FC Barcelona 4:2 Valencia CF

FC Barcelona 4:2 Valencia CF

33. kolo La Ligy proti sobě svedlo katalánskou Barcelonu, a hosty z Valencie. Tým trenéra Xaviho (který se nakonec v minulém týdnu rozhodl setrvat ve funkci i pro příští sezónu) nastoupil poprvé do zápasu od prohry 3:2 na Bernábeu proti Realu Madrid 8 dní zpátky. V zápase jeho týmu jako již tradičně chyběli Gavi s Baldém, a z důvodu třetího zranění kotníku v této sezóně právě z El Clásica i Frenkie de Jong. 

Do zápasu vstoupily oba týmy dá se říci relativně bezkrevně. Prvních 20 minut nenabídlo na ani jednom konci hřiště větší vzrušení, či nějakou gólovou šanci. To se však rozhodně nedalo říci o druhé části první půle. 

V minutě dvaadvacáté Raphinha po přiťuknutí od Cancela poslal milimetrově přesný centr na hlavu Fermína Lópeze, který se hlavou nemýlil, a hlavičkou na vzdálenější tyč Mamardashviliho branky otevřel skóre utkání. Méně veseleji však bylo Blaugranas už za 5 minut hry. Ter Stegen hrozivě rozehrál přímo do kroku Huga Dura, který i přes snahu Arauja zabránit vyrovnávací brance pohodlně zakončil do prázdné brány domácích, a srovnal tak stav utkání. 

Právě Araujo posléze učinil další hrozivou chybu v defenzívě domácích. Naprosto zbytečně sestřelil útočníka Netopýrů Petera ve vlastním pokutovém území, a sudímu Bengoetxeovi nezbylo nic jiného, než proti domácím nařídit pokutový kop. Toho se ujal Pepelu, a střelou do prostřed branky poslal poprvé a naposled v utkání svůj tým do vedení. 

Ještě před poločasem při Yamalově vyložené gólové příležitosti gólman hostí Mamardashvili zahrál rukou mimo pokutové území, a s posvěcením VARu se Gruzínec poroučel do kabin. Barça tak šla do kabin za stavu 1:2, ale věděla, že do druhého poločasu nastoupí v početní výhodě. 

Druhou půli gólovou hlavičkou z rohového kopu otevřel polský šutér Robert Lewandowski, a položil základní stavební kámen svému veleúspěšnému večeru. Na svou druhou branku v zápase čekal však až do minuty 80., kdy střídající gólman Valencie Domenech špatně vyboxoval centrovaný míč po rohu, přímo právě na hlavu polského útočníka, který hlavou pohodlně skóroval do odkryté brány Domenecha, a poslal domácí podruhé v zápase do vedení. Hattrick pak Polák završil v nastaveném čase, když tentokráte z přímého volného kopu potřetí v zápase zavěsil do brány Valencie, a dal tak zápasu konečné skóre 4:2. 

Barcelona po obratu a dlouhé přesilovce porazila Valencii na domácí půdě zejména díky hattricku Lewandowského 4:2, a na sobotní bitvu s Gironou o druhé místo na Montilivi se naladila vítězně. 


Přehled utkání

29. dubna 2024, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 3

FC Barcelona

4 : 2 Ricardo de Burgos Bengoetxea

Valencia CF

Fermín (Raphinha) 22'  
  27' Duro
  38' Pepelu (penalta)
Cubarsí 42'  
  45+4' Mamardashvili
Lewandowski (Gündoğan) 49'  
Lewandowski (Araujo) 82'  
Lewandowski 90+3'  
Sestava

ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsí (46' Martínez), Cancelo (80' Ferran) - Gündoğan, Christensen (46' Roberto), Fermín (73' Pedri)- Yamal, Lewandowski, Raphinha (66' Félix)

Sestava

Mamardashvili - Correia, Mosquera, Yarek, Vázquez - Peter (79' Özkacar), Guerra (70' Guillamon), Pepelu, Lopez (79' Canos) - Almeida (45+6' Domenech), Duro (70' Mari)




Diskuze

V obraně jsme lehce zranitelní,dnes si Cubarsí vybral slabší den a Levandule jako za starých časů.No musíme si zvykat že Araujo jde do každého souboje naplno,buď je to zákrok světového úrovně, v horším případě penalta nebo červená,nic mezi tím.

29.04.2024, 23:27

Ta penalta je pomaly na facku. Nepoucitelny takeji chyby ked budeme robit nikde sa neposunieme.

29.04.2024, 23:50

Dnešní zápas rozhodně nenudil. Penalta Araúja, vyloučení hostujícího brankáře a hlavně hattrick Lewy. A konečně gól ze standartky a že míč Robert hezky zakroutil. Hlavní úkol zůstává udržet druhé místo.

30.04.2024, 00:42

Araujo... Rozehrávka a organizace obrany, postavení stopéra katastrofa(po několikáté). Zákrok a la bagr... Penalta! Ale to co po tomto zákroku nastalo? Já nic, já trefil balón, gestikulace, kecy. Trapná komedie.... Na hřišti jsou desítky kamer! Var! Tenhle nevyzpytatelný element měl za PSG sedět na tribuně a spytovat svědomí. Ale očekávám článek , že si to s vyspělostí uvědomil. Kdyby Lewa neměl mimořádný den, tak mohl být problém. To nám ještě rozhodčí uznal gól kdy Firmín byl v ofsajdu... Byl 2m od brankáře v dosahu míče!

30.04.2024, 08:50
cechoma tomise63

Díky za koment. Už jsem se bál, že jsem jedinej, koho ten Araujo fakt nebaví. Nechápu, za co je tak glorifikovanej. Jasně, je silnej a celkem rychlej. Ale tam to končí a to je na Barcu málo

30.04.2024, 22:12
cechoma cechoma

Ale ani, já vím. Moc si vybírat nemůžeme a pořád je ti v naší situaci moc dobrej stoper. Jen nechápu ten hype kolem něj

30.04.2024, 22:13
Hanys cechoma
Systémový administrátor

Araujo se za poslední dobu svlékl v plné nahotě. Pokud to má být kapitán v pravém slova smyslu, nemůže dělat školácké chyby.

01.05.2024, 02:19

Kapitán by měl být mezi nejlepšími, nejzkušenějších hráči týmu. Tenhle hoří každý zápas, jeho vystupování mi připomíná klauna. Odehraje míč do zámezí... zvedá ruku, že to tečoval soupeř, každý protiútok ruka nahoře.... signalizace ofsajdu. Při penaltovém faulu proti Valencii opět zahrál míč(dle něj).... záznam ukázal opak. Tenhle směšný jihoameričan je roztěkaný a nesoustředí se na hru proto dělá chyby. Kapitán musí umět zvládat své emoce a vést tým... já to u něj nevidím.

02.05.2024, 23:03

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 93
2. FC Barcelona 76
3. Girona FC 75
4. Club Atlético de Madrid 73
5. Athletic Club 62
6. Real Betis Balompié 55
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 19
3. Alexander Sørloth 19
4. Robert Lewandowski 17
5. Antoine Griezmann 16
31. Ferrán Torres 7
34. João Félix 7
43. Raphinha 6
56. Fermín López 5
57. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat