FC Barcelona 1:0 UD Las Palmas

FC Barcelona 1:0 UD Las Palmas

Barcelona po reprezentační přestávce přivítala na domácí půdě hráče týmu Las Palmas. Domácí se museli obejít na lavičce bez hlavního trenéra Xaviho, který byl v průběhu zápasu na Wanda Metropolitano vyloučen. Nahradil jej asistent a jeho bratr v jedné osobě, Oscar Hernández. Ten když nastoupil na lavici Blaugranas při absenci Xaviho jako hlavní trenér, tak do tohoto zápasu držel přímo úchvatnou bilanci šesti výher z šesti zápasů. 

První šance v zápasu se chopil kapitán Polska Robert Lewandowski, který se svým národním týmem postoupil tento týden na letošní EURO. V tomto prvním případě, a i ve druhém si ,,Lewy" nepohlídal ofsajdovou past. Stejný problém měl pak o několik minut později v tomto zápase levé křídlo domácích Brazilec Raphinha. 

Ve 24. si pak zbytečný faul ohodnocen červenou kartou připsal na své konto brankář hostí Alex Valles. Ten velmi nešetrně sestřelil právě Raphinhu, který posléze již v početní výhodě byl blízko otevření skóre před koncem prvního poločasu, ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Do šaten se tak šlo za stavu 0:0. 

Po změně stran už se ale aktivní Raphinha konečně střelecky prosadil. Ukázkově si zaběhl za obranu a hlavou překonal gólmana Las Palmas Escandellu. Barça samozřejmě posléze chtěla svůj náskok ještě navýšit, ale měla problém s vytvářením vyložených gólových šancí. Tu si těsně před koncem vypracoval až střídající Portugalec Félix. Orazítkoval však jen břevno brány hostí. Do konce zápasu si pak ještě zbytečné žluté karty připsali Martínez a Lewandowski. Pro oba jmenované se jedná o pátou žlutou kartu v sezóně, a budou tak chybět za 2 týdny v dalším kole La Ligy proti Cádizu.

Barcelona ale dovedla zápas do vítězného konce, a prvnímu Realu Madrid se v tabulce přiblížila na 5 bodů, i když disponuje zápasem k dobru. Další zápas pak odehraje 10. dubna v Paříži, kdy v prvním zápase čtvrtfinále Champions League vyzve PSG. 


Přehled utkání

30. března 2024, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 4

FC Barcelona

1 : 0 Mateo Busquets Ferrer

UD Las Palmas

  14' Cardona
  24' Alvaro Valles
Gündoğan 51'  
Raphinha (Félix) 60'  
Roberto 63'  
Martínez 64'  
Lewandowski 81'  
Cancelo 88'  
Sestava

ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Martínez, Cancelo - Fermín (56' Félix), Gündoğan, Roberto (81' Romeu) - Yamal (71' Ferran), Lewandowski (81' Roque), Raphinha

Sestava

Valles - Suárez, Coco, Marmol, Cardona (79' Ramirez) - Marvin, Muñoz (72' Campana), Loiodice (71' Moleiro), Rodríguez, Munir (28' Escandell) - Sandro (78' Cardona)




Diskuze

Nechci být náročný, ale čekal bych proti Las Palmas hrajících více než poločas v deseti více, než 1 gól. Šance na ně byly, ale Barca měla dneska i smůlu, viz dvě nastřelená břevna. Ale i hubená výhra se počítá. Líbili se mi oba Joaové a Rafinha. Ztráta 5 bodů na vedoucí Real nevypadá tak nedostižně.

31.03.2024, 00:05
angel Rikitan

5 a Real zapas k dobru, byt ze clanku to skoro vyoada, ze mame zapas k dobru my… tonouci se stebla chyta, ale kdyz Real nemuze, rozhodci vzdy pomuze.. musime vyhrat na realu o dva jinak to je rozdil dalsi bodu

31.03.2024, 14:12

Děkuji za tři body, doma bych čekal víc branek, ale i tak dobrý. Ale proti 10 lidem dostat 5 žlutých karet.... to by se mohlo v jiných zápasech vymstít!

31.03.2024, 06:34
felpod tomise63

Jsem přesvědčen o tom, že Lewa i Cancelo si žluté nechali dát záměrně. Lewa při střídání a Cancelo v poslední minutě. Takto budou sedět proti Cádizu a nebude hrozit nebezpečí, že by se vykartovali na El Clásico. Za mě dobré taktické rozhodnutí z lavičky...
Ale to se samozřejmě týká jen dvou žlutých z pěti...

31.03.2024, 10:52

Body OK,jinak klasický zápas po repre pauze.Cubarsí je zjevení.

31.03.2024, 09:35
angel René

Ten mel prvni minelu, kterou jsem u nej videl. Sice by byl stejne off, hlavicks se nepovedla.. snad ti mladi kluci nespychnou. Yamal byl pro zmenu jalovy

31.03.2024, 14:09

Zápas nebyl špatný, šancí plno, tak doufám, že jsme si všechno to (ne)štěstí a smůlu vybrali tady. Tohle by nás mohlo např. proti tomu PSG hodně bolet. Zápas klidně mohl skončit 5-0 (Felix, Lewa týče, Raphinha střela, jak pouštěl Roberto a ještě něco se tam určitě našlo.) Ale dobrý 3body, čisté konto. Předpokládám, že Lewova a Cancelova karta bylo z taktických důvodů, jen škoda, že i Inigo dostal a bude taky chybět, protože by jinak v Cadizu hrál. Jinak opět se potvrdilo, že mít Raphinhu je dobré. Nemůžeme od něj čekat 1vs1 to prostě není jeho, ale jeho nabehy, pracovitost, pomoc v defenzive, je skvělá. Jen škoda, že občas víc nepřemýšlí, protože by klidně mohl mít dvakrát více čísel. Tak teď odpočinek, zlepšit efektivitu a těším se na zapas s PSG

31.03.2024, 13:38

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat