Hráči se necítí dobře v situaci, kdy může být prodán každý z nich; nikomu se z klubu nechce

Hráči se necítí dobře v situaci, kdy může být prodán každý z nich; nikomu se z klubu nechce

Marca přišla už v sobotu se zprávou, že se barcelonským fotbalistům nezdá současná situace, ve které se téměř nad všemi vznáší otazníky co se jejich budoucnosti týče. Druhý madridský plátek, AS, pak tentýž den dodal, že Katalánci potřebují prodat několik ze současných členů áčka, aby měli prostředky na posily a snížení mzdového rozpočtu. Většina kandidátů na odchod z Camp Nou si ale přeje setrvání a někteří z nich to řekli i veřejně.

Pouze šestice hráčů je prakticky nedotknutelných. Zbytek si nemůže být jistý tím, zdali v katalánské metropoli setrvá i v horizontu několika příštích měsíců, což je pro něj určitě nepříjemná situace. Klub se bude některé z nich snažit i vytlačit, jelikož oni sami chtějí zůstat. „Když jste fotbalista, nikdy nevíte, jaká před vámi leží budoucnost. Doufám, že budu hrát v Barceloně v příští sezoně. Bude záležet na přestupovém oknu. Je to výjimečné období pro kluby a nikdo není v bezpečí. Ale doufám, že zůstanu,“ pravil například Clément Lenglet pro RCM.

Chci, aby někdo vystoupil z klubu a při takové situaci řekl, že zůstávám a ukončil tak ty spekulace,“ dodával Ivan Rakitič v interview s COPE. „Jsem v Barceloně velmi šťastný a samozřejmě chci zůstat. Nyní jsem připravený lépe, než kdy jindy a jsem zde rád. Tým je skvělý a mám v kabině skvělé přátele, hlavně Lea, Luise, Gerarda a Jordiho. Přišel jsem zde po zranění kolene a po fyzické stránce se cítím nejlépe za celou mou kariéru. Také mým dětem a matce se toto město hodně líbí,“ dodával zase Arturo Vidal na Instagramu.

Ani jeden z výše jmenovaných nemá jistou pozici u FCB a to i přes fakt, že např. Francouz odehrál 39 zápasů. Přijde-li zajímavá nabídka, vedení jej pustí. U Chorvata je obdobná situace už delší dobu a sám hráč je z toho už unaven. Odejít nehodlá a k tomu poměrně nedávno zkritizoval, jak se k tomu všemu staví představenstvo v čele s Josepem Mariou Bartomeuem. Ten jej chce spolu s Chilanem prodat už letos, jelikož oběma končí příští rok smlouvy a nepřeje si, aby odešli zdarma.

Kromě nich je Barcelona připravená prodat Norberta Neta, přičemž už se řeší jeho nástupce, Jeana-Claira Todiba, o něhož hodně stojí v Evertonu, Ousmana Dembélého, Moussu Waguého a Júniora Firpa. Mezi nedotknutelné patří jen Ansu Fati, Marc-André ter Stegen, jenž je kousek od podpisu nového kontraktu, Gerard Piqué, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann a samozřejmě Lionel Messi. Kdokoliv jiný může odejít a to i jako protiváha dvou prioritních operací - jedné s cílem přivést Lautara Martíneze a druhé zase Miralema Pjaniče.

A zapomínat se nemůže ani na Neymara Júniora, který pořád laškuje se svým ex-klubem. Zájem se poslední dobou vzbudil i u Arthura Mela, konkrétně v Juventusu. Brazilec se však nevzdává a chce zůstat. V rozhovoru pro La Gazettu dello Sport prakticky uzavřel záležitost možného odchodu, nicméně ani on nemá 100% jistotu, že bude i nadále oblékat modro-bordové barvy. V případě Rakitiče je nutno dodat, že jeho vysněnou destinací je Španělsko a konkrétně pak Sevilla, jeho bývalý zaměstnavatel.

Ten si však nemůže záložníka se švýcarskými kořeny dovolit. O Vidala stojí hlavně v Itálii, přesněji v Interu, který vede jeden z jeho bývalých koučů, Antonio Conte. U Neta se spekuluje, že jeho místo by převzal Iňaki Peňa, ale brazilský brankář nechce po pouhém roce odcházet a má v plánu tady ještě jednu sezonu vydržet - po vzoru svého předchůdce Jaspera Cillessena, jenž jako dvojka vydržel dokonce tři roky. Další kandidáti na odchod jsou primárně Samuel Umtiti, Philippe Coutinho a Carles Aleňá, nicméně ti se ještě pro média nevyjádřili.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat