CoolCamp

PREVIEW 18. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – UD LAS PALMAS

PREVIEW 18. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – UD LAS PALMAS

Barcelonu teď v lize čeká série papírově jednodušších utkání a netřeba vysvětlovat, proč potřebuje všechny vyhrát. Soupeř z Gran Canarie však ukazuje, že se s ním musí počítat.

UD Las Palmas se do španělské nejvyšší soutěže vrátilo v minulé sezoně, kterou zakončilo na úctyhodném 11. místě. A nyní svěřenci Quiqeho Setiéna stojí dokonce ještě o tři příčky výš. Poslední zápas sehráli v úterý v poháru a dokázali porazit madridské Atlético na jeho půdě 3:2, k postupu do čtvrtfinále jim to ale nestačilo.

"Je to tým s podobnou filozofií, jako máme my. Chtějí hrát s míčem, hledat volná místa a tvořit šance. Bude těžké jim ho vzít. Pro mě jako fanouška jsou jedním z nejzábavnějších týmů," chválil Las Palmas Luis Enrique.

Jeho Barça coby obhájce v Copě pokračuje, byť s odřenýma ušima. Že má hodně co zlepšovat, potvrdilo také minulé ligové kolo, kdy remízu proti dalšímu celku vyznávajícímu žlutou barvu, tedy proti Villarrealu, zachraňoval Messi. V následném utkání proti Athleticu se už k němu ale konečně střelecky i připojili i jeho ofenzivní parťáci.

Navíc v lednu se Kataláncům na vlastním stadionu v rámci La Ligy daří: série výher zatím čítá číslo 13. Na druhou stranu během této sezony poztráceli nejvíce bodů právě na Camp Nou, když zde z osmi zápasů hned třikrát remizovali a jednou prohráli.

Trenér Enrique má k dispozici kompletní kádr, takže opět může provést pár změn. Napovídá tomu i nominace, ve které chybí Gerard Piqué a Sergi Roberto. V základu se tak pravděpodobně objeví Javier Mascherano a Ivan Rakitič a možná i Aleix Vidal.

 


FC Barcelona

Las Palmas

Soutěž Primera División
18. kolo
Datum a čas 14. ledna 2017, 16:15
Stadion Camp Nou
Rozhodčí Alberto Mallenco
TV Digi Sport 3
Review Review
Předpokládané sestavy
FC Barcelona Las Palmas
Ter Stegen - Vidal, Umtiti, Mascherano, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar Varas - Michel, D. García, Artiles, Hélder - Mesa, Castellano - El Zhar, Tana, Boateng - Livaja
Poslední zápasy
FC Barcelona Las Palmas
11.01.17 FC Barcelona 3:1 Athletic Club, CdR
08.01.17 Villarreal CF 1:1 FC Barcelona, PD
05.01.17 Athletic 2:1 FC Barcelona, CdR
21.12.16 FC Barcelona 7:1 Hércules, CdR
18.12.16 FC Barcelona 4:1 Espanyol, PD
10.01.17 Atlético Madrid 2:3 Las Palmas, CdR
07.01.17 Las Palmas 1:0 Sporting Gijón, PD
03.01.17 Las Palmas 0:2 Atlético Madrid, CdR
20.12.16 Las Palmas 4:1 Huesca, CdR
17.12.16 Atlético Madrid 1:0 Las Palmas, PD
Poslední vzájemné zápasy
20.02.16 Las Palmas 1:2 FC Barcelona, PD
26.09.15 FC Barcelona 2:1 Las Palmas, PD
30.03.02 FC Barcelona 1:1 Las Palmas, PD
17.11.01 Las Palmas 0:0 FC Barcelona, PD
01.04.01 FC Barcelona 4:1 Las Palmas, PD

Zdroje: fcbarcelona.com, transfermarkt.co.uk

Diskuze ke článku

  • antimadrista Člen fanklubu
    13.01.2017, 21:24

    Las palmas da gol

    • Thorin
      13.01.2017, 21:42

      Leo taky

  • Ihsahn
    13.01.2017, 21:39

    Roberto a Iniesta potřebujou oddech protože teď hráli hodně těžkejch zápasů.Viděl bych to na sestavu:Ter Stegen-Alba,Mascherano,Pique,Vidal-Sergio,Rakitič,Denis-Neymar,Suarez,Messi.smiley

    • Petan
      13.01.2017, 21:42

      Haha, prej Vidal smiley kéž by

      • Jhonys
        14.01.2017, 11:08

        Je v nominaci a Sergi ne, takže nejspíš bude hrát

  • vladcevesmiru
    14.01.2017, 00:08

    musim rict, ze jsem z tech clanku a webovek tady hrozne zklamany... to je neuveritelna bida vyjma prieview a 1 clanku po zapase....Na mobilu na techto webovkach nejdou videt snad ani komentare. Dva tydny nazpět tu nekdo odkazoval na stranky forcabarca.. měl jsem vsugerovane, ze to tam vedou klauni, ale podival jsem se tam(protoze horsi uz to podle me byt nemuze viz. tady clanky typu ,,Jak jsem zacal fandit barcelone'',...). Skutecnost je takova, ze ty clanky tam maji diametralně jinou uroven. Jsou jako tyto webovky z minulosti dokud to neprebrala tato s prominutim banda amateru. Jedine srazi tamejsi uroven diskutujici decka... Zajima me jestli ma nekdo podobny uhel pohledu.

    Strasne me mrzi jak uroven techto stranek uvadla... proc to prebirali kdyz to jde tak do kytek??? krom tvorby noveho webu, ktery je ve finale taky fiasko...

    • Kavino Člen fanklubu
      14.01.2017, 07:43

      Co na to říct? Je to jednoduché. Když se ti tu nelíbí, tak můžeš odejít. Musí té tu nedrží a nikdo tě nenutí tady být. Články o "Jak jsem začal fandit Barce" nejsou články, ale blogy, proto to mas u toho napsané. Nový web je super, má to par much, ale běží to chvíli. A vlastně vůbec. Přidej se k týmu na webu a můžeš tomu sám pomoct svými člankami a trávením svého mála volného času po práci hledáním a překládánim. Myslím, ze jsi opravdu jeden z malá, který to tady tak moc nesnáší a presto to tady navštěvuje.

      • vladcevesmiru
        14.01.2017, 13:22

        a proc bych se mel pridavat?? ja jsem jen ctenar a vsimam si nedostatku, kvuli tomu musim hned odchazet? s tvym zivotnim postojem bych spachal sebevrazdu

    • Migueli Systémový administrátor
      14.01.2017, 08:38

      Mobilní verze je dokonalá a komentáře samozřejmě vidět jdou.

      To jsou blogy, nikoliv redaktorské články a to je nutné rozlišovat. Je to podle mého názoru super zpestření a vzhledem k ohlasu nejsem jediný, kdo si to myslí.

      Jinak ze začátku jsem nebyl 100 % spokojený, ale teď jsem z nového webu více a více nadšený, podle mě je skvělý.

    • antimadrista Člen fanklubu
      14.01.2017, 08:40

      Mě naopak tyhle stránky vyhovujou víc, forcabarca se zaměřujou na kvantitu, navíc sou to odpadlíci (ramesse je škoda, jako jedinýho), radši míň článků s nějakym obohacením než ten mcdonald na forcabarca.

      • vladcevesmiru
        14.01.2017, 13:28

        Diky za rozumny nazor, ale kdyz tam vidim clanky typu rozhovor s Alenou, semafor, plno dalsich rozhovoru... lidi se tam vic snazi...

        • Jakub19 Penya administrátor
          14.01.2017, 13:40

          Cílem fanklubu není, aby na webu bylo 10 článků denně a z toho 10 překladů z oficiálních stránek. Daleko více dáváme přednost zajímavějším zprávám, zapojení čtenářů apod, což samozřejmě nebude každodenní záležitost.

          Jinak i když už to tu bylo zmíněné mnohokrát, tak v létě odešlo několik redaktorů, odešli dobrovolně, nikdo je nevyhazoval. Tudíž bylo třeba, aby se o web začal start nikdo jiný. A po výzvě se přihlásil jeden jediný člověk, který byl na setkání fanklubu demokraticky zvolen. A teď se o web tedy starají lidé, kteří jsou na něm mnoho let. A za ten půl rok udělali více věcí, než ti předchozí za rok. A dle většinového názorů si vedou dobře.

          • vladcevesmiru
            14.01.2017, 14:28

            Chapu, je to skoda.

    • Rasto909
      14.01.2017, 09:00

      Tak tu nemusíš vôbec chodiť, uvedom si, že túto stránku tvoria ľudia vo voľnom čase a treba byť rád aj za to čo tu je smiley .Mobilná verzia je super, takže neviem kde máš problém, všetko vidno pekne a priehľadne smiley.

      • Hába Senior editor
        14.01.2017, 09:31

        Třeba má Nokii 3310, a proto mu ta mobilní verze nějak drhne smiley

        • antimadrista Člen fanklubu
          14.01.2017, 10:44

          to bylo nezničitelný smiley

        • vladcevesmiru
          14.01.2017, 13:29

          treba taky ne. Radeji preloz nejaky clanek misto zoufalych reakci.

          • Hába Senior editor
            14.01.2017, 15:40

            Říct mi to máma, tak se na to vyprdnu, ale že jsi to ty, tak Rozkaz!!!!! Vládče vesmíru smiley

    • Pingu44
      14.01.2017, 09:14

      ????

    • Pospa228 Člen fanklubu (neaktivní)
      14.01.2017, 10:03

      Nechápu omezenost tvého příspěvku. Nové stránky se stěmi původními nedají vůbec srovnat, vše je přehledné a článků je čím dál tím víc. Ne všechny články zajímají všechny fanoušky, ale o tom je právě pestrá nabídka, kterou tento web poskytuje, každý si vybere to co ho zajímá. Co se mobilní verze týče je nesrovnatelně lepší než na původním webu, a jak je vidět není to jen moje zkušenost.
      Asi nejpodstatnější je, že to všichni dělají zdarma a ve volném čase. Kdybych měl čas, tak si můžu články překládat ze španělštiny sám, ale jsem vděčný, že to někdo udělá za mě.
      Ovšem pokud jseš jen hater, tak je můj komentář úplně zbytečný, protože

      • Hába Senior editor
        14.01.2017, 10:23

        "vladcevesmiru
        31.12.2016, 10:41
        Na mobilu rozhodne krok dopředu. Tleskam smiley "

        Myslím, že nemá už cenu reagovat na jeho příspěvek, protože buď má rozdvojenou osobnost, nebo je ožralej a nebo je to prostě člověk s nižším IQ smiley

        • Hema16
          14.01.2017, 13:23

          Hezky smiley

        • vladcevesmiru
          14.01.2017, 13:24

          ano a taky jsem ocekaval, ze to neni finalni. Na koncept dobry... a tim tp hasne, sory senior editoresmileysmiley

          • Hába Senior editor
            14.01.2017, 15:58

            Každý máme nějaké hodnoty a ne všem se dá zavděčit, ale tvoji ženu / přítelkyni lituju, ta musí být ze zlata...

            • vladcevesmiru
              14.01.2017, 18:15

              to jsi opravdu tak pr

            • vladcevesmiru
              14.01.2017, 18:18

              to jsi opravdu tak primitivni, ze se mi opiras do rodiny?

  • Ihsahn
    14.01.2017, 11:27

    Takže podle nominace asi Stegen-Alba,Mascherano,Umtiti,Vidal-Sergio,Rakitič,Arda-Neymar,Suarez,Messi.

    Výhra je nutností a Palmy hrajou skvěle hlavně doma,takže musíme jasně vyhrát.

  • stulda
    14.01.2017, 12:31

    Dela uz nekdo na 'dark' verzi webu prosim??? A co disqus system? smiley

    • Jakub19 Penya administrátor
      14.01.2017, 12:43

      Nedělá a to druhý nevím, co je.

    • Caltic8 Administrátor
      14.01.2017, 13:28

      Takhle nákladné věci určitě nebudeme řešit 14 dní po spuštění webu...

      • stulda
        14.01.2017, 13:44

        Pokud vim, disqus je zcela zdarma, a predelat par barev v html snad neni takovej problem? Skoda no...

        • Caltic8 Administrátor
          14.01.2017, 14:21

          Když to tak vezmu, vytvoření této diskuse (což jde ruku v ruce s uživatelskými profily) bylo samo o sobě docela nákladné. Osobně si myslí, že investice se vyplatila, protože diskuse vypadá mnohem lépe než na starém webu a má funkcionality, které jsme chtěli. Ovšem to je vedlejší. Říct chci to, že je nesmysl po 14 dnech tenhle projekt zahodit a na vlastní náklady platit programátorovi za to, aby sem hodil disqus.

          Co se týče barev, už jsme jednou jasně vysvětlili, že to není jen ctrl+c a ctrl+v. To vlastně není ani zmíněný disqus. Prostě to stojí peníze, které momentálně nejsou nazbyt.

          A víš, co je škoda doopravdy? Že jsem se ti psal i soukromou zprávu a chtěl po tobě, abys rozvinul ty argumenty, proč používat disqus – neodpověděl jsi... Když už jsem to téma zase otevřel: nefunguje disqus tak, že si musíš založit účet přes ně? Šlo by zároveň tenhle účet používat pro tipovačku, členství ve fanklubu apod.?

          • stulda
            14.01.2017, 15:28

            No vidis,
            Teprve ted jsem zpravy otevrel. Vubec jsem si nevsiml ze nejakou mam :) Tak me napada, mohlo by se zobrazovat upozorneni na nove zpravy hned vedle nicku, aby to bylo hned na ocich.
            Samozrejme, chapu, zdejsi diskuze neni spatna. Propojeni uctu s disqus nevim, zda-li by slo implementovat, vyhoda je, ze jednoduchou registraci ziskas pristup k diskuzim na svetovych webech.
            Tady mas nejaky ty 'smaily' unicode-table.com ktery jde pouzivat, a tady disqus.com zase neco malo z toho, co disqus vubec umi.

            Jestli chces, budeme psat do zprav, sem pod preview to nepatri.

            Dnesni sestava:
            Barça XI:
            1.Ter Stegen
            5.Sergio
            7.Arda
            9.Suárez
            10.Messi
            12.Rafinha
            14.Mascherano
            18.J.Alba
            21.A.Gomes
            22.A.Vidal
            23.Umtiti

            Konecne uvidime v akci zase Vidala, hrozne mu fandim at se mu zapas povede!

            • Caltic8 Administrátor
              14.01.2017, 15:32

              Mně se nahoře hned vedle nicku objeví počet nových zpráv, pokud nějaké jsou smiley

              • stulda
                14.01.2017, 15:37

                Aniz bys musel neprve na svuj nick kliknout? To je drobnost, ted kdyz vim ze musim kliknout abych videl pocet novych zprav je to v pohode smiley

                • Caltic8 Administrátor
                  14.01.2017, 15:41

                  Aniž bych musel na svůj nick kliknout. Prostě dám F5 a nahoře vedle svého nicku vidím číslo v bílém kroužku.

                  • stulda
                    14.01.2017, 15:46

                    Vyreseno. Uz to taky vidim. Super prace smiley

  • Hema16
    14.01.2017, 13:22

    Dneska musime vyhrat a zítra fandit Seville. Chtelo by to dostat se zase trochu do kontaktu. Doufam, ze bude hrat Vidal smiley

  • Michal1702
    14.01.2017, 14:32

    Myslím, že by dnes měl dostat šanci Alcácer. Hrajeme doma proti soupeři, kterého bychom měli bez problému porazit. Nevidím důvod proč mu nedat šanci. Jasně, za ten půl rok nic nepředvedl, ale vysedáváním na lavičce se nerozehraje. Ať tak či onak, doufejme, že se nebude konat žádné velké drama, potvrdíme pozici favorita a odneseme si tři body.

  • Caltic8 Administrátor
    14.01.2017, 14:41

    Jakub už několik věcí řekl za mě. Já bych chtěl jen poděkovat lidem, kteří se v reakci na výše uvedený příspěvek webu zastali nebo dokonce odpověděli s humorem, mně by to za to nestálo. Už jen po zmínění "diametrálně jiné úrovně článků" smiley S jistotou totiž můžu říct, že Jakub, Tarja i Hába (v současnosti jediní aktivní) umí psát lépe než drtivá většina těch, kdo odešli. Za to jim patří smiley

  • Kavino Člen fanklubu
    14.01.2017, 14:54

    Jinak k zápasu... Tipuju 4:1, protože si myslím, že je poslední výhra trošku nakopla a Las palmas hrají trochu otevřenější fotbal, i proti nám, proto jsem dal jeden gol proti nám. Myslím, že to dneska bude brnkačka!smiley

  • Caltic8 Administrátor
    14.01.2017, 15:26

    Je fajn, že mi předpokládaná sestava nevyšla. Záloha by se mi ale mnohem víc líbila ve složení Rakitič, Gomes, Rafinha.

  • zaky94
    14.01.2017, 15:45

    Tak se Arda konečně dočkal smiley

  • stulda
    14.01.2017, 16:05

    AceStream (HD kvalita): acestream://ffe539a864cd07f01fcefa31c107e2060189a8d6

  • dede
    14.01.2017, 17:07

    Boužiaľ - i keď mnohí možno nebudete so mnou súhlasiť - Rafinha na základ Barcelony nemá.

  • Michal1702
    14.01.2017, 17:08

    Hrajeme hodně dobře. Jen se to zatím neodráží na skóre. Je tam vidět aktivita, bojovnost, energie, ale ta koncovka, to je něco. Musíme být efektivnější. Dnes se to pravděpodobně uhraje, ale proti silnějším soupeřům, kdy těch šancí nemusí být tolik, by nás taková neefektivita mohla mrzet.

  • zaky94
    14.01.2017, 17:09

    Neymar <> Rafinha a prohodit s Ardou


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fan-Shop