Messi nás všechny podvedl

Messi nás všechny podvedl

Je žoldákem a my jsme to nevěděli. Oklamal nás všechny. Zasloužil si ukončit svou kariéru ve velkém stylu a to s podporou klubu, který mu dal všechno: miliardové jmění, legendárnost a zápis do historie. Je odchovancem akademie stejně jako Xavi, Iniesta a Puyol. A zasloužil si rozloučení s ovacemi jako oni. Ale raději vytáhl sekeru a usiluje o konflikt, aby ospravedlnil svůj útěk. Je škoda, že má otce, který s ním mluví pouze o penězích a nerozumí citům. A to ani poté, když Messiho jako 13letého chlapce přivedl s naději, že vyřeší svou budoucnost. On a celá jeho rodina.

MESSI DAL BARÇE HODNĚ, ALE NEBYLO TO ZADARMO

Messi samozřejmě dal Barçe také hodně. Je nejlepší a velmi si to užíval. Ale nebylo to zadarmo. Aby ho klub udržel, jeho stratosférické kontrakty musely být rok od roku znovu vyjednávány, dokud se nestal nejlépe placeným zaměstnancem ve Španělsku a klientem číslo jedna pro ministerstvo financí. A přesto se pokusil státní aparát podvodem oklamat a klub mu to pomohl zakrýt. Také v tomto případě měl po svém boku ambiciózního a po penězích hladového otce, který chce více a více peněz za každou cenu. Jeho okolí říká, že nejde o peníze. Proč by to neřekli, když jich v klubu vydělal již přes miliardu. Peníze už ho nezajímají, díky Barçe, která na něj vsadila, když mu bylo 13 let. Jeho otec nešel tehdy do Manchesteru, ani do Paříže či Milána, aby nabídl svého syna výměnou za hormonální léčbu, kterou si nemohl dovolit. Přišel do Katalánska a vybral si Barçu. A ta ho nejen přijala, ale udělal vše, co bylo možné i přes nejistý výsledek. Otevřeli chlapci dveře, věřili mu a financovali jeho nákladnou léčbu. Fyzicky i lidsky rostl díky péči, kterou mu klub vždy věnoval. A fax není odpovědí, která se od něj po 20 letech čekala.

JEHO SPOR S PREZIDENTEM NEMŮŽE BÝT VÍC NEŽ KLUB

Není to Messi, kdo vysvětlil členům a fanouškům, kterým tolik dluží, že chce odejít, ale byli to jeho právníci a lidé z okolí, kteří prozradili názorový střet s prezidentem. Stejný prezident mu však již sdělil, že pokud je problém v něm, zítra rezignuje. Ale Messi stále mlčí. Jeho vysvětlení o sporu s Bartomeuem nestačí na krok, ke kterému se odvážil při hledání peněz, více peněz, mnohem více peněz. Je to syndrom bohatých. Nikdy nemají dost. Jeho spory s prezidentem nemohou být nad vztah, který má mít s Barçou, která mu dala vše. Tímto vymazal 20 let svého života, 20 let slávy. Bude to zapomenuto.

O BARÇU VŮBEC NEJDE

Pokud se Messi rozhodne odejít přes fax, jako by Barça pro něj byla pouze mezistanicí a musí pochopit, že klub odpoví stejnou mincí. Pokud on chce více peněz, je klub oprávněn chtít vrátit část investice, kterou do něho vložil. Pouze jednu část. Nebo 700 miliónů euro, odpovídající výstupní klauzuli, a nebo hráče na nejvyšší úrovni a s větší budoucností, než má on. Uvidíme, jestli Manchester City, když ho tolik miluje, je ochoten se rozloučit s De Bruynem nebo Sterlingem, nebo jestli Paris SG je schopna poslat zpět Neymara či dát Mbappého, pokud si tak moc Messiho váží. Když se Barça v posledních letech pokoušela jednat v Paříži o přestupu některých hráčů, vždy se se vracela se stažených ocasem a Messi nyní chce, aby Barca potopila svůj sportovní projekt, ten, který ho tolik znepokojuje a navíc požaduje odchod, aniž by z toho klub viděl jediné euro a to ve prospěch konkurentů jako je PSG či City. Důkaz toho, jak moc mu jde o klub, který byl 20 let jeho domovem.

MESSI SI NA BARÇU NEMŮŽE STĚŽOVAT

Bartomeu mu jistě dal dost důvodu, aby se cítil zklamaný. Ale ani Messi si nemůže stěžovat. Svoji smlouvu božsky ovlivnil, je desetkrát či patnáctkrát vyšší než u jeho spoluhráčů. Přivedli mu trenéry a vyhodili ty, kteří se mu nelíbili. Podepsali nejlepší z nejlepších, nebo se o to alespoň snažili. A vyhodili ty hvězdy, které ho mohli zastínit. Jeho vlastní velikost pohřbila hráče jako Griezmann, Coutinho, Eto'o, Ibrahimovič či Villa, kteří sice triumfovali po Messiho boku, ale nakonec museli s hořkostí odejít díky výtečnosti svého argentinského spoluhráče. A stále platí, že příslušnost k Barçe znamená se plně podřídit Messiho hře. Není diskuze o tom, že s větším či menších úspěchem se ho klub vždy snažil obklopit tím nejlepším a je nepřijatelné, že si nyní stěžuje na tyto posily, které mu k uspokojení klub poskytl.

BEZ MARADONY V MINULOSTI, BEZ MESSIHO V SOUČASNOSTI

Netřeba se ale obávat doby bez Messiho. Když odešel Maradona, vyhrála Barça španělskou ligu s Archibaldem, průměrným hráčem, který ale podal lepší týmový výkon než tehdejší světová jednička. A připomeňme, že i současná Barça dokázala v posledních letech bez Messiho vyhrát na Bernabeu 0:4, nebo na Camp Nou 5:1. A může to být ještě lepší, i když bude chybět kouzelník, který mnohokrát vytáhl králíka z klobouku, když už bylo vše ztraceno. Ale byl to i tento kouzelník, kdo byl na hřišti při mnoha katastrofách posledních let a porážku neodvrátil.

NEJHORŠÍ KAPITÁN

Barca bez Messiho bude opět týmem a ne jen 10 otroky ve službách jednoho pána, který si stěžuje, jak jsou oni špatní a jsou pro něj argument pro vymazání neúspěchů z Říma 3:0, Liverpoolu 4:0 a Bayernu 8:2, jako by ani on sám nebyl na hřišti. Je špatným mluvčím a ještě horším kapitánem. Messimu se projekt Barçy nelíbí. Bude se mu líbit více v City, nebo PSG, když nevyhrají Ligu mistrů, nebo když City skončí 18 bodů ze Liverpoolem v lize? Když Barca zůstane bez Messiho, nebude to katastrofa. Projekty City a PSG nejsou lepší, i když mají více individualit. Barça se mohla mýlit nákupem Coutinha, Dembélého či Griezmanna, ale nezůstala po odchodu Neymara se zkříženýma rukama na prsou a pokusila se Messiho obklopit tím nejlepším. A případ Coutinho je zvláště bolestivý. Vedle Messiho nic, ale jako jeho soupeř dal za 15 minut 2 góly a na jeden přihrál.

HRÁL V PAŘÍŽÍ, ŘÍMĚ, LIVERPOOLU A LISABONU?

Pokud Messi zůstane, nezaručuje to Barçe, že se černé noci z Paříže, Říma, Liverpoolu či Lisabonu nebudou opakovat. To vše se stalo s ním na trávníku. I když se zdá, že v těch zápasech nehrál. Jako by nehrál. Byla to prý chyba ostatních. Nemůže se stát, aby hvězdný zaměstnanec Barçy mohl rozhodovat, kdo by měl být prezidentem klubu, sportovním ředitelem, výkonným ředitelem, trenérem, nebo kdo by měl být jeho spoluhráč. Ale to vše se v Barçe děje.

MESSI SE POKOUŠÍ PODVÉST ČLENY BARÇY

Messi se snaží zahájit válku strašným přístupem. Snaží se podvést Barçu a neuvědomuje si, že to není válka proti Bartomeuovi, ale proti majitelům klubu, proti členům, kteří ho tolik milovali a obdivovali. Chce od nich povolení v hodnotě 700 miliónů euro. Vystřelil, ale minul. Špatně si nechal poradit. Po 20 letech si zaslouží ukončit svůj vztah s Barçou jiným způsobem a ne jako obyčejný žoldák, jako další Figo. Je to velká škoda. Nakonec to takhle pokazit. A škoda, že nemá otce, který by ho přiměl pochopit, že jeho milostný příběh s Barcelonou by neměl mít takový konec. A to vše za přestupový bonus 250 miliónů euro, ke kterým přidá 300 miliónů v dalších třech letech. To mu City nabízí. Připomíná to Maradonu, který vyhrál jen 4 trofeje v týmech, za které hrál poté, co opustil Barçu. Messiho problém spočívá v tom, že je rozmazlený a zvykl si dělat, co chce. Je jako špatně vychované dítě. Je tak těžké pochopit, že Barça nechce pustit někoho, do koho za 20 let investovala více jako miliardu euro? To má Barça posílit konkurenci v Lize mistrů s nulovými náklady za přestup?

Leo, jdi, pokud chceš, ale nejprve vrať do Barçy to, co do tebe investovala, abys byl tím, kým jsi dnes. I když je jasné, že ne vše se během těch let povedlo. Všechny jsi nás oklamal. Nikdo si nepředstavoval, že bychom si tě pamatovali jako dalšího Figa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Tento článek je překladem sloupku známého španělského novináře Pedra Riaña, autora knihy o zákulisí FC Barcelony z let 2003-2010.


Zdroje: madrid-barcelona.com



Diskuze

Po roce a 5 měsících jsem se rozhodl něco přeložit smiley

04.09.2020, 08:37
tirador Jakub19

A dobře si udělal!
Dělej to častěji! smileysmiley

04.09.2020, 13:59
Jakub19 tirador

Jako plánuji přeložit i dnešní jeho pokračování, když čtu ty reakce smiley

04.09.2020, 14:17
El_mirro Jakub19

Kvôli tomu, že máš rád rovnako cirkus ako tvoj zdroj? Fantastický web madrid-barcelona.com
Taký bulvár, že musia zaujať grc nadpisom, aby niekoho zaujali, keďže obsahom tak akurát tretiu cenovú oslovia.
Rok a pol si sa nemo pozeral na tu BARTOMEU chasku, Barcagate, neschopnosť viesť klub a kauzy za kauzou až ta to ten prasacky Messi musel motivovat k aktivite. No nie si zlatusik? Moc ti ďakujeme, že si našim svetlom a vedie nás z hlbokej temnoty.

Bez prekladov si osoznejsi, touto toxicitou, nevyvazenostou a tendencnostou sa len zhovadzujes.

04.09.2020, 18:11
Jakub19 El_mirro

smileysmileysmiley

04.09.2020, 18:52

A to z dovodu, ze sa s tym ztotoznujes?

04.09.2020, 08:47
Jakub19 Alirael

Částečně určitě.

Ale důvodem je to, že toho novináře mám rád, jeho článků jsem přeložil už mnoho. On je socio, takže ne žádný Madridista, jak si někteří na FB myslí a ta jeho kniha, je to nejlepší, co jsem kdy četl.

04.09.2020, 09:02

Tak toto je najhorsi clanok aky som kedy cital, ever... To je taky balast a zmes nezmyslov. Toto si hadam musel sam Bartomeu objednat. Neuveritelne co ten "novinar" napisal. Vraj Messi je dlznikom Barcelony, po tolkych rokoch, po tolkych goloch, po tolkych trofejach. Barcelona na Messim zaraba, dresy, reklamne predmety, zaplatene pripravne zapasy, televizne prava, marketingove. Na tom vsetkom klub zarabal. To ze Messi chce odist takymto sposobom svedci ze tam je tak neskutocny bordel, ze uz nema ziadnu silu pokracovat. Ked uz introvert ktory tazko zmeni aj znacku caju ktory pije, sa odhodla k takemu kroku, je to vazne. A v celom clanku sa na to neberie ohlad. Len zly Messi, vsetko ostatne i sam najvacsi prezident je svaty. Neuveritelne. Btw, Coutinho hral biedne, hral tak biedne ze ani v Bayerne neuspel. Eto musel odist kvoli Pepovi, Villa odisiel az po strate vykonnosti po tazkom zraneni. Griezmana ani nekomentujem, to je chyba Bartomea, totalny fail nakup. Cely clanok je nezmysel, a obrovska urazka Lea ako hraca a aj vsetkeho co za tie roky pre klub spravil.

04.09.2020, 08:54

Díky Kubo, dost dobrý článek s bohužel pravdivými a trefnými argumenty :-\
Jen dvě malé chybičky/ překlepy:

"úžíval"
"před fax"

04.09.2020, 08:54

Myslím, že jsou to trochu silná slova o žoldákovi, ale ve spoustě věcí se s nima ztotozňuji. Takový trucovitý odchod je zničení všeho krásného za 20let spojení Barca+Messi (když počítám i mládež). Na začátku to byl pro Barcu risk, ve který věřila a že to nakonec dopadne tak, že bude Messi nejlepší hráč všech dob by nedoufal nikdo. Po odchodu Xaviho a Iniesty se celý systém začal podřizovat Messimu a to není dobře. Za své služby dostával neuvěřitelný plat ve srovnání s ostatními, kteří odešli zadarmo si ještě zakopat (Xavi, Iniesta), takže říkat, že ho má Barca pustit zadarmo také jako tyto legendy a ještě ke konkurenci není správné - za to měl ten astronomický plat, který ony neměly. Chápal bych to, kdyby se chtěl vrátit do Argentiny, tam klidně zadarmo, ale po Evropě určitě za odstupné minimálně jako Ronaldo odcházel z Realu. Bude to ještě zajímavé....

04.09.2020, 09:03

Neuveriteľné svinstvo. S ničím takým som sa na tejto stránke doteraz nestretol. Kto si trúfa takto ponižovať Messiho?

04.09.2020, 10:06

to je ale snůška keců. barca mu dala sice hodně, ale mohl jít kamkoliv. to barca mu musí být vděčná, ne on ji. leo dal barce celý život, tituly, věrnost. je mu 33 a může odejít, kdy se mu zachce. ani teď a ani nikdy potom nemá barca právo za lea žádat peníze. je to bůh, který dostal barcu na samotný vrchol.
správný přístup je - děkujeme za všechno a s novým vedením, vítej zpět leo

04.09.2020, 10:15
larnel roman1978

Myslím, že je to jen jiný pohled na věc. Co se týká všech titulů a věrnosti, tak všichni moc dobře ví, že Barca měla zrovna skvělou generaci (španělských) hráčů a bylo to vidět ve Španělské reprezentaci, kdy vyhrávali MS a ME bez Messiho v sestavě. Kolik titulů by Messi s Barcou vyhrál bez této generace (Puyol, Busquets, Xavi, Iniesta...) se nedozvíme a pokud by nebylo tolik úspěchů, tak zůstal by Messi celou kariéru v Barce, když teď po období "nezdaru" utíká a nechce počkat opět na vybudování skvělého týmu kolem něj? Také jsem velký fanoušek Messiho a byl bych raději, aby ukončil kariéru než ho viděl v jiném dresu, ale Messi není víc než Barca.

04.09.2020, 11:23
Andreas roman1978

No, za 100 miliónov ročne je tá vernosť ,si myslím, celkom pochopiteľná. Okrem dvoch klubov ktoré v podstate vlastnia štáty by si ho nemohol pri jeho nárokoch dovoliť absolútne nikto. A nakoľko Barca tu idilku s Messim chcela potiahnuť dokonca dali mu na výplatnú pásku toľko, koľko si opýtal . Veď pri každom podpise novej zmluvy sa to naťahovalo .

04.09.2020, 13:19

teď jsem si to přečetl znovu - skoro každá věta je blbost a ještě větší blbost.

barcu ničí rosselova klika, ne leo. před leem - 1 x LM za 100 let - s leem 4 x LM za pár let.

04.09.2020, 10:19

Ani po rokoch si sa vôbec nezmenil, Rosellista Bartomeusky mopslik, nevyznás sa v zdrojoch, kto komu v mediach nadrza, ty si schopný tu citovať honelnicku vedenia - Cubero, či toho zapredanca Santi Nollu...

Spinavci dostali v 2010 svätý grál, Zlaté prasa a jedine co mali robiť, do ničoho sa nestarat, ale to je presne tvoj typ mudrosracov, čo si nevidia pod nos. Miesto toho aby bol Pep Fergusonom Barcy, do dvoch rokov ho vystvali, bez ko cepcie projektu, kúpia Neymara za podvodné prachy ROK predtým co mu v Santos vyprší zmluva, nakupovať brazílske cubky do mrazaku, lebo si riešia len vlastný biznis a vyhnat z klubu všetko čo je Cruyffove dedičstvo.

Ty co dlhodobo sleduješ Barcu a niečo sa mi od teba aj páči, si natlacis do svojho anticruyffovskeho kramu všetko čo sa ti hodí, len aby si ochránil svoje dinosaurie a pravek názory.

04.09.2020, 10:51

Rok a 5 měsícu trvala šňůra zajímavých a hodnotných článků na tomto webu. Senzacechtivý a konfliktní opisovač/překladatel Jakub19 tuto šňůru přetrhl.

04.09.2020, 10:53

Bože vy jste se tady teda rozjeli :) Teď bez návaznosti na ten článek (anebo možná s trochou návaznosti :)) Přijde mi, že spousta z Vás tu má jen jeden přímý pohled na věc - "Leo je bůh, vše nám dal, obětoval, zajistil a my mu teď musíme vše splnit". Inu, je to tak, Leo nám opravdu mnoho dal a stal se legendou. Nicméně (a teď bez ohledu na současné prohnilé vedení) Barca mu dala opravdu taky mnoho! Nebýt Barcy, tak Leo možná ani nehraje fotbal a se svou trpasličí velikostí někde čutá do mičudy v Argentině maximálně. Nebýt Barcy, tak Leo nemá tolik peněz, že neví co s nimi, nemá pohádkový život pro svou rodinu, nemá mnoho milujících fanoušků po celém světě. Leo se teď chová nenávistně k současnému vedení, ale zapomíná, že jeho chování odráží postoj ke klubu samotnému ať už teď nebo v minulosti. Tohle si asi neuvědomuje a šlape po svém odkazu, po svých výrocích ("budu v Barce celou kariéru).
A tohle vše píši jako obrovský fanoušek Messiho, kterému jen pomyšlení, že už nebude Blaugraná, rve srdce.

04.09.2020, 10:56
stockey Messias

Takze ked v minulosti povedal ze tu ostane celu karieru, sa nic za tie roky nemohlo zmenit? Ty ked si maximalne spokojny v praci a dari sa ti, tiez nikam nechces odist. A tiez vyhlasis ze dalsich 10 rokov budes vo firme. Ale ked sa to zmeni natolko ze nemas chut vstat a ist a divat sa sefovi do ksichtu, tak tam ostanes aj napriek tomu? Neverim.
Neverim ani tomu ze nebyt Barcelony nebol by hracom cislo 1. Za taky talent by liecbu zaplatilo akekolvek muzstvo, ved uz za Newells v Argentine nastrielal 500 golov. To je to iste ako Sagan by bol rovnako dobry nech by sa narodil kdekolvek.
Nehrajme sa tu ze Messi niekomu nieco dlzi. Nedlzi nikomu nic. Je to jeho zivot, jeho rozhodnutie, i ked nie velmi stastne nacasovane a prevedene. S tym suhlasim. Ale je to len jeho rozhodnutie. Ak nie je spokojny so svojim pracovnym zivotom, treba nieco zmenit. Je mozne ze uz to roky hovoril vedeniu a ti si mysleli haha jasne. A isli si dalej svoje. Nik z nas do toho nevidi. A Bartomeuovi nevedim v nicom. Este dodam jednu vec, na socialnych sietach dochadzalo k ohovaraniu hracov, a dokonca Messiho manzelky a rodiny. Ja by som tam neostal tiez, dokonca este Messi v celku drzi. To ja by som konal impulzivnejsie

04.09.2020, 11:37
Messias stockey

Samozřejmě jsem to myslel s trochou nadsázky - ten výrok, že tu zůstane napořád. A já snad píšu, že Messi něco Barceloně dluží? Můj názor je, že nedluží ani Barca Messimu ani Messi Barceloně. Ale ze spousty komentářů tady mi přijde, že Barcelona strašně dluží Messimu a proto by ho měla pustit zadarmo a dát mu na cestu ještě požehnání. To je to, s čím razantně nesouhlasím. Barca měla udělat legendě gesto a nabídnout už tolikrát omýlanou sumu mezi 100 - 200M, za kterou je ho ochotna prodat i když má výkupku na 700M. Ale neudělali to a víme proč? Nevíme. Nevíme jak probíhalo jednání mezi Barťákem a Jorge Messim, třeba to nabídli ale Jorge radikálně trval na tom, že jedině zadarmo. A třeba taky ne. Tvůj koment dává smysl, ale reaguješ na něco jiného než jsem psal (viz poslední část, já jsem přece vůbec nepsal nic o tom, že nechápu jeho důvody, nebo, že si myslím, že jsou neopodstatněné).
A taky mám pocit (ale tohle nemůžu říct 100%), že v jeho knize bylo napsáno, že Barca jako jediná byla ochotna mu tu léčbu zafinancovat.

04.09.2020, 11:46
stockey Messias

S tymto suhlasim. Zadarmo by nemal ist, pokial plati zmluva. Za mna takisto ciastka medzi 100-200 je realna. Ak tu nechce byt a ma toho dost, nech mu umoznia odist. Ale nie zadarmo.

04.09.2020, 11:55

Apropo, nevím, proč Jakuba urážíte. Však si dal tu práci a "jen" přeložil článek, nepsal tady slohovou práci se svým názorem. Nechápu smiley

04.09.2020, 11:03

Messi u sa dá vyčítať veľa vecí, ale už 15 rokov vieme, že nekomunikuje s médiami ako iní hráči, nie je kapitánom v tom pravom zmysle, pretože je nastavený inak, nevyjadruje sa k príliš zásadným veciam (okrem Abidala), spravil chybu v tom, že nevidí že naj futbal hral s Pedrom aVillom v útoku a nie MSN, že správnym prístupom v tréningu (a nie rekord voľných dní bez tréningu za Ernesta, tréningový strečing 45 minút co potvrdili MALCOM, Braith, či Spaletti, jeho prílišná na viazanosť na Suarez), ale robiť z Messiho Figa môže iba madridista alebo akoze cule, čo chce mať svoj názor za každú cenu a apriori neznáša Cruyffa, Laportu Guardiolu - čiže tých, ktorí stvorili najlepší futbalovy team histórie, čiže tých ktorí za 30 rokov získali nielen srdcia krásnym futbalom, ale aj viac trofejí ako Barca za 90 rokov existencie. Byť čestným a so sebareflexie a povedať si, že Migueli bol skvelý hráč, ale na Puyola nemal, alebo Schuster bol pán, ale Iniestom nikdy nebol. História klubu nezačala Cruyffom a neskončí Guardiolom, ale "co je Cisarove patrí Cisárovi" je zodpovedne povedať, že cruyfizmus a Núñez a LAPORTA sa postarali o najkrajšie obdobie Barcelony v histórii nie šťastím, ale prácou a správnymi rozhodnutiami.

04.09.2020, 11:31

Článek bych rozdělil do dvou části.LEO musel už ve 13ti letech něco umět aby klub šel do rizika léčby a je jen dobře že rodina nešla do Manchesteru,Paříže.Smlouvy byly podepsány dvěma stranami dobrovolně a bez nátlaku a že bohatý člověk chce více a více je s cela normální,bohužel.Argument že v Barce vydělal přes miliardu je jako od Jakeše z legendárního projevu z Červeného Hrádku.Myslím že Barca na Messim nebyla ztratná.Za druhé je fakt že kvůli Messimu asi odešli někteří hráči kteří mu nesedli a točilo se vše kolem něj ale u tak jedinečného fotbalisty to asi nejde jinak.Jediné co mi na odchodu vadí je způsob který Leo zvolil.Pokud nakonec zůstane na příští rok tak jediné pozitivum je že odejde hlavním vchodem ale pro klub je to přešlapovaní na místě a pokud by zůstal ještě rok Suárez tak to by byl krok vzad.

04.09.2020, 12:20

OMG

04.09.2020, 12:45
pyspetr pyspetr

sorry, neměla být reakce na tebe (bylo to na článek celkově)

04.09.2020, 12:45

Dobry článek dik Kubo👍😉

04.09.2020, 12:53

no radši jsem si to přečetl ještě jednou. s něčím musím souhlasit, ale pak to pohřbí následující kravina. nevim co to je za článek no...ale jo messi to dělá špatně. kdyby aspoň nějak promluvil k těm fanouškům, to je vše

04.09.2020, 13:55

Hodně dobře (i když tvrdě) napsaný článek.
A už se to v diskuzi "vaří" :) a tak to má být! Hodně výstižná analýza Pedra Riaňa.
Nemusím se vším na sto pro souhlasit, ale v článku je hodně pravdy.
Děkuji Jakubu 19, že článek našel, přeložil a dal ho sem k přečtení. smiley
** Žádný hráč není víc než klub!**
** Messi je Bůh, ale pouze na hřišti. **
** V jiném klubu by se musel přizpůsobit on. **
** Snad se brzy vše urovná, ale jizvy zůstanou. **
** Messi rozdělil fanoušky na přiznivce jeho a na příznivce klubu. **
** Vždy budu milovat svůj klub a těšit se ze hry Messiho, ať hraje kdekoliv, i když poslední dobou ....
nu což, roky nezastavíš, to nedokáže nikdo, ani Bůh Messi. **

04.09.2020, 13:58
pyspetr tirador

skvělé shrnutísmiley

04.09.2020, 14:03
raval69 tirador

**Messi rozdělil fanoušky.......To si právě vůbec nemyslím: připadám si stále jako velice silný příznivec klubu - a taky navždy budu mít v hlavě všechnu tu fotbalovou krásu, kterou nás obdařil Leo Messi.
Jestli něco rozděluje, tak to jsou právě takovéto články. Nesnáším novináře, kteří se pohybují na hraně mezi pravdou a lží ve stylu "něco na tom je". Spousta věcí je v tom článku naprosto spekulativních, nepodložených a dle mého to sem nepatří.

04.09.2020, 14:34

Proč to ten pán nenapsal všechno před rokem, ale až teď? Jaký žoldák a vás jako LM oklamal???? A najednou se dozvíme, že Messi také klamal úřady. Akorát se tu nepíše, že by někoho zabil. Nevím, tohle snad opravdu číst nemusíme....
Leo Messi je především vrcholovým sportovcem, který dosáhl stratosférické popularity, ze které pak těžil primárně klub, v jehož nejlepším zájmu bylo poskytnout Messimu ty nejlepší možné podmínky, což taky dělal. Ta spolupráce byla mimořádně dlouhá a mimořádně plodná. A obě strany z ní měly mimořádný prospěch. Cítím, že Leo je svým způsobem divný patron - no a co jako?????? Víme někdo z nás, jaké to je být takto mega slavným bez jakéhokoli soukromí? Ví to ten pán?

04.09.2020, 14:55

Messi nás podvedl ?????????????
Autor tohoto článku musel asi hodně chlastat nebo byl na drogách, zapomněl co Messi pro Barcelonu udělal a taky, kde díky Messimu posledních pár let Barcelona byla. Snaha o vyplacení klauzule 700m € je utopie, nejlepší by bylo vyjednat přestupovou částku okolo 100mil a nechat ho jít.
Vedení v čele s prezidentem selhalo, poslední přestupy, celká ekonomika klubu, marketing a nelogické rozhodnutí je katastrofa. Barcelonské vedení by se mělo Messimu omluvit a nechat ho jít, bohužel přijdeme o nejlepšího hráče všech dob, ikonu klubu, milióny fanoušků, ale obrátit Messiho proti sobě je ten nejhorší scénář, jaký může nastat. Čím dříve odejte tím lépe, můžeme se připravit na novou sezónu a vybrat ideální náhradu.

04.09.2020, 15:04

-Jorge Messi vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom spochybňuje pohľad LaLigy na Messiho kontrakt. Podľa neho platnosť výkupnej klauzuly 700 miliónov eur skončila po sezóne 2019/20

Takže, tento článok zrejme až tak nezavádza v tom, že Messiho otec je podobný trouba jako Neymaruv otec a peniaze sú viac ako synove renomé a image.
Ad1: Ak je právne jasné preukázané , že tá zmluva sa mohla vypovedať v júni , tak čo vlastne chce ?
Ad2: pokiaľ všetci vieme, tak zadarmo mohol síce opustiť Barcelonu ale nesmelo to byť do klubu v rámci Európy. To ako jeho foter sa chce vlastne do akého boja pustiť ?

04.09.2020, 15:11
stockey Andreas

takze ak maju pravnici Messiho iny nazor ako LaLiga, ktora by odchodom Messiho prisla o znacnu cast prijmov, tak je Messiho otec trouba ktory ide po peniazoch :) Dobre :) Vela ludi akoby si nepripustalo ze chce odist lebo uz toho co sa deje v klube ma dost.

04.09.2020, 15:44

Děkuju za překlad Jakube. smiley

04.09.2020, 17:15

Messiho rozhovor vlastně potvrdil jednu věc a to, že ve smlouvě je uveden datum 10. června, nikoliv 10 dní po konci sezóny.

Takže sice Messi spoléhal na slib Bartomeua, ale fakticky by u soudu neuspěl. Tudíž nechápu, co mu právníci radili. Ukazuje to i fakt, že jedinou možnost jak odejít, vidí u soudu. Což by neviděl, kdyby v té smlouvě to bylo tak, že je to 10 dní po konci sezóny.

Druhá věc je, že nikde neřekl, proč třeba nesvolal po Bayernu tiskovku a nerozloučil se, jak by se slušelo. Tam mohl i vše vysvětlit. Ale je mi jasné, že to by se těžko vysvětlovalo. Protože pokud chtěl odejít už loni, proč chtěl, aby zůstal Valverde, Suaréz a všichni "důchodci"?!

Jako jsem rád, že ho i v nové sezóně uvidím v dresu Barcy, ale obávám se, že to bude spíš komplikace pro atmosféru v klubu a týmu, než že by to byl pozitivní krok k lepším zítřkům.

A taky si říkám, jestli dostane pokutu za to, že nebyl na testech a na tréninku.

04.09.2020, 19:50
roman1978 Jakub19

To je to, co jsi z celého vyjádření Messiho pochopil?

Messi oznámil svůj odchod už před rokem. Ten podvodník na místě prezidenta mu celou dobu sliboval, že může odejít. Messi nechtěl posílat ofiko ukončení v průběhu sezóny. Poslal to po jejím ukončení. Bart ho podvedl.

Messi nemohl svolávat tiskovku apod. protože mu nepotvrdili a nedovolili odchod.

Nechce se soudit s klubem svého srdce a tak zůstává.

Chyba byla akorát v důvěře v dané slovo podvodníkem.

Zavřít celou Rosellovu kliku a oficiálně se omluvit Messimu . To je jediná možnost nápravy.

05.09.2020, 14:55
Jakub19 roman1978

Bartomeu je sice šulín, ale ve způsobu jednání si s ním Messi může podat ruku.

Messi po Liverpoolu chce odejít. Chápu. Bartomeu mu řekne, že chce vyměnit trenéra a půlku kádru, ale chce, aby Messi zůstal. Messi mu na to řekne, že zůstane, pokud zůstane i Valverde, Suaréz, Vidal a spol. Bartomeu souhlasí.

V průběhu sezóny Messi vidí, že to stojí za vyliž prdel a po příchodu Setiena je to ještě horší, co se týče atmosféry. Takže opět řekne, že chce odejít a spoléhá na slovo Bartomeua.

Tomu moc nerozumím. Spoléhat se na slovo někoho, koho považuji za kokota, mi nedává smysl. Ale ok. Právníci a otec mu ale měli říct, ať oficiálně do 10. června sdělí, že končí a veřejně ať to oznámí na konci sezóny. Po Bayernu by svolal tiskovku a rozloučil by se. To by byl normální postup. Navíc třeba by to spoluhráče vyhecovalo k tomu, aby se loučil s trofejí.

Místo toho se stalo to, co se stalo. On se nechce soudit s klubem, který by ale očividně prohrál.

A aby toho nebylo málo, tak zůstává vlastně jen z důvodu, že díky smlouvě nemůže odejít a v rozhovoru řekne, že prezident je kokot, sportovní ředitel je kokot a spoluhráči jsou na kokot. Fajn, má pravdu, ale neměl by si dovolit to říct. Akorát přilil olej na oheň.

Jako já jsem rád, že Messiho uvidím ještě hrát za Barcu, ale fakt si říkám, že tohle celé posral.

05.09.2020, 15:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat