Penya má nového prezidenta

Penya má nového prezidenta

Velký letní sraz to není jen fotbálek, grilování a zábava, ale také oficiality spojené s fanklubem. Jako každý rok i letos proběhlo Setkání, tedy nejvyšší orgán Penyi, právě na srazu. A jelikož nebylo přítomno více než 50 % všech členů, bylo ihned svoláno Setkání mimořádné. To je usnášeníschopné již při sedmi lidech, nás ovšem bylo mnohem více – celkem 54 členů.

Kromě hospodaření a návrhu rozpočtu se hlasovalo také právě o novém prezidentovi. Z 54 členů byl 1 proti, 5 se zdrželo a zbytek byl pro. Novým prezidentem Penyi byl tak na další 4 roky zvolen Pavel Misař. S účinností od 1.8.2022 - kvůli přepisu předsedy spolku a podobně. Ani to ovšem Pavlovi nebrání, aby již nyní s velkou aktivitou ode mě přebíral veškerou agendu.

Každopádně funkce prezidenta Penyi toho obnáší mnohem více, než si možná většina členů myslí, a tak bych prosil minimálně v prvních měsících o trpělivost a shovívavost, ale kdo ví, možná to vůbec nebude potřeba.

Rád bych se se všemi členy „rozloučil“. Začínal jsem jako člen, později jsem byl správce stránky na Facebooku, následoval redaktor a admin, potom již šéfredaktor, hlavní admin a viceprezident. A v roce 2017 přišla funkce nejvyšší, byl jsem zvolen prezidentem našeho fanklubu na 1 rok a poté na další 4 roky.

Vzpomínám na první týdny prezidentování: bylo to tehdy nečekané, jelikož Valdo rezignoval rok před koncem funkčního období. Každopádně si troufám tvrdit, že jsem se funkce ujal s velkým nasazením a funkci jsem vykonával na 100 %. Byla obnovena Infopenya, navázána spolupráce se slovenským fanklubem, penya karty, které dlouhé měsíce nepřicházely, jsem vyzvedl přímo v Barceloně, zúčastnil jsem se jak setkání Světové federace Penyí, tak Kongresu fanklubů, setkal se s prezidentem klubu, zúčastnili jsme se Mezinárodního turnaje fanklubů atd.

S podobným nasazením (věřím) se neslo celých 5 let. Za pomyslný vrchol bych zřejmě považoval zápas se Slavií a vše kolem, kdy se zorganizovala večeře pro 45 lidí včetně prezidentů penyí a členů vedení klubu, setkání pro fanoušky z celé Evropy (nakonec více než 200), rozhovor pro několik médií, setkání s Abidalem, Kluivertem a dalšími a samozřejmě rekordní počet lístků. A rekordů byla za poslední roky celá řada – počet zajištěných lístků, počet zájezdů a výjezdů, počet členů, počet účastníků na srazu atd.

Nesmím ani zapomenout na fanklubové dresy a knihy, které ze všech dárků a fanklubových věcí považuji (a dle reakcí také členové) za nejpovedenější. Každopádně ani zde ani u všeho výše zmíněného jsem na to nebyl sám. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi s prezidentováním pomáhali, tedy všem viceprezidentům, především Jakubovi, Calticovi, Ondrovi a Patrickovi, Renému, se kterým jsme společně zorganizovali 5 srazů, pak samozřejmě Valdovi, dále adminům a redaktorům a určitě i První dámě a dalším členům rodiny, kteří pomáhali hned v několika oblastech (srazy, kniha, zájezdy atd.). A v neposlední řadě také všem členům naší Penyi – za projevenou důvěru, aktivitu při akcích fanklubu a samozřejmě za fandění a věrnost FC Barceloně. Ukázalo se to již mnohokrát – nezáleží na jaký zápas do Barcelony jedeme, kde bude minisraz při sledování zápasu nebo Velký letní sraz – jakmile se sejdou členové našeho fanklubu, vždy je to úžasná akce a o zábavu je postaráno. Děkuji.

Každopádně neberte to jako nějaké úplné rozloučení s fanklubem - jak řekl kdysi Guardiola: „Mě nikdy neztratíte.“ Na srazech, zápasech v Barceloně a dalších akcích fanklubu se budeme potkávat i nadále.

Na shrnutí „mých“ fanklubových sezón se můžete podívat zde: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Díky za vše smileysmileysmileypane prezidente.

21.07.2022, 23:39
Caltic8
Administrátor

Je škoda, že pod takovým článkem přidá komentář akorát René. Přitom je tohle velká věc i pro nečleny. Migueli toho pro všechny české fanoušky udělal jako málokdo, navíc prakticky zadarmo. A kdo ho poznal osobně, ví, že to je nejen schopný a trpělivý prezident, ale taky skvělý člověk. Akorát si vždycky prvně vybavím, že to je ten, co sice zhubne 30 kg, ale už nedokáže tipnout šest čísel ve sportce smiley

Pavlovi samozřejmě přeju hodně zdaru.

23.07.2022, 14:40
Migueli Caltic8
Systémový administrátor

Děkuji, vážím si toho.

Ano, legendární sraz a hláška smileyakorat teď je pravděpodobnější spíše ta Sportka smileysmiley

23.07.2022, 15:16

Tak veď je nasnadě, prečo asi odišiel. Toľko driny zadara. Načo to celé vôbec? To ako si ľudia inak nevedia kúpiť vstupenky? Ak nie, tak sú potom blbí a treba ich nechať tak za trest. Si tu honíte egá, celé predstavenstvo tam nejaké máte, akurát všetci asi neplatení, či čo. To je dobré akurát tak na pohonenie ega a odchod po tom, čo človek zistí, že nie je kráľ, ale posluhujúca handra. Prípadne je to dobré do CV na zaujatie nejakého senior neplateného stážistu na pohovore na pozíciu na junior neplateného stážistu. Tak tento príspevok tiež môžete brať ako nejakú formu útechy ďalším pohonením si ega nad zmazaním trolla, vy dôležití páni. Poďte, poďte, rýchlo, ak budete málo totalitní, môžu Vás vypnúť.

02.08.2022, 23:00

Migueli diky moc za tvoje uradovanie. Par krat sme boli aj telefonicky v kontakte kvoli vyjazdom na zapas, potvrdzujem ze komunikacia vyborna, snaha pomoct vzdy bola. Este raz diky!

29.07.2022, 22:54

Migueli. 👌👊

30.07.2022, 16:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat