FC BARCELONA 1:3 REAL MADRID

FC BARCELONA 1:3 REAL MADRID

Prvý súťažný zápas sezóny a zároveň prvý súboj o Španielsky superpohár, prehrala Barcelona s Realom Madrid hlavne kvôli druhému polčasu celkom jednoznačne. Odveta je na programe v stredu 16.08 o 23:00 na Santiago Bernabéu.

Hneď na úvod podvihol divákov zo sedačiek ter Stegen, keď jeho rozohrávku zachytil Isco, ale Kovačič mu loptu do brány vrátiť nestihol. Inak bol ale úvod zápasu vlažný, mužstvá sa skôr oťukávali a vačším vzrušením bola až šanca Suáreza v 10. minúte, ktorý neustále znepríjemňoval život stopérskej dvojici Realu Madrid, hlavne skvelými nábehmi, ale často nemal v okolí súperovho pokutového územia potrebnú podporu spoluhráčov. V 16. minúte prenikal zo strany Vidal, ale premeškal správny moment na finálnu prihrávku a neskôr v prvom polčase viackrát nebezpečne stratil loptu v blízkosti vlastného pokutového územia. V 18' minúte reklamoval údajnú Carvajalovu ruku Deulofeu, ale rozhodca ukázal pokračovať v hre. Prvú žltú kartu zápasu si v 20. minúte pripísal Casemiro, po jasno faule na Messiho. V 24. minúte fauloval pred pokutovým územím Messiho Bale, ale následný priamy kop Navasovu bránu neohrozil. V 27. minúte si veľmi hlúpo nechal udeliť žltú kartu Piqué, keď sa po jednom z rohových kopov zahral na Maradonu, navyše ani netrafil bránu. V 37. minúte v prvom polčase veľmi nevýrazný Bale pálil do stredu brány, kde stál pripravený ter Stegen. V 40. minúte oplatil Casemirovi rovnakou kartou predošlý faul Messi a rovnako si vyslúžil žltú kartu. Ani nie minútu na to sa do zápisu dostal aj Carvajal, za faul na Iniestu, a o ďalších pár sekúnd sa žltilo pred očami aj Baleovi za faul na Busquetsa, ktorý odohral perfektný prvý polčas. 

Do druhého polčasu nastúpil lepšie Real Madrid, ktorý sa už v 50. minúte ujal vedenia, keď si nevýrazný Marcelov center nešťastne zrazil do brány inak spoľahlivo hrajúci Piqué. V 53. minúte sa do šance dostala Barcelona, lopta niekoľkokrát poletovala súperovou 16-kou, ale k ničomu to neviedlo. Na druhej strane o 2 minúty neskôr predviedol skvelý obranný zákrok na bránkovej čiare Jordi Alba, ktorý pripravil o jasný gól Carvajala. Skvelú formu z posledných mesiacov potvrdzoval celý zápas Isco, ktorého bol v 57. minúte nútený faulovať Busquets, za čo dostal žltú kartu. V 58. minúte sa striedalo na oboch stranách, do hry prišli Denis a C. Ronaldo, odišli nevýrazný Deulofeu a na druhej strane Benzema. Suárez hlavičkoval len do miest, kde stál Navas, a neskôr po skvelej kolmici Albu sa do šance dostal aj Denis Suárez. Skóre sa však nemenilo. Real Madrid mal niekoľko šancí navýšiť skóre, ale do tlaku sa pomaly dostávala Barcelona, ktorá však z neho vyťažila iba sériu rohových kopov. V 71. minúte sa rútil na ter Stegena Marcelo, ale trafil iba nemeckého brankára, stojaceho ako betónová stena. Na druhej strane Busquets po biliarde v 16-ke Realu pálil z hranice 11-ky vo veľkej šanci vysoko nad bránu. Všetko vygradovalo v 75. minúte, keď po ďalšej ťukanici v súperovej šestnástke rozhodca nakoniec odpískal diskutabilnú penaltu na Suáreza, ktorú s prehľadom premenil Messi. Medzitým ešte Marcelo dostal žltú kartu za rečnenie. Potom prišlo 5 minút slávy C. Ronalda. Najprv v 80. minúte po učebnicovom brejku nedal z hranice 16-ky ter Stegenovi žiadnu šancu. Gól oslávil narcistickým vyzlečením dresu, za čo si vyslúžil automaticky žltú kartu. Prebehlo niekoľko sekúnd a C. Ronaldo, snažiaci sa dostať do šance v obkľúčení Piquého a Umtitiho, chcel využiť situáciu a zahrať to na klasiku, avšak rozhodca mu tentokrát na jeho simulovanie neskočil, a po druhej žltej a následnej červenej karte, sa Portugalčan prepadol "from hero to zero". Napätie ku koncu zápasu gradovalo a došlo aj k tradičnej potýčke, ktorej hlavnými protagonistami boli tentokrát busquets a Carvajal. Hráčovi Realu sa nepáčilo, že mu Barcelončan stihol čisto vyfúknuť loptu z pred nôh. Tréner sa snažil v snahe o vyrovnanie v záverečných minútach posilniť útok, a poslal na ihrisko Paca, avšak posledné slovo mal opäť Real Madrid, a opäť po skvelom brejku, ktorý famóznym "golazo" zakončil mladý uragán Asensio. 



Přehled utkání

13. srpna 2017, 22:00 Camp Nou O2 TV Fotbal

FC Barcelona

1 : 3 R. Bengoetxea

Real Madrid

  20' Casemiro
Piqué 27'  
Messi 40'  
  41' Bale
  42' Carvajal
  50' Piqué (vl.)
Busquets 57'  
Messi (pen.) 77'  
  80' C. Ronaldo
  82' C. Ronaldo
  83' C. Ronaldo
  90' Asensio
Sestava

ter Stegen - Vidal, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič (83' Paco), Busquets, Iniesta (68' S. Roberto) - Messi, Suárez, Deulofeu (58' Denis)

Sestava

Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kovačič (68' Asensio), Kroos - Bale (81' Lucas V.), Benzema (58' C.Ronaldo), Isco


Zdroje: RafteR, sport.es



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Herně jsme byli lepší, po křídlech to chodilo skvěle, bohužel střela mimo bránu pro nás při těch protiútocích Realu byla ještě dobré zakončení akce. V klidu jsme mohli dát tři po pěkných akcích, místo toho tahle jedna ubohost... Ale pořád věřím, že na zisk trofeje máme.

Co se Deulofeua týče, ten mi přijde pořád na stejné úrovni, jakou měl ještě v béčku. Snad tohle zdání brzy vyvrátí.

A Vidal je na křídle skvělý, nicméně v obraně hrozný, což předváděl už loni. Několikrát si v klidu vyklusal, i když sílu na sprint ještě mít musel, takže výsledek protiútoku Ronalda byl jasný tak pět vteřin před jeho střelou.

14.08.2017, 00:12
Tommassino Caltic8

Naprostý souhlas. Od zhodnocení kvality hry, přes Deulofeua, po Vidala. Každopádně máme ideální hráče do systému 3-5-2 (5-3-2), třeba právě Vidal, navíc nám chybí levé křídlo, takže Alba by pak mohl hrát také tam více ofenzivněji a vyplňovat tu díru u lajny. Plus Messi by aspoň měl volnost ve středu pole. Tohle musíme zkusit, ale Valverde musí ukázat, že se nebojí něco změnit.

14.08.2017, 00:38
antimadrista Caltic8

Vyhrat na realu 3:0 ? V soucasny forme realu nerealny :) trofej je pryc

14.08.2017, 07:46
Tarja antimadrista

Tyhle kecy miluju.

14.08.2017, 09:53
Tarja Caltic8

Mně přijde, že Deulofeu si prostě s Messi a Suárezem vůbec nerozumí, vždycky volil tu druhou (horší) variantu, se kterou oni nejspíš moc nepočítali. Po včerejšku bych určitě dala do základu Denise, klidně i na to křídlo, ten jeho pohyb, to je úplně něco jiného.
A Vidal zklamal, v té obraně to byla opravdu tragédie. Do odvety snad Semedo.
A jinak ta hra, hlavně ze začátku, opravdu nevypadalo tak špatně, ale pak se to nějak posmiley. Nějaký den blbec, i ta atmosféra byla opravdu zvláštní.

14.08.2017, 09:59
Tommassino Tarja

Deulofeu na to prostě nemá technicky ani fyzicky. Ten kluk se opravdu za posledních 5 let skoro nikam neposunul a vzhledem k tomu, že je ve věku, když už by měl být hotový hráč, tak opravdu moc šancí nedávám tomu, že by se třeba za rok dokázal u nás vyhrát do top hráče.

14.08.2017, 11:25
Tarja Tommassino

To je dost mozna pravda, nicmene sanci bych mu jeste dala. Preci jen hrat v utoku s Messim a Luisem plus k tomu nahrazovat Neymara asi neni zadna sranda :D

14.08.2017, 13:47
marek99
Senior editor

No čo dodať... Zlý výsledok, nutne potrebujeme ľavé krídlo naozaj, Neymar chýba a bude chýbať, Deulofeu je dobrý hráč ale plnohodnotná náhrada Neymara, to nie. Z obrany vôbec necítiť istotu, teším sa ale na Semeda dúfam že ukáže svoje kvality. No a ešte k samotnému zápasu... Dali sme gól z naozaj spornej penalty, myslím že Suárez tomu veľmi pridal. Plus na druhej strane druhá žltá pre Ronalda - nemyslím si...samozrejme faul to nebol ani zďaleka, ale žltá za simulovanie bola prísna. Každopádne dúfam že to postrcenie rozhodcu bude mať ešte dohru mimo ihrisko. Plus jeho oslava kde napodobnil Messiho z Bernabeu... No cítime sa presne tak ako to chcel docieliť, strašne ma to nasralo, asi nie som jediný..

14.08.2017, 00:21

Mne se dneska celkem libila nase kombinační hra, rozhodne jsme nepropadli. Měli jsme dost šanci na to dat vic gólů. Z hracu se mi dost libil Umtiti, skvelej stoper. ALE ..

Real je momentálně silnější a hlavne efektivnejsi kolem a ve vápně. Ty jejich protiutoky jsou smrtici.

My jednoznačně potřebujeme nebezpecny levy křídlo misto Neymara, takze doufam, ze ten Dembele dorazi. Nebude to zatim jeho plnohodnotna náhrada, ale přinese drzost a uz v tak mladem věku velkou kvalitu. Kdo vi, treba se na Neymarovu uroven brzo dostane. Stejne tak ale potrebujeme kreativitu do zalohy, aby to Messi nemusel pořád tahat sam. Pokud se podari dotahnout Dembeleho a Coutinha, verim, ze budeme v pohodě.

Jinak ruda pro CR podle me naprosto oduvodnitelna. To, co předvedl Suarez, by do naseho klubu patřit nemelo. Pokud fakt jsme nebo chceme byt "Mes que un club", tak za tohle musi lítat pokuty ze strany naseho vedení. Uz dlouho to kazi znacku FCB a nikdo s tim nic nedela.

14.08.2017, 00:34
Caltic8 Hema16
Administrátor

Nedávej "més que un club" do souvislosti se simulacemi, prosím.

14.08.2017, 00:41
Tommassino Caltic8

Myslím, že se to sem hodí, náš klub by neměl jít vzorem jenom fotbalovými výkony na hřišti, ale i svým chováním.

14.08.2017, 00:48
Hema16 Caltic8

Proc? Vnimam to heslo siroce a mj. to pro me znamena to, ze nebudeme lidri ve skakani na travniku. Bohužel předtím Neymar a ted Luis plus dalsi (Busq) jsou v tomhle totalni prebornici. To heslo mi říká, ze jsme vic nez normální klub, ze delame veci jinak, ze hrajeme fair play a jo, znamena i ten detail, ze nejsme lidri v simulovani.

14.08.2017, 00:50
Caltic8 Hema16
Administrátor

Že to tak vnímáš ty, je sice hezké, ale hlavně původní význam toho hesla s tím moc nesouvisí. A ačkoliv bych si přál, aby to bylo, jak říkáš, pravdou žel je, že se simulacemi nemají problém ani odchovanci, nejenom ty krysy zvenčí.

14.08.2017, 00:55

Pár postřehů:
1. Dnes nám velmi chyběla Neymarova herní drzost na levém křídle, kde byl místo něj nulový Deulofeu
2.Jestli budeme celou sezonu hrát stylem: tady máš balon Messi a čaruj, tak se rozlučme s trofejema
3.Je nezbytné do náhrady za Neymara investovat, týmy ví že jsme po jeho odchodu ve vatě tak z nás vytáhnou neskutečný balík, ale takový je bohužel dnešní sport
4.Ronaldo je více model než fotbalista a to ho stálo druhé kolo Superpoháru, ikdyž za mě jeho vyloučení velmi přísné
5.Superpohár stále není ztracený, po tom co Barca předvedla s Paříží je 3:1 slabý odvar, ikdyž doma
6.Dnes se mi líbil Leoš a Umtiti, MATSe mi je líto, protože s goly nemohl nic dělat
7.Aleix Vidal není obránce ale křídelní rychlý hráč, který dozadu hraje hrozně naivně

Do odvety vše zlepšíme a baletky přejedeme... Visca el Barca

14.08.2017, 00:34

Viděl jsem jen sestřih, nicméně se jen potvrzuje můj dlouhodobej dojem, že Pique je poněkud neohrabanej a pomalej. Dnes u všech tří obdrženejch gólů. My při našem stylu hry, kdy se tlačíme dopředu a většinou nám soupeři choděj do brejků, kde si to stoper musí uhrát jeden na jednoho, potřebujem rychlý stopery typu Varaneho. A to Pique fakt neni. Rozhodně ne na to bránit top hráče nebo rychlíky typu Ronalda a Asensia. Mám ho rád, ale bohužel, dneska se to projevilo v plný nahotě. Byl tam trochu za kužel.

14.08.2017, 00:35
Caltic8 Overseas
Administrátor

Naopak Piqué toho i dnes ubránil hodně. A při těch protiútocích Ronalda i Asensia by skoro všichni top obránci dopadli stejně.

14.08.2017, 00:42
Overseas Caltic8

Nemyslím, že by rychlostní typ obránce dopadl stejně. Dneska měl Piqué možná smůlu, že to vyšlo na něj, škoda, že tam nebyl spíš Umtiti, ale podle mě mu rychlost a někdy i větší obratnost chybí dlouhodobě. Samozřejmě vztaženo na absolutně top úroveň. Ale o tý v soubojích s Realem holt bude.
A mimochodem - Asensio - skvělej nákup Realu. Proč my nejsme schopný udělat mladýho hráče, kterýho před rokem nikdo neznal, a teď je schopnej naskočit i do těžkejch zápasů a prosazovat se. A kolik stál? 20 mega? A dělá rozdíl v síle lavičky. A my máme Paca... Nejsme schopný přivést skutečný top hráče, poslední byl Neymar a ten utek k bohatším. Možná ještě Suárez, kterýho jsme chytli díky kousacímu banu... A nemáme skauting na to přitáhnout hráče jako Asensio. Něco je blbě.

14.08.2017, 02:09

Tuhle Barcelonu vůbec nepoznávám.
Přesně takovéhle výhry dříve zdobily nás... Tj. dominance ve středu hřiště, krásné góly a celkové sebevědomí na balónu. No.. a Real se vždy zmohl maximálně na nějakého šmudlu či penaltu..
Časy se mění.. A náš tým bohužel taky...
Dnešní sestava mi připomínala nějaký polotovar slepený nezaschlým herkulesem a pouze záblesky geniality Leoše z nás chvílemi dělaly důstojného soupeře.
Pokud se nic dramaticky nezmění, tak klidně může nastat - pro mě nepředstavitelný, leč reálný scénář... že až se Leo bude loučit s kariérou, bude se tak dít ve stínu madridských úspěchů. A to podle mě nechceme pouze my, ale fanoušci fotbalu obecně.

Naštěstí za pár dní dorazí Paulinho

14.08.2017, 00:38

Bohužel se dnes jasně ukázalo, v čem na Real opravdu neskutečně ztrácíme! Když pominu to, že bez Neymara jsme v útoku poloviční a strašně předvídatelny (jelikož stačí ztrojovat Messiho a máme po akcích).
Ale abych tu furt nemluvil o hráči, kterej je pryč a nezajímá nás, tak půjdu k věci...
Nás největší problém a obrovská ztráta na Real je v naší ZÁLOZE a LAVIČCE! Real má mnohem více konstruktivní a pohyblivou zálohu a pokud se podíváme na lavičku, tak v tom ses nima rovnat nemůžeme už vůbec. Třeba Asenciovi stačilo pár minut a předvedl, to co u nás náhradník nepredvede za celou sezónu bohužel...
Jasně první gól nás položil, byla to haluz, zápas mohl skončit jinak, klidně 0:0, což bych bral radši než 1:1, ale opět se ukázalo, že nedokážeme ubránit protiútoky. To, že dali Ronaldo a Asensio životní goly je už věc druhá...btw snad dostane stopku aspoň na 5 zápasu za strceni do rozhodčího...
Ale abych tu nepsal jen o konkurentovi, tak se pojďme zaměřit na nás tým. Troufám si tvrdit, že dnešní zápas otevřel oči našemu vedení a přivede 2 hotové hráče ať se děje, co se děje, ať to stojí, co to stojí, protože jinak můžeme být letos bez jediné trofeje (Paulinha nepočítám, to je jen marketingová loutka Bartolomua).
Další věc je, že nemáme žádnou perspektivu do budoucna. Náš tým stojí na "tricatnikach", kteří až odejdou, tak je nemá bohužel kdo nahradit, protože hrajeme těžký zápasy furt ve stejný sestavě a mladí nedostává žádný prostor...Hráčum jako Leo, Busq, Andres, Pique prostě musíme začít hledat nástupce, který zatím nejsou videt ani z rychlíku!
Pozitiva z dnešního zápasu? Výborně hrál Alba, kterej teď bude mít více útočných úkolů po odchodu Neye. Umtiti hrál taky famozne, troufám si tvrdit, že ten bude brzy no.1, má přehled, dobrou rozehravku, nebojí se riskovat (i když někdy je to dost o hubu) a je rychlej. Vidal dopředu vybornej, ale dozadu tragedie, chudák Pique se kvůli němu nabehal jako nikdy. Potěšil mě ještě Denis, rozhodně lepší než Delofeu, kterej zkazil na co sáhl a nic nevymyslel. Zbytek zahrál tak svůj standard.
Takže jasný signál vedení, že s tímhle co máme nejlepším konkurovat prostě nemůžeme! Snažit se sehnat záložníka (dnes famózní Isco je unreal, Coutinho, Eriksen či Thiago) a levý křídlo (Dembele, Alexis).

14.08.2017, 00:41
karlos The_DoctoR

Ty si ještě pořád myslíš, že přivedeme nějakého TOP hráče, jako jsou Coutinho a Dembele?Ha , ha ,ha....naše vedení pravuje tak , aby co nejvíce vydělali a zpopularizovali Barcelonu, ne aby jsme toho co nejvíce vyhráli ...to už pochopte!
Ale máš doctore pravdu, smutnou pravdu.....PS: Já jsem si myslel už na konci 1.poločasu , že to prohrajeme(taky jsem to tak psal) a raději jsem šel spát.Mimochodem se mě zdálo, že to dopadlo 1:1 a Busq. dal gól nůžkama , po nádhernym centru nwm koho..👍

14.08.2017, 09:34

Ja by som len rad upozornil na rohove kopy. Minuly rok si pamatam snad len jeden gol z rohu, vcera snad 15 rohov a ohrozenie ziadne. Pre supera je nas rohovy kop vlastne vyslobodenim a sancou na gol z brejku...

14.08.2017, 09:54
Tommassino stockey

Kopané mi přišly fajn (až na ten poslední Messiho smiley ), ale chybí tam nějaká agresivita, hlad po gólu. Z těch rohů je opravdu schopný zakončit občas jen Pique. Třeba Umtiti by měl na tomhle zapracovat, myslím že nějaký náš předposlední roh na něj letěl krásný balón a on do souboje vůbec nešel, jenom stál.

14.08.2017, 11:29

pbs.twimg.com smileysmileysmiley

14.08.2017, 11:03
Tommassino Messi the Genius "10"!

Za tenhle moment ten jeho gól stál smiley

14.08.2017, 11:33
marek99
Senior editor

Ozaj a myslíte že za to postrcenie rozhodcu dostane nejaký trest?

14.08.2017, 12:44
pyspetr marek99

ty 4 mu asi dají. neymar minule dostal 3 za ironický potlesk

14.08.2017, 14:11

Včerejší zápas ukázal, jak je tady zmíněno , že nemáme lavičku. Ale já si myslím, že nemáme ani pořádnou 11. Defó a Vidal jsi myslím, že jsou max dobrý náhradníci. Jediný se mi včera líbily stopeři.

14.08.2017, 13:57
Ihsahn Ševča

Místo Vidal musí hrát Semedo.Problém je i v Iniestovi.Isco byl včera o dvě třídy lepší než on.Andres už bohužel na Top zápasy nemá

14.08.2017, 15:47
Marcel Ihsahn

Konečne to niekto napísal. Stále žijeme z jeho minulosti keď behal ,rozdával, myslel 3 prihrávky dopredu. No ruku na srdce, keď sa Alba zasekne ako podpora útoku na súperovej šestnástke, Iniesta stojí primárne 2metre pred šestnástkou tak na jednoduchú narážačku sa ho zbavia a je tam obrovská diera a pomalý, ťarbavý ,neobratný Busi nedokáže ubehať všetko. Aj mňa bolí keď to píšem ale už nevládze

14.08.2017, 16:07

Treba si uvedomiť že bez nafilmovanej penalty by to bolo 0-3 a to už prestáva byť sranda

14.08.2017, 16:23
The_DoctoR Marcel

Vlastenec a 2 góly roku, dobrej zápas..

14.08.2017, 17:03

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat