Atlético Madrid 0:3 FC Barcelona

Atlético Madrid 0:3 FC Barcelona

Ostře sledovaný souboj nabídlo 29. kolo La Ligy. Na Wanda Metropolitano v Madridu se střetlo domácí Atlético s katalánskou Barcelonou, která se díky včerejšímu zaváhání Girony poprvé od osmého kola chtěla dostat na lépe než 3. místo v tabulce. Pro tento zápas ale týmu trenéra Xaviho scházela 6 absentujících. Těmi byli Gavi, Baldé, Pedri, de Jong, z důvodu otřesení před zápasem rovněž João Cancelo, a po rozcvičce si na mírný diskomfort stěžoval Christensen, takže jej v základní sestavě nahradil Fermín López. Po zranění se tento týden do tréninku vrátil Ferran Torres, ale zatím to nebylo ani na nominaci. Do ní se však po několikaměsíční absenci konečně vrátil alespoň Marcos Alonso. 

Oba týmy šly do zápasu povzbuzeny postupy do čtvrtfinále Ligy mistrů, a co víc, pokud oba týmy přejdou přes tuto fázi soutěže, tak na sebe narazí v semifinále soutěže. Zpět ale k utkání.

Více aktivní byli minimálně ze startu utkání hosté. Nebylo jim to ale vůbec nic platné, protože nejčastěji diváci přenosu Nova Sport 4 slyšeli od Michala Jinocha větu: ,,Morata v ofsajdu.". Na pomezí první půlhodiny utkání se pak mírné převahy ujali Katalánci. Tuto převahu po Lewandowského přihrávce v 38. minutě nezužitkoval nikdo jiný, než pískotem opěvovaný kmenový hráč Simeoneho týmu João Félix. Ten jako host v týmu Xaviho se proti Los Colchoneros prosadil i ve druhém ligovém utkání sezóny, a svého aktuálního zaměstnavatele poslal do vedení. 

Druhou půli otevřel svým žlutým zákrokem Rodrigo de Paul. Ten později přímo katastrofálně do brejkové situaci ,,přihrál" Raphinhovi, který předložil míč poslední měsíce ve formě hrajícímu Robertu Lewandowskému. Tomu po prvním doteku míč sice odskočil, ale druhým dotekem dal fanouškům vzpomenout na svá zlatá léta, když famózně poslal míč na vzdálenější tyč Oblakovy branky, který se od tyče odrazil za jeho záda, a Blaugranas mohli slavit druhý gól v zápase. 

Následující minuty udržel hosty ve hře fantastickými zákroky ter Stegen. Ten nejprve zpacifikoval z hranice pokutového území volej Marcose Llorenteho, a posléze i dorážku v ofsajdu stojícího Memphise Depaye. On, a další bývalý hráč Barçy Antoine Griezmann přišli do hry na začátku druhého poločasu s úkolem probudit Atlety v útočné fázi, nicméně ani jednomu z nich se to nepovedlo. 

Ještě veseleji mohli Culers býti v 65. minutě utkání. Na přesný centr polského šutéra Lewnadowského si naskočil Fermín López, který netradičně hlavou jako zkušený mazák poslal míč nechytatelně k pravé tyči Oblakovy branky. Za přibližně deset minut poslal do hry při vyloučení Xaviho jeho bratr a zároveň asistent trenéra Oscar Hernández do hry Vitora Roqueho. Ten se již v nastavení chopil po skvělé přihrávce od Arauja míče v brejkové situaci. Jeho samostatný únik zastavil až nedovoleným způsobem Molina, který obdržel červenou kartu, a stejně jako jeho krajan de Paul se stal dalším smutným hrdinou utkání. 

Barcelona tak naprosto pohodově doslova zdemolovala Atlético na jejich hřišti 0:3, a před reprezentační přestávku se posunula na druhé místo v tabulce. Další zápas ji čeká bez jednoho dne za dva týdny, kdy na Olympijském stadionu vyzve hráče Las Palmas.


Přehled utkání

17. března 2024, 21:00 Wanda Metropolitano Nova Sport 4

Atlético Madrid

0 : 3 José María Sánchez Martínez

FC Barcelona

  33' Koundé
  38' Félix (Lewandowski)
  41' Xavi (mimo hřiště)
  42' Xavi (mimo hřiště)
de Paul 46'  
  47' Lewandowski (Raphinha)
Savič 61'  
  65' Fermín (Lewandowski)
Barrios 89'  
Molina 90+3'  
Sestava

Oblak - Witsel, Mandava, Savič - Barrios - Molina, Llorente (58' Koke), de Paul (66' Ñíguez), Lino (46' Griezmann) - Morata (46' Depay), Riquelme (58' Correa)

Sestava

ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsí, Fort (82' Casadó)- Gündoğan, Roberto (77' Romeu), Fermín (82' Martínez)- Raphinha (61' Yamal), Lewandowski, Félix (77' Roque)




Diskuze

To, že dá Barca 3 góly Atléticu na jeho domácím hřišti jsem opravdu nečekal. Ale kluci navázali na výkon z Ligy mistrů a na hru se poslední dobou dívá fakt dobře. První dva góly toho byly ukázkou. Kromě dvojitých velkých šancí Atletů, které vychytal Marc, jsme domácí do ničeho moc nepouštěli. Jen tak dál kluci, děláte nám radost. Vamos!

17.03.2024, 23:43

Nevím, jestli správě počítám, ale zdá se mi, že od chvíle, kdy Xavi řekl, že skončí hrajeme líp a líp, to je docela paradox. Včera opět velmi koukatelnej fotbal. Lewa chytl na závěr sezony slušnou formu a mladí dělají neustále radost.

18.03.2024, 07:24
Abcd44 F4BRE

Myslim si, ze z velke casti je to navrat MAtSe. S Inakim jsme byli vzadu "posr.ni" a hrozni. Samozrejme tam bude hrat spousta aspektu, ale tento vidim jako nejvetsi z nich. Plus Christensen jako DM a celkove stabilita obrany.

18.03.2024, 21:21

No nic, dneska si ten zápas pustím znova. A pozítří asi taky 😁

Rád bych, aby nezapadl výkon Koundeho, který má formu jako hrom. A Cubarasi? No to byl zase koncert.

18.03.2024, 07:40
Abcd44 cechoma

Udělám to stejné 😁 Ale přesně tak, upřímně doufám, že Kounde neodejde, jak se často píše. Pořád je mladý a to, že měl chvíli špatné období se bohužel stalo, ale bylo to tehdy, kdy byl celý tým špatný. Ale upřímně si hru bez něj neumím představit. Je to takový hybrid mezi RB a RCB. Ale je prostě dobrý dozadu a v dnešní době je to velmi důležité. Neumím si představit, že bychom proti silným týmům hráli na 2 CB a oba beci by byli dobří jen dopředu. On se už hezky přizpůsobil a není dobrý jen v obraně, ale i dopředu je platný. A s Laminem se hezky doplňují. A Cuba opět perfektní. Jeho poslední hry byly proti velmi fyzickému hrotakovi z Mallorky, Osimhenovi, včera Morata a Depay (hezky výčet na obranu pro 17.letého kluka) a všechno zvládl parádně.

18.03.2024, 09:30
cechoma Abcd44

Souhlas. On vlastně v posledních zápase hraje pravého stopera. Sice je to psáno 433, ale reálně hrajeme 343. Jenom teď to bylo klasičtější 433 a i tak to zvládal skvěle. On nikdy nebude klasický bek, ale v sestavě na 3 stopery ideál. Navíc slabší období měl hlavně, když střídal pravou stranu se středem při 433. To u nás nebyl zdaleka poslední, který šel dolů kvůli rotaci. Naposledy takový Dest. Zprava doleva a nakonec až na levé křídlo :D :-/ a jak to dopadlo

18.03.2024, 15:38

Všichni ožili. Určitě se zapracovalo na kondici, disciplíně a odpovědnosti vůči týmu. Mladí zahráli skvěle. Lewa dal gól a zlepšuje se! Stejně bych mu dal 60min a Roquemu 30min na jeho fleku. Xavi těmi projevy a kartami Barce škodí. Tohle není poprvé!

19.03.2024, 20:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat