PSG 2:3 FC Barcelona

PSG 2:3 FC Barcelona

Čtvrtfinále tohoto ročníku Ligy mistrů proti sobě svedlo Paris-Saint Germain, a katalánskou Barcelonu. Pikantní souboj přinesl mnoho zajímavých soubojů. Hlavní trenér PSG a legenda Barcelony jak na hráčské, tak trenérské úrovni Luis Enrique poprvé jako trenér vyzval svůj milovaný klub v souboji. Další starý známý týmu trenéra Xaviho nastoupil v zápase jako pravé křídlo domácích. Nebyl jim nikdo jiný, než bývalý dlouholetý hráč Barcelony Ousmane Dembélé. Blaugranas se pak před zápasem poměrně vyčistila marodka. Zelenou do zápasu dostala trojice Christensen, Pedri, a Frenkie de Jong. Ten dokonce nastoupil v základní sestavě. Na listu zraněných tak před zápasem zůstali ,,jen" dlouhodobě zranění Alejandro Baldé, a Gavi. Ten však alespoň odcestoval s týmem do Paříže. 

Zápas začal mírnou územní převahou domácích. Od první minuty pak šlo vidět, že se obrana hostí bude soustředit na ubránění zejména největší útočné hrozby Kyliana Mbappého. Obrana Barçy však působila velmi kompaktním dojmem. Pařížané ze startu zápasu hrozili jen střelami Asensia, či Korejce Leeho. Oba pokusy však s přehledem zneškodnil ter Stegen. Po úvodních minutách zápasu se pak osmělil i útok hostí. Lewandowského hlavičku po rohovém kopu až na brankové čáře vykopával Nuno Mendes. Posléze znova po rohovém kopu se snažil přízemní střelou prosadit brazilský křídelník Raphinha, jeho pokus byl však zablokován obranou domácích. Donnarumma tak zatím zůstal bez práce. 

Ve 37. minutě se už Raphinha mohl radovat. Odvažnou přihrávkou z vlastní půle Cubarsí vysunul Lewandowského, který míč posunul na křídelníka Yamala. Lewandowski posléze aktivně znepříjemňoval práci Donnarummovi, který tak centrovaný Yamalův míč jen vyrazil, a Raphinha pohodlně otevíral skóre dvojutkání do prázdné brány. Domácí se snažili vyrovnat ještě do poloviny utkání, větší gólové šance si však již nepřipravili, a Katalánci si do kabin odnesli vedení 0:1. 

Ti však druhou půli začali jako z hororu. Dembélé přes 3 hráče doslova prorval míč za záda ter Stegena, a srovnal na 1:1. Již za 3 minuty se z hranice malého vápna prosadil Vitinha, a Pařížané se doslova z ničeho dostali do vedení. Pro Blaugranas se jednalo o opravdu velmi studenou sprchu. Xavi reagoval střídáním uzdraveného Pedriho, a Joãa Félixe. První jmenovaný již po minutě na hřišti vymyslel geniální pas za obranu na připraveného Raphinhu, který svým druhým gólem v utkání srovnal stav zápasu na 2:2. 

O čtvrthodinu později poslal Xavi na hřiště další čerstvou sílu v podobě rovněž uzdraveného stopera toho času hrajícího na postu defenzivního záložníka Andrease Christensena, a křídelníka Ferrana Torrese. Tomu se v brejku snažil přihrávat jeho kolega z útoku Félix. Z této šance alespoň vzniknul rohový kop. Z něj Gündoğan našel na malém vápně skvěle připraveného Christensena, který přesnou hlavičkou poslal hosty do vedení. 

Kaňkou na skvělý výkon Barçy bylo snad jen vykartování Sergiho Roberta, a střelce vítězné branky Christensena. Do odvety příští týden v úterý tak budou muset hráči Blaugranas obejít bez této dvojice. Celkový dojem ze zápasu je však skvělý, a Xaviho svěřenci budou mít postup do semifinále příští týden na dosah.


Přehled utkání

10. dubna 2024, 21:00 Parc des Princes Nova Sport 3

PSG

2 : 3 Anthony Taylor (ANG)

FC Barcelona

  34' Roberto (stopka na další zápas)
  37' Raphinha
Dembélé 48'  
Vitinha (Ruiz) 51'  
  62' Raphinha (Pedri)
Vitinha 65'  
  77' Christensen (Gündoğan)
  82' Cubarsí
  88' Christensen (stopka na další zápas)
  89' Fermín
Beraldo 89'  
Sestava

Donnarumma - Marquinhos, Hernández, Beraldo, Mendes - Lee (61' Zaire-Emery), Vitinha, Ruiz (85' Ramos) - Dembélé, Asensio (46' Barcola), Mbappé

Sestava

ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo - Roberto (61' Pedri), de Jong (75' Christensen), Gündoğan (85' Fermín) - Yamal (61' Félix), Lewandowski, Raphinha (75' Ferran)




Diskuze

Když pominul začátky poločasů, tak takhle takticky připravenou Barcelonu jsem pod Xavim ještě neviděl. Co pod Xavim. Posledních 5 let. První poločas máme za sebou, doma máme výhodu.

A ten Cubarsi? Neskutečný. Hrozně se mi líbí, jak je v klidu. Pokud mu to vydrží, tak máme na 15 let vystaráno 😀

10.04.2024, 23:07
Andreas cechoma

Ak Beraldo stál 45 mega , tak neviem, ci sa Cubarsího cena dá vyčísliť . Ten chlapec uplne vymazal s Araujom Mbappeho a az na to posmyknutie kde dal gol aj Dembeleho.

10.04.2024, 23:29
Klokanomet cechoma

Cubarsí je šílenec. Já jsem fakt asi nikdy neviděl takhle rozehrávajícího stopera, všichni van Dijkové, Marquinhosové a já nevím kdo se můžou jít schovat. Tohle je next level.

11.04.2024, 01:10

Jak říká "cechoma"! Začátky poločasů, jinak TOP!
Raphinha.... zatím nejlepší odehranej zápas v sezoně!

Jinak mimo tenhle špíl.... jde vidět rozdíl mezi dobou Messiho a Roncka... ty typky ikdyž si někdo hlídal, stejně dokázali uplest BIČ z ničeho a podívejte se na ty dva typky Haaland a Mbappe, ti jak jsou hlídaní sou úúúúplně mimo, hlavně včera ta norská LOPATA :D
PEACE!
Visca el Barça!

10.04.2024, 23:17

spokojenost,pro nafťáky dnešní výsledek mohl být horší.

10.04.2024, 23:28

Před zápasem jsem měl obavu, ale když dala Barca 3 góly a hlavně ubránila Mbappého, bylo vítězství naše. Super Rafinha, Araujo a Cubarsí. Ale ještě je před námi odveta.

10.04.2024, 23:50

Pánové, dnes vynikající taktika i střídání od mistra Xaviho. Donutil hrát PSG s raketami na křídlech (nebo kde? často mi připadalo, že si Dembič s Kylijánem spíš překážejí, Demba naštěstí projevil srdíčko a hrál s námi a za to mu děkuju) do plných jak podle učebnice. Inkasované góly vyplynuly spíše z nepozornosti než ze systému, ostatně jinak obrana hrála výtečně. S výjimkou Cancela, který mi v některých momentech připadal zfetovaný a trnul jsem pokaždé, když měl rozehrávat. Cubarsí je naprostý bůh, nikdy by mě nenapoadlo že budu tak chcát z rozehrávky stopera, ale to je prostě síla, jak ten týpek rozehrává. Podíl na prvním skvělém gólu ani nemluvě. Další král zápasu je ještě nečekanější a to Raph! Výborný výkon po všech stránkách a hlavně v tom nejdůležitějším v zakončení, nemám slov. No a třetí borec zápasu Pedri, který po zranění okamžitě změnil průběh zápasu a ve chvíli, kdy ot s námi začalo kolem 50.minuty vypadat blbě, tak udělal v záloze okamžitý rozdíl geniální přihrávkou i celým výkonem potom. Paráda, jen tak dál.

11.04.2024, 01:08
Andreas Klokanomet

Nedavno som na jednom fore čítal, ako je Pedri len hajp a , ze by bolo dobre ho predat 🤮 Dovolim si povedat, ze ak by nepremarodil skoro 2/3 sezony, dnes niesme 8 bodov za bielym zlom. On je proste hlava celeho muzstva. Pre nas hrac , akeho inde nenajdes ani za miliardu. Cubarsi detto. Ten chlapec ma 17 rokov a cely zapas pozicne a aj agresivitou znicil Mbappeho s Dembelem a to ani netreba dalej komentovat jeho hru s loptou. Taky stoper fakt uz nieje nikde inde. A Xaviho musim pochvalit, ze Raphinhovi nasiel idealne miesto v zostave. Ziadne kridlo ale podhrot alebo co to je a sadlo mu to genialne.

11.04.2024, 06:41

Cubarsí, neskutečné, úžasný, kéž by mu takto vydrželo dalších 10-15 let. Raphinha, zlatíčko, konečně mu to vyšlo tak jak si zasloužil a tak se o to již mnohokrát snažil, věřím že se našel, že na tomhle výkonu bude v budoucnu stavět. Pedri geniální momenty, snad vydrží zdravotně delší dobu. Araujo luxusní. Ostatní až na Cancela a Lamina odvedli též nadstandardní výkon. Lamine je dítě, které občas zazáří a je třeba ho chránit aby dozrál a stabilně patřil k rozdílovým hráčům. Kdyby Cancelo nebyl sobec a nahral Gudovi tak mohlo být 2... snad si to vezme k srdci. Xavimu vyšla neskutečně střídání... Pedri, Christensen! Včera to byla fakt radost, která mi zalepila infarktovou trhlinu vsrdci že zápasu s Villarealem. Visca Barça!

11.04.2024, 08:06
angel Jordi

Lamino se venuje vic mediim nez hre. Nemaji s nim delat rozhovory, dat mu “detskeho” psychologa, aby ten tlak ustal a pak umi, ale posledni dva zapasy, rozhovor a houby hra a totez znova…

11.04.2024, 08:14
Abcd44 Jordi

Lamine prý hrál, nebo minimálně měl dny před zápasem střevní virozu. Takže pokud je to pravda, jeho výkon lze pochopit, I tak připravil první gól a pořád nesmíme zapomínat na jeho věk. Ale s Cancelem souhlas, včera nebyl dobrý, snad mu vykartovani proti Cadizu pomůže a v úterý předvede zase super výkon.

11.04.2024, 18:11

Skvělý výsledek, výborná hra. Mladíci naprosto úžasní! Zkušení chlapi výkonem, věkem pořád děti. Je třeba tyto hochy chránit co nejvíce před tlakem médií. Je těžké to ustát a stále na sobě pracovat a zlepšovat se!!! FdJ mohl při gólech aktivněji dorazit soupeře, hlavně Dembeleho. V šestnástce by měl být víc nalepený na soupeře. Po zranění ale dobré. Skvělý počin do druhého zápasu. FCB to nesmí utéct. Ať se DAŘÍ!

11.04.2024, 08:57

Jeden z našich nejlepších, ne-li nejlepší výkon v klíčovém zápase evropských soutěží za poslední roky. Pořád je na čem pracovat, preciznější soupeř by nás vytrestal vícekrát, ale obecně to byl opravdu povedený výkon. Hlavně jsme si konečně přestali hrát na to, že nemůžeme hrát nic jiného než tiki-taka a začli to brát trochu pragmatičtěji. Bez toho se v evropě prostě přežít nedá. Neusnout ale na vavřínech, doma aktuálně nejsme tak silní jako v dobách nedobytného Camp Nou a všechno je pořád otevřené. Jedno pláchnutí Mbappého a můžeme hrát zase od nuly. Pokud ale do zápasu půjdeme stejně přirpavení jako dnes, můžeme být opatrně optimističtí. Obzvlášť s výhledem k tomu, že bychom v případném semi mohli narazit na atlety, na které Xaviho Barca umí velmi dobře.

11.04.2024, 10:00

1. Geniální střídání pane trenére!
2. Raphinha skvěle, nevěřil jsem, že něco takového předvede
3. Cubarsi - co říct, vždyť to není kurva normální ! :D
4. Naše obrana se neskutečně zlepšila
5. Mbapéé... Haaland, jak se píše výše - jakmile je hlídáte maj velký problém
6. Doma je zničíme o 2 goly minimálně

11.04.2024, 13:10
MarcoFCB faller

Neříkejme hop, dokud nepřeskočíme. Bude to ještě težké, jelikož na tom stadionu taky nejsme 100%, ale pokud předvedeme obdobný bojovný výkon a vyvarujme se těch kriz v začátcích poločasů, tak jdeme dále.

11.04.2024, 14:02

Krásný zápas. Emoce nádherné. Pedri kouzelník, Rapha byl za svou práci, defenzivní, náběhy, odměněn, Cuba a Araujo snad nam tato stoperska dvojice vydrží na 15 let. Ale Cuba úplný nesmysl :D však ho před 3 měsíci skoro nikdo neznal. Kounde taky pochvala. Ale nemysleme si, že je vyhráno. Bude to ještě extrémně těžké, ale první krok udělaný. Hodně velká ztráta je, že celou sezónu hrajeme bez čisté 6, tak teď se vykazuje jak Roberto, tak i Christensen... A hlavně musíme být koncentrovaní hned od začátku poločasu. V první půli jsme prvních 10 min lehce plavali a druhé vůbec nezapli od začátku a už toho dokázali využít. Tohle musí být velké varování do druhého kola. Jinak hned od losu mi bylo jasné, že je napsáno, že Dembele musí dát gol...

11.04.2024, 18:04
Abcd44 Abcd44

Co ještě ale stojí za zmínku je určitě fakt, že i když jsme za 3min dostali 2 goly, nesesypali jsme se, jeli dál a dokonce zápas dokázali otočit.

11.04.2024, 18:15
stockey Abcd44

mna prekvapilo ze Xavi Roberta neskusal na DM uz skor. Jeden ci dva zapasy tam hral ked bo Bus zraneny pred x rokmi a mne sa to pacilo. Uz si napamatam s kym si to tam menil neustale pocas zapasu pozicie ale bolo to svizne a zmena. Myslim ze to bol Arthur Melo este

12.04.2024, 08:00

Mnohé již zaznělo, doplnil bych téměř perfektní zdvojování Mbappého a Dembelého. Když dostali balón do křídel 20 až 30 m před bránou, tak udělali ještě pár metrů v běhu a před vápnem už museli stát, přešlapovat a vymýšlet co dál. Tam už byla naše výhoda.
Ale jak řekl Pelta, když vyšel odsouzen ze soudní síně..."je to jen poločas" !

12.04.2024, 11:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat