SALA DE PRENSA ANEB CO JE NOVÉHO

SALA DE PRENSA ANEB CO JE NOVÉHO

Jelikož se v poslední době rojí řada kratších zpráv, kterými bych nerada zahltila lištu novinek, představuji vám novou sekci Sala de Prensa - jakési okénko novinek. V něm se budu snažit shrnout to nejzajímavější, co se kolem našeho milovaného klubu děje a článek budu průběžně aktualizovat. Dnes je na programu především několik přestupových spekulací.

Dnešní mozaika bude žádat o dialog

Mozaika před dnešním zápasem Ligy mistrů proti Olympiakosu ponese zprávu "Dialog, respekt a sport." Klub tak chce dát najevo svůj postoj k nedávným událostem v Katalánsku, který už několikrát vyjadřoval i prezident klubu Josep Maria Bartomeu. Do VIP lóže byli navíc pozváni Agustí Alcoberro - viceprezident Katalánského národního shromáždění a Jordi Bosch - tajemník organizace Omnium Cultural, která podporuje používání katalánštiny, šíření katalánské kultury a nezávislost Katalánska.

 

Koho sledoval Robert Fernandez při zápase Real Madrid - Tottenham?

Sportovní ředitel Barcelony si včera vyjel do hlavního města Španělska na zápas Realu s Tottenhamem a podle deníku SPORT si přišel obhlédnout několik hráčů Spurs. Jedním z nich je Christian Eriksen, který by měl být alternativou za Philippe Coutinha, o jehož získání se klub pokoušel v létě. Dalším hráčem, který si vysloužil pozornost barcelonských skautů, je Davinson Sanchez, jednadvacetiletý stoper z Kolumbie. Do hledáčku Barcelony se dostal i Dele Alli, ten však kvůli červené kartě nenastoupil.

Alba se zranil

Jordi Alba na poslední chvíli vypadl z nominace na utkání proti Olympiakosu a na vině je zranění stehna, které si levý obránce přivodil na včerejším tréninku. Není jasné, jak dlouho bude chybět, Ernesto Valverde však nejspíš jen nechtěl riskovat zhoršení. Albovo místo v základní jedenáctce by měl zaujmout Lucas Digne.

Barcelona chtěla vyměnit Gomese za Coutinha

Při snaze o získání Coutinha prý Barcelona nabídla Liverpoolu i Andrého Gomese, o kterého měl anglický klub zájem v roce 2014. V té době se Liverpool snažil najít náhradu za Lucase Leivu a dohoda už měla být blízko, Leiva však nakonec v klubu zůstal. Gomes se měl tentokrát stát součástí přestupu Coutinha, to ale Liverpool i přes tento dřívější zájem zamítl.

Lille si chce půjčit Alcácera

Francuzský klub by chtěl útočníka Barcelony získat v lednu formou hostování s opcí na přestup. I když Alcácer Ernesta Valverdeho nepřesvědčil, klub by o něj nerad přišel, protože je jedinou náhradou za Luise Suáreze. Hráč by se však chtěl více dostat do hry, což by mu nabídlo právě Lille, které podobného hráče potřebuje. Generální ředitel Lille Marc Ingla měl dokonce odcestovat do Barcelony, aby vyjádřil svůj zájem. O Alcácera má zájem i Cetla Vigo a několik klubů z anglické premier League.

"Coutinho podepíše s Barcelonou"

Alespoň si to myslí Emile Heskey, bývalý hráč Liverpoolu. "Nemyslím si, že by měl Coutinho odejít, ale řekl bych, že půjde do Barcelony. Každý hráč z Premier League může změnit názor, když zjistí, že jej chce Barcelona nebo Real Madrid. Když tyto kluby projeví zájem, hráči začnou podnikat kroky k tomu, aby odešli."

Mazinho promluvil o budoucnosti Rafinhy

Hráčův otec hovořil o situaci kolem smlouvy a dlouhodobého zranění, které si vyžádalo další operaci. "Důležité je, že je na tom dobře. Staráme se o to, aby se zotavil a mohl se vrátit na hřiště. S nikým jsme nemluvili, protože je těžké jednat s jinými kluby, když je hráč zraněný. Nemáme o to ani zájem, máme smlouvu s Barcelonou."

"Rafinha je na tom dobře, zotavuje se, dělá svou práci. Brzy se vrátí."

"Od roku 2005 mám s Barcelonou perfektní vztah, nemám si na co stěžovat. Nemyslím si, že by měl mít Rafinha problém s kterýmkoliv trenérem nebo jeho systémem, protože je to hráč, který se může adaptovat na jakoukoliv pozici."

Yerri Mina připraven na návrat

Yerri Mina si v srpnu zlomil nohu, nyní se však plně zotavil a je připraven znovu naskočit za Palmeiras. Kolumbijský obránce je už delší dobu v hledáčku Barcelony, ke které by se měl připojit v létě 2018.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

smiley

18.10.2017, 10:15

smileysmileysmiley takéto niečo sa mi nesmierne pozdáva. Veľká vďaka jednému z mála pisateľov...

18.10.2017, 10:29
Tarja pmadar1

Rádo se stalo. smiley

18.10.2017, 11:41
Migueli
Systémový administrátor

smiley

18.10.2017, 10:33

jen tak dál smiley

18.10.2017, 11:42

Ericssen včera ale moc nepřesvědčil..

18.10.2017, 15:04

Díky za pozitivní ohlasy, jakékoliv nápady/připomínky jen uvítám. smiley

19.10.2017, 07:36

Taková svodka událostí je super. Něco takového chybělo. Oceňuji velmi pozitivně.

20.10.2017, 16:16

Taková svodka událostí je super. Něco takového chybělo. Oceňuji velmi pozitivně.

20.10.2017, 16:17
Tarja Vladimír

To jsem ráda, díky smiley

21.10.2017, 15:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat