LEVANTE 5:4 FC BARCELONA

LEVANTE 5:4 FC BARCELONA

Ve španělské lize je rozhodnuto o titulu i sestupujících.  Barcelona však po zisku ligového titulu usiluje také o ligovou neporazitelnost. Na jeden z posledních zápasů La ligy odcestoval první tým tabulky bez Lionela Messiho, příležitost v základní sestavě však dostali například Mina, Vermaelen či Dembele.

Barcelona byla v úvodních minutách aktivnějším týmem, ale ke gólovému výsledku to nevedlo. V 6. minutě zahrával Luis Suarez přímý kop z dobré pozice, trefil však pouze hráče Levante stojícího ve zdi. To Levante se radovalo hned po první větší akci. Emmanuel Boateng dostal skvělou přihrávku a sám před bránou nezaváhal - 1:0. A v 11. minutě mohlo být ještě hůř-Enis Bardhi však namířil svou střelu pouze do břevna Stegenovy brány. 

Ve 30. minutě se vidina zisku titulu bez porážky zase oddálila. Po zmatcích v barcelonské obraně se znovu prosadil Emmanuel Boateng a Levante tak vedlo už o dva góly. Ještě před druhým gólem se zranil Thomas Vermaelen a na hřiště se tak již v průběhu prvního poločasu podíval Gerard Pique. 

Během úvodních 30 minut si Barcelona nedokázala vytvořit žádnou vyloženou příležitost. Vše se změnilo ve 38. minutě, kdy nejdříve Pique skvěle vyvezl míč, po Suarezově přiťuknutí si balon na střelu připravil Coutinho a změnil tak skóre utkání na 2:1. Ve 42. minutě pak Semedo prověřil Oiera-bývalý gólman Barcelony byl však připraven.  To bylo také vše, co se v prvním poločase stalo a do šaten se tak odcházelo za stavu 2:1 pro domácí.

Pokud chtěla Barcelona pomýšlet na zisk alespoň jednoho bodu, musela v druhém poločase předvést mnohem lepší výkon. To však dostalo trhlinu ihned po výměně stran. Během 5 minut totiž Levante zásluhou Bardhiho a Boatenga dokázalo dvakrát udeřit a stav 4:1 už byl pro barcelonské hráče opravdu kritický. Jiskra naděje mohla přijít v 53. minutě, kdy se po přihrávce Miny dostával do šance Luis Suarez. Jeho slabé zakončení však Oiera vůbec neohrozilo. Velmi špatný výkon barcelonských navíc korunoval pátým gólem domácích Bardhi. S Barcelonskou ligovou neporazitelností to tak začalo vypadat bledě. 

V 59. minutě se Barcelona přece jen ještě nadechla a alespoň trochu zmírnila do té doby ostudný zápas. Po dorážce se prosadil Coutinho - 5:2. V 60. minutě přišlo dvojí střídání. Na hřiště se dostali Denis Suarez a Paco, naopak dohráno měli Dembele a Iniesta. Barcelonský kapitán si opět vysloužil standing ovation na venkovním stadionu, na velkoplošných obrazovkách pak ještě Levante vyjádřilo díky barcelonské legendě. 

V 64. minutě se pak barcelonským dýchalo zase o kousek lépe. Po Boatengovi dosáhl na hattrick také Coutinho a střelou zpoza šestnáctky upravil skóre utkání na 5:3. Od 60. minuty jakoby na hřišti byla jiná Barcelona a výsledkem bylo dotažení skóre na rozdíl jediné branky. V 70. minutě si po faulu postavil míč na značku pokutového kopu Luis Suarez a nedal Oierovi šanci-5:4. Pro oko každého diváka tak pokračovala střelecká show. Barcelona se v závěru zápasu ještě snažila o vyrovnání a zisku alespoň jednoho bodu. Žádná gólová oslava se však již ani na jedné straně nekonala a Barcelona tak v samém závěru ligy přišla o svou ligovou neporazitelnost a prohrála na hřišti Levante 4:5.


Přehled utkání

13. května 2018, 20:45 Ciutat de València Digi Sport 3

Levante UD

5 : 4

FC Barcelona

Boateng 9'  
  20' Vermaelen
Bardhi 22'  
Boateng 30'  
Boateng 37'  
  38' Coutinho (L.Suarez)
Bardhi 46'  
Boateng 49'  
Bardhi 56'  
  59' Coutinho
Coke 62'  
  64' Coutinho (Busquets)
  65' Busquets
Campana 70'  
  71' L.Suarez (pen.)
  88' L.Suarez
Lerma 88'  
  89' D. Suarez
Pazzini 93'  
  94' Mina
  94' Pique
Sestava

Olazábal - Coke, Postigo, Rober, Luna - Bardhi, Lukic, Campaňa, Morales (85' Rochina) - Roger (69' Lerma), Boateng (77' Pazzini)

Sestava

Ter Stegen - Semedo, Vermaelen (31' Piqué), Mina, Alba - Coutinho, Rakitič, Busquets, Iniesta (60' D.Suarez) - Dembele (60' Paco), Suárez




Diskuze

Propadák na úrovni Říma.

13.05.2018, 22:40

To je tak když si naivně myslíte, že po Říme už bylo potupným porážkám konec

13.05.2018, 22:41
Pajamen Pajamen

Opravdu bylo tak těžký v Levante nedostat 5 gólů, nebo o čem se mě snaží pan červený palec přesvědčit?

13.05.2018, 22:47

Hurikán jménem Barcelona? No on je to spíš takovej pšouk do záchodové mísysmiley To je tak když si někdo myslí že se to udělá samo

13.05.2018, 22:45

Myslím že hodně fandu teď přemyšlí co si o dnešním výkonů má myslet. smiley

13.05.2018, 23:03

Ano prohra s týmem jako je Levante bolí, ale je to první prohra v lize v této sezoně, prvni po neprohraných 43 kolách ligy, jsme jasní mistři a tady se z toho dělá stejná tragedie jako vyřazení z LM. Je až smutné, že tak skvělý klub jako Barca ma tak nevdečne fanousky. A ruku na srdce, ta prohra nekdy prijit musela a jestli to muselo být jeste v této sezoně tak bych řekl, že je lepsi prohrat s Levante nez kdyby prohrali s Realem.

13.05.2018, 23:11
jim rock jr. CulesWarkin

Nevděčné fanoušky? Fotbal se hraje pro fandy a pro je jich zábavu. Každý zápas má nějaké papírové předpoklady a po skvěle zvládnutém poločase s Realem jsem prostě doufal, že se budu už jen BAVIT.

13.05.2018, 23:52

Raz to prísť muselo síce som nečakal že to bude práve proti Levante. Klobúk dole pred nimi nezlakl isa nás vybehli na nás zaskočili nás. Zobudili sme sa ale príliš neskor. Coutinho dneska fanstastický jeho prvý hatrick za Barcu :) :) Berme to pozitívne titul máme a aspoň môžeme prekonávať neporazitelnost v buducej sezone. Klobuk dole pred chalanmi že to nevypustili a dotiahli 5:1 na 5:4 za ten výkon obrovský potlesk smiley
smiley Visca El barca smileysmileysmiley

13.05.2018, 23:28

Vůči Donovi, mě to mrzí asi více, než že jsme nakonec byli poraženi :-/.

13.05.2018, 23:34

To asi Ter Stegen tu Zamorovu trofej nezíská, co? Ten musí mít velkou radost...

13.05.2018, 23:45
Caltic8
Administrátor

Busquetsovo vyklusávání byla jedna radost. Stejně jako jakákoliv útočná snaha Suáreze, který už nedokázal udělat kličku ani ležícímu obránci smiley

Ať si každý říká o fanouškovství, co chce, tohle je hrozná ostuda. Levante nás neporazilo přes půl století. V tomhle tisíciletí nám v žádném zápase nedokázalo dát ani dva góly. A dnes nakonec můžeme být rádi, že to byla jenom pětka.

Hlavně, prosím, nekupujme Griezmanna, pokud by to znamenalo, že nedojde prvotřídní záložník.

13.05.2018, 23:51

Asi pekna divocina smiley

14.05.2018, 00:08

Jeste ze jsem to nevidelsmileysmiley

14.05.2018, 01:26

Chyběl krůček od rekordu, který by jen těžko někdo překonával. Z toho pohledu ty poslední 2 zápasy mohli brát jako finále LM. Někdo řekne, že je to jen sport...ano je...někdy prostě to štěstí není, ale pro ně je to i zaměstnání, za které jsou neuvěřitelně placení a tak by se nikdy nemělo stát, že to odfláknou nebo podcení- Řím a včerejšek. Ale chápu, že při první pokutě by hned všechny hvězdy byli v City nebo v PSG. Obrovská škoda ztratit jeden z nejobtížnějších rekordů, jakého lze dosáhnout.

14.05.2018, 06:45

Beztak za to všechno můžou ty ošklivý venkovní dresy smiley
Prosil bych zpět styl alá žlutý dres 08/09

14.05.2018, 07:38

Jak hrál Denis? Neviděl jsem moc z druhý půlky..
Snad Valverde co nejdříve oznámí svůj odchod... Je to sice frajer, má za sebou 2 důležité trofeje ve své první sezóně a zejména ligu s nádherným náskokem, ovšem sebral mi "mou" Barcelonu.
Naprosto chápu, že jednou za čas se může pokazit zápas, že tým může vyfasovat krátce po sobě několik blbých gólů,ale Barca si o tohle koledovala prakticky od začátku sezóny a jen díky obrovské porci štěstí to tam soupeřům tolik nepadalo...
A hra oproti stylu LE? Defenzivé mírné zlepšení, ofenzíva průser jak vrata...
Díky Ernesto a čau, myslím že máš zase volnej flek v Baskicku...

PS: a pro hnidopichy, co remcaj ohledně namlsanosti fans - no ještě aby aby ne, když člověk uváží, jaký hráčský kádr,jaký zázemí a jaký investice klub má. Co byste jako chtěli? Boj o poháry? S takovým manšaftem v čele s Messim, s takovým rozpočtem a takovými platy jsou prostě cíle zásadně někde jinde, než mají kluby alá Arsenal, Řím, Livec nebo Chelsea... Kdyby klub vypadl třeba i v osmifinále se soupeřem jako např. City po bojovným výkonu, nikdo by neřekl ani popel, ale když se odchodí zápas proti Římu, nebo předposlední ligový špíl proti naprostýmu outsiderovi (bez urážky k Levante) a zašlape se tak možnost dosáhnout významného rekordu v lize, tak je to prostě hanba.

14.05.2018, 08:01
Caltic8 robin
Administrátor

Ono to nakonec ani s tím defenzivním zlepšením tak žhavé není. První sezonu inkasoval Lucho v lize jen 21 gólů, druhou stejně jako teď 29 a pouze ta minulá byla horší (37). Ale ve všech případech, teda hlavně v tom posledním, jsme jich taky o dost víc dali...

14.05.2018, 09:50
Meshuggah82 robin

Naprostý souhlas. Jinak Denis hrál skvěle. Mám ještě jeden zajímavý poznatek. Pamatuji si,že pár sezon zpátky pomalu ani nestačilo na titul, když Barca nebo Real udělali 100 bodů. Letos máme dávno titul v kapse pouze s 90. Takže to taky není o tom,že my by jsme hráli nějak skvěle,ale hlavně ostatní hráli ještě hůř. Jasně,sezóna téměř bez prohry,ale asi tam byla hromada zbytečných remíz, při tom bodovém zisku.

14.05.2018, 11:24

Z konca neporaziteľnosti by som vedu nerobil.
Toto bol mimoriadne poučný zápas. Treba si z neho zobrať poučenie v dvojakom zmysle: 1. Čo bolo zlé na hre Barcy, že ako keby nič dostala 5 gólov. 2. Treba sa inšpirovať hrou Levante, aké ľahké je útočiť a aké ľahké je dávať góly, keď jemužstvo namotivované a má dobrú taktiku (dobrého trénera) a ako môže aj slabšie mužstvo poraziť galaktikos.

Coutinho je dôležitý hráč, lebo okrem Messiho je to jediný hráč, ktorý má dobrú streľbu zo stredných vzdialeností. Inak nechápem, prečo nekope priame kopy, keď nehrá Messi. Myslím, že by ich kopal lepšie než Suaréz.

14.05.2018, 10:06

Získali jsme vynikající double, ale škoda té pachuti. Je zvláštní, jak jen 2 zápasy v sezóně dokáží snížit ten pocit radosti. A nesnižuje to prohra, ale styl jakým se ty dva zápasy prohrálo.

14.05.2018, 10:36
Pajamen Krestic

Máme sice double, ale fanoušci jsou i tak zahořklí. Proč? Rozhodně ne kvůli tomu, že místo X trofejí máme pouze Y trofejí.
Jde o to, jakým způsobem jsme o tyto trofeje, potažmo rekordy přišli.
Podívejme na Liverpool. Dost možná letos nevyhrajou vůbec nic. Ale jejich fanoušci budou beztak hrdí, protože moc dobře ví, že do každého zápasu dávají jejich hráči vše.
Dá se toto říct o našich zápasech? A zejména o těch nejdůležitějších, jež nás stály ony další úspěchy? Nemyslím si.

Upřímně se, jako dlouholetý fanoušek, cítím podveden. Člověk by řekl, že po tom, co se stalo v Římě, už nic podobnýho tým jako FC Barcelona nedopustí (mj. donedávna nepochybně mužstvo dekády, jež mělo dopomoci Leošovi ke statusu nejlepšího hráče historie - nyní reálně hrozí, že Kristýna bude mít o jednu zlatou mičudu víc a Real 4xLM za 5let) Čekal bych, že se mužstvo bude chtít vykoupit u fanoušků právě rekordem neporazitelnosti. Co si budem povídat, kromě El Clasica, to nebyly mače, které by Barcelona nedokázala neprohrát. A hle. Bum prásk.

Člověk si dokonce kdysi dávno koupí lístek na poslední zápas sezony, aby viděl bitvu o rekord. Vysolí za to X tisíc a jediný co uvidí je leda Iniestova rozlučka, kterou bych mile rád odložil. Měl sem sto chutí vše zrušit a nechat si lupen refundovat.

Něco s naší milovanou Barcelonou není v pořádku. Nemůžu si pomoc, ale můj prst ukazuje na Valverdeho.

Jaký asi může být taktik, když v Římě reaguje až za stavu 0:3.
Jaký asi může mít respekt kabiny, pokud mu Pique kecá do toho, co má dělat.
Jaký asi může být motivátor, pokud v Levante o poločase za stavu 1-2 dokáže hráče namotivovat natolik, že po pár minutách druhé půle tečeme rovnou 1-5?

Nabízí se porovnání s Realem. Vzpomeňme si v jakém rozkladu Zidane tým přebíral, a i přes téměř nezměněný kádr míří za nesmrtelným rekordem v LM. Hráči hrající pod ním nemají o motivaci nouzi. A rozhodně se nemusí spoléhat pouze na jednoho hráče jako my.

Pokud má někdo jiný pohled na věc, prosil bych o komentář, ať mi dotyčný nastíní jiný, než tenhle černý pohled na věc (třeba jen tmavě šedý smiley)

14.05.2018, 18:54
Pajamen Pajamen

Bože, to je ňáký dlouhý smileyAsi sem fakt naštvanej smiley

14.05.2018, 18:56
Caltic8 Pajamen
Administrátor

Já mám jen jiný pohled na glorifikaci Realu, z nich bych si fakt příklad nebral. Ono v těch posledních letech pokaždé chybělo velice málo, aby měli velký kulový. Zidane má hlavně štěstí, jinak to rozhodně není lepší trenér než Valverde.

14.05.2018, 20:15
Krestic Pajamen

Jako já ti rozumím, je to prostě smutné. Sám hraji fotbal od svých cca 10 let a prostě nechápu takový přístup. Víš, že jde o hodně a jdeš do toho tak lehkovážně i přesto, že jsi totálně posral zápas v Římě. A jak říkáš, cítíš se podveden, protože hráči toho namluví hodně, ale na hřišti to jde už těžce. Teď jen stačí od Mr. Rakitiče věta "nikdo nechtěl být neporažen více, než my" a jdu asi vážně blejt. Pardon.

14.05.2018, 21:41
robin Pajamen

Přesně... Ale bohužel tohle není ojedinělá situace...To je prostě dlouhodobý trend hráčů FCB, že se jim až příliš často jakobyy ani nechce hrát... A těch faktorů, co to způsobuje je hned několik..
1) zcela nekompetentní vedení, které je přímo odpovědné výběrem kouče a rovněž přestupy, ve kterých se bezdůvodně topí miliardy za nepotřebné hráče..
2) práce trnéra/ů, kteří nemají buďťo žádný pořádný koncept, strategii, snahu něco dělat s nedobře se vyvíjejícím zápasem a nedostatečným respektem svých hráčů... (tady bych poukázal např. na Kloppa - každej tým, kterej vede, tak tam hráči jezdí po p...deli špíl co špíl)
3) absence opravdového kapitána, jako byl Puyol. Ten neměl problém spoluhráče zburezovat přímo na hřišti a honil je tam kolikrát (častokrát) více než trenér...

S prvníma třetím bodem momentálně asi nic nenaděláme, ale trenér jde vyměnit bez problému. Při vší úctě, Valverde je velmi kvalitní coach, ale na vedení týmů kalibru FCB prostě (zatím) nemá...

15.05.2018, 05:29

Na tomhle průseru je dobré asi jen jedno - že když už musel přijít, tak přišel venku a ne v posledním zápase doma. Snad bude mít Andrés důstojnou rozlučku.

14.05.2018, 11:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat