OD EDENU PO BERLÍN - FANKLUB MÍŘÍ DO SVÉ PÁTÉ SEZÓNY

OD EDENU PO BERLÍN - FANKLUB MÍŘÍ DO SVÉ PÁTÉ SEZÓNY

Přibližně před čtyřmi lety se mohli první fanoušci Barçy hlásit do nově vzniklého fanklubu Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues. Jediná oficiální Penya v České republice letos míří do své již páté sezóny. Pojďme si připomenout co všechno jsme za uplynulé čtyři roky stihli.

Cílem našeho fanklubu je sdružovat fanoušky FC Barcelony z České republiky. Pořádat různé akce, srazy a hlavně výjezdy na domácí či venkovní zápasy FC Barcelony.

Fanklub byl představen na Velkém letním srazu Culés v roce 2011 v Křenovicích. Velké letní srazy tu byly již před vznikem fanklubu a v této tradici se pokračuje i nadále. Řada členů se tak mohla setkat pod záštitou fanklubu znovu v Křenovicích v roce 2012. Následující rok se náš fanklub poprvé sešel v Bolaticích, kde místní televize natočila krátkou reportáž. V roce 2014 se destinace srazu Culés neměnila a tak jsme se po roce sešli opět v Bolaticích a jinak tomu nebylo ani letos, kdy do Bolatic dorazilo rekordních 63 členů našeho fanklubu.

Snem každého fanouška FC Barcelony je navštívit zápas klubu a právě zprostředkování tohoto snu je jedním z hlavních cílů našeho fanklubu Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues. Těchto výjezdů už se uskutečnilo opravdu hodně a kromě ligových zápasů se členové penyi dostali dokonce i na tak prestižní zápasy jako El Clásico, finále Copa del Rey, semifinále či dokonce finále Ligy mistrů.

V roce 2011 dorazila FC Barcelona v rámci Ligy mistrů do Prahy, aby zde odehrála utkání s Viktorií Plzeň. Kromě hráčů dorazilo i vedení klubu a jedna z nich, jmenovitě Pilar Guinovart, byla osobně přítomna při představení našeho fanklubu při setkání v Praze, právě před výše zmíněným zápasem.

Po prezentaci našeho fanklubu se přes 80 členů naší penyi vydalo na stadion Eden, před kterým si několik šťastnějších mohlo podat ruku s tehdejším prezidentem klubu Sandro Rosellem a sportovním ředitelem a legendárním brankářem Andoni Zubizarretou. Následně přišel na řadu zápas, který se tak stal prvním navštíveným zápasem našeho fanklubu. Jelikož Lionel Messi vstřelil hattrick a Barça vyhrála 4:0, byli všichni členové fanklubu nadmíru spokojeni.

Výhodou členství ve fanklubu je i možnost navštěvovat venkovní zápasy. A tak se několik členů dostalo na tak prestižní utkání jako čtvrtfinále Ligy mistrů s AC Milán či semifinále s Chelsea FC. 

Po dalších srazech a setkáních přišla na řadu prozatím největší akce fanklubu, a to výjezd na zápas s Atleticem Madrid, který se konal v prosinci roku 2012. Kromě toho, že bylo kolem 30 členů svědky úžasného zápasu, kdy se střetl první a druhý tým tabulky a prakticky se rozhodlo o titulu, byli naši členové také svědky odhalení znaku našeho fanklubu, který nyní zdobí stěnu Camp Nou. Kromě oficialit a zápasu se členové fanklubu také zúčastnili utkání futsalového týmu v Palau Blaugrana.

Na jaře pak naši členové navštívili prestižní semifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov, a i když tento zápas skončil drtivou porážkou, měla naše Penya šanci okusit úžasnou atmosféru v Allianz Aréně. 

Další výjezd fanklubu do Barcelony přišel na podzim roku 2013, kdy členové naši Penyi okusili atmosféru Barcelonského derby na Camp Nou. Kromě samotného zápasu se fanklub opět vydal podpořit i hráče ostatních sportů do Palau Blaugrana, tentokrát týmy basketu a kolečkového hokeje.

Poté, co navštívil Českou republiku A-tým Barçy, dorazil o dva roky později i tým futsalu, který se v Pardubicích účastnil UEFA Futsal Cupu. Ještě před zahájením samotného turnaje se vedení našeho fanklubu setkalo s celým týmem a vedením klubu, aby tým FC Barcelony patřičně v Česku přivítalo. Toto setkání neuniklo pozornosti domácích médií, ani oficiálnímu webu klubu. Členové fanklubu tým podpořili během celého turnaje a především pak v zápase s Chrudimí, kdy do Pardubic dorazilo kolem 25 členů penyi. Kromě futsalistů podpořil fanklub o rok později i ženský tým FC Barcelony, který se utkal s Pražskou Slávií v Edenu.

Podzim roku 2014 byl ve znamení dalšího výjezdu do katalánské metropole, tentokrát se fanklub zúčastnil zápasu se Sevillou, kde svou magii znovu předvedl Lionel Messi a díky hattricku se stal nejlepším střelcem Španělské ligy v celé její historii. Fanklub v sezoně 2014/15 nezahálel a tak další ligový zápas na Camp Nou, kterého se zúčastnil, byl únorový zápas s Villarrealem. Kromě vítězného zápasu a návštěvy utkání futsalistů se členové penyi zúčastnili také zápasu basketu a po jeho konci měli možnost se setkat s jediným zástupcem České republiky (alespoň do úterý, kdy tým házenkářů posílíl Filip Jícha) v FC Barceloně, Tomášem Satoranským.

V březnu přišel na řadu další ligový zápas, tentokrát ten nejprestižnější - El Clásico. I když je na toto utkání vždy velký problém lístky sehnat, nakonec se na Camp Nou dostalo hned 6 členů našeho fanklubu.

Kromě domácích zápasů podpořil fanklub hráče FC Barcelony i při návštěvě Mnichova, kde se Barça utkala v semifinále Ligy mistrů s Bayernem. Na tento zápas vyrazilo 17 členů naší penyi. I když vítězství vybojoval bavorský celek, z postupu do finále se radoval katalánský velkoklub, který se do finále Ligy mistrů dostal poosmé v historii.

Po zápase v lize a zápase Ligy mistrů se členové fanklubu vydali podpořit tým i ve zbývající soutěži, tedy Copa del Rey. A nebyl to jen tak ledajaký zápas, ale hned finále, které se konalo na domácím stadionu FC Barcelony, Camp Nou. Stalo se tak vůbec poprvé v historii, že Barça měla možnost vyhrát pohár na domácí půdě a naše penya byla u toho. Barcelona si v úžasné atmosféře dokráčela pro vítězství a zdálo se, že většího zážitku, než je zisk a následné oslavy Copa del Rey na Camp Nou (a následně u Font de Canaletes) se členům fanklubu již nedostane. Opak byl pravdou.

Na řadu totiž přišel zlatý hřeb sezóny v podobě finále Ligy mistrů v Berlíně, na které náš fanklub získal čtyři vstupenky. Což je na takto prestižní zápas opravdu hodně, žádná jiná penya nedostala více lístků. Sezóna FC Barcelony tak dopadla nejlépe jak mohla a i z pohledu fanklubu se jednalo o vyjimečný rok.

Věřím, že i další „sezóna“ našeho fanklubu bude úspěšná a opět se setkáme při různých srazech či zápasech a podpoříme tak náš milovaný klub co nejčastěji a co v největším počtu.

 

Visca el Barça i visca la nostra Penya!

 

Veškeré informace o našem fanklubu naleznete v sekci Penya

Fotky, videa, články a další zajímavosti můžete také nalézt na našem profilu na Facebooku

Pokud jste členem, můžete se přidat i do skupiny členů na FB zde.

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat