První jednání Barcelony a PSG je minulostí, Neymar by mohl v pátek absolvovat zdravotní prohlídku

První jednání Barcelony a PSG je minulostí, Neymar by mohl v pátek absolvovat zdravotní prohlídku

Včera proběhla v Paříži úvodní schůzka představitelů zdejšího týmu mistra Ligue 1 za ročník 2018/19 a katalánské FC Barcelony. Její téma bylo jasné – dostupnost Neymara Júniora na přestup a tudíž návrat na Camp Nou. Ačkoliv si ještě oba celky neplácly, je velká šance, že tak v příštích osmačtyřiceti hodinách učiní.

Pod Eiffelovu věž se včera vydali zástupci FCB, jmenovitě člen sportovní rady Javier Bordas, technický sekretář pro A-tým Éric Abidal a jihoamerický ambasador klubu André Cury. Ti se zde sešli se sportovním ředitelem Paris Saint-Germain Leonardem, který představil své požadavky.

Jejich úvodní nabídkou bylo ke 100 milionům eur přidat Philippa Coutinha a ještě Nélsona Semeda. Druhého jmenovaného však Blaugranas pustit nechtějí a místo něj do rovnice přidali Ivana Rakitiče, o něhož jsou stejně jako v případě Brazilce ochotní přijít a kterého Paříž chtěla koupit vloni.

Právě agent Coutinha, Kia Joorabchian, by se podle brazilského deníku Esporte Interativo měl také nacházet v hlavním městě Francie a řešit budoucnost svého klienta. Podle některých zdrojů mělo PSG ještě požadovat 3. hráče do výměny a to na zápůjčku, což Katalánci logicky odmítli.


Javier Bordas a Éric Abidal v Paříži (zdroj: sport-english.com)

Jedním z dalších, kterých by se mohla tato výměna týkat, je stoper Jean-Clair Todibo. Všechno je ale v počátečních diskuzích, což je však určitě progres oproti posledním týdnům, kdy docházelo pouze k neformálním schůzkám a nepřímým vzkazům. Barca navíc stále chce i veřejné prohlášení Neymara.

Další možností je již několikrát zmiňované roční hostování s následným povinným odkupem, jako to Pařížané udělali u Kyliana Mbappého při jeho přesunu z Monaka v roce 2017. Neymar je mezitím celou dobu v portugalském Algarve a čeká na rozuzlení všech událostí.

Zpočátku to vypadalo, že pařížský klub chtěl jednání předčasně ukončit, ale obě strany zůstávají nakloněny změnám a slevením ze svých požadavků. V zájmu Pařížanů je určitě odchovance Santosu prodat, nejlépe v rámci tohoto týdne, aby jej nemuseli mít v kádru další půlrok.

Lékařský report od odborníků

Barcelonští velvyslanci se po této schůzce měli údajně setkat i se samotným hráčem a také si podle ParisUnited vyžádali od různých doktorů (mimo jiné i experta Ramona Cugata) zdravotní zprávu o jeho zraněném kotníku. Ta tvrdí, že nelze vyloučit návrat podobného typu těchto potíží.

Existují však drobné procedury, které mohou být použity s cílem snížit riziko znovuobjevení zranění na minimum. Barcelona cítí, že pokud se zúčastní takto velkého transferu, potřebuje se ujistit, že hráč nestráví více času na marodce než na hřišti kvůli identickým problémům.

V pátek vše oficiální?

Stejný zdroj pak tvrdí, že v pátek by mohlo dojít i na zdravotní prohlídku Neymara v katalánské metropoli. Jednání jsou totiž v pokročilé fázi a v nejbližších dnech by mohlo být vše oznámeno i oficiálně. Následovala by pochopitelně i prezentace na Camp Nou, ovšem jde pouze o spekulaci.

Barcelona začíná právě na konci tohoto pracovního týdne svou cestu za obhajobou ligové trofeje na půdě Bilbaa a tak by se prezentace mohla posunout i na víkend. Jedno je však jisté – za Neymara zamíří do Paříže i několik hráčů. Určitě to pak nebude Ousmane Dembélé.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Asi jako jeden z mála si jeho návrat přeju a věřím, že s Messi a Suarezem opět udělají skvělé trio. Bude si muset zpět získat fanoušky, tak bude makat mnohem víc než ostatní. Ale ta cena je šílená. Jak za něj mohou dát víc než za kolik ho "prodávali" to nechápu. A přijít o dva záložníky (Couthinha pořád vidím víc jako náhradu za Iniestu než křídlo) je taky trochu zvláštní. Nebudeme mít žádného top kreativního záložníka pokud se nepočítá s posunem Messiho pět o trochu níže do záložní řady. Jsem zvědavý jak toto dopadne a hlavně jak bude chtít Valverde postavit taktiku. Bojím se, že to budou dvě lajny-obrana a útok bez podpory středu.

14.08.2019, 10:45

At prestoupi do realu

14.08.2019, 11:19

Děláme, jak kdyby jsme ho potřebovali jako sůl, to za něj dáme takovej majlant? Dejte jim co chtějí, 200m, Semeda, Coutinha, klidně i Messiho, cokoli hlavně, aby se vrátil...….lol
Přitom jsem od něj nezaznamenal stále nějaké vyjádření, omluvu,.....

14.08.2019, 11:26
raval69 Petan

Omluvu za co?

14.08.2019, 12:21
Petan raval69

Jakým způsobem odešel

14.08.2019, 13:04

Já nevím, jestli si jeho návrat přeji nebo ne. Je kolem něj hodně kontroverzí. Jsem rád, že v možném transferu nefigurují Semedo a Dembele. To by mě mrzelo. Coutinho moc chtěl v Barce uspět, ale nevím, jestli má na to hlavou. Že nemáme kreativní záložníky? De Jong, Arthur? Uvidíte, že dobrý bude Riqui Puig…… V celé této operaci bych se bál nejvíce Neymarova zdravotního vztahu o jeho fotbalovém přínosu ale nepochybuji.
A na odlehčenou: asi více mě serou ty šachovnicové dresy:-)))))

14.08.2019, 12:26
raval69 raval69

Zdravotního stavu samozřejmě:)

14.08.2019, 12:28
Migueli
Systémový administrátor

Já se fakt nestačím divit. Většina fanoušků ho chce a někteří se dokonce ptají, za co by se měl omluvit...

Třeba za to, že se kluby vůbec na přestupu nedohodly, ale Neymar se prostě vykoupil ze smlouvy? Že tvrdil, že zůstane (i když už bylo vše dojednáno) do té doby, než měl nárok na věrnostní bonus a pak zdrhnul? Že po odchodu Barcelonu žaloval?

V klubu taková krysa nemá co dělat.

14.08.2019, 12:52
Biscuit Migueli

Souhlasím s tím co jsi napsal.Neymarův přestup zpátky nemá smysl,to tvrdím celou dobu,ale i mě tu nahlodávají spekulace a připouštím si,že pokud přestoupí opravdu k nám,tak se s tím budu muset smířit (Barceloně fandit nepřestanu) a pokud bych si kazil radost tím,že bych ho nesnášel k ničemu by to nebylo.Samozřejmě zatím není nic potvrzené ani definitivní.

14.08.2019, 13:08
RafteR Migueli

Amen smiley

14.08.2019, 13:18

Jestliže má být Barcelona nejlepší klub na světě a vyhrát všechny trofeje, Neymara potřebuje. Dyť je to rozdílový hráč stejně jako Messi. Dokáže přejít přes jednoho i dva protihráče, udělat gólovou nahrávku a když je ve vyložené šanci, tak jí promění. Né jako Suaréz, který potřebuje 5 vyložených šancí od Messiho, aby dal góla. Teď se mu sice dařilo v přípravě, ale jinak minulou sezónu co spálil, ani kolikrát nahrávku nedal, to bylo trápení... Proto taky přivedli Griezmanna jako náhradu za něj. Dembelé a jeho nejisté výkony? Jedinou velkou posilu beru De Jonga, který se jeví hodně dobře.
A že byly spory když odcházel? Doví jak to bylo.... Kdyby byl tak velká krysa, jak říkáte, tak o něj klub tak neusiluje... ;)

14.08.2019, 14:14

Dyt se ani nedokazal prosadit v psg pres cavaniho a mbbapeho, je sklenenej a okolo neho je to jen nafoukla bublina, rozhodne nepatri mezi 5 nej hracu, jen ma dobry PR a marketing to je vse

14.08.2019, 14:33

Jak nedokázal prosadit? Byl zraněný. Myslím, že ze 17 zápasů dát 15 gólů a 7 asistencí je dobrávizitka.

14.08.2019, 14:39

Přestože se k nám zachoval jako krysa, jedná se o jednoho z nejlepších hráčů současnosti a především jeho herní projev k nám strašně sedí - nejlepší levý křídlo světa, asi nejlepší driblér, kvalitní střela, jen ty simulace... smiley
Přestup má však několik velkých ALE...
- jeho zdravotní stav
- za 2 sezóny v PSG proti výrazně slabším soupeřům trochu zlenivěl - to by mu v LaLize nepřošlo
- cena celého přestupu a platové požadavky hráče je mimo - my jej kupovat nemusíme, PSG prodat musí, Neymar chce do FCB - výsledkem by měla být výrazně nižší cena něž 222M a i o dost nižší plat, respektive nabídka klubu by měla být max Coutinho+40M+doplatek hráče, nebo např. Raketa+100M+doplatek hráče, nebo jen Couts s Raketou bez doplatku. Nemá smysl za něj dávat víc.

Případná ztráta Coutinha dost zamrzí - máme jednoho z nejlepších CAM světa a nedokážeme jej začlenit do sestavy, jelikož hrajeme v záloze se třemi DM. Škoda...

Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Arthur, De Jong - Dembelé, Messi, Neymar - Griezman

14.08.2019, 14:57

Neymar zleva, Griezmann zprava, Suarez vepředu a Leoš vzadějš distribuuje všem třem milimetrové balonky...
.. Co víc si přát...
.. Snad jen útočně smýšlejícího trenéra smiley

14.08.2019, 23:02

Já doufám že nedojde. Kromě toho jak se zachoval, tak to jeho válení se po trávníku fakt nemusím.

15.08.2019, 11:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat