Real Madrid 3:2 FC Barcelona

Real Madrid 3:2 FC Barcelona

Již 32. kolo La Ligy přineslo největší zápas planety. Real Madrid vyzval na Bernabéu druhou Barcelonu, která na Real ztrácela před zápasem 8 bodů, a vítězstvím chtěla přeci jen ještě zdramatizovat boj o mistrovský titul. Do zápasu šli oba soupeři v diametrálně odlišném rozpoložení. Los Blancos po penaltovém rozstřelu postoupili v týdnu do semifinále Ligy mistrů, Katalánci naopak řekli této soutěži sbohem. 

V samotném zápase to ale byli svěřenci trenéra Xaviho, kteří se radovali jako první. Lunin zkraje 10. minuty nedosáhl na rohový kop hostí, který přistál na hlavě Christensena. Ten hlavičkou pohodově poslal míč do odkryté klece, a otevřel tak skóre El Clásica - 0:1. Byli tak na nejlepší cestě za vítězstvím, a stažením náskoku Realu v čele tabulky na 5 bodů. Tomuto plánu ale ani ne za 10 minut učinil přítrž penaltovým zákrokem na Vázqueze Pau Cubarsí. Vázquez v sestavě nastoupil na místě Daniho Carvajala, který ve středu proti Manchesteru City střídal ve 110. minutě. Na penaltový puntík si míč postavil Vini, a i přesto, že ter Stegen stejně jako v úterý proti Kylianu Mbappému vystihl směr střely, srovnal stav utkání. Do pauzy si pak v pořadí již třetí zranění kotníku v této sezóně přivodil Frenkie de Jong, kterého v zápase nahradil Pedri. 

Druhý poločas Xavi zahájil střídáním Fermína Lópeze za Andrease Christensena, a byl to právě odchovanec La Masie, který opravdu oživil útočnou fázi Blaugranas ve druhé půli. V 69. minutě to byl právě on, který poslal Barçu podruhé v zápasu do vedení. Lamine Yamal vyslal přízemní střelu na Lunina, kterému skvěle clonil ve výhledu Ferran Torres. Ukrajinský brankář střelu tak pouze vyrazil na připraveného Fermína Lópeze, který podobně jako Christensen v první půli pohodově zakončoval do prázdné brány, a hosté se tak podruhé v zápase dostali do vedení. To jim ale nevydrželo vůbec dlouho. Z levé strany centroval Vini, míč prošel přes celé malé vápno až na Lucase Vázqueze, který měl opět podobně snadnou roli, jako předtím Fermín, nebo Christensen. Rozhodnout zanedlouho mohl opět ve formě hrající Vini. Z úhlu však mířil pouze do připraveného ter Stegena. 

Vítězství Realu vystřelil až v nastaveném čase stejně jako v podzimním El Clásicu Jude Bellingham, a Real tak na prvním místě odskočil díky výhře 3:2 na náskok už jedenácti bodů. 


Přehled utkání

21. dubna 2024, 21:00 Santiago Bernabeu Nova Sport 4

Real Madrid

3 : 2 Cesar Soto Grado

FC Barcelona

  6' Christensen (Raphinha)
Vinícius Júnior (penalta) 18'  
Camavinga 33'  
  69' Fermín
Vázquez (Vinícius Júnior) 73'  
  75' Koundé
Vinícius Júnior 75'  
Modrič 83'  
  90' Cubarsí
Bellingham 90+1'  
Sestava

Lunin - Vázquez, Tchouaméni, Rüdiger, Camavinga (71' Fran) - Valverde, Kroos (71' Díaz), Modrič - Bellingham - Rodrygo (74' Eder Militao), Vinícius Júnior (82' Joselu)

Sestava

ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo - Christensen (46' Fermín), Gündoğan, de Jong (45+7' Pedri) - Yamal, Lewandowski (64' Ferran), Raphinha (64' Félix)




Diskuze

Pokud po dnešku pořád někomu přijde rozumný utratit za Cancela peníze, tak je zralej na léčebnu. Dnes nás stál 3 body.

21.04.2024, 23:10

Cancela zabalit a poslat kamkoliv. Aby někdo čtyřmi obřími chybami zničil postup de semifinále LM a možnost vrátit se zpět do hry o titul během pár dní, to tady ještě myslím nebylo. To on by měl zaplatit Barce 60 mega a ne ještě abychom to za něho dávali my. Říkám to pořád, portugalsko-brazilská menatlita se do Barcy nehodí. Kromě Ronaldinha a Alvése samé hovada.
Jinak výkon slušný. bohužel opět jsme šli ve druhém poločase výkonem trochu dolů a Real si to už klasicky pohlídal tím, že mu stačí počkat, až se nám mezi obranou zálohou na konci objeví 20 metrové mezery a je konec.

21.04.2024, 23:11
cechoma Klokanomet

S tím Cancela nekupovat samozřejmě souhlas, ale o postup do semifinále nás připravil, pokud musíme ukazovat na jednotlivce, Araujo nesmyslným faulem ve 30 minutě za stavu v podstatě 2:0 😉

21.04.2024, 23:15
Klokanomet cechoma

Araujo aspon byl v situaci, že něco musel hasit. Cancelo se dvakrát prostě vysere na svého zabíhajícího hráče k pravé tyči. Velký rozdíl.

21.04.2024, 23:23
absint Klokanomet

Araujo musel hasit svou vlastní chybu, takže žádný rozdíl.

21.04.2024, 23:24
Rikitan Klokanomet

U něj je hlavně vidět rozdíl umět bránit a zkoušet bránit.

22.04.2024, 00:05
absint Klokanomet

"Kromě Ronaldinha a Alvése samé hovada."
Tak to mně rozesmálo. Jeden už za FC Prison něco odkopal a ten druhý si asi taky brzy užije svůj debut :D

21.04.2024, 23:23
pyspetr Klokanomet

Rivaldo, romario, beletti dejme tomu.

21.04.2024, 23:24
Klokanomet pyspetr

To už bych nepočítal, i Belleti je skoro 20 let zpět :D

21.04.2024, 23:26
clen_0548 Klokanomet

v tom případě nepočítejme i ronaldinha

22.04.2024, 07:02

Na to, že mají v Madridu nový stadion, tak tam mají rovinu celkem nakloněnou.

No nic, upřímně, po tý LM jsem vlastně rád, že to dopadlo jak to dopadlo.

Do konce sezóny posadit naše Portugalce a rozhodně je nekupovat. Dávat šanci dalším mladým. Fort, Casado, Roque, Faye a další.

A vlastně docela zajímavý fakt. V základu jen 2 odchovanci. 16 a 17 let. Jaksi nám chybí odchovanci kolem 25-27 let. Asi důsledek dokonalé sestavy kolem Messiho, Xaviho, Iniesty a spol. Ti nikoho moc nepustili.

21.04.2024, 23:13

Tak bohužel momentálně nemáme ani na unavený Real, který ještě ve středu odehrál dvouhodinovku proti City, a to už tehdy měl v nohách víc než naši, jelikož Ancelotti oproti Xavimu hráče vůbec nerotuje.
Cancelo příšerný, Pedri zase neviditelný. Potěšil aspoň Yamal.

21.04.2024, 23:19

Tak jste to viděli. Podobné chyby jako proti PSG, hlavně u druhého gólu. Cancela je zbytečné komentovat, protože na něj není evidentně spolehnutí, jedině, že by hrál jako křídlo. Raději bych použil Hectora Forta, ale ten ještě určitě šance dostane. A to nám dnes Lunin daroval dva góly, ale nám to bylo málo. Jsem naštvaný, protože tenhle scénář se opakuje jako nějaký nekonečný seriál. Kolikrát nás takto Real ještě porazí. Přemýšlím, jestli by nebylo někdy lepší vyzkoušet rozestavení 451 nebo 4231, ale asi je to jedno, pokud hráči většinu zápasu neplní taktiku, nebo nejsou koncentrovaní, případně dělají fatální chyby. Musíme doufat, že to někdo v budoucnu změní. Ale kdo?!

22.04.2024, 00:02
Klokanomet Rikitan

Zase nedělejmě, že Xavi neumí Real porazit. Ale paradoxně se mu to líp dařilo s horšími hráči :)

22.04.2024, 00:26

Jako fanda Barcy, uznavam, ze Real zaslouzene. Penalta byla i kdyz Vasquez si pro ni dosel, videl tam nohu tak zkusene prepadl.

Hrajeme proti Realu v podstate s detma. Yamal, Pedri, Cubarsi a to proste nejde. Jednou tito frajeri budou Real valcovat, ale ted je jeste prilis brzo na ne, musi dorust jak fyzicky tak mentalne.

Dlouho sem nevidek tak labilniho hrace jako je Cancelo a tak nejak chapu proc se ho Guardiola zbavil. Ten frajer zapomina branit a kdyz uz brani, tak strasne naivne + nesmyslny zakroky jako v LM proti PSG. Dnes to same pri te penalte, kdy ma pokrytej balon, necha se predbehnout a mladej Cubarsi nasledne penalta.

22.04.2024, 00:29
angel Deni

Kdyby zakopl o nohu, ktera tam zusaka , nereknu nic, ale on si ji umyslne vysunul do sveho protipohybu, aby se mohl zahaknout! Kdyz sel Fernin sam, tak krome sloupu (ten bych bral) mu ten fousaty nasavil tesne pred nim prdel

22.04.2024, 07:37

A co Lewa to je útočník co?

22.04.2024, 06:29
Klokanomet Veča1977

G+A v podstatě stejné jako v Dortmundu. Lewa hraje opět jako ve dvaceti :)

22.04.2024, 12:28

Za mě stojí vyzdvihnout Christensena. první půle z naší strany byla hodně dobrá, ale když jsme odcházeli do poločasu s remízou bylo mi jasné, že nás to bude mrzet. Ale na první dobrou půli má velký podíl  právě Christensen. I když to není ideální DM, tak pořád to mělo nejakou strukturu. Potom co přišel Pedri a Fermin. A hrali jsme dvojpivota s Pedri, Gundo tak ani nějakému věštci by netrvalo dlouho zjistit, že budeme hořet a budou vznikat díry, na které si real počkal a byl konec. Cancelo ani Felixe prosím nekupovat, u obou pojem konzistence neexistuje a nechápu jak tak zkušený hráč může ve 2 po sobě jdoucích zapasech udělat úplně totožné chyby.  Obecně zkušenější hráči se v takovém důležitém zápase nechali zahanbit 16letym Laminem. Rozhodčího nebudu řešit. Tak snad nějak ukopou to druhé místo, ať hrajeme Superpohar další rok a budou teď už dostávat větší šance Vitor, Fort, Casado a další.

22.04.2024, 08:25

Trochu mě mrzí, že tady moc nezaznělo, že to byl včera velmi dobrý zápas. Prohráli jsme celkem smolně v samotném závěru, rozhodně ne po vytrvalém tlaku Realu. Oběma letošním zápasům s nimi by více slušela remíza. Z tohoto pohledu jsem osobně byl spokojen. To, že bychom měli ještě Real nějak nahánět, už byl beztak jen sen.

22.04.2024, 13:40

LaLiga v čele s Tebasem a rozhodčími vytváří totální klauniádu.. budiž neuznáš regulérní gól (protože nemáš 100% průkazný záběr), protože jsi 100 let za opicema, to přehlídneme.. ale to trapné naskočení Vazqueze do Cubarsiho to bylo moc, za stejnou situaci Arsenalu nepiskl penaltu proti Bayernu. Dále faul Rudigera na Lopéze bez snahy hrát míč? Nic. Faul na Yamala, když byl Camavinga poslední hráč - červená karta ? Nic.. Totální úlet a výsměch. Jinak to byl dobrý výkon z naší strany (Cancela nekomentuju).

22.04.2024, 15:46
Jordi MarcoFCB

Přesně. Faul, za který dostal Araujo červenou v LM by včera potrestán žlutou. Rozhodčí opet zmasirovany sestřihem RM TV - proti RM písku jen když to bude evidentní. Význam Lamina se potvrdil i v kontextu LM kdy byl chybně stažen místo opět téměř zbytečného Lewy. Cena za tenhle zápas který si zasloužil skončit remízou je mimo jiné zmasakrovany FdJ... Gól negól bude mít ještě dohru. Visca Barça. Adios Portugalci.

22.04.2024, 20:04

...jo a 60 dejte raději za Daniho Olma

22.04.2024, 20:05

Pokud chceš vyhrát nad Realem, dovolím si říct, že nesmíš udělat chybu... I přesto to bylo 15 minut před koncem 2:2.Fandím FCB, ale musím uznat, že posledních 5minut to byl že strany Realu uragán a mnoho hráčům FCB došly síly! Bohužel Reál je TOP. Araujo, Cancelo, Lewa pak Torres ani ne průměr a to se projeví.

24.04.2024, 12:21

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat