SALA DE PRENSA: REPRE PAUZA

SALA DE PRENSA: REPRE PAUZA

I když stále ještě probíhá reprezentační přestávka a řada hráčů je na srazech svých národních týmů, ve sportovních médiích nuda rozhodně není. S různými vyjádřeními jakoby se roztrhl pytel a nezahálelo se samozřejmě ani u přestupových spekulací. Objevil se také obrázek designu nových dresů na příští sezónu.

Rakitic se podívá na Mistrovství světa

Chorvatsko si i přes remízu s Řeckem zajistilo postup na Mistrovství světa v Rusku a nechyběl u toho ani Ivan Rakitic. Záložník Barcelony odehrál celých 90 minut a díky výhře 4:1 z prvního zápasu se může těšit na závěrečný šampionát. Jako poslední se tak připojil k už tak dlouhému seznamu ostatních hráčů Barcelony, jejichž týmy se kvalifikovaly již dříve. Smutní naopak Jasper Cillessen a Arda Turan, Nizozemsko ani Turecko se totiž kvalifikovat nedokázalo.

Suárez neplýtvá časem

Zatímco spoluhráči odjeli na reprezentační srazy, Luis Suárez nezahálí a pauzu co nejvíce využívá k tomu, aby nalezl svou ztracenou formu. Problémy s kolenem si sice vybraly svou daň, barcelonský střelec se však snaží zužitkovat každou minutu a v tréninkovém centru mohl být spatřen při tréninku v písku.

.

 

Mascherano pomýšlí na návrat do River Plate

Javier Mascherano připustil, že s hracím časem v Barceloně není tak úplně spokojený, což by mohlo vést k jeho odchodu. V takovém případě by se rád vrátil ke svým kořenům. "Věřím, že určitou kapitolu své kariéry ještě dlužím River Plate," vykládal v rozhovoru pro TNT Sports.

"Problémem je, že to není zaručené a mohl bych se stát obětí svých vlastních slov, kdyby k přestupu nedošlo. Mohl bych být obviněn z lhaní."

"Pravdou však je, že právě o tom jsem přemýšlel. S prezidentem klubu  Rodolfem D’Onofriem mám dobrý vztah a pravidelně spolu hovoříme."

"Moje budoucnost nemá co dělat s penězi. Dřív jsem se rozhodoval podle sebe, ale teď do toho vstupuje rodina. Nemůžu zapomínat na své děti a jejich situaci."

"Co budu dělat v lednu nebo v létě? Nemám tušení."

Paulinho se toho hodně naučil i od Ronalda

Velký oblíbenec culés začal s fotbalem díky svému bratrovi, hodně se toho však naučil od legendárního Ronalda, se kterým se potkal při působení v Corinthians. O své kariéře vyprávěl pro oficiální web klubu.

"K mým prvním fotbalovým krokům došlo díky mému velkému bratrovi, který mě fotbal naučil hrát. V Corinthians jsem měl tu čest hrát s Ronaldem, který mě toho také hodně naučil."

Paulinho byl fanoušky nejdříve zatracován, sotva stihl něco předvést, rychle se však adaptoval a své kritiky se mu zatím daří umlčet. "Hodně lidí mělo pocit, že jít do Barcy pro mě bude těžké, protože jsem hrál v Číně. Já jsem však dosáhl svého snu a užívám si to každý den."

"Od prvního dne jsem byl vítán tím nejlepším možným způsobem. Je tu skvělá, šťastná rodinná atmosféra. Dobře jsem zapadl díky skvělému přijetí ostatních."

"V Tottenhamu jsem si užil první rok, ale druhý už byl těžký. Přestupu nelituji a udělal bych to znovu."

Julio Cesar: Neymar je nejlepší na světě, ale Messi je z jiné planety

Bývalý gólman Brazílie věří, že pokud se letos Messi nestane fotbalovým číslem 1, mohl by jím být Neymar. "Pro mě je teď Neymar nejlepší na světě," prohlásil v rozhovoru pro ESPN. "Messi? Říkal jsem celému světu: Messi je z jiné planety! Ale myslím, že teď je to Neymarova chvíle."

Coutinho je spokojený

Spekulace o Coutinhovi neustaly ani po konci letního přestupového období, sám Brazilec je však dle svých slov šťastný. "Hraju v jedné z největších lig světa," vyprávěl před přátelským utkání s reprezentačním týmem.

"Jsem stále šťastný. Ale teď je důležité soustředit se na národní tým. Právě teď jsem se svým životem velmi spokojený."

"Každý den dřu víc a víc, abych se zlepšoval a byl lepším fotbalistou po všech stránkách."

S jeho výkony je spokojený i trenér Liverpoolu Jurgen Klopp, který už v září vyloučil jakékoliv problémy v šatně. "Tým byl šťastný, když byl zpátky. Nejsme neligový tým. Objevují se nabídky pro různé hráče a tak to prostě je - občas o nich přemýšlí a občas ne. Je tu na 100 % a to je opravdu dobré."

Nová smlouva pro Sergiho Roberta

Sergi Roberto se dostal do hledáčku jak Manchesteru United, tak Manchesteru City, Barcelona se však chystá nabídnout univerzálnímu záložníkovi nový pětiletý kontrakt. Ten současný Sergimu vyprší v roce 2019 a hodně se spekulovalo o jeho odchodu. Klub si ale podle Munda Deportiva přeje jeho setrvání na Camp Nou a nová smlouva má zahrnovat i navýšení výkupní klauzule ze současných 40 milionů euro na 400 milionů.

Goretzka chce do Anglie

Leon Goretzka byl v posledních dnech spojován se zájmem Barcelony, Realu Madrid či Bayernu Mnichov, všechny tři kluby si však nejspíše mohou nechat zajít chuť. Podle deníku Sport si hráč přeje přesun do Premier League, jedním z rozhodujících faktorů by prý měly být i peníze.

De Ligt lednovou prioritou?

Podle Munda Deporitva bude pro zimní přestupové období hlavní prioritou Barcelony získání mladého obránce Matthijse de Ligta. Klub v něm vidí mladého Gerarda Piquého, Ajax se však svého obránce nebude chtít jen tak vzdát. V létě totiž do Tottenhamu odešel Davinson Sanchez a Ajax by nerad přišel o dalšího obránce, po tomto prodeji nepotřebuje ani další peníze.

Barca plánuje lednovou čistku

Podle deníku Sport je Barcelona připravena vyčistit během ledna první tým od nepotřebných hráčů. Na prodej by měli být Aleix Vidal, Arda Turan a Thomas Vermaelen. Už dříve se psalo, že Ernesto Valverde si přeje zúžit svůj kádr a není žádným překvapením, že zrovna tito hráči, kteří se téměř nedostávají do zápasů, by měli odcházet jako první.

Galatasaray shání sponzora, aby si mohli dovolit Ardu

O odchodu Ardy Turana do Galatasaraye se ve velkém mluvilo už v létě, přestup však nakonec ztroskotal na financích. Největší překážkou je Ardův plat, který činí 8 milionů eur ročně. Turecký klub však nyní učinil další krok k získání Ardy - začal shánět sponzora, který by pomohl s financováním hráčova platu, a podle všeho už vyjednává s tureckou společností NEF.

Griezmann v létě do Barcelony?

O přestupu Griezmanna do Barcelony se také spekuluje už nějakou dobu a zatím to vypadá, že by se na Camp Nou mohl přesunout v létě. Jeho výkupní klauzule totiž v té době bude činit 100 milionů eur, což by se do rozpočtu Barcelony vlezlo. Klub nicméně čeká tvrdá konkurence v podobě Manchesteru United a PSG, kteří o hráče také projevili zájem. Barcelona však věří, že v rukách drží triumfy v podobě možnosti zahrát si po boku Messiho a s kamarády z francouzské reprezentace - Umtitim, Dembélém a Dignem.

Roberto s Gomesem na cestě k uzdravení

Sergi Roberto a André Gomes patří od zápasu proti Olympiakosu na seznam zraněných a započali další fázi rekonvalescence. Nejdříve cvičili jen v posilovně, ale nyní už se přesunuli na hřiště, kde běhali v písku, podobně jako Luis Suárez. Jejich zotavování je na dobré cestě, stále však budou nějakou chvíli chybět - Gomes by se mohl vrátit na zápas Copa del Rey proti Murcii, zatímco Roberto si od fotbalu odpočine ještě o něco déle.

Sergi Roberto nejlepším katalánským fotbalistou

I přes zranění má Sergi Roberto důvod k radosti, stal se totiž nejlepším katalánským fotbalistou za sezónu 2016/17. Za ním pak na druhém místě skončil Gerard Piqué a třetí místo jen těsně vyfoukl Pere Pons Busquetsovi. Ocenění bude předáno 20. listopadu v Antiga Fábrica Damm.

Tebas: Messi již novou smlouvu podepsal

Kolem Messiho nové smlouvy stále není jasno a k tvrzení, že je již podepsaná, se připojil také prezident La Ligy Javier Tebas. "Messi má kontrakt, který byl prodoužen."

"Smlouvy jsou oficiální, když jsou podepsány a ne když je oznámeno, že byly podepsány. Messi podepsal s Barcelonou, pokud mi nelhali, tak podepsal."

Jak by měly vypadat dresy na příští sezónu:


Zdroje: goal.com, mundodeportivo.com, sport-english.com, as.com, marca.com



Diskuze

Aký krásny článok k mojej rannej kávičke. Ďakujemsmiley.
(A ani si nezmokla...)

15.11.2017, 06:18
Tarja pmadar1

To jsem zase mela co rict 😂🙈

15.11.2017, 07:41
pmadar1 Tarja

Napísať 😊. Píš, dobre sa čítaš.

15.11.2017, 08:57
Tarja pmadar1

Napsat nebo rict, to je detail. smiley Diky, jsem rada, ze se aspon nekomu zavdecim. smiley

15.11.2017, 09:35
pmadar1 Tarja

Sila a pravda je v detailoch😊. Aj diabol😂. Prepáč, slovičkárenie je moja slabosť.

15.11.2017, 09:56
Tarja pmadar1

😁 V pohode, ja obcas i zavaham, co z toho napsat, ale zas tak dulezite mi to neprijde no.😁

15.11.2017, 17:44

Také chci poděkovat za hodnotný článeksmiley

16.11.2017, 07:45
Migueli
Systémový administrátor

smileysmileysmiley

16.11.2017, 13:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat