Jak jsme obsadili Plzeň - report ze zápasu Viktoria Plzeň a FC Barcelona

Jak jsme obsadili Plzeň - report ze zápasu Viktoria Plzeň a FC Barcelona

Po pár letech jsme měli zase úžasnou možnost přivítat blaugranas v naší domovině. Zatímco se předchozí dvě utkání odehrála v Praze, tentokrát FC Barcelona zavítala poprvé do Plzně. A naše penya u toho samozřejmě nemohla chybět.

Náročný los a vlna nových členů

Los byl pro náš klub na jednu stranu nesmlouvavý, když nám přisoudil asi nejnáročnější skupinu, ale zase nám dal příležitost navštívit milánské San Siro, mnichovskou Allianz Arenu a hlavně uspořádat pořádné setkání v Plzni.

Že o zápasy bude zájem bylo jasné od začátku. Už 20 minut po losu začaly chodit žádosti o členství v naší penyi a chodily další a další až jsme se dostali na číslo přes 50 nových členů (a pozitivní je, že se stále hlásí další zájemci).

Přípravy ve znamení boje o lístky

Pro nové vedení (Pavel je prezidentem teprve od srpna) to nebyla snadná situace, hlavně když první informace zněla: "Můžete si zažádat maximálně o 5 lístků". Původní zděšení vystřídalo rozhodnutí, že třeba udělat cokoliv, abychom dostali na zápas co nejvíce členů.
Kombinace opakované komunikace, osobního urgování našeho prezidenta v kancelářích FCB a dopis s pozváním na setkání zafungovala dokonale a v následující vlně jsme dostali ke koupi 90 vstupenek. To nám nebylo dost, a tak jsme žádali o další. Výsledný verdikt: "Tak se dostane na všechny!" Do Plzně tak mohlo odcestovat přes 130 členů penyi plus dalších pár socios, kteří si žádali o lístky zvláště. Více o tomto boji o vstupenky zde.

Večeře se zástupcem vedení

V předvečer zápasu jsme pozvali na slavnostní večeři vedení FC Barcelona. Setkání bylo uspořádáno v plzeňské hospodě Švejk "U Pětatřicátníků". Prostor byl důstojně vyzdoben barcelonskými a katalánskými barvami a samozřejmě nesměli chybět insignie a vlajky všech existujících velikostní naší penyi.

Za vedení dorazil Josep Macià, ředitel společenské oblasti, v doprovodu své ženy a spolupracovníků Cristiny a Jordiho. Na večeři, ze které přinesla živý vstup i TV Nova, proběhl křest nové fanklubové vlajky a vedení penyi převzalo od ředitele klubu dar v podobě výroční plakety s vyobrazenými hodnotami klubu. Ředitel obdržel dar i od nás, a to křišťálové broušené sklenice z harrachovské sklárny, další sada bude jako vůbec historicky první předmět z Česka umístěna do muzea na Camp Nou. Vedení naší penyi společně se zástupci klubu tyto sklenice osobně umístí do muzea, a to ještě do konce tohoto roku. Sklenice byly vyhotoveny v klubových barvách, s vybroušenými jmény jak našeho klubu, tak Plzně, a datem zápasu.

Zápas juniorky

Tento zápas byl pro náš fanklub hodně speciální. Bylo vyprodáno a my neměli možnost se dostat na toto utkání. Celá situace se změnila, když nás jako výraz díku za uspořádanou večeři pozvalo samotné vedení klubu do čestné lóže, kde jsme měli možnost se pozdravit a prohodit pár slov s prezidentem Joanem Laportou, Rafaelem Yustem, Mateu Alemanym a Jordi Cruyffem, vedle kterých jsme měli tu čest sedět.

Předzápasové setkání

V plzeňské hospodě Švejk "U Pětatřicátníků" se konalo i předzápasové setkání a můžeme říci, že se velmi povedlo. Na tento sraz dorazila drtivá většina fanoušků z tábora hostí. Nechyběli zástupci z Polska, Německa, Španělska či Slovenska. Prim ale samozřejmě hrála fanouškovská obec našeho Dvouocasého lva. Josep Macià si nenechal ujít ani tuto příležitost, aby nás poctil svou návštěvou a užil si předzápasovou atmosféru. 

Cesta na zápas pod taktovkou PB Lleó de Dues Cues

"Dopít a jdeme na to," jasná instrukce na jednu z nejzáživnějších částí programu, pochodu na stadion. Během pár chvil se všichni vyzbrojili vlajkami a šálami, novými i ty, které si vyzvedli na předzápasovém setkání, a pomalu jsme se vydali směrem k plzeňskému stadionu. V čele, tak jak to má být, naše nová vlajka, další na tyčích a hlasivky dunící na všechny strany. Zastávka na náměstí se skvělým Un dia de partit, po kterém následovaly snad všechny známější chorály. Pavel se jako rozený lídr od začátku chopil megafonu a neustále řídil fandění.

Po chvilce, téměř na dohled stadionu, následovala zastávka pod mosty, kde konečně došlo i na "Madridista qui no boti", které muselo dunět přes polovinu města. Zbývalo jen pár minut ke stadionu, kde jsem nelenili a krom společného focení nadále rozeznívali své hlasivky, abychom o sobě dali dostatečně vědět. Pokud byla řeč o Pavlovi s megafonem, tak nesmíme zapomenou na Valda a jeho famózní výkon s bubnem. Stejně jako v prvních letech penyi tlačil fanklub k postupu v před, v průvodu i na stadionu udával rytmus našeho fandění.

Samotné utkání

Zápas jste zajisté viděli, tak k situaci v sektoru: Naše penya byla vidět, my fanoušci jsme svými hlasy hnali tým stále vpřed tak, že druhý den určitě spousta lidí zůstala bez hlasu. Je krása vidět, jak se setkávají fanoušci z různých míst, aby společně fandili. Odměnou nám byl velmi zajímavý výkon a zápas se spoustou branek. Netuším, jak to vypadalo v jiné části stadionu, ale já jsem za celý zápas neslyšel domácí fanoušky ani jednou, zato naše chorály mi znějí v hlavě ještě teď.

Poděkování na závěr

Tímto bychom za vedení fanklubu chtěli poděkovat všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomohli při organizaci těchto setkání. Každá i sebemenší pomoc se velmi hodila a doufám, že všichni měli z tohoto výjezdu alespoň stejně pozitivní pocit jako my.

Všechny fotografie si můžete zobrazit v naší galerii. Stáhnout si je pak můžete zde.

Moltes gràcies!

________________________________
Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!
 
Vedení fanklubu
PB Lleó de Dues Cues

 




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Precizní organizace, úžasná reprezentace, skvělá atmosféra, nádherný zážitek.

A naši šálu má i samotný Jimmy Jump! smileysmiley

04.11.2022, 20:44
Myšák Migueli
Systémový administrátor

Díky 💙❤️ A ano. Důkaz v galerii 😀

04.11.2022, 21:40

Také bych rád poděkoval všem organizátorům za skvělý večer a super zážitek! smileysmiley

05.11.2022, 15:03

smileyVelký zážitek!

06.11.2022, 10:42

Výbornej support při zápasu i před ním!!!💪 Díky za organizaci👍👏

07.11.2022, 13:39

🥲

08.11.2022, 12:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat