FC Barcelona 3:1 SSC Neapol

FC Barcelona 3:1 SSC Neapol

Katalánská Barcelona v odvetě osmifinále Ligy mistrů vyzvala na domácí půdě italskou Neapol. Xaviho svěřenci se poprvé od ,,covidového čtvrtfinále" s Bayernem v roce 2020 chtěli do této fáze vyřazovacích bojů Champions League probojovat. Nakročeno k postupu měli po prvním zápase spíše oni. Z Itálie do odvety si odvezli výsledek 1:1. V zápase jim nicméně chyběla šestice marodů. K dispozici nebyli Baldé, Gavi, Pedri, Frenkie de Jong, Marcos Alonso, a Ferran Torres. 

Do samotné odvety pak Barça vstoupila skvěle. Přesně po čtvrthodině utkání Raphinha narýsoval dokonalý pas na Fermína Lópeze, který se z hranice šestnáctky nemýlil, a otevřel skóre utkání. O 2 minuty později pak Raphinhův střelecký pokus netradičně pravou nohou skončil na tyči, pohotový João Cancelo však byl ve správný čas na správném místě, a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. 

Po půlhodině hry však Partenopei zásluhou skvělé kombinace a zakončujícího Rrahmaniho snížili. Drželi se tak zuby nehty naděje minimálně na prodloužení dnešní odvety osmifinále. Tomu pak chtěl zanedlouho poté pomoct hlavičkou Matteo Politano, konečky prstů však byl proti kapitán v domácí brance ter Stegen. Do kabin po prvním poločase si tak Blaugranas odnesli vedení 2:1. 

Hosté i v druhé půli se snažili zvrátit dosavadní vývoj utkání. Těsně mimo nejdříve pálil Kvaratskhelia, o něco málo později se posléze penalty dožadoval po souboji s Cubarsím Victor Osimhen. Sudí Danny Makkelie však pokutový kop nenařídil, a VAR neintervenoval. Na druhé straně šance domácích likvidoval gólman Alex Meret. Raphinha, ani hlavou Roberto jej nepřekonali. Úspěšný byl až v minutě 80. po lahůdkové přihrávce právě od Sergiho Roberta polský ostrostřelec Robert Lewandowski. Na kopačky domácích Blaugranas tak přinesl do poslední desetiminutovky dnešního střetnutí potřebný klid. Ve zbylém průběhu utkání už za hosty hrozil pouze Olivera, jehož střelecký pokus skončil na tyči. 

Barcelona tak zvítězila v odvetě osmifinále Ligy mistrů na domácí půdě proti Neapoli 3:1, a poprvé po čtyřech letech se tak dostala do osmifinále milionářské soutěže. Los čtvrtfinále soutěže je na programu v pátek. Před Barcelonou si již místenku do této fáze soutěže zajistili Manchester City, Real Madrid, Bayern Mnichov, a Paříž Saint-Germain.


Přehled utkání

12. března 2024, 21:00 Estadio Olímpico Lluís Companys Premier Sport 2

FC Barcelona

3 : 1 Danny Makkelie (NIZ)

SSC Neapol

Fermín (Raphinha) 15'  
Cancelo (Raphinha) 17'  
Christensen 19'  
  30' Rrahmani (Politano)
Yamal 44'  
  45+2' Jesus
  63' Traorè
  67' Olivera
Lewandowski (Roberto) 83'  
Sestava

ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo - Fermín (60' Roberto), Christensen (60' Romeu), Gündoğan - Yamal, Lewandowski, Raphinha (81' Félix)

Sestava

Meret - di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Rui (64' Olivera) - Anguissa, Lobotka, Traorè (78' Raspadori) - Politano (64' Lindstrøm), Osimhen, Kvaratskhelia (90+2' Ngonge)




Diskuze

Fuuu iba tolko k tomu😘😘

12.03.2024, 23:17

Visca Barca 💪⚽️❤️

12.03.2024, 23:21

Zvládli jsme nejdůležitější zápas sezony, to asi mluví za vše. A byli jsme lepší než soupeř i se zraněnou půlkou týmu, a přesto jsme zaslouženě postoupili. Naši 16 a 17 hráči šílení, když vezmeme v potaz velikost zápasu, téže nemám slov.

12.03.2024, 23:30

Super, Barça to zvládla, jsem nadšený! Výborný start do zápasu, kluci běhali, presovali a bylo vidět, že hodně chtějí uspět. Lamine, Fermín, Pau a Jules, radost se na ně dívat. K tomu výborná atmosféra, už se těším na nový Camp Nou. Vaaamos!!!

13.03.2024, 00:07

Prvních 30 minut nádhera. Snad poprvé v sezoně jsme chodili do rychlých protiútoku a nedávali přihrávky na stopery. Pak už trochu slabší, asi měla být penalta proti nám, ale postup je doma

Jen jedno by mě zajímalo. Nevíte někdo, jestli má Roque nějakou doložku u minutách a doplaceni peněz? Nebo jestli se pořád dává fyzicky dohromady po zranění ještě z Brazílie? Jinak fakt nechápu, proč nenastupuje alespoň na křídlo. Yamal posledních 20minut šlapal vodu. Aby nás to jeho přetěžování OPĚT nemrzelo

13.03.2024, 07:02
cechoma cechoma

A ještě jedu věc bych rád zmínil. Když nastupoval Roberto, tak jsem si říkal ajeeeje. Ale Jeho akce mě vrátila několik let zpět. Řekněte mi, jaký hráč v letošní sezóně takhle aktivně rozjel v 16 naší klasickou narazeckovou akci. Já si teda na nikoho nevzpomínám.

13.03.2024, 07:41

Zvládli jsme to skvěle, hráči z akademie skvělé výkony, ten Cubarsiho pass na Fermína byl skvostný!!! U nás je "mladý" někdo komu je řekněme 23 let, tady jsou kluci co ještě nemůžou ani řídit :) neuvěřitelný !!!! Uvidíme v pátek los a koho nám přinese, na další zápas se velmi těším... Prvních 30min kdybychom zahráli takhle znovu a s těžším soupeřem jsem si jistý tím, že bychom minimálně jednou skórovali. Když jsem viděl před startem sestavu jak je Rapha na left wingu tak jsem se hodně obával ale zvládl to myslím velmi dobře :) VAMOS

13.03.2024, 11:14

Zápas super, ale málem sem vypl zvuk, kvůli těm dvoum, co to komentovali.. “Barca dala dva slepené góly” nebo když 6x řekne, že jsme měli dostat červenou a Neapol kopat penaltu.. Komentátora už může dělat každej

13.03.2024, 12:42
Pajinos Gazicz

je to těžká profese, ale je fakt, že ten standard šel dolů a pořád může být hůř - takovou formuli komentuje uřvanec, co z toho dělá hogo fogo a tam pak vypínám zvuk (aspoň že u O2 jde vypnout komentář a nechat zvuk ze stadionu, to je super)

13.03.2024, 12:55
raval69 Gazicz

To je taková ta potřeba pořád hledat senzaci, zaujmout. Karta neměla být žádná, protože měl být písknutý ofsajd, když už. A rozhodčí si toho byl vědom - a tak dal žlutou. Komentátoři si vyberou nějaký motiv a toho se pak drží - ale na druhou stranu pořád zdůrazňovali, jak se jim zápas líbil. To zas bylo fajn, myslím.

13.03.2024, 14:54
roman1978 Gazicz

Slepene góly znamená, že ty góly jsme dali rychle za sebou.

13.03.2024, 17:59

Skvělý zápas. Užito na maximum s navíc vysněný postupem. Jen teda začátek druhého poločasu ve mě začaly otázky, jestli to náhodou Neapol neotočí. Ale tohle vítězství jde hodne i za Xavim. Jak se odhalila sestava, nikdo nevěděl jestli Raphinha bude hrát LW nebo záložníka. Protože na LW prostě zahrát předtím neuměl, ale nakonec tento nečekaný tah nás dovedl k prvním dvěma golum. I to, že v 60. minutě dal Roberta mělo velký dopad. Romeu ne, ale tam chápu, že Christensen měl žlutou tak nechtěli riskovat. Ale proč nevystrida aspoň po gólů na 3:1 Lamina, ten kluk ke konci byl úplně hotový. I kdyby tam dal Forta, který by hrál takového vysunutějšího beka, ale aspoň by měl na zlto síly. To mě trochu rozčilovalo. Ale jinak super výkon. Teď jen počkat na soupeře, tam už ale budou velké kalibry. A myslím, že skoro s každým nebudeme považováni za favority, což by nám mohlo paradoxně pomoct. Jinak ještě musím podotknout, že výkon komentátorů hrůza. Chápu, že fandí každý někomu jinému. Ale neustále kecy, že určitě ten zápas půjde do prodloužení, opakování i po hodině, že jsme "měli hrát v 10 a měli dostat penaltu", narážky, že Laminovi nejde dát gol ke konci...

13.03.2024, 12:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat