KRÁSY BARCELONY III

KRÁSY BARCELONY III

V tomto díle se podíváme na jedno z nejnavštěvovanějších míst v Barceloně, ale také na novou La Masii, kde vyrůstají budoucí držitelé Zlatého míče.

 

Akvárium

L'Aquarium de Barcelona je jedním z nejnavštěvovanějších míst v hlavním města Katalánska. Akvárium bylo otevřeno v roce 1995 a patří k největším v Evropě. V pěti miliónech litrů vody zde najdete přes 11 000 živočichů. Nejpopulárnější částí akvária je podmořský tunel, kde vám nad hlavou proplouvají žraloci, rejnoci a další mořští živočichové. Vstupenka vyjde na 20 euro.

Hodnocení autora: 7/10.

Komentář autora: Jedná se o místo, které určitě stojí za návštěvu a je toho k vidění opravdu hodně, ale jedna návštěva bohatě stačí a mě osobně akvárium příliš nenadchlo. „Podmořský tunel“ se žraloky je super, ale jinak je akvárium docela malé a vzhledem k ceně se najdou i lepší místa, jak tyto peníze investovat. Fanoušci akvárií si přijdou na své, ale já osobně čekal mnohem víc.

 

La Masia - Centre de Formació Oriol Tort

Nová La Masia, která nese jméno dlouholetého skauta a odborníka na výchovu mládeže Oriola Torta. Moderní budova leží přímo v areálu Ciutat Esportiva Joan Gamper, tedy v tréninkovém centru FC Barcelony. Tato budova slouží jako ubytování pro mladé talenty od roku 2011, kdy nahradila starou budovu, která leží hned vedle Camp Nou. Stavba trvala 19 měsíců a stála přes 11 miliónů euro. Je zde ubytováno 83 mladíků, kteří tady mají k dispozici vše, co je potřeba.

Hodnocení: 9/10.

Komentář: Nejedná se sice o přenádhernou budovu, ale vzhledem k tomu, co reprezentuje, je vysoké hodnocení na místě. Kouzlo původní La Masie však nemá. Návštěva této budovy se dá perfektně spojit s návštěvou celého tréninkového centra a také s příjezdem hráčů na trénink – nějaký ten autogram či fotka s hráčem Barçy určitě není k zahození.

 

Palau Güell

Jedno z nejznámějších děl Gaudího, které sloužilo jako sídlo jeho hlavního mecenáše – katalánského podnikatele a politika Eusebi Güella. Tato památka UNESCO byla dostavěna v roce 1888. Jednalo se o první stavbu Gaudího na objednávku. Geniální architekt, jehož byl Güell velkým fanouškem, zde použil hned několik materiálů – keramiku, dřevo, kámen a kov. Palau Güell je do detailů propracovaný a zřejmě nejvíce zaujme bohatě zdobená střecha. Prohlídka tohoto paláce stojí 12 euro, ale každou první neděli v měsíci je zdarma.

Hodnocení: 9/10.

Komentář: I když je vevnitř místy trošku ponurý, vše vynahradí úžasná střecha. Zdobená střecha je nádherná sama o sobě a navíc z ní máte skvělý výhled na Torre Colon a část přístavu. Jedná se o jednu z nejzajímavějších staveb v celé Barceloně. Palau Güell je hned vedle ulice Rambla, takže se jeho návštěva dá spojit s celou řadou dalších památek a zajímavých míst.

 

Parc de Cervantes

Park z roku 1965, který se nachází hned vedle největší ulice v Barceloně – Avinguda Diagonal. Rozkládá se na více jak devíti hektarech a naleznete zde 245 druhů květin. Především sbírka růží je unikátní a můžete se kochat druhy všech barev a ze všech koutů světa. V park najdete přes 10 000 růžových keřů.

Hodnocení: 7/10.

Komentář: Park plný růží a dalších květin je určitě zajímavé zpestření, ale nijak zvlášť mě neoslovil. Na stejné ulici je o něco dále o dost krásnější Parc de Pedralbes. Pokud už byste nevěděli, co v Barceloně navštívit, určitě se do Parc de Cervantes vydejte, jinak je ale ve městě celá řada lepších a zajímavějších míst.

 

Teatre Nacional de Catalunya

Divadlo se stavělo 5 let a bylo otevřeno v roce 1996. Architektem je Katalánec Ricardo Bofill, který zvolil zajímavý styl a divadlo má připomínat řecký chrám. Divadlo má tři sály - pro 300, 400 a 900 diváků. Odehrávají se zde především představení v katalánském jazyce, ale také ve španělštině a dále světoznámá klasika.

Hodnocení: 8/10.

Komentář: Budova divadla je nádherná a na skvělém místě. V okolí je například Torre Agbar, Mercat dels Encants, Auditori a vlastně celá neuvěřitelnou rychlostí se rozvíjející čtvrť Glóries. Pokud se rozhodnete jít v Barceloně do divadla, je právě Teatre Nacional spolu s Liceem jasnou volbou.

 

V dalším díle se můžete těšit na Barcelonský svatostánek Camp Nou nebo městskou Zoo.

 

KRÁSY BARCELONY I

KRÁSY BARCELONY II

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Můžete mi doporučit nějakou dobrou a "levnou" restauraci v blízkosti stadionu? Případně nakou českou hospodu? smiley Diky

03.03.2017, 13:32
Migueli The_DoctoR
Systémový administrátor

Česká hospoda je v současnosti v Barceloně jen jedna a to Pivobar u Sagrady (Carrer de Provenca 505).

Co se týká normálních restaurací u stadionu těch je tam spousta - ideálně na ulici Travessera de les Corts.

Určitě si vybereš, ale nějakou určitou vytipovanou nemám. Spíš pořád zkouším nové.

03.03.2017, 13:45
pyspetr Migueli

Pivobar jsem chtěl navštívit, ale měli bohužel zavřeno. Byla chvilka po obědě.... Příležitosti ale ještě budou smiley

03.03.2017, 14:24
Migueli pyspetr
Systémový administrátor

Jj, mají vždy až od 18:00. To není jak u nás, že se leje celý den smiley

03.03.2017, 14:26
Mike_Dawson Migueli

Je tam něco co se dá přirovnat k El Glopu? My jsme tam hledali po cestě z fotbalu a samí kebabák/pizzař smiley

03.03.2017, 15:22
Migueli Mike_Dawson
Systémový administrátor

S tou zkušenosti nemám.

Ale když se tak na ni dívám, tak podobné jsou na Avinguda Diagonal - kousek od stadionu, jak je hotel Princessa Sofia.

03.03.2017, 15:56
Mike_Dawson Migueli

Určitě zajdi, můžu doporučit všem. Já jsem na to narazil na nějakých českých stránkách o průvodci Barcelonou. Původně se mi tam ani nechtělo jít, že už mi to přišlo moc komerční když se o tom tak píše smiley ale super jídlo, obsluha a chodí tam snad všechny skupiny lidí, od borců v monterkách přes rodiny s dětmi až po lidi v oblecích smiley hrozná pohoda smiley

04.03.2017, 12:15
Migueli Mike_Dawson
Systémový administrátor

Ok, super. Díky za tip. Dám to do plánu smiley

04.03.2017, 12:50
The_DoctoR Migueli

Díky za tip smiley Chtěli jsme do pivobaru na zápas Realu, než začne hrát Barca s Vigem, ale jelikož maj až od 18ti, tak to nepřipadá v úvahu no..
Za kolik se dá sehnat nějaké polední obědové menu ?

03.03.2017, 16:25
Migueli The_DoctoR
Systémový administrátor

No dost záleží kde teda. Ale jestli u toho stadionu tak od 10 euro.

03.03.2017, 16:31

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat