FC Barcelona 5:0 CD Leganés

FC Barcelona 5:0 CD Leganés

Po o poznání lepším výkonu, než kterým se prezentovali ve Valencii, se fotbalisté Barcelony dostali do dalšího kola španělské Copy del Rey, když z cesty vyřadili madridský Leganés po výsledku 5:0. Dvěma brankami a jednou asistencí přispěl k tzv. „manitě“ (obdoba českého bůra, pozn. přek.) Lionel Messi, prosadil se i Antoine Griezmann.

Už samotný los osmifinálových dvojic byl pro Katalánce milosrdný, když jim vedle domácího prostředí přistál do klína jeden z posledních celků ligové tabulky, jenž by měl možná problém i s leckterým druholigistou. Quique Setién se však rozhodl neriskovat a poslal do boje nejsilnější možnou sestavu. Od první minuty tak bylo k vidění útočení a tlak ze strany domácích.

Fanoušci, který bylo na Camp Nou jako obvykle poskrovnu, si na první gól počkali jen 4 minuty. Lionel Messi nahrál do úprku Nélsonu Semedovi a ten v plné rychlosti zpracoval míč a našel nabíhajícího Antoina Griezmanna. Francouz pak s přehledem zakončil do brány. Hosté se snažili kousnout zpátky a měli i několik pěkných akcí, ale nutno dodat, že jim pomohla defenzíva.

Ta udělala několik chyb a k tomu se přidalo i špatné poziční rozložení hráčů Pepineros. Opět se tak otěží nad zápasem ujali favorité a byl z toho druhý gól. Messi poslal svůj rohový kop z pravé strany na bližší tyč a tam si parádně naběhl stoper Clément Lenglet, jenž jej prodloužil hlavičkou na tyčku vzdálenější, kam už gólman Ivan Cuellár nedosáhl. Stav byl tedy 2:0.

Do poločasu už se i přes několik akcí Barcy nezměnil a po pauze vypadala hra podobně. Je však třeba dodat, že Leganés mohlo být zmáčknuto ještě více. Blaugranas to však stačilo a přidali 3. branku. Psala se 59. minuta, když Messi provedl individuální akci a s trochou štěstí udržel balón až do vápna, kde vystřelil. Díky teči jednoho ze stoperů nakonec skončil i v bráně.

Tříbrankový náskok uzavřel mač, kor když vezmeme v potaz, že kouč Leganés Javier Aguirre už dvakrát stihl vystřídat. Není proto s podivem, že uviděl od rozhodčího žlutou kartu za patrnou frustraci. Barcelonští tak mohli trochu polevit a užít si totální kontroly nad hrou, což přineslo kýžené ovoce v 77. minutě, kdy pokusy Ansua Fatiho a Messiho dorazil do brány Arthur Melo.

Trefu číslo 5 pak zaznamenal opět sám Argentinec, který dostal krásnou asistenci od Ivana Raktiče a hokejovým blafákem obalamutil Cuellára, aby zakončil do prázdné brány. Jednalo se o přesvědčivé vítězství a pochvalu si zaslouží i přístup hráčů. Tým měl několik měsíců problém se stylem, efektivitou a předpoklady fanoušků. Stav 5:0 dal vzpomenout na staré dobré časy.


Přehled utkání

30. ledna 2020, 19:00 Camp Nou, Barcelona Sport 2 (18:55 SEČ)

FC Barcelona

5 : 0 Guillermo Cuadra Fernández (Madrid)

CD Leganés

Antoine Griezmann (Nélson Semedo) 4'  
  25' Rubén Perez
Clément Lenglet (Lionel Messi) 27'  
Lionel Messi 59'  
  64' Javier Aguirre (trenér)
  73' Chidozie Awaziem
Arthur Melo 77'  
  83' Rodri Tarín
Lionel Messi 89'  
Sestava

ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (64' Firpo) - Vidal (61' Rakitič), Busquets, de Jong - Messi, Griezmann (72' Arthur), Fati

Sestava

Cuellár - Tarín, Awaziem, Siovas - Rosales, Mesa (57' Eraso), Pérez, Silva (Rodrigues) - García, Óscar - Braithwaite (71' Plomer)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Som spokojný s výsledkom a dá sa povedať aj s prevedenou hrou, ale Leganés nekládlo takmer žiadny odpor, hralo sa nám ľahko, to jednoducho treba športovo uznať. Určite tam ale bolo dnes od nás zlepšenie. Som rád, že sme zvíťazili vyšším rozdielom, určite pozitívna skutočnosť a dúfam, že psychická vzpruha do ďalších bojov. Chcem ešte zdeliť jednu myšlienku, ktorá možno znie na prvý posluch trochu blbo, ale myslím, že je skvelá. Berme krízu ako šancu, šancu zlepšiť sa a predvádzať zas tie krásne výkony, ktoré zdobia Barcelonu. Viem, fanúšik má pocit, že tá kríza už trvá dlhšie, keďže už dlhšie nedokážeme vyhrať Champions League a hra už nie je taká strojová ako bola. Nechcem ale preháňať s tým slovom kríza, nie je to nejaká vážna kríza. Minulá sezóna bola skvelá, prišiel ale ten nešťastný match s Liverpoolom a boli sme ako obarení horúcou vodou. Táto sezóna je síce horšia, ja ale verím v obrat a teda v to, že budeme schopní získať aj všetky 3 trofeje a obraz hry sa zmení.

IDEME ĎALEJ, HLAVY HORE, PO ZLOM PRÍDE DOBRÉ!!! smiley

30.01.2020, 21:13
La Pulga La Pulga

Za istý druh krízy ale môžeme si myslím považovať dianie v tíme, keďže Barcelona má stále tie najväčšie ambície. Nie je to síce nejaká totálna kríza, že by sme boli napr. na nejakom 10. mieste v La Lige, alebo že by sme sa nedokázali dostať do vyraďovacích bojov v LM, to nie, ale áno ako som spomenul, máme tie najvyššie ambície + hra na vonkajších ihriskách škrípe. Snáď sa to všetko zlepší. Ak nie, uvidíme či v budúcnosti nastanú nejaké zmeny v tíme. Visca Barca!

30.01.2020, 22:34
Caltic8
Administrátor

De Jong se po Vánocích hrozně zhoršil a nevypadá to, že by měl v úmyslu s tím něco dělat smiley

30.01.2020, 23:02
PiGGy Caltic8

Hraje mimo svou pozici a v jeho prostoru se mu pořád motá Leo který prostě z lajny nevydrží hrát déle než 15 minut... Na dvaceti metrech pak hraje Leo Frenkie Toník a Vidal.

31.01.2020, 06:43
karlos PiGGy

Je pravda, že Frankie je taková 6. U nás hraje na 8 a t oje dost rozdíl...

31.01.2020, 10:10
macaxp1 PiGGy

Je to tak. Bylo to krásně vidět po střídání Griezmanna. Messi se posunul na hrot, Arthur s de Jongem a Rakitičem ovládli střed a obraz hry se zcela změnil. Kolmé nahrávky, náběhy, šance a branky.

31.01.2020, 18:27

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat