CoolCamp

PREVIEW SUPERCOPY: FC BARCELONA - REAL MADRID

PREVIEW SUPERCOPY:  FC BARCELONA - REAL MADRID

Slovenská a česká futbalová liga sú už v plnom prúde, v piatok odštartovala gólovými hodmi na Emirates stadium aj anglická Premier league, a tak konečne prichádza na rad aj Španielsko. A nová sezóna začína hneď súbojov gigantov a odvekých rivalov, keď víťaz pohára FC Barcelona, vyzve ligového majstra Real Madrid.  Obe mužstvá sa navyše len nedávno stretli na americkom letnom turné. 

Barcelona je, čo sa týka Superpohára, historicky najúspešnejším klubom s 12 trofejami, nasleduje Real Madrid s 9 a Deportivo La Coruňa s 3 Supercopami na účte. Zaujímavosťou je, že z historicko-štatistického hľadiska Barça vyhrala Superpohár, ak nastupovala ako víťaz Copa del Rey iba raz, a to v jeho druhom ročníku v roku 1983. Zvyšné Supercopy tak vyhrala ako víťaž ligy, čo zahŕňa aj sezóny, v ktorých mužstvo vyhralo double, či treble. Očakávať s určitosťou môžeme dva strhujúce zápasy plné krásnych gólov. Veď v posledných 10 vzájomných zápasoch Barçy a Realu ich padlo 39.

V Barcelone sa od posledného Clásica, možno povedať, zas až ťoľko nezmenilo. Medzičasom síce odišlo jedno 25-ročné decko, ktoré spolu s jeho rovnako #nerobímtoprepeniaze hamižným tatkom povozili celú FC Barcelona na veľkom kolotoči a skoro zošaleli a všetkých pobili, keď im nevyplatili jeden bonus, ale to je asi tak všetko. Denne sa, ako každé leto, objavujú špekulácie a zaručené informácie o nových tvárach smerujúcich do klubu, ale vedenie na čele so športovým riaditeľom sú očividne buď neschopní, alebo sú neschopní a nevedia sa spamätať z toho, ako s nimi Moneymarovci vyjkabátili. Valverde je pri kormidle iba niekoľko týždňov, ale frustrovaný musí byť už rovnako, ako fanúšikovia Valencie. Nepotrebných hráčov, s ktorými nepočíta ako tréner, tak už ani najväčší optimista, sa klubu nedarí zbaviť, a taký Douglas si musí každý večer šťastne a spokojne prdeť do vane, pukať pri tom smiechom a opakovať si "nech žije Zubi". Na druhej strane klub zobral šek s 222-miliónmi akože od žabožrútskeho klubu a na otočku ho šiel otrieskať na prestupový trh. Tam sa im však zatiaľ každý iba vysmieva do ksichtu, ukazuje im fakáčov a pýta si od nich sumy, ktoré sa nedajú nazvať inak, ako prestrelené, choré a úplne mimo. Čiže podčiarknuté zhrnuté, Barça momentálne nie je schopná podpísať hráča, nie tak ešte nedajbože nejakého predať, veď to kde už by sme boli. Takže ako bolo spomenuté na začiatku odstavca, proste nuda (čítaj tragédia). 

K tímu sa po návrate z dovolenky už pridal aj André Gomes, počas týždňa s tímom trénovali aj Aleňá a Ezkieta, a Andrés Iniesta dostal od trénera voľno. Je teda otázne, či sa kapitán v úvodnom zápase na ihrisku ukáže. 

Nominácia Barcelony:
ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitič, Busquets, Denis, Iniesta, Suárez, Messi, Mascherano, Deulofeu, Paco, Alba, Digne, Sergi Roberto, Vidal a Umtiti.


Real Madrid v utorok ovládol Európsky Superpohár, v ktorom po úvodnom góle (klasicky) z ofsajdu, a dosť slušne tragickom výkone Červených diablov, zvíťazil nad Mourinhovou rúbanou 2:1. V zápase o Španielsky superpohár bude francúzskemu trénerovi, ktorý by mal čoskoro predĺžiť zmluvu, chýbať kľúčový hráč Luka Modrič, ktorý si musí odpykať 3 roky starý trest, keď v Superpohári v roku 2014, ktorý Real prehral s Atléticom, bol Chorvát v odvete vylúčený. Nastúpiť nebude môcť ani Vallejo, ktorý  si poranil ľavý stehenný sval a mimo bude 2 týždne. Nepredpokladá sa ani to, že by mal v základe nastúpiť  CR7, stále majúci problémy s daniarmi, ktorý mal veľmi dlhú dovolenku a kondične za spoluhráčmi zaostáva. V odvete by už však mohol odohrať zhruba 65 minút. 


FC Barcelona

Real Madrid

Soutěž Španělský superpohár
1. zápas
Datum a čas 13. srpna 2017, 22:00
Stadion Camp Nou
Rozhodčí R. Bengoetxea
TV O2 TV Fotbal
Review Review
Předpokládané sestavy
FC Barcelona Real Madrid
ter Stegen - Vidal, Piqué, Umtiti, Alba - Busquets, Rakitič, Sergi Roberto - Messi, Suárez, Deulofeu Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kovačič, Kroos - Bale, Benzema, Isco
Poslední zápasy
FC Barcelona Real Madrid
07.08.17 FC Barcelona 5:0 Chapecoense, GC
04.08.17 Gimnástic 1:1 FC Barcelona, prípravný
30.07.17 FC Barcelona 3:2 Real Madrid, ICC
27.07.17 FC Barcelona 1:0 Man. United, ICC
23.07.17 Juventus FC 1:2 FC Barcelona, ICC
08.08.17 Real Madrid 2:1 Man. United, SCE
03.08.17 MLS All-Stars 1:2pen Real Madrid, príp.
30.07.17 FC Barcelona 3:2 Real Madrid, ICC
27.07.2017 Manchester City 4:1 Real Madrid, ICC
23.07.2017 Real Madrid 1:2pen. Man. United, ICC
Poslední vzájemné zápasy
30.07.17 FC Barcelona 3:2 Real Madrid, ICC
23.04.2017 Real Madrid 2:3 FC Barcelona, LL
03.12.2016 FC Barcelona 1:1 Real Madrid, LL
02.04.2016 FC Barcelona 1:2 Real Madrid, LL
21.11.2015 Real Madrid 0:4 FC Barcelona, LL

Zdroje: sport.es, marca.com, fcbarcelona.com

Diskuze ke článku

  • Thorin
    12.08.2017, 16:49

    Nic proti, ale nemohl by to preview psát někdo, kdo je trochu dospělej a bere to jako seriózní věc? Ty trapné narážky na Real, bývalé hráče a vedení je opravdu dost ubohé. Chápu, že to lidi štve, ale tohle vždycky bylo takové připravení na zápas a ne šíření nějakých pomluv a tak. Spíš to vypadá jako článek od mindrákovaného fanouška. Případně fanouška "jiného" klubu.
    Tak jen jestli místní admini s tím můžou něco dělat.
    Btw, chápu že si s tím člověk dá práci, ale taky by to mělo i nějak vypadat...

    • Caltic8 Administrátor
      12.08.2017, 18:37

      S předchozími preview od Raftera nikdo problém neměl a Rafter je v současnosti kromě mě jediný, kdo preview může psát. Takže v tuhle chvíli s tím udělám to, že nechám na něm, co si z vašich reakcí odnese.

      • dede
        12.08.2017, 18:48

        Čo bolo, to bolo. Terazky je (zrejme) majorom...

      • Thorin
        12.08.2017, 19:50

        Chapu, jen říkám co mi vadí smileysmiley

  • dede
    12.08.2017, 17:05

    Bezkonkurenčne nejhorší preview za posledná léta. Jestli tohle čtou fans baletek (a čtou !), musí se válet smíchy. Infantilita článku prostě nemá konkurenci... Duševní malorolnictví, sorry.

    • Caltic8 Administrátor
      12.08.2017, 18:25

      Ještě horší než tenkrát to preview k neexistujícímu zápasu? smiley

  • roman1978
    12.08.2017, 17:14

    No ty vole. Kolik je autorovi? Sedm? Smažte ten infantilní hnus.

  • Peca0102
    12.08.2017, 17:18

    dávají to někde?

    • Caltic8 Administrátor
      12.08.2017, 18:27

      Na O2

  • Alirael
    12.08.2017, 17:34

    fuha, toto je dost zly stlpcek textu, to ma byt recesia? lebo ak toto predstavuje kvlaitu webu, tak je to tu v peknej zumpe

  • Pajamen Člen fanklubu (neaktivní)
    12.08.2017, 18:10

    Tak jsme prý podepsali Paulinha za 40m €... Pokud je to pravda, tak už tu svojí milovanou nadobro Barcelonu nepoznávám smiley

    • Pajamen Člen fanklubu (neaktivní)
      12.08.2017, 18:12

      ..Když pominete slovosled...

    • dede
      12.08.2017, 18:50

      Já bych s hodnocením ještě vyčkal. Není třeba stahovat kalhoty, brod je ještě daleko...

      • Pajamen Člen fanklubu (neaktivní)
        12.08.2017, 19:04

        Nemůžu si pomoc... Po prodeji Neymara byly pouze dvě možnosti...
        1) Přivést adekvátní náhradu
        2) Získanou částku šetřit
        Naše vedení má však smysl pro "humor" a nevybralo si ani jednu variantu..
        Pokud se se tento přestup skutečně potvrdí... Tak si nevybavím moment, kdy jsem byl na Barcelonu méně pyšný, než teď.

        • Pajamen Člen fanklubu (neaktivní)
          12.08.2017, 19:08

          Radši bych těchto 40M za Pualinha viděl na dorovnání požadovaných částek za přestupy "velkých jmen" než za 30 letého průměráka, který už dva roky nehraje v Evropě.

  • Kavino Člen fanklubu
    12.08.2017, 20:02

    Představa Sira Douglase ve vaně mě velmi pobavila smiley

  • kony
    12.08.2017, 22:17

    Tak jsem se začetl, ale nedočetl po přečtení několika řádků, kde jsem se o zápase samotném takřka nic nedozvěděl jsem to zabalil... Víc než preview mi tohle příjde jako snůžka naštvaných názorů na poslední dění zabalená do rádoby slangu... i když fakt nemůžu hodnotit objektivně, protože jsem fakt nedošel ani do poloviny. Snad to bude příště čtivější...

  • The_DoctoR
    13.08.2017, 01:27

    To je nějaká kampaň proti autorovi? smiley

    • dede
      13.08.2017, 11:39

      Kampaň? To snad ne... I mistr tesař se utne. Pravdou je ovšem něco jiného. Dlouhodobě sleduji i forcaBarca.sk a porovnávám. Poslední rok se toho hodně změnilo. Co myslíte, v čí prospěch?

      • Nemesis11
        13.08.2017, 13:23

        tak hlavně na Force to víc žije, je tam mnoho článků denně, tady je zase velká diskuze no

  • Meshuggah82
    13.08.2017, 06:09

    No musím říct, že je to hodně slabé.... Půlka preview k zápasu je opravdu jenom zpověď fanouška v depresi. I když oprávněné,tak to prostě nemá v článku tohoto typu co dělat.
    Jinak jsem se vlastně dozvěděl akorát nominace.....

  • gumy_99
    13.08.2017, 10:07

    Ale zase toľko nekritizujte, môžete sa toho chytiť sami...smiley

  • pmadar1 Člen fanklubu
    13.08.2017, 12:08

    kolegovia, prestaňte mravčať a nariekať. každý má svoj štýl a každý píše inak. páčia sa nám iné autá, iné baby, babám iní chlapci. sme rôznorodé bytosti, chvalabohu. kritizovať môže ten, kto ponúka aj nejaké riešenie. napíšte každý nejaký článok a potom sa môže urobiť porovnanie - súťaž. dajte hlavu na klát a uvidíme. hm???

    k prestupom: je tak 5-8 hráčov vhodných pre nás. z nich 5-8 nechce ich klub predať. my chceme, oni nechcú. s tým sa dá urobiť čo? predvídať Neymarov odchod nebolo možné. teraz sme jednoducho v pasci, do ktorej nás načasovaním odchodu dostal. ako urobiť obchod win-win? s tým by nepohol nikto, páni. opakujem sa, ale TOTO JE REÁLNY SVET A REÁLNY BIZNIS, NIE PC HRA.

    prajem vám všetkým pokojnú nedeľu a večer zážitok s výhrou 3:0.

    tomuto webu a fanklubu pomôže aktivita, nie kritika bez snahy o zlepšenie.

    p.s.: v minulej sezóne som písal hodnotenia hráčov, prezidenti a viceprezidenti atď.smiley, mám v tom pokračovať, prosím?

    • BananCZ
      13.08.2017, 12:26

      Hodnoceni hracu jsem mel vzdy nejradeji...

    • Alexandr Zoulík
      13.08.2017, 13:22

      Přesně! Je to psaný s nadsázkou a celkem ftipně ")
      Určitě pokračuj, je škoda, že tu je toho tak málo...

    • Caltic8 Administrátor
      13.08.2017, 14:54

      Určitě bychom byli rádi, kdybys pokračoval... pokud bude pokračovat web smiley

  • pmadar1 Člen fanklubu
    13.08.2017, 12:10

    a v utorok príde Coutinho. len aby ste vedeli.

    • Nemesis11
      13.08.2017, 13:24

      to už se říkalo minulý úterý smileysmiley prý otázka "pár" hodin

  • Hema16
    13.08.2017, 14:31

    To preview je nějaká nepovedená recese nebo co? smileysmiley

  • Flakotaso
    13.08.2017, 15:08

    Neporušujte tady kodex, jo? díky

  • Hanysek
    13.08.2017, 16:27

    Tohle je hrozny shit smiley chapu, ze to autor myslel ve vtipu, ale mě tam nic vtipného nepřijde. Zkusme trosku pouvažovat než začneme psat. Předem píšu, ze na psaní článku opravdu nemám čas, takže tady na mě nic nezkoušejte :) jediné co mě zaujalo jsou sestavy. Více článku už od tohoto autora opravdu nepřečtu.

  • 1981FC Barca
    13.08.2017, 18:25

    preview no teda dessmiley

  • zaky94
    13.08.2017, 20:51

    Při čtení tohodle vyblitku jsem měl co dělat abych si nevyprstil oči z hlavy, radši si aůe skočím pichnout heparin do krční tepny a rozložím se na zahrádce před barákem smiley btw 5:0 dnes

  • Ševča Člen fanklubu (neaktivní)
    13.08.2017, 21:34

    Ten preview hrůza. Chudák Zaky díky tomuto preview nám ani nenapsal 11 která bude hrát.

    • zaky94
      13.08.2017, 22:01

      :D

  • blaugrana
    13.08.2017, 21:35

    Po dnešku budeme všetci plakať po posile na LW, keď uvidíte, ako napiču Deulofeu zahrá.

    • Ihsahn
      13.08.2017, 21:40

      Trochu optimismu

      • blaugrana
        13.08.2017, 21:45

        Vidím to reálne, ale tak motyka môže vystreliť.

  • Dido
    13.08.2017, 21:42

    Keď si predstavím, čo FC Barcelona stvára na prestupovom trhu, aké záujmy sleduje Bartomeu, že sa vyhovárame na Neymara ale o jeho odchode sme vedeli od Messiho svadby (to povedal Pique) - Už sme s tým vtedy niečo mali robiť a nie to nechať na posledný mesiac, kedy už nikto nemá čas reagovať na odchody svojich naj hráčov, a preto už vonkoncom predávať nechce, čo nám ešte naviac komplikuje situáciu, tak sa autorovi článku ani nečudujem, že ten článok poňal štýlom, akým poňal. Asi by som to napísal rovnako. Treba pripomenúť, že RafteR-ove články patrili k tým lepším, ktoré som vôbec-kedy čítal, takže nič iného len sa oklepať z TRAGICKÉHO prestupu Paulinha, a nabrať novú motiváciu písať! (ďalej sa tejto téme - Paulinho - venovať nechcem je to VÝSMECH fanúšikom, ten prestup je logicky neobhájiteľný, vedenie sa to bude snažiť prekryť príchodom Coutinha a Dembelho, ktorých, po tomto, pevne verím, privedú, hoci za akékoľvek peniaze, lebo tá hanba, ktorá teraz sadá na vedenie, je ohromná a neostáva im nič iné len sa "vyviniť". Ale tých 40M malo, prepytujem MALO, ísť na Iniga Martinéza. Kto bude zaskakovať na stopérovi? Tam nie je nikto rozumný už, Masche je len z núdze cnosť, už od čias Guardiolu...) Ďakujem za tvoju prácu.

  • felpod Tipér
    13.08.2017, 21:58

    V loňské sezóně jsem normálně tipoval, teď mi to píše, že nemám přístup do Tipovačky.
    Můžu se zeptat, kde je problém a co mám udělat pro jeho odstranění?
    Díky

  • Pajamen Člen fanklubu (neaktivní)
    13.08.2017, 22:06

    Něco na odlehčení... Proč proboha hraje real v modrej dresech?
    Nic z toho zápasu na svym černobílym CRTéčku nemám!

  • blaugrana
    13.08.2017, 22:39

    Deulofeu des. Tie jeho nahravky. Brw, preco su na CN reklamy na addidas?

  • BartFart
    13.08.2017, 23:47

    Je mě na blití ze Suaréza!smiley nesnáším simulování a to co dnes předvádí je děs. Regulérně se stydím.

  • BartFart
    13.08.2017, 23:51

    Ač to nerad přiznávám, tak to vypadá že má Valverde hodně práce před sebou.


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fan-Shop