BARÇA VS ATLÉTICO ANEB STYLOVÉ ZAKONČENÍ SEZÓNY

BARÇA VS ATLÉTICO ANEB STYLOVÉ ZAKONČENÍ SEZÓNY

Poslední společný zájezd fanklubu v letošní sezóně proběhl na prestižní utkání s Atléticem Madrid. Souboj prvního týmu tabulky s druhým si nenechalo ujít hned 20 lidí (další pak měli od fanklubu zajištěny lístky). A lepší zakončení zájezdové sezóny jsme si snad ani přát nemohli.

O složitosti nákupu lístků na tento zápas se moc rozepisovat nebudu, každopádně jsem z toho zestárl minimálně o 2 roky. Lístky se ale dostaly ke každému, kdo požádal včas, a vlastně i k dalším, kteří se svou žádostí váhali.

V pátek večer nás sice nepřivítalo nejlepší počasí, ale vzhledem k tomu, že jsme přiletěli dost pozdě a na programu už bylo jen ubytování a nějaké to pivo, to ničemu nevadilo.

To v sobotu už bylo počasí skvělé. Nikde ani mráček a téměř 20 stupňů. Na prohlídku města tak naprosto ideální podmínky. Tradiční trasu městem jsme zahájili u Hospital de Sant Pau.

Poté jsme pokračovali kolem Sagrada Família, domů Gaudího, přes Plaça Catalunya k Palau de la Música Catalana a Catedral de Barcelona.

Jelikož na programu byl v sobotu už „jen“ zápas, trasu jsme prodloužili a z Plaça Sant Jaume se vydali do olympijské vesnice a potom na pláž.

Podél pláže, přes Barcelonetu a přístav jsme dorazili až k Ramble. Tato část města patří k těm nejkrásnějším v celé Barceloně.

Krátká pauza na prosluněné terase hostelu a vydali jsme se na zápas. Zde jsme se setkali se zbytkem fanoušků, mezi nimi byl i viceprezident Jakub či bývalý viceprezident Gianni. Celkem se tak na tomto utkání sešli 4 členové vedení (ať už bývalého či současného).

Mě osobně klub náramně potěšil, když mi lístek přidělil zdarma (akce pro socios bez permanentek), a to do prvního patra na tribuně Lateral do prvních řad (před zápasem stál lístek na tato místa cca 280 euro).

Celá část tribuny je průchozí, a tak jsem se na rozcvičku přesunul o něco více doleva, ať sleduju hráče z těsné blízkosti.

Zápas zpestřily hlavně šance Alby, Coutinha či Suáreze, a pak také červená karta Costy. Utkání provázela skvělá atmosféra, kterou tvořilo přes 92 tisíc fanoušků.

Dlouho to vypadalo, že utkání skončí 0:0, vše ale změnil Luis Suárez. V tu chvíli stadion explodoval, atmosféra byla naprosto elektrizující a za pár sekund byla ještě umocněna gólem Messiho. Pocity byly v tu chvíli naprosto úchvatné a vše gradovalo zpíváním Campeónes, Campeónes.

I na hráčích (především Albovi) bylo vidět, jak moc pro ně výhra znamenala. Titul nám už tak s největší pravděpodobností nikdo nevezme. Následovala menší oslava (kterou někteří protáhli do 5 do rána).

V neděli jsme začali program u Camp Nou a jeho okolí. Poté následovala celá tour.

Zde si nově kromě starého trávníku můžete koupit i kousek brankové sítě z konce sezóny.

Po prohlídce stadionu jsme vyrazili na Turó de la Rovira, tedy kopec, odkud je nejkrásnější pohled na Barcelonu.

Už jsem tu byl nespočetněkrát, ale tyto podmínky byly jednoznačně nejlepší. Sluníčko a hlavně žádný opar od moře, který občas trošku kazil výhled i fotky. Barcelona tak vypadala opravdu jako namalovaná.

Po kochání se neodolatelnou Barcelonou jsme vyrazili znovu přímo do ulic. Na programu byly poslední nákupy na Ramble a jejím okolí, a pak už večeře v restauraci Chalito, kterou vlastní Luis Suárez. S Luisem jsme se bohužel nepotkali, do restaurace totiž dorazil až o den později.

Skvělou večeří a nějakým tím pivkem na hostelu jsme zakončili další barcelonský víkend. Pěkné počasí, nádherné město, dobré jídlo a pivo, plný Camp Nou a vítězný rozhodující zápas o titul – to byl poslední společný výlet této sezóny.

Závěrem děkuji všem účastníkům a těším se na další sezónu. V té se můžete těšit na větší výběr zápasů a další vylepšení servisu.

Visca el Barça i Visca la nostra Penya!

 

Předchozí zájezdy:

Málaga 2016

Espanyol 2016

Valencie 2017

Sevilla 2017

Deportivo 2017

Atlético 2018

Athletic 2018

Valencie 2018

Sevilla 2018

Villarreal 2018

Valencie 2019

Rayo 2019

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Jinak ta síť stojí 20 euro.

10.04.2019, 14:33

Za sebe bych chtěl poděkovat za skvělé zážitky v Barceloně a hlavně za splněný sen vidět 2x naší milovanou Barçu (Villarreal a Vallecano).. díky hlavně Miguelimu za Ambassador a ať žije naše penya 💙❤️

10.04.2019, 23:40
Migueli JoeCV
Systémový administrátor

Vůbec není zač.

Počítám s tebou zase na podzim smiley

15.04.2019, 09:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat