PREVIEW 2. OSMIFINÁLE LIGY MISTRŮ: FC BARCELONA – PARIS SAINT-GERMAIN

PREVIEW 2. OSMIFINÁLE LIGY MISTRŮ: FC BARCELONA – PARIS SAINT-GERMAIN

Tots amb l'equip (Všichni s týmem) – tímto heslem ozdobí culés ochozy před odvetou osmifinále Ligy mistrů. Pomohou svou podporou dotlačit hráče Barcelony k zázraku nebo k alespoň důstojnému výkonu?

Příčiny demolice v Paříži netřeba dlouho zmiňovat, neboť byly rozebrány dopodrobna. Ve zkratce se mluvilo zejména o špatné taktice, tristním přístupu hráčů a jejich bídné formě, která vyústila v chyby po celém hřišti. Barceloně se nepodařilo proměnit ani dvě velké šance ke skórování, takže z prvního osmifinále odjela bez vstřelené branky a se čtyři inkasovanými. Přesto tým dává najevo, že současnou situaci za beznadějnou nepovažuje. "Jestliže nám Paříž dala čtyři góly, my dokážeme dát šest," věří hlavní kouč Luis Enrique.

Po prohře proti PSG přišel ještě jeden utrápený výkon, tentokrát s Leganés, avšak poté úřadující španělský mistr předvedl o sto procent lepší přístup na hřišti Atlética a v posledních dvou zápasech vstřelil 11 gólů. Hlavně sobotní duel proti Celtě potěšil celý klub i fanoušky. Ti nyní budou doufat, že blaugranas v sobě najdou kvalitu a vůli předvést podobný výsledek proti šampionovi Francie. Příklad si mohou brát také ze skupinové fáze Ligy mistrů, kdy na Camp Nou zvítězili 7:0 nad Celticem a 4:0 nad Manchesterem City a Gladbachem. Nebo z osmifinále ročníku 2012/13, kdy Barcelona po prohře 0:2 v Milánu dala v odvětě čtyři góly.

Nyní ale čelí zřejmě nejsilnějšímu ze jmenovaných soupeřů, který ukázal, že umí skvěle využít barcelonské defenzivní nedostatky. "Víme, jak je Barça silná. Víme, že na Camp Nou plno týmů prohrálo 5:0 a že možné je všechno. Nicméně jsem přesvědčený, že to zvládneme. Důležité podle mě bude, abychom útočili a nemysleli jen na obranu," říká jeden z protagonistů prvního utkání Julian Draxler. "Jestli pro nás vysoká výhra může znamenat přidaný tlak? Nevím. Jsem si ale jistý jednou věcí: Barça na nás vyvine tlak od první minuty. Navíc za sebou bude mít sto tisíc diváků. Ale nebojím se. Jsem na tuhle výzvu připravený a těší mě, že mám možnost být u takového zápasu."

PSG během uplynulých týdnů v Ligue 1 pokračovala ve stíhání vedoucího Monaka, na které stejně jako Nice ztrácí tři body. V Marseille vyhrála suverénně 5:1, zaváhala však proti Toulouse a o víkendu proti Nancy zachraňoval vítězství v 80. minutě Edinson Cavani z penalty. Mezitím Pařížané postoupili do čtvrtfinále Coupe de France.

V posledním zápase se trenér Unai Emery musel obejít bez Thiaga Motty, Ángela Di Maríi a Adriena Rabiota, jež trápily zdravotní problémy. Navzdory tomu ani jeden z nich v nominaci nechybí. Barceloně se po nemoci vrací André Gomes, a tak mimo dostupný kádr zůstává dlouhodobě zraněný Aleix Vidal a také Jérémy Mathieu, který nestihl doléčit vazy v kotníku.

Do základní sestavy mají obě mužstva vícero alternativ. Pokud by se Emery rozhodl šetřit někoho z výše uvedené trojice či postavit jinou formaci, nabízí se Grzegorz Krychowiak, Javier Pastore nebo Lucas. V souvislosti s Barcelonou se zase řeší otázka, zda Enrique stejně jako v předchozích utkáních zvolí rozestavení 3-4-3, případně zda v něm na rozdíl od minulého týdne hned od začátku nastoupí kapitán Andrés Iniesta.


FC Barcelona

PSG

Soutěž Liga mistrů
osmifinále, 2. zápas
Datum a čas 8. března 2017, 20:45
Stadion Camp Nou
Rozhodčí Deniz Aytekin
TV O2 TV Sport 1
Review Review
Předpokládané sestavy
FC Barcelona PSG
Ter Stegen - Piqué, Umtiti, Alba - Rafinha, Roberto, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar Trapp - Kurzawa, Marquinhos, Silva, Aurier - Verrati, Matuidi, Pastore - Di María, Cavani, Draxler
Poslední zápasy
FC Barcelona PSG
04.03.17 FC Barcelona 5:0 Celta Vigo, PD
01.03.17 FC Barcelona 6:1 Sporting Gijón, PD
26.02.17 Atlético Madrid 1:2 FC Barcelona, PD
19.02.17 FC Barcelona 2:1 Leganés, PD
14.02.17 PSG 4:0 FC Barcelona, LM
04.03.17 PSG 1:0 Nancy, L1
01.03.17 Niort 0:2 PSG, CdF
26.02.17 Marseille 1:5 PSG, L1
19.02.17 PSG 0:0 Tolouse, L1
14.02.17 PSG 4:0 FC Barcelona, LM
Poslední vzájemné zápasy
14.02.17 PSG 4:0 FC Barcelona, UCL
21.04.15 FC Barcelona 2:0 PSG, UCL
15.04.15 PSG 1:3 FC Barcelona, UCL
10.12.14 FC Barcelona 1:1 PSG, UCL
30.09.14 PSG 3:2 FC Barcelona, UCL

Zdroje: sport.es, fcbarcelona.com, transfermarkt.co.uk

Diskuze ke článku

  • antimadrista Člen fanklubu
    07.03.2017, 20:47

    očekávám góly na obou stranách, barca nemá co ztratit takže bude tlačit hned od začátku, psg se nikam hnát nebude a bude čekat na sví smrtící protiútoky, takže v tipsportu každý tým dá gol, a můj tip 3:2

  • La_Pulga
    07.03.2017, 21:20

    Cítim v kostiach, že to otočia. Cítim, že sa bude opakovať niečo podobné ako proti AC Miláno. Kto neverí vôbec v obrat, kto sa k tomu stavia pesimisticky, nie je fanúšik. Ja viem, ťažká misia, ale nie nemožná. Zbrane sa skladajú až po 90. minúte, Barca stále žije!!! Zajtra to bude verím krásne predstavenie na ktoré sa bude ešte nejakú dobu pamätať. Barca Barca Baaaarca!!! smileysmileysmiley

  • zaky94
    07.03.2017, 21:45

    Borci nevíte o nějakým sport baru v Brně kde je možný se koukat ?

    • Messi the Genius "10"!
      08.03.2017, 13:09

      O2 TV si pořiď

      • zaky94
        08.03.2017, 13:50

        DIGI kvůli La Lize ))

      • Biscuit
        08.03.2017, 15:31

        Jo aby to příští rok dávala třeba zase jiná TV stanice :D

        • zaky94
          08.03.2017, 15:38

          Není nic těžkýho na tom se poskytovatele zeptat do kdy má koupený práva smiley

          • Biscuit
            08.03.2017, 23:42

            Není ale naschvál si to přehazují a odejít pak od té smlouvy už těžký je

  • hroch11
    07.03.2017, 22:15

    Jsem zvědav kdo z vás do tipovačky nenapsal postupový výsledek. Jsme fanoušci a když nevěříme my jak si mohou věřit hráči. Šance tam je tak pojďme a vyhrajme. 4:0smileysmileysmiley
    NAĎEJE UMÍRÁ POSLEDNÍsmiley
    smiley

    • jindra
      08.03.2017, 18:57

      Většinou se držím při zdi ale dneska jsem dal do tipovačky 5:0. A očekávám 4 bodíky. smiley

    • Rendzi10 Člen fanklubu (neaktivní)
      08.03.2017, 19:31

      Já mám 4:0..Věřím každou minutou víc a víc v náš postupsmiley

  • Ihsahn
    07.03.2017, 22:57

    Doufám ve výkon na 120% a že si to hráči užijou.Můžou hrát docela bez stresu,protože se od nich moc postup nečeká.Snad je aspoň jasně porazíme když nepostoupíme.

    • zaky94
      08.03.2017, 15:39

      smileysmileysmiley

  • Caltic8 Administrátor
    07.03.2017, 23:00

    Jenom bych upozornil, že tipovačka jaksi opomněla rozdělit základní hrací dobu a prodloužení, takže ty optimistické vyzývám, aby tipovali konečný výsledek (čili 4:0 to v tipovačce skončit nemůže).

  • Nemesis11
    07.03.2017, 23:46

    Co to je za sestavu? .......... Musí hrát Raketa smiley

  • Klokanomet Tipér
    08.03.2017, 04:35

    Předpokládaná sestava bez Rakety? To jste se zebláznili, ne? Jestli nebude v základu, tak je to šílenství!

  • Jarek.Dr.
    08.03.2017, 07:16

    Může se stát cokoli. Máme na to, abychom dali pět banánů, ale ta pohárová matematika je neúprosná...Naše obrana momentálně není na takové úrovni, aby udržela čisté konto. A styl naší hry bude taky otevřený, takže se obávám toho, že pokud budeme mít v poločase dobré skóre, např. 2:0, tak nám stačí jednou inkasovat a veme nám to vítr z plachet.....

  • La_Pulga
    08.03.2017, 11:02

    Čo sa týka zostavy...no, nie som si 100 % istý či klasika 4-3-3 alebo 3-4-3. Ale vyskúšal by som asi tú druhú variantu. Podľa mňa sa ukazuje, že nám viac sedí. Nemusí to platiť na všetky tímy, niekedy je asi proste nutné mať LB a RB. Čo si o tom myslíte?

    Ter Stegen

    Umtiti - Mascherano - Piqué

    Busquets
    Iniesta - Rakitič - Roberto (Rafinha)

    Neymar - Suárez - Messi

  • Ševča Člen fanklubu (neaktivní)
    08.03.2017, 12:29

    Hodně lidí tady něco tuší, ale mi musíme fandit a je třeba fandit i když nepostoupíme. Je jednoduché fandit když se daří, ale fandit když se nedaří to je nádhera. Začal jsem Barce fandit, když se Barca umisťovala v La lize na 4 příčce. O to víc si vychutnávám toto období a vy by jste měly taky.

  • pmadar1 Člen fanklubu (neaktivní)
    08.03.2017, 12:36

    5:0! 5:0! 5:0!

    A ešte raz: 5:0!smiley

  • felpod Tipér
    08.03.2017, 12:46

    I když nepostoupíme, ale vypadneme po SKVĚLÝM výkonu, tak se zlobit nebudu... Dát 4 a víc gólů komukoliv, to pro nás v současnosti JE možné. Dělá mi starosti defenzíva, která v každým zápase nějakou tu chybku udělá. A dnes je základem to vzadu uhrát na nulu - což s ofenzívou PSG je sakra těžký úkol. Těžký - ale splnitelný...
    Těším se a VĚŘÍM...
    Tots amb l'equip !!!

  • Michal1702
    08.03.2017, 12:49

    Myslím, že ve většině z nás se mísí dva pohledy. Jeden fanouškovský, který chce věřit, že ten obrat je možný a jeden objektivní, který si reálně uvědomuje, jak kritická ta situace je, a že proti nám nestojí nějací amatéři, ale tým který by rád zaútočil na celkové vítězství v soutěži. Ale pokud máme dneska skončit, tak bychom měli skončit s tím, že jsme to nevzdali, bojovali na 100% a nechali na hřišti všechno. Když nepostoupíme, tak se nedá nic dělat. Někdy cesta končí s pohárem pro vítěze nad hlavou, někdy v poli poražených. Ale to nejhorší, co by se nám mohlo stát, je to, že bychom zjistili, že jsme dnes pro ten postup mohli udělat víc, ale neudělali.

    • Tarja Senior editor
      08.03.2017, 17:01

      Amen! smiley

  • felpod Tipér
    08.03.2017, 12:52

    www.youtube.com !!!

  • red.mann
    08.03.2017, 13:11

    Protože už jsme pesimista jaksi od přírody, tak si nekokážu představit co by Emery svým ovečkám musel naordinovat, aby jsme dali pět branek a žádnou neinkasovali. No, že to skončí 5.2, nebo 5smiley, to si umím zcela jasně představit, ale 5:0 nebo 4:0 a penalty to je teda na mě hodně přes čáru. V současném stavu mám spíše obavy, aby to nedopadlo jako s Bayenem před pár roky, kdy se moc chtělo, ale ono to nešlo. A čím víc se chtělo, tím to bylo horší. Budu strašně š'tastnej, když do dopadne, ale mám obavy, že to bude i dneska prohra a výkon bude mizerný.

  • stockey
    08.03.2017, 14:06

    Na valentina sme dostali stvorku, verim ze na MDZ vratime darcek aj s pridavkom :)

  • Markus
    08.03.2017, 15:16

    fandime nejlepsimu klubu v historii, klubu, kterej hral nejhezci fotbal v historii, klubu, kterej ma na to aby to otocil!!!!§ a ja verim ze je to ten den.. muzu tu psat o brejcich ale proc? gola proste nedaj a my dame 4 na prodlouzeni!! Barca forewer smiley

  • robin
    08.03.2017, 16:09

    ---------------Piqué------------Umtiti--------------
    -------------------------Sergio------------------------
    -Turan----Rakitic------------Iniesta------Alba-
    --------------The God of Football---------------
    -------------Suaréz------------Neymar-----------

    A hrrrr na ně... smiley

    • zaky94
      08.03.2017, 16:23

      Čekám dnes Mascherana ale Turana bych tam taky hodil smiley

  • Rendzi10 Člen fanklubu (neaktivní)
    08.03.2017, 19:40

    Mám vsazeno že Barcička vyhraje o 4 a vícsmiley..kurz 8.50 což je slušnésmiley.Pokud to nevyjde nevadí,hlavně ať na tom hřišti nechaji kluci všechnosmileysmileyAť můžeme odejít se vztyčenou hlavousmiley.Visca Barca y Visca Catalunya...MILUJU BARCU a nikdy nepřestanu!!!!!!!smileysmileya to už od leta 2003 kdy přišel R10

  • zaky94
    08.03.2017, 19:47

    Line Up: Stegen, Mascherano, Pique, Umtiti, Rafinha, Rakitic, Sergio, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

    • karlos
      08.03.2017, 20:17

      No momentálně nemůžeme postavit něco lepšího ,takže hrrr na něěě

  • antimadrista Člen fanklubu
    08.03.2017, 19:55

    Bud to skonci 3:2 nebo 0smiley neni mi 10 abych veril utopii

    • Hema16
      08.03.2017, 20:13

      A ještě 6:9 jsi zapomněl ve výčtu možných výsledků.

  • Michal1702
    08.03.2017, 21:39

    Při obou gólech bylo štěstí na naší straně, ale to je prostě někdy potřeba. Co je důležité, je to, že hrajeme skvělý zápas a jestli takhle vydržíme v druhém poločase, tak je možné všechno. Hlavně nezapomenout na zadní vrátka. Dva góly za poločas na vyrovnání jsou proveditelné, ale pokud by PSG skórovalo, tak už to bude hodně těžké.

  • hroch11
    08.03.2017, 21:40

    Ještě 2 fíkysmileysmileysmiley

  • Ševča Člen fanklubu (neaktivní)
    08.03.2017, 21:42

    To už musíme urvat!!!!!!!!!!!!

  • La_Pulga
    08.03.2017, 21:52

    Je to dobrééé...teraz ich snáď dorazíme, Barcaaa poďmeee!!!!!! K---a chlapi ja som vravel, že to otočia. Ideme na druhú polku, Barca dáte to!!!

  • Meshuggah82
    08.03.2017, 22:47

    Sergiooooooo!!!!!!!smileysmiley

  • hroch11
    08.03.2017, 22:48

    Postupujeme

  • hroch11
    08.03.2017, 22:48

    Postupujeme

  • Vojta
    08.03.2017, 22:50

    Uaaa!!!! Barca to dokazalaaaa!!!!!

  • Ševča Člen fanklubu (neaktivní)
    08.03.2017, 22:52

    Přátelé a fanoušci Barcelony jsme svědky historického obratu, tak si to u uvědomte a slavte!!!'

  • La_Pulga
    08.03.2017, 22:52

    Neymaaaaaaar Neymaaaaaaar Neymaaaaaaar!!!!!! Kráľovský záver, až sa mi tlačia slzy do očí!

  • Marula68 Člen fanklubu (neaktivní)
    08.03.2017, 22:54

    Neuvěřitelné, toto dokážeme jen my. Porazit doma PSG 6-1, to je sen!!!!

  • Jarek.Dr.
    08.03.2017, 22:55

    Životní zážitek !!!! Tohle budu vyprávět vnoučatům !!!!

  • pmadar1 Člen fanklubu (neaktivní)
    08.03.2017, 23:07

    som mŕtvy. idem spať, lebo všetko v dome som zobudil. BARCÁÁÁ!!!

  • zaky94
    08.03.2017, 23:10

    Ty pi ooooooooooooo heeeeeeeeeeeeej


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fanklubový eshop FC Barcelona