FC Barcelona 1:4 PSG

FC Barcelona 1:4 PSG

K odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti sobě nastoupily celky Barcelony, a hostujícího PSG. V prvním zápase minulý týden v Paříži v dnešním zápase domácí Barcelona zvítězila po obratu 2:3, a byla to ona, kdo tak byla před druhým zápasem v lepší výchozí pozici. Obejít se ale jako již tradičně musela bez zraněných Gaviho a Baldého. Chyběli rovněž vykartovaní Andreas Christensen, a Sergi Roberto. 

Stejně jako před týdnem v Paříži byli hráči PSG těmi, kteří byli zkraje zápasu více aktivní. Nicméně i na podruhé byla tato převaha pouze územní, a svěřenci trenéra Enriqueho si v tomto časovém úseku nevypracovali vyloženou gólovou příležitost. Z brejkové situace ve 12. minutě však trestali domácí. Lamine Yamal obešel Achrafa Hakimiho, který po odpykání karetního trestu při prvním zápase dnes nastoupil na pravém kraji obrany v základní sestavě. Posléze Yamal přihrál Raphinhovi, který předskočil v souboji pro změnu Nuna Mendese, a již neměl problém do odkryté brány skórovat.

Přítrž skvěle vyvíjející se nejen odvetě, ale i celému dvojzápasu učinil stoper domácích Ronald Araujo. Naprosto stupidním a nic neřešícím faulem v brejkové situaci fauloval jednoho z útočníků PSG, a jako poslední hráč byl za tento svůj zákrok poslán předčasně do sprch. Velkou komplikací to bylo pro Blaugranas i z toho důvodu, že vykartovaný Christensen nemohl zasáhnout do hry. Křídelníka Lamina Yamala tak vystřídal dvaatřicetiletý Iñigo Martínez, aby stopeři byli na place 2, a obranná linie zůstala ve čtyřčlenném složení. Již za několik málo momentů toto střídání bylo ale Barçe k ničemu, protože Bradley Barcola nahrál přes vápno Dembélému, kterému nestačil při obraně Cancelo, a Pařížané vyrovnali na 1:1.

Už před druhou půlí bylo zřetelné, že Xaviho svěřence čeká na cestě do semifinále nesmírně těžká šichta. Radikální ne řekl semifinálovým ambicím Barcelony v 54. minutě Vitinha. Frenkie de Jong jej nedostoupil, a Vitinha tak přesnou střelou zpoza pokutového území poslal hosty do vedení 1:2. Zanedlouho posléze Xavi Hernández jako už tolikrát za neovládnutí svých emocí vyfasoval další z řady červených karet, a jako hlavní trenér jej tak nahradil jeho bratr a asistent v jedné osobě Oscar Hernández.

Naprostý zmar pak dokonal sudí Kovács. Při nejmenším diskutabilní zákrok Cancela na Dembélého vyhodnotil jako penaltový, míč si na značku postavil Kylian Mbappé, a i přes to, že ter Stegen vystihl směr střely, tak Mbappé navýšil skóre na 1:3. V nastavení ještě třešničku dortu přidal svým druhým gólem v zápase po přihrávce od Koundého Mbappé, a poslal tak PSG do semifinále soutěže. 

Červená karta Arauja byla rozhodujícím faktorem celého čtvrtfinále. Uruguayský stoper jistě pro klub už odvedl velmi cenné služby, ale tento jeho zákrok bude všechny Culers budit ze sna ještě velmi dlouho. První účast v semifinále Ligy mistrů po pěti letech byla velmi blízko. 


Přehled utkání

16. dubna 2024, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Premier Sport 2

FC Barcelona

1 : 4 István Kovács (RUM)

PSG

Raphinha (Yamal) 12'  
Araujo 29'  
  40' Mbappé
Martínez 40'  
  40' Dembélé (Barcola)
  45+1' Ruiz
Lewandowski 50'  
  54' Vitinha (Hakimi)
Xavi (mimo hřiště) 56'  
  61' Mbappé (penalta)
  62' Marquinhos
Gündoğan 65'  
  87' Donnarumma
  89' Mbappé
Raphinha 90+7'  
Fermín 90+8'  
Sestava

ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo (82' Félix- de Jong (82' Fermín), Gündoğan, Pedri (61' Ferran) - Yamal (34' Martínez), Lewandowski, Raphinha

Sestava

Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Hernández, Mendes - Zaire-Emery (80' Ugarte), Vitinha, Ruiz (77' Asensio) - Dembélé (88' Kolo Muani), Mbappé, Barcola (77' Lee)




Diskuze

Sklamanie obrovske, mali sme na to ich vyradit avsak cervena vsetko zmenila. Nebudem na nikoho nadavat na Arauja urcite nie ten je posledny spravil velku chybu a on to vie lepsie ako mi vsetci.Dembele k tomu potksnovk sa ani vyjadrovat netreba.

16.04.2024, 23:10

Araujo katastrofa, od začátku extrémně slabej v rozehrávce a pak taková školácká blbost, a to jsem jeho největší fanoušek. Zbytek za mě prokaučovaný od Xaviho, dolů měl jít nepochybně Lewa, kterej má nulovej přínos pro hru a když už je v příležitosti tak je sobeckej nebo zvolí to nejhorší řešení. Věřím, že hrát Yamal a Raphinha tak se nějaký brejk povede. Další zklamání Cancelo, to neměl být nikdy obránce, ale křídlo, neumí bránit.

16.04.2024, 23:12

Urcite nie lewa tam robil spinavu robotu nemali sme inu sancu aki nakopavat a asi budes suhlasit ze yamal by tsm nic nezmohol.

16.04.2024, 23:17

Inak k rozhodcovi cervena ok, penalta ok ale ked odpiskal faul na Barcolu musi Barcelona kopat penaltu na Gunda.VAR nesklamal a ani ten prasiiaj šejk.

16.04.2024, 23:18
pyspetr BARCELONA NAVŽDY

Penalta byla na dembeleho

17.04.2024, 07:27

Zachovat klidnou hlavu!
Škoda, že Araujo se eště musí (můj názor) hodně učit, protože svým způsobem za stavu 2:0 to poslonil na plné čáře, měl ho nechat jít a kdo ví jak by to dopadlo a ikdyby dali gól, hráli bysme furt v plným počtu a byli na postupu.
Za mě, zdůrazňuji ZA MĚ by to typek na takové úrovni měl vědět, ale tím ho nechci hejtovat. ŠKODA, NO LETOS.
A tomu POTKANOVI dembelému( nebudu psat ani velký písmeno u příjmení toho paskřivca), tomu sme měli ukončit v tomto zápase karieru!!!!
VISCA EL BARÇA!!!

16.04.2024, 23:22

Nebudu lhát, už jsem nás v tom semifinále viděl jako v týpce, ale co! Araujo bohužel udělal chybu z kategorie nenapravitelných a zbytek už jel klasicky podle pravidel domina, minimálně jeden portugalsky mluvící hráč hlavou na pláži, další chyby, šance mimo nebo do tyčky. Ale i tak - před "pár" týdny to vypadalo o dost hůř. Výměnou za výhru v Clásicu to beru, tak snad se zase neposereme v hlavě, když už nám tak dlouho trvalo se zase trochu stabilizovat.

16.04.2024, 23:33

Dvě časované bomby vybouchly... Araujo na hřišti! Xavi na lavičce! Oba prvotřídní amatéři. Píšu to tady rok. Dnes to bylo rozehrané na postup. Nedisciplinovanost Arauja a Xaviho neumění vést utkání rozhodly. Z toho budu hodně dlouho smutný!

16.04.2024, 23:39

Smutný a frustrující zápas, který si kluci bohužel prohráli vyloučením Arauja a zbytečnou penaltou Cancela. Ale na druhou stranu není čtvrtfinále Ligy mistrů vůbec špatný výsledek po předchozích dietních letech. Je to pro kluky zkušenost a posílí je to do budoucna. A Dembélé, který se nám smál celý zápas, to je celý on.

16.04.2024, 23:50

Na jednu stranu zklamání. Araujo to fakt pokazil, měl ho nechat jít na bránu. Pořád bychom hráli v 11 lidech a ve předu bychom něco vymysleli. Navíc postoupil Dortmund a ten by byl kurva hratelný. Na druhou stranu kdo by to byl řekl (i já a to hlavně já), že budeme ve čtvrtfinále LM. Zkušenost pro mladé kluky neskutečná. Jen je to posílí. K Xaviho červené se nebudu vyjadřovat. To byla čistá frustrace. Penalta na naši stranu měla být taky a kolikrát se stalo, že do toho VAR vstoupil i při menších kontaktech. Cancelo je mimo v hlavě.... Ale prostě jde se dál..... Letos bez trofejí. Ale za LM jsem na kluky hrdý. A to bývám často velký kritik. Visca Barca.

16.04.2024, 23:52

Araujo svou špatnou rozehrávkou a pak zbytečným faulem zkazil celý zápas. Myslím, že to byl záměr od PSG nechat rozehrávku na něm. Vyšlo jim to. Nejsem jeho fanda a za 100M at jde a kupme skutečného pravého beka. A máme 4 stopery. Lewa je ve hře otřesný, zády uhraje minimum balonu. Ani fauly na něj nejsou. Penalta Cancela úplně zbytečná, tak tam nemůže ve vapne jít. Díky za celou LM. A pojďme na Real.

16.04.2024, 23:59

Velké zklamání, ale za dnešek nemá cenu kohokoliv lynčovat. Araujo udělal nešťastné rozhodnutí, 1:1 a 11 na 11 nezní zdaleka tak hrozně jako 1:0 v deseti na 60 minut, ale je to rozhodnutí v desetinách vteřiny a holt to špatně vyhodnotil. To nás stálo zápas, bohužel v nejhorší možný moment, Cancelo měl taky strašný zápas korunovaný skluzem ve vápně v úplně zbytečné pozici. Osobní chyby v obraně dnes prostě rozhodly v náš neprospěch. Bez obou bychom ale v první řadě v této sezóně nebyli tam kde jsme. Pořád je to velký pokrok oproti rokům předešlým a to nejen herně, ale především psychicky. Tým se nesesypal. Už v Paříži jsme z 0:1 šli na 2:1 a obrátili zpět ve svůj prospěch, dneska jsme i v deseti bojovali do posledních minut. Měli bychom být zklamaní z výsledku? Naprosto určitě. Ale rozhodně bychom se k tomu neměli stavět jenom negativně. Pořád šlo o nejlepší sezónu v Evropě za dlouhé roky. Každý rok to holt může vyhrát jenom jeden tým v Evropě a cesta k tomu, abychom to byli má ještě velký kus před námi. I tak jsem ale na hráče za letošní LM pyšný a věřím, že další roky to bude mít vzestupnou tendenci.

17.04.2024, 00:03

Toto bude bolet ještě hodně dlouho. Vlastně to trochu připomíná Liverpool. Ne že bychom tedy byli favoriti, kteří zrovna v prvním semifinále totálně přejeli druhého favorita, ale tak lehký los, jako letos ani nepamatuju.
Cesta byla prošlapaná až do finále, které většinou bývá velmi opatrné a vyrovnané, takže bych výjimečně neměl strach ani z konfrontace se City nebo dokonce Bayernem.
Takto bohužel nemůžu naše evropské tažení hodnotit kladně, protože nám vystavil stopku hned první papírově srovnatelný soupeř. Nemluvě o nepříliš přesvědčivých výkonech ve skupině.
Netřeba ale dnešek dávat za vinu Xavimu, jako to tu dělá spousta ostatních. Myslím, že si v tomto dvojzápase vybral svou lepší chvilku a jeho taktika fungovala více než dobře. Bohužel když vám do toho ani ne ve třetině zápasu hodí vidle Araujo - a k tomu rozhodně shovívavý nebudu, ten nás dnes vyřadil - je těžko něco dělat.

17.04.2024, 00:31
absint absint

A jasně, byly tam z jeho strany chyby, měli jsme do druhého poločasu jít s tím, že musíme dát gól, ne bránit hubený náskok, měl střídat dřív a Ferran se v takovém zápase naopak vůbec neměl objevit na hřišti. Ale když se nad tím člověk zamyslí, uvědomí si, proti komu jsme hráli, co bylo (či spíš nebylo) k dispozici na lávce, dojde mu, že ta šance na postup byla velmi malá a málokterý trenér by to ještě dokázal zachránit.

17.04.2024, 00:38
Klokanomet absint

To bych s Liverpoolem vůbec nesrovnával. Tam nabušený tým plný hvězd zničil silný Liverpool, aby se ve druhém zápase nepochopitelně složil. Tady byly po kartě jenom dvě šance: riskantní ofenziva, ale zároven risk, že bude konec už třeba za pár minut a nebo se to snažit ukopat a spoléhat na štěstí a to, že nebudeme dělat velké chyby a zároveň proměníme dvě-tři šance (které jsme nakonec i deseti měli) což se taky nestalo.
Už takto Cubarsí i Yamal překonali všechny věkové rekordy na úrovni play-off LM. Už jenom za tohle si Xavi zaslouží kredit. Semifinále bylo hodně blízko, ale i postup do čtvrtfinále byl už podle mě nadplán. Spousta z nás už po těch výprascích od ponorek apod. balila sezonu a nakonec byl blízko docela velký úspěch.

17.04.2024, 01:02
absint Klokanomet

Však já srovnávám ten pocit, ne ty týmy. Na semifinále (natož finále) jsem si před sezónou určitě nepomýšlel, ovšem vzhledem k losu nepovažuju druhé kolo play-off za žádný zázrak. Z naší skupiny bylo povinností postoupit a ani Neapol, při vší úctě k ní, není tým, který by nás měl zastavit.

17.04.2024, 04:33

Škoda, že Araujo raději nemaval na rozhodčího, jak je jeho zvykem. Od začátku z něho bylo cítit, že něco pokazí. Ale takhle fenomenálně, to jsem nečekal.

17.04.2024, 03:04

tak snad si Araujo aspon uvedomi, ze takhle tam ty pracky proste strkat nemuze. puta psg

17.04.2024, 07:34

Cesta jak se z toho oklepat a dokázat si že jsme lepší než se včera zdálo je vyhrát o vikendu El Clasico. Na tomhle týmu se dá stavět a příští rok můžeme být ještě dál. Araujo bude zkušenější a už takovou chybu neudělá. Bohužel Cancelo už zkušenější nebude. Funguje v kombinaci s Felixem... V minulém zápase neprihral vloženou šanci a sobecky pálil, včera zbytečně skluzoval do krysaka, který byl opět nejlepší z týmu psg... Lewa byl k ničemu. Pozicne může za gól Vithini... pak neprihral Ferranovi, který byl sám před brankářem... Skoda ze Lewu nevystridal misto Lamia... ten by alespon zaridil penaltu nebo se dostal do nebezbecne situace. Ano VAR měl řešit naší penaltu...tam nás okradli, jinak si za to můžeme sami. Visca Barça! Som mes que un club!

17.04.2024, 07:55
stockey Jordi

Lewa odviedol vela ciernej prace, zachytaval lopty, spracovaval vykopy, vela subojov podstupil. Bohuzial bol platny najma 11 na 11 a bohuzial rozhodca karty po fauloch nanho nedaval. Potom spravil aj velke chyby co by som od takeho skuseneho hraca necakal a to bol od zaciatku jeden z mala co nebol nervozny a bojoval. Nedostupil strelca pri gole z rohu a to ze nenahral Ferranovi do omnoho lepsej pozicie je katastrofa. Ineho lepsieho ale do stredu nemame.

17.04.2024, 08:09

Kdyby mi v půlce sezonu někdo řekl, že dojdeme tady, budu mít radost. Ale po tom, co byl vylosovan los a po tom, jak dobře jsme to měli rozehrane to hodně bolí. Vést o 2 goly ve 20. Minutě. A pak bum. Červená, dle mého správná,a všechno se sesypalo jako domeček. Bylo mi jasné, že to neubráníme, to by byl pro mě zázrak. Kdyby byl v poli Andreas plus Gavi asi tvrdím něco jiného, nebo tomu minimalne věřím. Ale se zalohou Pedri-FdJ-Gundo prostě ne, a to Pedri byl dle mého ten nejlepší po všech stránkách. V posledních týdnech to bylo až moc všechno dobré, aby se něco prostě nepo.ralo. a vybralo se to v ten nejdůležitější zápas. Extrémní škoda.

17.04.2024, 09:21
Abcd44 Abcd44

Teď mě zajímá, co se stane s trenéry, protože myslím, že Xavi je po prohře už "historií". A nepředpokládám, že si to sám rozmysli, když už o tom mluví 2 měsíce. Snad začnou už konat a hledat nového, protože se jich v létě bude měnit hodně, tak ať na nás někdo "zbyde"

17.04.2024, 09:43

Tak ako LE si tiež myslím, že včera by PSG postúpilo aj bez tej červenej. Ten pohyb v útoku PSG a celkovo od celého jeho mužstva dal chodeckej zálohe Barcy riadny záhul. Návrat na zem a do reality v akej sa Barca aktuálne nachádza.

17.04.2024, 10:00
raval69 blaugrana

Málo to tady zaznívá, ale oni prostě včera byli opravdu lepší. Řešíme Arauja protože strašně rádi máme konkrétního viníka. Ale při té přesilovce to skoro vypadalo jako v hokeji. Ve fotbale by rozdíl jednoho hráče v poli přece neměl být tak drastický. Soupeř hrál určitě velmi dobře, ale naši zkoprněli až nějak moc, řekl bych.
Nadávky na Dembeleho beru jako projev naší frustrace. Kdo se na hřišti umí chovat jako opravdový kokot, je Vinicius Jr.

17.04.2024, 10:41
stockey raval69

Rozdiel jedneho hraca nevidis pri Atleticu ci Chelsea. Dokonca je to horsie pre utociaci tym. U nas a pri nasej hre ano. My proste nevieme zaliezt a cakat

17.04.2024, 11:27

Tak se nám dembele vychlamal pekne🤣🤣🤦‍♂️🤦‍♂️priposrany vykon odměněn vyřazením 🤷‍♂️

17.04.2024, 10:16

Mohli by se s Xavim rozloučit už dnes. Ať má ten tým nějaký impuls do zbytku sezony. Dostal na koho si ukázal a ten tým se vůbec nikam neposunuje. O zapracování mladých do týmu bych vedl dlouhou debatu. Nemyslím si, že by k tomu došlo, nebýt zranění a karetních trestů. Takticky na to nemá. Svým chováním jen podněcuje k podobným excesům i svůj realizační tým a ostatní. Takže díky a pápá.

Lewy - on vždycky nějaké góly dá, ale je na čase se s ním také rozloučit. V létě bychom ho mohli i zpeněžit. Tým bez něj hraje lépe.
Alonso - nevím, jestli by o něj měl ještě někdo vůbec zájem. Ale pokud ano, tak prodat.
Roberto - klidně ať už zůstane. Když hraje pouze sporadicky, tak mi až tak nevadí.
Romeu - prodat, bez debat.
Araujo - měl jsem ho rád, ale poslední dobou mi pije krev. Neustále má zvednutou ruku, protože rozhodčí netuší, co mají dělat, tak jim musí radit. Pořád diskutuje, rozehrávka mu hapruje, školácky vyhodnocuje situace a chybuje. Pokud by přišla nějaká zajímavá nabídka, taky bych ho prodal.
Frenkie - asi poslední šance za něj dostat "dardu". Také bych tomu nebránil.
Gundo - smíšené pocity. Má své chvilky, má zkušenosti, umí podržet míč, stabilizovat hru, ale.......

Vyrostli nám v akademii nové poklady, tak je na čase to postavit na nich. Osa Mats, Balde, Cubarsí, Fort, Pedri, Gavi, Fermín, Yamal, Roque, Casado, Guiu vhodně doplněná o nějakou tu zkušenost by mohla svým pohybem a nadšením trhat vše.

Sakra já jsem tak vytočený, mohli jsme v pohodě do finále.

17.04.2024, 10:52
stockey roman1978

Esteze vies ze Xavi dostal na koho si ukazal. Tie desiatky clankov o tom ako pred sezonou nepriviedli nikoho z jeho listu ale hracov ktorych nechcel su teda vymysel. Ziadny posun, naozaj sme stale na 9. mieste v lige a v LM sme za tri zapasy nevystrelili na branu ani raz :) Aj ten titul sa nam snival :)

17.04.2024, 11:34
jazzko roman1978

To snad ani nema cenu kometovat.. sice chapu tu frustraci, ale zase se tady jen vyhazuje dokola kde-kdo. Uvedomte si ale, ze toto neni Fifa24 a hlavne, ze klub nema penize na lepsi hrace. Mladi jsou super a jiste se nekteri z nich prosadi budou patrit mezi nejlepsi, ale samospasni nejsou a je potreba mit v tymu i zkusenosti, nejenom mladi.

Tym je na to vsechno nejlepsi, jaky v dane situaci muze byt a predcil ma ocekavani v letosni sezone. Druhe misto v lize a ctvrtfinale LM je adekvatni vysledek, jedine co se da vytknout je brzke vyrazeni z domaciho poharu, tam se asi mohlo zabojovat lepe.

18.04.2024, 15:25

Za mě nejvetši chyba po tý červený že jsme hrali nějaké 4:3:2 na kraji zustal jen Kounde a Cancelo a ty hořeli jak papír když je neustále přečislovali a PSG má top krajní beky který je třeba bránit

17.04.2024, 11:05
cechoma Dalipinho

Je pravda, že jsme vedli o dva góly a Barcelona i v 10 by měla být schopna takový náskok ubránit. 540/531 a mohlo se to ustát. Raphinha umí slušně bránit, ten by pravou stranu pokryl. Nakonec v Paříži jsme v podstatě v 5 bránili, nevím, proč to nešlo teď.

17.04.2024, 12:02
Jordi cechoma

Ano, rozhodně se to dalo ustát kdybychom okamžitě po ztrátě jednoho hráče zohlednili vzniklou situaci, ale to by trenér nesměl být Xavi... Takový Koubek z Viktorky by tohle zvládl líp. 🙂

17.04.2024, 13:02

Xaviho bych ještě POŘÁD přemlouvám aby zůstal. Čtvrt sezóny odkoučoval Oskar(bratr Xaviho) s VELKÝMI zkušenostmi. Tohle je tragédie v přímém přenosu. Celé vedení od sport. ředitele po presidenta je jedna velká ostuda, amaterismus a hazard se značkou FCB, která byla dlouhé roky budována a uznávána.Tohle je na rezignaci celého vedení. Po včerejší blamáži nás o víkendu dorazí Reál a FCB bude v klinické smrti. Chlouba všech Katalánců dostala těžkou ránu(kolikátou už)!

17.04.2024, 12:15
Jordi tomise63

O víkendu Real porazíme.

17.04.2024, 13:04

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat