KDO Z REZERVY BY MOHL POVÝŠIT DO ÁČKA?

KDO Z REZERVY BY MOHL POVÝŠIT DO ÁČKA?

Vyhlášená akademie La Masia produkuje hvězdy již od samotného vzniku, pojďme se tedy podívat na pět momentálně nejnadějnějších hráčů barcelonského béčka, kteří si svými výkony vysloužili právo na to, aby nahlédli do prvního týmu.

Odchovanci La Masie, kteří mají potenciál na to stát se hráči světové úrovně, stejně jako nově podepsaní mladíci, výrazně pomohli k postupu Barcelony B do druhé nejvyšší soutěže Španělska. Rezerva nyní celkově hraje již 23. sezónu v Segundě Division a zároveň první od loňského emotivního postupu a může se pochlubit hned několika opravdu nadějnými hráči. Kdo z nich by mohl v áčku Barcelony uspět?

Sergi Palencia

Palencia je kapitánem rezervy a jedním z jejích nejvýše stavěných hráčů. Hraje na pravém beku, tedy na pozici, s jejímž obsazením měla Barcelona po odchodu Daniho Alvese největší problémy.

O to překvapivější je, že si Palencia ještě svůj debut za první tým neodbyl. Za rezervu odehrál přes 66 utkání.

Je jedním z nejvlivnějších hráčů kádru a řada fanoušků už jeho povýšení očekávala, trenéři A týmu však na post pravého obránce využívali raději Sergiho Roberta.

V prvním týmu je nyní jen jeden čistokrevný pravý obránce a Ernesto Valverde navíc slíbil, že bude dávat šance mladíkům. Palenciu by tak mohla čekat slibná budoucnost a vytoužené povýšení do barcelonského áčka.

Jeho přínos by byl dalším oživením šatny blaugranas a také Valverdeho náročné taktiky. Semedovo vysoké pracovní nasazení by mohlo být efektivně doplňováno přehledem, který Sergi Palencia má, a zároveň by se mohl stát Portugalcovým velmi kvalitním náhradníkem.

Marc Cardona

Už od svého kouzelného debutu za rezervu, kdy vstřelil všechny tři branky svého týmu, si odchovanec Atlética Sanluqueño říká o místo v áčku.

Během 25 utkání za rezervu vstřelil 15 branek a výrazně tak přispěl k jejímu postupu do druhé ligy.

Do prvního týmu už nahlédl dvakrát. Jednou naskočil jako náhradník ve španělském poháru, po druhé dokonce v zápase Ligy mistrů. Se svými schopnostmi a dynamikou je vážným uchazečem na povýšení do Valverdeho týmu.

Marcovi navíc hraje do karet Suárezova ne příliš oslnivá forma a fakt, že se čím dál více spekuluje o zimním odchodu Paca Alcácera. Munir je na hostování, takže Barcelona žádné další útočníky nemá. A ani Luisito tu nebude věčně...

Carles Aleñá

Asi jediný hráč Barcelony B, který má povýšení do prvního týmu jisté. Je to totiž součástí jeho nově podepsané tříleté smlouvy, která stanovila Aleñovu výkupní klauzuli na 75 milionů euro. Už jenom podle ní je jasně vidět, že s ním v klubu počítají.

Aleñá je klubem vysoce ceněný a do jeho řad se přidal už v sedmi letech. Při svém debutu proti Herculesu vstřelil gól na 1:1, čímž Barceloně ve venkovním zápase španělského poháru zachraňoval remízu.

Carles Aleñá odehrál 46 utkání za rezervní tým a tři starty si připsal za áčko. Ernesto Valverde jej povolal na předsezónní přípravu v USA a mladý záložník se nejspíše může těšit na další šance v áčku.

Andrés Iniesta věk nezastaví a Aleñá své odhodlání bojovat o místo v prvním týmu prokázal, mohl by se tak stát jeho nástupcem. Dojem už v prvním týmu zanechal a čeká jen na oficiální povýšení.

Wilfrid Kaptoum

Kamerunský záložník do Barcelony přišel díky nadaci Samuela Eto'a a už se stačil dostat do hledáčku několika předních evropských klubů.

Svůj předčasný zápis do historických knih Barcelony uskutečnil 10. ledna 2016, kdy jako střídající hráč po dvou minutách na hřišti vstřelil jediný gól Barcelony při remíze 1:1 s Valenciou. Díky tomuto gólu si Barcelona udržela šňůru neporazitelnosti a byl překonán předchozí rekord, kterého dosáhla pod vedením Pepa Guardioly.

Wilfrid za rezervu odehrál 42 utkání a je jen otázkou času, kdy zase nakoukne do áčka a rozšíří její řady. Jeho vysoké nasazení by mohlo zapadnout do plánů Ernesta Valverdeho, zároveň by trenér mohl pošetřit energii svých hlavních hvězd do důležitějších utkání.

Marc Cucurella

Devatenáctiletý levý bek do Barcelony přišel v roce 2012 z Espanyolu a v loňské sezóně výrazně přispěl k postupu rezervy. V jejím dresu odehrál 11 utkání a bývá označován jako nástupce Jordiho Alby.

Za áčko zatím v soutěžním zápase nenastoupil, nedávno však podepsal novou smlouvu, která jej v Barceloně udrží až do roku 2021. Výkupní klauzule byla stanovena na 12 milionů euro.

V áčku na něj číhá konkurence v podobě Lucase Digneho, nevypadá to však, že by na něj Ernesto Valverde nějak extra spoléhal, což by mohlo zvýšit naděje Cucurelly na povýšení.


Zdroje: sportskeeda.com



Diskuze

Dobrý článek, já určitě fandím jak Aleňovi, tak Kaptoumovi s trochou štěstí budou budoucností naší založní řady smiley

19.10.2017, 20:17

Ostatných nepoznam, ale Aleňa, to je borec, ak sa bude dobre vyvíjať, tak je to nový Iniesta. Má rad loptu, sebavedomie 1na1, kľučku, obratnosť. Toto nemá Raki. Nákup Rakiho som nikdy nepochopil, je to sympaťák, ale typovo mimo Barcu - je pomalý, neobratný, nemá kľučku, nepotiahne dopredu, neprenikne. Jeho jedinou prednosťou je kopacia technika (ktorú však nevyužíva) a presná prihrávka, pokiaľ nie je pod tlakom.

20.10.2017, 07:55

Kaptoum možná nebýt zranění, ale v současném stavu určitě ne.

V seznamu ze současného béčka chybí dva hráči, kteří mají do áčka rozhodně blíže než většina zmiňovaných (snad s vyjímkou Aleny):
Jose Arnaiz
Inigo Ruiz Galarreta

20.10.2017, 09:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat