu kvůli zranění. Posledním střídáním byl v 85. minutě Gomes za Roberta.

Celý závěr zápasu se bojovalo o střed hřiště, přičemž herně měli navrch hosté. Žádné technicky pohledné akce tvořit nedokázali, ale navzdory tomu se jim před koncem podařilo protlačit míč za brankovou čáru podruhé. Rozhodující gól si připsal Messi.


Přehled utkání

26. února 2017, 16:15 Vicente Calderón Digi Sport 3

Atlético Madrid

1 : 2 Antonio Lahoz

FC Barcelona

  55' Busquets
Saúl 56'  
  64' Rafinha
Savič 65'  
Godín 70'  
Gabi 73'  
Correa 74'  
  82' Messi
  87' Messi
Sestava

Oblak - Vraljsko, Savič, Godín, Felipe Luís - Saúl, Koke, Gabi, Carrasco (68' Torres) - Gameiro (72' Correa), Griezmann

Sestava

Ter Stegen - Roberto (85' Gomes), Piqué, Umtiti, Mathieu (77' Digne) - Rafinha, Busquets, Iniesta (71' Rakitič) - Messi, Suárez, Neymar


Zdroje: sport.es



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Jsme první!

26.02.2017, 18:19

Vítězství a ještě jsem trefil výsledek v tipovačce, takže velká spokojenost. Ještě by Villarreal mohl obrat Real a bude to skvělá neděle. Byl to boj, ale to se dalo čekat. Jsou to důležité tři body a doufejme, že nám to do dalších utkáních dodá sebevědomí.

26.02.2017, 18:22
Caltic8
Administrátor

Utrápenou hru čekal snad každý – o to víc jsem rád, že jsme vyhráli bojovností.

Dnes bych Lucha pochválil za sestavu (zmiňoval jsem to už o poločase, kdyby chtěl někdo rýpat, že teď je po bitvě). Alba v minulých zápasech často propadal, zato Mathieu dnes snad neudělal jedinou chybu. Jistě tím utrpěla levá strana útoku, ale Neymar si dokáže udělat prostoru dost. Taky Roberto v záloze zahrál slušně, několikrát jsme se přes půlku dostali právě díky němu.

Co mě stále zaráží, je nedotknutelnost Busquetse. Tuhle sezonu hraje hrozně a dnes to bylo ještě horší. Že šel do základu, chápu, ale po té žluté už neměl na hřišti co dělat.

Vzadu to zachraňoval hlavně Ter Stegen a Piqué. Umtiti mě opět nepřesvědčil, Iniesta vyloženě zklamal.

26.02.2017, 18:26
Caltic8 Caltic8
Administrátor

Ještě k tomu Umtitimu: já souhlasím, že to byl dobrý nákup s velkým potenciálem, a rozumím, že přijít do Barcelony v tak mladém věku a hned hrát základ je obrovská výzva. Jen mi přijde, že dělá už půl roku ty samé chyby a svoje fyzické předpoklady neprodává tak, jak by mohl, nebo lépe řečeno jak by měl.

26.02.2017, 18:51
Syrda Caltic8

Busi byl příšernej a to i Andrés. U něj vidím po zranění strašnej problém v pohybu.

26.02.2017, 19:06

Po dlouhý době jsem vyletěl ze sedačky a zařval si po gólu Barcy. Spokojenost s výsledkem i hrou, nečekal jsem že v současný formě dokážeme přehrát Atletico na Calderón. Pique i Busquets o třídu výš, hlavně Busi zahrál po dlouhé době sebevědomě. Suarez škoda tý šance jinak bojoval dobře, Neymar skvělej, Lío většinu zápasu ztracenej ale zase ukázal proč ho všichni milujeme. Večer ponorka přejede Real a budeme zase na čele smiley Teď zvládnout dva domácí zápasy před LM ať na Paříž naletíme trošku ve větší herní pohodě smiley

26.02.2017, 18:28
zaky94 zaky94

A Stegena jsem zapomněl pochválit smiley

26.02.2017, 18:31
Hema16 zaky94

To jsme se asi koukali na jiného Busquetse. Ke konci šel trošku nahoru, ale celkově náš nejhorší hrac. V jednu chvíli tam měl šňůru asi 5 zkazenych přihrávek za sebou.

26.02.2017, 18:32
zaky94 Hema16

Máš pravdu ale měl i skvělý momenty kdy podržel balón pod tlakem a konstruktivně rozehrál, což jsem u něj poslední dobou vůbec neviděl.

26.02.2017, 18:35

Od 30. minuty bojovný výkon a konečně jsem na hřišti viděl, že chceme vyhrat. Pořád je tam ale spousta průměrných až podprumernych individuálních výkonů. Dobře zahrál Neymara, MATS, možná Rafinha. Leo rozhodl, ale na jeho poměry dost průměrný výkon. Každopádně super 3 body, snad zabojujeme i v LM smiley

26.02.2017, 18:46

3 body z Calderonu po bitvě,kdy jsme konečně ukázali jak se bojuje o výhru!!!smileysmiley..A vykon celkem slušnej od 30 min.o proti předchozím zápasumsmiley..Roberto prostě usí hrát ve středu na kraj nemá,Andres se snažil ale pořád to není to na co jsme zvyklí,Busq to je prostě tuto sezonu pořád dokola...Big Sam trošku zaostává za výkony které předveděl na podzim.Překvapil Mathiuesmiley.Ney byl dnes super chyběl mu akorát golsmileysmiley.Sua se rval a to potřebujemesmiley.Leoš podle mě nezahral nějak špatně,akorát se nedostával tolik do hry,ale v nejlepší čas rozhodl zápas a to stačísmileysmiley..Střídání se dnes vyvedla Luchosmileysmiley.Lucas to pěkně rozhybal,Raketa podržel balon a dodal klid v záloze,Gomes byl u golu takže dobrýsmiley...Visca Barcasmileysmiley...Večer Ponorkysmiley

26.02.2017, 19:08

Za druhou půli jsme si zasloužili vyhrát. Neymar hrál opět s neskutečnou lehkostí, jen tak dál. Jediné co se mi na naší hře nelíbí je presing, Suarez začne napadat, mává na ostatní ať se zapojí a třeba takovej Leo mi dost pije krev, protože ten se většinou jen prochází, pak je to úplné zbytečné plýtvání Luisovymi silami smiley

26.02.2017, 19:31

Ter Stegen mužem zápasu smiley A já blbec změnila tip z 1:2 na 1smiley smiley

26.02.2017, 19:48
K4sum1 Tarja

Ahahaha tak na tom jsme stejně smiley smiley

26.02.2017, 20:07

Super výsledek, ta výhra nám jak v boji o titul, tak i do dalších zápasů hodně pomůže.Prvních 30 minut to bylo celkem špatné, ale zbytek zápasu už byl lepší. Celkem mě příjemně překvapil zlepšující se pohyb a byl i dnes lepší výběr místa u hráčů, což je proti atletiku dost důležité. Výborný Ter Stegen, opravdu podržel. Příjemně mě dnes překvapil Mathieu, dost dobrý zápas, doufám že to zranění nebude vážné. Ve předu už delší dobu je nejlepší Neymar, ale i Messi i když nemá Top formu, tak zápasy umí rozhodovat, navíc nakonci se i vrátil až k vápnu a vybojoval míč, bylo by super kdyby to dělal častěji. Iniesta potřebuje nabrat formu, zatím mu to po zranění moc nejde, ale věrím že se bude zlepšovat, to samé Busquets, potřebuje se zlepšit.Rafinha má na ty góly čuch, už letos 6 a to až tak moc nehraje. Celkově lepší dojem než poslední zápasy a je super že jsme první, už by to tak mohlo zůstat do konce sezóny!!!!

26.02.2017, 20:29

nějak tady nevidím antimadristu, který měl před zápase kecy o tom, že nás zesměšní..

27.02.2017, 00:01
Messias Jhonys

To víš, takoví se objeví jen když jim to hraje do karet :D

27.02.2017, 07:59

Po delší době bojovný a odpracovaný výkon. I když se ne všem dařilo dokonale (Iniesta, Busquets) tak to vyloženě neodflákli a jsou z toho 3 hodně důležité body. Škoda že to Villareal nedotáhl do lepšího výsledku. Mohl to být dokonalý víkend.

27.02.2017, 08:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat