PREVIEW 17. KOLA LALIGY: VILLARREAL CF – FC BARCELONA

PREVIEW 17. KOLA LALIGY: VILLARREAL CF – FC BARCELONA

Po prvních pohárových osmifinále se tento víkend vrací i LaLiga. Postaví se tak proti sobě dva týmy, které spojují právě zápasy z prostředku týdne: oba si z Baskicka odvezly porážku.

Barcelona, tedy spíše její soupeř je nyní v podobné pozici, jako tomu bylo naposledy. Villarreal trápila zranění a výsledky předešlých vzájemných utkání hovoří v jeho neprospěch. Doma dokázal blaugranas porazit naposledy v roce 2007 a od té doby pouze třikrát remizoval a šestkrát prohrál.

Avšak hned se nabízí navázat prohlášením, že zvítězit na El Madrigal není pro nikoho snadnou záležitostí. Barcelona tu při posledním setkání ztratila dvougólové vedení, což si tentokrát nemůže dovolit. Real Madrid vede o šest bodů a stále bude mít zápas k dobru. Svou dnešní výhrou mimochodem dorovnal právě rekord odvěkého rivala v počtu zápasů bez porážky u španělského prvoligového týmu.

Pohled na tabulku říká, že zápas Barcelona–Villarreal bude střetnutím nejvíce bodujícího celku na venkovních hřištích proti nejlepší ligové obraně. Žlutá ponorka za dosavadních 16 kol inkasovala pouhých 11 gólů. Vrátit by se jí navíc mohl stoper Víctor Ruiz a spolu s ním další klíčový hráč, kapitán Bruno Soriano. Ani jeden z nich ovšem proti Sociedadu neseděl ani na lavičce. Chybět pak trenérovi Franu Escribovi určitě boudou Denis Čeryšev a Roberto Soldado kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům a Cedric Bakambu kvůli reprezentačním povinnostem.

Luis Enrique naopak může využít celý kádr, pomineme-li brankářskou dvojku Cillessena. Nabízí rotace v podobě Javiera Mascherana do obrany a hned několik alternativ do zálohy. Sergio Busquets v této sezoně nehraje v dobré formě, přesto není příliš pravděpodobné, že by jej zastoupil třeba André Gomes. Ivan Rakitič zato nadále podává slušné výkony, ale z nominace byl vynechán. O místo se kromě Gomese hlásí ještě Rafinha, Denis Suárez, jenž předešlý ročník strávil právě ve Villarrealu, a Arda Turan. Turkovi to nicméně v barcelonské záloze nesedí. 


Predikce utkání

Primera División - 17. kolo 8. ledna 2017, 20:45 El Madrigal Digi Sport 3

Villarreal CF

Ignacio Villanueva

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Villarreal CF

Asenjo - Gaspar, Musacchio, González, José Ángel - Dos Santos, Hernández, Trigueros, Soriano - Sansone, Pato

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Umititi, Alba - Denis, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Villarreal CF

cant determine date - teams:score - league