MARATÓN A ZÁPAS S RAYEM ANEB PROSLUNĚNÝ VÍKEND V BARCELONĚ

MARATÓN A ZÁPAS S RAYEM ANEB PROSLUNĚNÝ VÍKEND V BARCELONĚ

Úžasné počasí, zápas s Rayem a velice nabitý doprovodný program včetně maratónu, to byl další zájezd do katalánské metropole.

Výlet začal trošku nervózně, když klub poslal hned 3 totožné páry lístků (nový systém přidělování lístků se tak zatím moc neosvědčil). Nové lístky však byly poslány ještě před odletem a tak jsem do Barcelony vyrazil docela klidný.

V pátek jsme se po ubytování vydali hned do Palau Blaugrana na utkání házené. Lístky nestály nic ani Socios ani členy naší penyi. Barça si se svým soupeřem hravě poradila a v tréninkovém tempu vyhrála 43:26.

V sobotu pak byla na programu kompletní prohlídka města. Od nemocnice Sant Pau až po přístav. K vidění tak byla Sagrada Familia, Casa Terades, Passeig de Grácia, Casa Mila, Casa Batló (bohužel se zrovna rekonstruuje), Casa Amatller, Casa Lleó i Morera, Plaça Catalunya, Rambla, Palau de la Música Catalana, Catedral de Barcelona, Plaça Sant Jaume (kde sídlí radnice a sídlo vlády), Plaça Reial, Palau Güell a mnoho dalšího.

Po náročné trase městem jsme si odpočinuli na terase hostelu a potom se vydali na zápas. Samozřejmě by to nešlo bez fotky u znaku fanklubu. Nový systém přidělování lístků sice není vůbec ideální (detaily brzy v aktualizovaném článku o vstupenkách), ale místa jsme alespoň měli vedle sebe, což je velké zlepšení. Na utkání s Rayem si našlo cestu cca 75 tisíc fanoušků. Atmosféra byla skvělá hlavně díky kotli. Nejvíce diváci ocenili gól Suáreze po nádherné akci.

V neděli jsme šli znovu ke stadionu, tentokrát sledovat účastníky barcelonského maratónu, mezi kterými byli i tři členové našeho fanklubu. A ti se nejenom zúčastnili, ale také ho všichni tři dokončili. Takže Strécovi, Martině a Zdeňkovi patří velká gratulace a neskonalý obdiv.

Po podpoře našich běžců jsme se vydali prozkoumat okolí stadionu a pak následovala Camp Nou Tour. Jak už to bývá zvykem, znovu je tu nová sekce, tentokrát věnovaná oficiálním penyím, tedy i našemu fanklubu.

V neděli byl program opravdu nabitý, a tak jsme po krátké pauze ve fanshopu hned vyrazili na Turó de la Rovira. Nejlepší výhled vzhledem ke skvělému počasí (21 stupňů, bez jediného mráčku) jsme si nemohli nechat utéct.

Po kochání se nejlepším výhledem na světě jsme vyrazili na pláž. Koupal se jen jeden odvážlivec, i když jinak byla pláž plná skoro stejně jako v létě. A druhý odvážlivec se našel mezi námi – Pepa si tu vodu prostě musel vyzkoušet.

Z pláže jsme se vydali znovu do Palau Blaugrana, tentokrát na utkání basketu. Zápas to byl zajímavý s velkým počtem košů. Nejvíce nás však zaujal příchod Piquého se Shakirou a dětmi.

Se Strécem jsme už plánovali, že odejdeme dříve, abychom Piquého odchytli na parkovišti. Při pauze byl na programu slalom a následné zakončení mladých basketbalistů, ke kterým se přidal i Milan Piqué. Tomu to moc nešlo, což hodně pobavilo jeho otce. Basketbalisté nakonec vyhráli 97:88. Piquého jsme neodchytili, jelikož na třetí čtvrtinu se už nevrátil. Basket ho tentokrát evidentně tolik nebavil.

Výlet v Barceloně jsme zakončili v restauraci Chalito, která patří Luisi Suárezovi. Jako již tradičně si většina z nás dala Milanesu, tedy oblíbené jídlo Lionela Messiho. Ale shodli jsme se, že Messi si dává určitě menší porci, než jakou servírují v této restauraci.

Závěrem děkuji všem účastníkům zájezdu a ještě jednou gratuluji naším členům k dokončení Barcelonského maratonu.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Předchozí zájezdy:

Málaga 2016

Espanyol 2016

Valencie 2017

Sevilla 2017

Deportivo 2017

Atlético 2018

Athletic 2018

Valencie 2018

Sevilla 2018

Villarreal 2018

Valencie 2019

 

Tomáš „Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Jinak to byl poslední víkend, co platily penya karty 2018. Bohužel nové karty jsou stále "na cestě". Klub je odeslal 7. února, ale od té doby nic. TNT ČR s tím nic dělat prý nemůže a řešit to musí klub/konfederace ve Španělsku. Což se zřejmě neděje. Ale dělám maximum a snažím se to urychlit jak jen to jde.

14.03.2019, 10:41
Migueli Migueli
Systémový administrátor

Tak to vypadá, že byly ztraceny smiley Detaily pošleme aktivním členům na mail.

20.03.2019, 16:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat