Getafe CF 0:0 FC Barcelona

Getafe CF 0:0 FC Barcelona

Oslabená Barcelona pokračuje v utrápeném tempu, které přineslo další remízu 0:0. Tentokrát na hřišti zachraňujícího se Getafe.

Podvečerní duel zahájil zápasnickým zákrokem Gavi, který tak už od 2. minuty hrál se žlutou kartou. Ale žádný zásadní problém z toho nakonec nevzešel, neboť Barcelona získala nad hrou kontrolu. Ačkoliv její výkon příliš kvalitní nebyl, na Getafe to stačilo. Domácí se vyjma hlaviček Munira a Ünala k ničemu nedostali. 

Zato hosté měli v první půli dobré šance. Bohužel Lewandowski v té první nezpracoval míč a ve druhé, která přišla ve 25. minutě, Raphinha z pravého křídla orazítkoval tyč. Balde hrající na levém křídle pak dorážel do odkryté brány, ale jeho střela postrádala přesnost, takže ji brankář Soria znovu s pomocí brankové konstrukce zneškodnil.

Balde byl v zakončení vidět ještě dvakrát, ovšem už se nejednalo o tak nebezpečné pozice. Soriu nemohla překvapit ani hlavička Lewandowského v nastavení, takže první poločas gól nepřinesl.

Po změně stran se obraz hry nezměnil. Gól se v nezáživném utkání snažili vstřelit hlavně Katalánci a v 56. minutě se blízko tomuto cíli ocitl Lewandowski, jehož střelu hlavou však opět lapil Soria.

Minuty pak ubíhaly v prodlužujícím se stínu tribun Colisea Alfonsa Péreze a rovněž ve stínu nepovedené barcelonské předfinální fáze. Raphinha dvakrát zakončoval alespoň z přímého kopu, ale jeho exekuce byla v obou případech zkrátka špatná.

Getafe už předtím přešlo na beton a pouze čekalo na příhodně odražený míč do brejku. Ten přišel v 86. minutě a Mayoral se díky nedobrému zákroku Araúja ocitl v nejvážnější šanci svého týmu. Naštěstí pro Ter Stegena pálil mimo a zápas skončil remízou. Po 29. kole má Barcelona na čele náskok 11 bodů.


Přehled utkání

16. dubna 2023, 16:15 Coliseum Alfonso Pérez Nova Sport 3

Getafe CF

0 : 0 Juan Luis Pulido Santana

FC Barcelona

  2' Gavi
Alderete 42'  
D. Suárez 57'  
Sestava

Soria - Djene, Duarte, Alderete - Suárez (83' Álvarez), Maksimovič (76' Algobia), Milla, Portu - Mayoral, Unal (83' Villar), Munir (76' Aleňá)

Sestava

Ter Stegen - Roberto (18' García), Araújo, Koundé, Alba (68' Torres) - Kessié (68' Fati), Sergio, Gavi - Raphinha (88' Torre), Lewandowski, Balde




Diskuze

Nuda, nuda, šeď, šeď

16.04.2023, 18:14

Tři zápasy bez gólu. Co jako je?

16.04.2023, 18:16

S každým takovým zápasem Fatiho hodnota klesá, asi by bylo lepší ho už nenasazovat, ať za něj aspoň něco dostaneme. Ferrana klidně může, protože si stejně nikdo nevšimne, že hraje.

16.04.2023, 18:17

Další zápas a další ztráta bodů. Nevím, jestli je to tímhle typem soupeřů, ale už je dost nudné sledovat , jak to Barce hlavně v útoku nejde. Ale náskok pořád máme, takže se zase tak moc neděje. Holt si musíme počkat na zápas, kdy si užijeme hezký fotbal a bude co rozebírat, tak at´ to není až v příští sezóně.

16.04.2023, 18:22
Caltic8
Administrátor

Ernesto by měl radost. Hlavně už ten titul nějak doklepat, nenechat si dát v předposledním kole pětku od nekopů a v létě můžeme po padesáté začít nanovo. Přišly těžší zápasy v kombinaci se zraněními a vše, co jsme chválili, je pryč. Zůstalo nám akorát štěstí, že soupeř v gólovce nedá gól.

Ale i když jsem dnes 0:0 očekával, pořád mě štve nechuť Lewandowského, nulový přínos střídajícího Fatiho a Torrese nebo střelba Raphinhy (jestli při střídání skutečně vztekal, že Xavi stáhl jeho, potom měl rovnou dostat facku).

16.04.2023, 18:23
Reekwon
Senior editor

Díky Lewa, ale už stačilo.. Můžeme ho v létě nějak odejít z klubu? To je fakt extrém, co ten borec předvádí..3 útočníci nás stáli 158 milionů euro a předvádí takového exkluzivní výkony :D

16.04.2023, 18:29
Reekwon Reekwon
Senior editor

Extrém, že se najdou lidi, kteří ho budou bránit.. Přišel dohrát důchod jako extrémní hvězda s pověstí zabijáka a dokázal zabít maximálně tak týmy ve druhé polovině tabulky. Nikdy neměl chodit, už když se vedli spekulace, tak jsem z toho byl nasraný, protože se sem prostě nehodí a bohužel se to nyní ukazuje, že to není hráč, co výkony tým strhne, ale hráč, který když na něj tým nemaká, tak se sveze s průměrem.

16.04.2023, 19:59
Caltic8 Reekwon
Administrátor

Ono je teď vtipné i porovnání s Benzemou. Hrubá čísla sice podobná, ale tím podobnost končí. I pokud Lewa vyhraje krále střelců v LaLize, tu druhou polovinu sezony nesmaže. Oba dva vlastně "dokonale" zapadají do svých týmů. Zatímco Benzemova forma roste a šanci si najde a promění ji, i když Real hraje tužku; Lewa padá s tradiční jarní labilitou Barcelony, jak jsi sám popsal.

Pořád nemůžu dostat hlavy ty jeho a následné mediální kecy o Zlatém míči. Jestli příchod do Barcelony skutečně motivovala vidina získání Zlatého míče, je blázen on i všichni okolo něj. Zpočátku jsem tomu moc nevěřil. Ale s tím, co teď předvádí, bych se tomu už tolik nedivil.

Nicméně my ho teď reálně potřebujeme, protože stav, do kterého se dostal náš útok, je k zblití. Navíc jestli nějakým zázrakem přijde Messi, kdo by je nechtěl aspoň tu sezonu vidět spolu? Bohužel si myslím, že tohle by nám dlouhodobě znovu uškodilo (a ani krátkodobě to není záruka úspěchu).

16.04.2023, 22:01
absint Caltic8

Benzema je ve formě asi poslední dva měsíce, zbytek sezóny je naprosto marný, takže bych ho srovnával spíš s Braithwaitem než s Lewou.

16.04.2023, 22:07
Caltic8 absint
Administrátor

1) Mluvil jsem právě o druhé polovině sezony. Benzema je lepší (i v lize) už od přelomu roku.
2) I o Lewovi můžeš říct, že se mu povedly "asi dva měsíce" (bylo to v obou případech více samozřejmě) a zbytek byl marný.
3) Benzema byl spoustu zápasů zraněný.
4) Benzema dal gól v prvním ligovém Clásicu, sestřelil nás v Copě, dokonce i v Supercopě dal gól (5 zápasů proti Barce, 5+1), v LM sejmul Liverpool, teď dal gól Chelsea.
5) Lewovi se ze čtyř startů v Clásicu se povedl jeden (4 zápasy proti Realu, 1+2). Z větších zápasů kromě té Supercopy stojí za zmínku akorát dva góly proti Interu. V LM kromě toho totálně prosral první zápas s Bayernem a v EL proti United byl vidět akorát z té tragické penalty.

16.04.2023, 22:37
absint Caltic8

Že proti silnějším týmům většinou nehraje moc dobře nijak nerozporuju, vlastně jsem to tady už několikrát psal. To mu klidně můžeme vyčítat, ale tyto hnojomety, co se rozjely po dnešním zápasu, jsou zbytečně přehnané.
Právě Lewa je tím rozdílem oproti posledním rokům, kdy (snad) konečně budeme mít velkou trofej. V LM jsme si zase utrhli ostudu i po Copě zůstala hořká pachuť a v obou případech je to z velké části i jeho vinou, ale Ligu nám vykopal on, konečně jsme totiž zase měli schopného střelce. Nebyla to žádná extra dominance, dokázali jsme však urvat vyrovnané zápasy, a to hlavně díky jeho gólům.
Možná bychom to ukopali i s Aubou, kdo ví, přesto mi kecy typu: "Proč jsme ho přivedli," a "Díky, Lewo, stačilo," docela pijou krev.

16.04.2023, 23:25
Caltic8 absint
Administrátor

Takhle, až budeme mít trofej, nepochybně bude potřeba znovu a pořádně zdůraznit, že Lewa má na ní lví podíl. Ale pak si budeme taky muset říct, co dál?

To, co se Lewovi povedlo, spadá především do úžasného období 70 dnů od 21. 8. do 29. 10. (hle, přece jen dva měsíce). Já na jednu stranu chápu, že tě ti ty řeči pijou krev. Na druhou stranu v létě bychom si skutečně měli položit otázku, zdali nebude lepší říct právě "Lewo díky, ale stačilo".

Jak jsem psal výše, nemyslím si, že si to můžeme dovolit. Ovšem zároveň to bude frustrující, jestli takhle Lewa hodlá pokračovat. Hráč za zenitem, který bude mít motivaci třetinu sezony, nás nikam neposune. S tím už máme bohaté zkušenosti. Taky se obávám, že se spíš dá očekávat, že se domácí konkurence zvedne. Ruku na srdce, letos nám to do značené míry vyhrává tragická úroveň ligy v kombinaci s Realem bez konzistentnosti a bez zápalu.

16.04.2023, 23:51
absint Caltic8

Po každé sezóně, i té sebeúspěšnější, je potřeba položit si otázku, co dál, a u každého jednotlivce zhodnotit potenciální přínos do budoucna. Jestli jim z toho Lewa vyjde jako nevýhodná investice, pak klidně. Já ho od začátku beru jako otázku peněz.
Za ty prachy a s jeho nemalým platem při svém věku samozřejmě neměl šanci si na sebe vydělat odměnami za umístění, tedy penězi od LL a UEFY, jeho přínos tak bude především v marketingu a budování (respektive zpomalení pádu) naší značky. Zda se toto daří, či ne, se my jen těžko dozvíme, nicméně to, že za poslední půlrok má horší bilanci než obvykle, v tomto ohledu hraje jen velice malou roli.

Každopádně se obávám, že po případné větě: "Lewo díky, ale stačilo," obratem přijde věta "Vítej, Joao Félixi, či jiná přehypovaná rychlokvaško za 150 mega, která nám zasadíš poslední hřebík do rakve, než to tady rozpustíme a zhasneme."
Ona totiž existuje jistá korelace mezi postem hráče a jeho cenou a bohužel pro nás jsou útočníci nejdražší. A jelikož není kde brát, protože v akademie prostě střelce nemáme, a vzhledem k našemu skautingu ale zároveň i faktu, že momentálně není na obzoru žádné obzvlášť zajímavé jméno (jako byl posledně třeba Haaland, kvůli kterému by se vyplatilo zadlužit se ještě víc), osobně bych do příští sezóny radši vsadil na to, že Lewova půlroční neforma je jen slabší chvilka, nikoliv překonaný zenit.

17.04.2023, 00:24
absint Reekwon

To je, s prominutím, strašná blbost.
1) Nevím, čím se ti sem nehodí, ale právě tito zabijáci jako Lewa, Suaréz, Agüero, Haaland, atd. se hodí do úplně každého systému, protože snad všechny týmy (možná s výjimkou české repre) hrají na góly.
2) Jestli někdo čekal, že bude jako Messi, že když se nedaří, rozjede akci na půlce a ještě ji sám zakončí, asi dlouho nesledoval fotbal. On k sobě potřebuje hráče, kteří mu budou posílat míče, sám toho moc nevymyslí. A ano, měl by dávat góly i z toho mála, co se k němu dostane a bohužel momentálně nedává. Poslední zápasy opravdu nehraje dobře, ale začat z něj po deseti letech na úplném vrcholu dělat Krmenčíka, je trochu mimo.
3) Píšu o tom, že poslední dobou nehraje dobře, ale ono to řečí statistik pořád taková bída není. Od MS má ve 20 zápasech 9 gólů a 3 asistence. A o jeho statistikách na podzim se ani bavit nemusíme.

Btw. i já jsem byl při jeho příchodu dost skeptický. Ne teda že bych se bál, že se neprosadí, ale spíš jestli se nám z ty prachy vyplatí, když jsme měli ve formě hrajícího Aubu.

16.04.2023, 22:04
LeDavies Reekwon

Já s tebou souhlasím... bohužel hodně lidí vidí problém v tom že naši hrači mu nedělají dostatečný servis... samozřejmě naše křidla nejsou uplně v nejlepšim stavu ale přesto mu nějakou tu šanci tým vytvoři a on jakožto jeden z nejlepších utočníku světa by měl dokazat dát gol ovšem často si to nesmyslně zpracovavá nebo dělá jiné hovadiny... určitě to bude chtit ještě jednoho hrota který mu bude dělat konkurenci jinak na tom v přiští sezoně budem stejně.

16.04.2023, 20:16

Pokud bychom ztratili ligu tak by klidně mohlo být #XAVIOUT protože ty výkony až na par zápasu staly za hovno a když se podíváme jaký má tým narozdíl od koemana a byl by to někdo kdo nemá ochranu tak by se všude psalo ze pokud neuhraje ligu tak končí

16.04.2023, 18:44

🚨🚨✅| Frenkie De Jong a Pedri budou k dispozici pro příští zápas Barcelony s Atléticem Madrid.
[fansjavimiguel🥇]

16.04.2023, 19:31

Ja myslím ze na papíře máme ten tým skvělý. Takže za kým jdou výsledky a výkony? Motivace hráčů je přeci taky práce trenéra. A nekonečný nasazování kombinace Busi a Roberto to je taky na vyznamenání. Po sezoně by se to mělo všechno zhodnotit, a pak se rozhodnout co dál.

16.04.2023, 21:29
Caltic8 MazanyHrac
Administrátor

Jojo, na papíře ve Fifě a bez zraněných klíčových hráčů je to paráda. Ale tohle má do skvělého týmu daleko.

16.04.2023, 22:04
absint MazanyHrac

Vtipné je, že zrovna Busquets má výbornou sezónu, to by mě fakt zajímalo, kdo by měl podle tebe hrát místo něj. Dřevák Kessié, nebo Pablo Torre, co snad ještě ani nemá občanku?

16.04.2023, 22:13

Busi byl stavěný, ač byl k dispozici Frankie nebo nebyl. V tuhle chvíli bych si tam představoval Garciu. Busi nemá dobrou sezónu už 4 roky. V důležitých klíčových zápasech nikdy není tahoun, spíše je mezi těmi co nejčastěji propadnou....ale rozumím tomu, že to možná není populární názor, ale já si za ním stojím.

16.04.2023, 23:05
absint MazanyHrac

To mě poser, takže na CDM budeme radši zkoušet stopera, co tam ani nikdy nehrál. Ale jebneme ho do základu a ono to určitě bude fungovat...
Busquets je letos všude hodnocený velmi nadprůměrně a i ze svého subjektivního pohledu vidím, že u nás patří k těm lepším, v klíčových zápasech většinou o to výrazněji. Dokonce i u něj samotného došlo ke zlepšení oproti loňsku. Plus sis možná nevšiml toho drobného detailu, že při současné marodce je to náš nejkreativnější hráč.

16.04.2023, 23:46

Klid hoši, závěr sezony bohužel moc nevychází, ale kdo říkal, že bude všechno růžové? I přes tyhle jalové výkony máme téměř jistý titul a to bude v první Xaviho sezoně skvělý počin. Titul po třech letech! Dohrávání sezony vypadá sice zatím dost blbě, představoval bych si o dost jiný přístup, pokud máme hrát v plné palbě a nebo klidně hrát na obrovské rizika a místo šmatláků na křídlech nasazovat hráče z béčka, když u máme takhle ztrácet body...ale tak Xavi sbírá zkušenosti, něco si z toho určitě vezme. A Vyhazovat Lewu kvůli tomu, že je v útoku už pár měsíců úplně sám, je opravdu hloupé opomíjení reality.

17.04.2023, 02:21

Úplně to stejné, jako minulý zápas. Roberto naprosto marný a Bus totální šnek. Ty jeho otočky, kdy mu napadající hráč vypíchne míč a letí na bránu mi pijou krev už mnoho let a borec se nepoučí a nepoučí. Dal bych na jeho místo Gaviho a udělal z něj nového "Kanteho" - horší to nebude. Roberto by měl hrát maximálně za rozhodnutého stavu a jako taktické střídání na konci.
Místo útočníka nasadit obránce musí být taky velmi povzbudivé.
Jediný plus jsou minuty pro Pabla.
Xavi - budíček. I když vlastně už mají být Pedri a Frenkie, tak to asi půjde samo.

17.04.2023, 06:23
Caltic8 roman1978
Administrátor

Jenže Gavi je pořádně platný jen do první žluté karty. Což někdy znamená hodinu, někdy poločas, včera ani ne dvě minuty.

17.04.2023, 09:54

Řeší se tady převážně útočníci - logicky a právem. Ale kupodivu tady nezaznívají komentáře na ten náš styl poslední doby: v bezpečném prostoru několik přihrávek průměrně přesných a průměrně rychlých a pak zpravidla následuje alibistický centr do vápna, který z 99% nepředstavuje vůbec žádné nebezpečí pro soupeře. Tohle je pro mě ještě mnohem, mnohem horší věc a zklamání než forma konkrétních útočníků. Tento herní styl prostě není Barca.

17.04.2023, 09:34

Nechtěl by Bayern koupit Lewu zpátky, nebo vyměnit za Maneho? 🤔 Sice z nadsázku, ale jeho výkony, spolu s celým útokem jsou otřesný. Jedinou výjimkou je Raphina, který se aspoň snaží něco vymyslet, ale i tak je to bída

17.04.2023, 13:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat