PREVIEW 24. KOLA LALIGY: ATLÉTICO MADRID – FC BARCELONA

PREVIEW 24. KOLA LALIGY: ATLÉTICO MADRID – FC BARCELONA

Barcelonu čeká možná nejtěžší zkouška dosavadního průběhu sezony. Trenér i hráči ztrácejí důvěru a podporu, na čemž se výrazně podepsal uplynulý týden, a za těchto okolností přijíždějí na stadion Vicenteho Calderóna do Madridu. 

Domácí Atlético se přitom bude snažit nejen dotáhnout na čelo LaLigy, ale chce rovněž vrátit Kataláncům vyřazení ze semifinále poháru. Už v něm byly dobře patrné problémy současné barcelonské hry, které vyústily v tragický výkon na hřišti PSG. Kouč Atletů Diego Simeone přesto věří, že čelí mimořádně silnému soupeři. "Pořád jsou nejlepším týmem na světě. (...) V poháru jsme proti nim odehráli tři skvělé poločasy, ale stejně jsme vypadli. Jsou prostě lepší. V prvním zápase jsme začali vysokým pressingem a po půlhodině jsme prohrávali 0:2," připomněl Simeone.

Pravdou ovšem zůstává, že v odvetě, jež se hrála na Camp Nou, měli navrch colchoneros a srazila je "jen" špatná koncovka. Navíc na rozdíl od Barcelony podali dobré výkony také v dalších zápasech. Ty teď musejí stabilizovat, aby vylepšili svou pozici v tabulce. Momentálně jsou na čtvrté příčce, která zaručuje postup do předkola Ligy mistrů, ale pronásleduje je Real Sociedad a na Barcelonu na třetím a Sevillu na druhém místě ztrácejí šest, respektive sedm bodů.

Barça, obhájce španělského titulu, však čelí mnohem většímu tlaku. Ačkoliv Enrique na tiskové konferenci prohlásil, že "nejde o klíčový zápas, protože se ukázalo, že každý tým může ztratit body proti komukoliv jinému", výhra na Atléticu by pro tým i fanoušky znamenala významnou vzpruhu. Zvláště když vedoucí Real Madrid po prohře ve Valencii čelí Villarrealu.

Do hlavního města odcestoval 18členný kádr, ve kterém kvůli zraněním chybějí Javier Mascherano, Arda Turan a Aleix Vidal. Na soupisce Atlética zase nenalezneme Juanfrana, Tiaga ani Augusta Fernándeze, zato se ale vrací stoper Diego Godín a brankářská jednička Jan Oblak. 


Predikce utkání

Primera División - 24. kolo 26. února 2017, 16:15 Vicente Calderón Digi Sport 3

Atlético Madrid

Antonio Lahoz

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Atlético Madrid

Moya - Vraljsko, Savič, Giméněz, Felipe Luís - Saúl, Koke, Gabi, Carrasco - Griezmann, Torres

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Atlético Madrid

cant determine date - teams:score - league