PREVIEW SUPERCOPY: FC BARCELONA - REAL MADRID

PREVIEW SUPERCOPY:  FC BARCELONA - REAL MADRID

Slovenská a česká futbalová liga sú už v plnom prúde, v piatok odštartovala gólovými hodmi na Emirates stadium aj anglická Premier league, a tak konečne prichádza na rad aj Španielsko. A nová sezóna začína hneď súbojov gigantov a odvekých rivalov, keď víťaz pohára FC Barcelona, vyzve ligového majstra Real Madrid.  Obe mužstvá sa navyše len nedávno stretli na americkom letnom turné. 

Barcelona je, čo sa týka Superpohára, historicky najúspešnejším klubom s 12 trofejami, nasleduje Real Madrid s 9 a Deportivo La Coruňa s 3 Supercopami na účte. Zaujímavosťou je, že z historicko-štatistického hľadiska Barça vyhrala Superpohár, ak nastupovala ako víťaz Copa del Rey iba raz, a to v jeho druhom ročníku v roku 1983. Zvyšné Supercopy tak vyhrala ako víťaž ligy, čo zahŕňa aj sezóny, v ktorých mužstvo vyhralo double, či treble. Očakávať s určitosťou môžeme dva strhujúce zápasy plné krásnych gólov. Veď v posledných 10 vzájomných zápasoch Barçy a Realu ich padlo 39.

V Barcelone sa od posledného Clásica, možno povedať, zas až ťoľko nezmenilo. Medzičasom síce odišlo jedno 25-ročné decko, ktoré spolu s jeho rovnako #nerobímtoprepeniaze hamižným tatkom povozili celú FC Barcelona na veľkom kolotoči a skoro zošaleli a všetkých pobili, keď im nevyplatili jeden bonus, ale to je asi tak všetko. Denne sa, ako každé leto, objavujú špekulácie a zaručené informácie o nových tvárach smerujúcich do klubu, ale vedenie na čele so športovým riaditeľom sú očividne buď neschopní, alebo sú neschopní a nevedia sa spamätať z toho, ako s nimi Moneymarovci vyjkabátili. Valverde je pri kormidle iba niekoľko týždňov, ale frustrovaný musí byť už rovnako, ako fanúšikovia Valencie. Nepotrebných hráčov, s ktorými nepočíta ako tréner, tak už ani najväčší optimista, sa klubu nedarí zbaviť, a taký Douglas si musí každý večer šťastne a spokojne prdeť do vane, pukať pri tom smiechom a opakovať si "nech žije Zubi". Na druhej strane klub zobral šek s 222-miliónmi akože od žabožrútskeho klubu a na otočku ho šiel otrieskať na prestupový trh. Tam sa im však zatiaľ každý iba vysmieva do ksichtu, ukazuje im fakáčov a pýta si od nich sumy, ktoré sa nedajú nazvať inak, ako prestrelené, choré a úplne mimo. Čiže podčiarknuté zhrnuté, Barça momentálne nie je schopná podpísať hráča, nie tak ešte nedajbože nejakého predať, veď to kde už by sme boli. Takže ako bolo spomenuté na začiatku odstavca, proste nuda (čítaj tragédia). 

K tímu sa po návrate z dovolenky už pridal aj André Gomes, počas týždňa s tímom trénovali aj Aleňá a Ezkieta, a Andrés Iniesta dostal od trénera voľno. Je teda otázne, či sa kapitán v úvodnom zápase na ihrisku ukáže. 

Nominácia Barcelony:
ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitič, Busquets, Denis, Iniesta, Suárez, Messi, Mascherano, Deulofeu, Paco, Alba, Digne, Sergi Roberto, Vidal a Umtiti.


Real Madrid v utorok ovládol Európsky Superpohár, v ktorom po úvodnom góle (klasicky) z ofsajdu, a dosť slušne tragickom výkone Červených diablov, zvíťazil nad Mourinhovou rúbanou 2:1. V zápase o Španielsky superpohár bude francúzskemu trénerovi, ktorý by mal čoskoro predĺžiť zmluvu, chýbať kľúčový hráč Luka Modrič, ktorý si musí odpykať 3 roky starý trest, keď v Superpohári v roku 2014, ktorý Real prehral s Atléticom, bol Chorvát v odvete vylúčený. Nastúpiť nebude môcť ani Vallejo, ktorý  si poranil ľavý stehenný sval a mimo bude 2 týždne. Nepredpokladá sa ani to, že by mal v základe nastúpiť  CR7, stále majúci problémy s daniarmi, ktorý mal veľmi dlhú dovolenku a kondične za spoluhráčmi zaostáva. V odvete by už však mohol odohrať zhruba 65 minút. 


Predikce utkání

13. srpna 2017, 22:00 Camp Nou O2 TV Fotbal

FC Barcelona

R. Bengoetxea

Real Madrid

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Vidal, Piqué, Umtiti, Alba - Busquets, Rakitič, Sergi Roberto - Messi, Suárez, Deulofeu

Předpokládané sestavy
Real Madrid

Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kovačič, Kroos - Bale, Benzema, Isco

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

07.08.17 FC Barcelona 5:0 Chapecoense, GC
04.08.17 Gimnástic 1:1 FC Barcelona, prípravný
30.07.17 FC Barcelona 3:2 Real Madrid, ICC
27.07.17 FC Barcelona 1:0 Man. United, ICC
23.07.17 Juventus FC 1:2 FC Barcelona, ICC

Poslední zápasy
Real Madrid

08.08.17 Real Madrid 2:1 Man. United, SCE
03.08.17 MLS All-Stars 1:2pen Real Madrid, príp.
30.07.17 FC Barcelona 3:2 Real Madrid, ICC
27.07.2017 Manchester City 4:1 Real Madrid, ICC
23.07.2017 Real Madrid 1:2pen. Man. United, ICC


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy

30.07.17 FC Barcelona 3:2 Real Madrid, ICC
23.04.2017 Real Madrid 2:3 FC Barcelona, LL
03.12.2016 FC Barcelona 1:1 Real Madrid, LL
02.04.2016 FC Barcelona 1:2 Real Madrid, LL
21.11.2015 Real Madrid 0:4 FC Barcelona, LL


Zdroje: sport.es, marca.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Nic proti, ale nemohl by to preview psát někdo, kdo je trochu dospělej a bere to jako seriózní věc? Ty trapné narážky na Real, bývalé hráče a vedení je opravdu dost ubohé. Chápu, že to lidi štve, ale tohle vždycky bylo takové připravení na zápas a ne šíření nějakých pomluv a tak. Spíš to vypadá jako článek od mindrákovaného fanouška. Případně fanouška "jiného" klubu.
Tak jen jestli místní admini s tím můžou něco dělat.
Btw, chápu že si s tím člověk dá práci, ale taky by to mělo i nějak vypadat...

12.08.2017, 16:49
Caltic8 Thorin
Administrátor

S předchozími preview od Raftera nikdo problém neměl a Rafter je v současnosti kromě mě jediný, kdo preview může psát. Takže v tuhle chvíli s tím udělám to, že nechám na něm, co si z vašich reakcí odnese.

12.08.2017, 18:37
dede Caltic8

Čo bolo, to bolo. Terazky je (zrejme) majorom...

12.08.2017, 18:48
Thorin Caltic8

Chapu, jen říkám co mi vadí smileysmiley

12.08.2017, 19:50

Bezkonkurenčne nejhorší preview za posledná léta. Jestli tohle čtou fans baletek (a čtou !), musí se válet smíchy. Infantilita článku prostě nemá konkurenci... Duševní malorolnictví, sorry.

12.08.2017, 17:05
Caltic8 dede
Administrátor

Ještě horší než tenkrát to preview k neexistujícímu zápasu? smiley

12.08.2017, 18:25

No ty vole. Kolik je autorovi? Sedm? Smažte ten infantilní hnus.

12.08.2017, 17:14

dávají to někde?

12.08.2017, 17:18
Caltic8 Peca0102
Administrátor

Na O2

12.08.2017, 18:27

fuha, toto je dost zly stlpcek textu, to ma byt recesia? lebo ak toto predstavuje kvlaitu webu, tak je to tu v peknej zumpe

12.08.2017, 17:34

Tak jsme prý podepsali Paulinha za 40m €... Pokud je to pravda, tak už tu svojí milovanou nadobro Barcelonu nepoznávám smiley

12.08.2017, 18:10
Pajamen Pajamen

..Když pominete slovosled...

12.08.2017, 18:12
dede Pajamen

Já bych s hodnocením ještě vyčkal. Není třeba stahovat kalhoty, brod je ještě daleko...

12.08.2017, 18:50
Pajamen dede

Nemůžu si pomoc... Po prodeji Neymara byly pouze dvě možnosti...
1) Přivést adekvátní náhradu
2) Získanou částku šetřit
Naše vedení má však smysl pro "humor" a nevybralo si ani jednu variantu..
Pokud se se tento přestup skutečně potvrdí... Tak si nevybavím moment, kdy jsem byl na Barcelonu méně pyšný, než teď.

12.08.2017, 19:04
Pajamen Pajamen

Radši bych těchto 40M za Pualinha viděl na dorovnání požadovaných částek za přestupy "velkých jmen" než za 30 letého průměráka, který už dva roky nehraje v Evropě.

12.08.2017, 19:08

Představa Sira Douglase ve vaně mě velmi pobavila smiley

12.08.2017, 20:02

Tak jsem se začetl, ale nedočetl po přečtení několika řádků, kde jsem se o zápase samotném takřka nic nedozvěděl jsem to zabalil... Víc než preview mi tohle příjde jako snůžka naštvaných názorů na poslední dění zabalená do rádoby slangu... i když fakt nemůžu hodnotit objektivně, protože jsem fakt nedošel ani do poloviny. Snad to bude příště čtivější...

12.08.2017, 22:17

To je nějaká kampaň proti autorovi? smiley

13.08.2017, 01:27
dede The_DoctoR

Kampaň? To snad ne... I mistr tesař se utne. Pravdou je ovšem něco jiného. Dlouhodobě sleduji i forcaBarca.sk a porovnávám. Poslední rok se toho hodně změnilo. Co myslíte, v čí prospěch?

13.08.2017, 11:39
Nemesis11 dede

tak hlavně na Force to víc žije, je tam mnoho článků denně, tady je zase velká diskuze no

13.08.2017, 13:23

No musím říct, že je to hodně slabé.... Půlka preview k zápasu je opravdu jenom zpověď fanouška v depresi. I když oprávněné,tak to prostě nemá v článku tohoto typu co dělat.
Jinak jsem se vlastně dozvěděl akorát nominace.....

13.08.2017, 06:09

Ale zase toľko nekritizujte, môžete sa toho chytiť sami...smiley

13.08.2017, 10:07

kolegovia, prestaňte mravčať a nariekať. každý má svoj štýl a každý píše inak. páčia sa nám iné autá, iné baby, babám iní chlapci. sme rôznorodé bytosti, chvalabohu. kritizovať môže ten, kto ponúka aj nejaké riešenie. napíšte každý nejaký článok a potom sa môže urobiť porovnanie - súťaž. dajte hlavu na klát a uvidíme. hm???

k prestupom: je tak 5-8 hráčov vhodných pre nás. z nich 5-8 nechce ich klub predať. my chceme, oni nechcú. s tým sa dá urobiť čo? predvídať Neymarov odchod nebolo možné. teraz sme jednoducho v pasci, do ktorej nás načasovaním odchodu dostal. ako urobiť obchod win-win? s tým by nepohol nikto, páni. opakujem sa, ale TOTO JE REÁLNY SVET A REÁLNY BIZNIS, NIE PC HRA.

prajem vám všetkým pokojnú nedeľu a večer zážitok s výhrou 3:0.

tomuto webu a fanklubu pomôže aktivita, nie kritika bez snahy o zlepšenie.

p.s.: v minulej sezóne som písal hodnotenia hráčov, prezidenti a viceprezidenti atď.smiley, mám v tom pokračovať, prosím?

13.08.2017, 12:08
BananCZ pmadar1

Hodnoceni hracu jsem mel vzdy nejradeji...

13.08.2017, 12:26

Přesně! Je to psaný s nadsázkou a celkem ftipně ")
Určitě pokračuj, je škoda, že tu je toho tak málo...

13.08.2017, 13:22
Caltic8 pmadar1
Administrátor

Určitě bychom byli rádi, kdybys pokračoval... pokud bude pokračovat web smiley

13.08.2017, 14:54

a v utorok príde Coutinho. len aby ste vedeli.

13.08.2017, 12:10
Nemesis11 pmadar1

to už se říkalo minulý úterý smileysmiley prý otázka "pár" hodin

13.08.2017, 13:24

To preview je nějaká nepovedená recese nebo co? smileysmiley

13.08.2017, 14:31

Neporušujte tady kodex, jo? díky

13.08.2017, 15:08

Tohle je hrozny shit smiley chapu, ze to autor myslel ve vtipu, ale mě tam nic vtipného nepřijde. Zkusme trosku pouvažovat než začneme psat. Předem píšu, ze na psaní článku opravdu nemám čas, takže tady na mě nic nezkoušejte :) jediné co mě zaujalo jsou sestavy. Více článku už od tohoto autora opravdu nepřečtu.

13.08.2017, 16:27

preview no teda dessmiley

13.08.2017, 18:25

Při čtení tohodle vyblitku jsem měl co dělat abych si nevyprstil oči z hlavy, radši si aůe skočím pichnout heparin do krční tepny a rozložím se na zahrádce před barákem smiley btw 5:0 dnes

13.08.2017, 20:51

Ten preview hrůza. Chudák Zaky díky tomuto preview nám ani nenapsal 11 která bude hrát.

13.08.2017, 21:34
zaky94 Ševča

:D

13.08.2017, 22:01

Po dnešku budeme všetci plakať po posile na LW, keď uvidíte, ako napiču Deulofeu zahrá.

13.08.2017, 21:35
Ihsahn blaugrana

Trochu optimismu

13.08.2017, 21:40
blaugrana Ihsahn

Vidím to reálne, ale tak motyka môže vystreliť.

13.08.2017, 21:45

Keď si predstavím, čo FC Barcelona stvára na prestupovom trhu, aké záujmy sleduje Bartomeu, že sa vyhovárame na Neymara ale o jeho odchode sme vedeli od Messiho svadby (to povedal Pique) - Už sme s tým vtedy niečo mali robiť a nie to nechať na posledný mesiac, kedy už nikto nemá čas reagovať na odchody svojich naj hráčov, a preto už vonkoncom predávať nechce, čo nám ešte naviac komplikuje situáciu, tak sa autorovi článku ani nečudujem, že ten článok poňal štýlom, akým poňal. Asi by som to napísal rovnako. Treba pripomenúť, že RafteR-ove články patrili k tým lepším, ktoré som vôbec-kedy čítal, takže nič iného len sa oklepať z TRAGICKÉHO prestupu Paulinha, a nabrať novú motiváciu písať! (ďalej sa tejto téme - Paulinho - venovať nechcem je to VÝSMECH fanúšikom, ten prestup je logicky neobhájiteľný, vedenie sa to bude snažiť prekryť príchodom Coutinha a Dembelho, ktorých, po tomto, pevne verím, privedú, hoci za akékoľvek peniaze, lebo tá hanba, ktorá teraz sadá na vedenie, je ohromná a neostáva im nič iné len sa "vyviniť". Ale tých 40M malo, prepytujem MALO, ísť na Iniga Martinéza. Kto bude zaskakovať na stopérovi? Tam nie je nikto rozumný už, Masche je len z núdze cnosť, už od čias Guardiolu...) Ďakujem za tvoju prácu.

13.08.2017, 21:42

V loňské sezóně jsem normálně tipoval, teď mi to píše, že nemám přístup do Tipovačky.
Můžu se zeptat, kde je problém a co mám udělat pro jeho odstranění?
Díky

13.08.2017, 21:58

Něco na odlehčení... Proč proboha hraje real v modrej dresech?
Nic z toho zápasu na svym černobílym CRTéčku nemám!

13.08.2017, 22:06

Deulofeu des. Tie jeho nahravky. Brw, preco su na CN reklamy na addidas?

13.08.2017, 22:39

Je mě na blití ze Suaréza!smiley nesnáším simulování a to co dnes předvádí je děs. Regulérně se stydím.

13.08.2017, 23:47

Ač to nerad přiznávám, tak to vypadá že má Valverde hodně práce před sebou.

13.08.2017, 23:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat