Osasuna 2:2 FC Barcelona

Osasuna 2:2 FC Barcelona

Barcelona dnes nečekaně remizovala na půdě Osasuny 2:2. Po špatné první půli se sice v té druhé díky změnám zlepšila, ale nakonec si z El Sadaru ani přesto neodvezli plný bodový počet. Pozitivní zprávou je tak aspoň debutový gól mladičkého Anssumaneho Fatiho.

Po úspěšném utkání s Betisem mohli být barcelonští fanoušci před třetím ligovým kolem v dobrém rozpoložení. Realita však byla odlišná a hlavně na začátku to bylo ze strany hostů tragické. Udeřili tak domácí, kteří se v 7. minutě zásluhou Roberta Torrese ujali vedení.

Autora poslední branky proti Barceloně našel parádně centr Brandona Thomase, jehož nezastavil Clément Lenglet. Tlak domácích byl v úvodních minutách velmi agresivní a Blaugranas měli problém s vedením míče. Scházel jim element překvapení a kreativity.

Co se týče držení míče, zde Katalánci pochopitelně vévodili, ale za celou pětačtyřicetiminutovku zaznamenali pouze jednu ubohou střelu z dílny Jordiho Alby. Levý obránce se pak v závěrečné fázi prvního dějství dostal ještě do vápna, kde spadl, ale sudí na puntík neukázal.

První poločas tak dopadl katastrofálně a po změně stran tak Ernesto Valverde sáhl k několika změnám. Místo Nélsona Semeda se na place objevil Ansu Fati a ten po pár minutách znovu předvedl svůj talent, když nejlépe naskočil na centr Carlese Péreze a srovnal na 1:1.

Fati se díky své trefě na úrovni puntíku na penaltu stal nejmladším hráčem barcelonské historie, který vsítil branku v soutěžním utkání LaLigy. V 53. minutě došlo k dalšímu střídání – místo Rafinhi Alcántary, jenž se trápil, se do hry dostal jeho krajan Arthur Melo.

A za 10. minut bylo v táboře barcelonských veseleji, když se právě ex-záložník Grémia prosadil po další nahrávce od Péreze, jíž předcházel souboj o míč před hranicí šestnáctky, kde za modro-bordové barvy bojovali Frenkie de Jong a kapitán Sergio Busquets.

Arthur chytře přelstil bránícího hráče a přesným obstřelem poslal míč za záda bývalého barcelonisty, Rubéna Martíneze. Jenže Osasuna i nadále pokračovala v útočení a několika akcemi ohrožovala svatyni Marca-Andrého ter Stegena. Blízko brance byl Juan Villar.

Nakonec se potvrdilo staré známé pořekadlo ve znění „tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne“. Utrhnutím je zde v parafrázi myšlena ruka Gerarda Piquého, který se ve vlastním vápně snažil zastavit přihrávku od jednoho z domácích fotbalistů.

Ve vzduchu jí však změnil trajektorii svou paží a zahrával se pokutový kop, který proměnil již zmíněný Torres. Barceloně se pak nedařilo vrátit vedení na svou stranu. Arthur poslal skvělý pass za obranu na autora obou gólových asistencí a ten měl spoustu času na zakončení.

Celkem zbrkle však nezvolil správnou možnost a brankář navarrského mužstva mu míč uzmul z nohou. Ačkoliv tedy v druhé půli přišlo kýžené zlepšení, na vítězství to katalánskému gigantovi s akronymem FCB nestačilo a domů si veze jen bod za plichtu 2:2.


Přehled utkání

31. srpna 2019, 17:00 El Sadar, Pamplona Digi Sport 3

CA Osasuna

2 : 2 Juan Martínez Munuera (Valencijské společenství)

FC Barcelona

Torres 7'  
Merida 13'  
  32' Roberto
  37' De Jong
Brandon 43'  
  51' Fati
  64' Arthur
Torres (pen.) 81'  
  82' Piqué
Moncayola 90+1'  
  90+4' Lenglet
Sestava

Rubén - Vidal, Aridane, D. Garcia, Estupiňán - Torres, Merida (71' Moncayola, Oier, R. Garcia (65' Ibáňez) - Brandon (78' Villar), Avila

Sestava

ter Stegen - Semedo (45' Fati), Piqué, Lenglet, Alba - Roberto, Busquets, de Jong (82' Vidal) - Pérez, Griezmann, Rafinha (53' Arthur)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

S tím Griezmannem se ještě pobavíme. Zase neudělal nic v zápase, kdy nehrál Messi ani Suárez.

31.08.2019, 19:14
Klokanomet Caltic8

Hele, tohle je Griezmann, hráč Griezmann. U něho je docela normální, že jeden zápas je všude a další je neviditelný. V dlouhodobém měřítku to ale svými x přednostmi vynahrazuje. Takže zase klid s tou panikou.

31.08.2019, 19:25
Caltic8 Klokanomet
Administrátor

Já jsem klidný. Klidně negativní.

31.08.2019, 19:51
Caltic8 Klokanomet
Administrátor

A měřit ho dlouhodobě nemůžu. V Barceloně to s ním pravděpodobně bude vypadat úplně jinak, takže měřím dosavadní zápasy, ve kterých má bilanci špatnou.

31.08.2019, 19:54

Zase v minulým zápase se výsledek otočil díky němu. Spíš vidím problém, že Barcelona jde do vedení a začne bránit výsledek proti mužstvu, který má sestupový ambice. Jinak za mě nejlepší Arthur.

31.08.2019, 19:49

Komentář byl smazán.

31.08.2019, 20:31
Caltic8 Messi the Genius "10"!
Administrátor

Tak díky a ahoj smiley

31.08.2019, 20:49

A takhle to bude porad az skonci messi

31.08.2019, 20:49
Migueli
Systémový administrátor

Info k lístkům na Dortmund: www.fcbarcelona.cz

31.08.2019, 21:03

Doufám, že přijdou nějaký změny. Protože na klub jako je Barcelona je tohle opravdu dost špatný!
Dostávat na prdel od takových low teamů.
Nechtěl bych vidět, kdyby proti nám teď mělo hrát M. City či Live....

31.08.2019, 22:44
Biscuit lhotik

To jsi mohl vidět minulou sezonu a od té doby se nic nezměnilo, jednou jsme smázli my je jednou oni nás...třeba dneska taky rupnul Dortmund s nováčkem....( ne jen remízu)

31.08.2019, 23:04
BananCZ Biscuit

Proc zas sem tahame Dortmunt a jeho rupnuti s novackem? Co to ma s nama a nasi hrou spolecneho? Herkules?

01.09.2019, 08:39
Biscuit BananCZ

Je hloupé, že se musíš tak blbě ptát a nevidíš tam tu paralelu nebo souvislost. Nejde o naší hru ta je jenom naše, jde o to že jak je psáno výše klub jako Barcelona musí porážet low týmy (ano měla by ale to neznamená že se občas neztratí) přesně tak jako se stalo právě v Německu, proč zminuji Dortmund?No asi proto, že v základní skupině je to náš papírově největší rival a dokonce prohrál s nováčkem (jen někteří si myslí že když je nějaký tým papírově slabší nemůže nás připravit o body),Hercules byl pouze příklad toho že i s jiným trenérem můžem prohrát s low týmem.Nikdo tu nepočítá s marodkou a houževnatostí týmu co stojí proti nám...Ale píšu to stejně zbytečně protože ty a tobě podobní si stejně budete držet svou.

01.09.2019, 08:54

Jinak argumentace Man.City a Pepem je taky docela vtipná protože za poslední 3 roky to v LM nedotáhli ani jednou dál než my.(Na to že mají 1000x lepšího trenéra než my a hráče teda rozhodně špatný nemají). Co mají asi říkat fanoušci City? Píšou tamější něco jako: Aguero by si měl najít novej tým, protože s tímhle (týmem a trenérem) LM prostě neudělá?

01.09.2019, 11:25
shorty Biscuit

Mě třeba nevadí když se prohraje ale vadí mi jakým stylem ... než fotbal jestli se tomu tak dá říkat je děsnej nekoukatelnej nudnej a at chceš nebo ne je to trenérem který ordinuje co se bude hrát.... chápu že někdy prostě není den ale ne 3 roky to se na mě nezlob dokud tu valverde bude tak to nebude jiný prostě potřebujeme nový impusl a ten nepřijde sám od sebe potřebujeme někoho kdo tomu mi hráče jezdit po prdeli

01.09.2019, 12:31
Biscuit shorty

1. Historie se nebude ptát na to jak ten tým hrál (jestli se to někomu líbilo a někomu ne), to je dost subjektivní
2. Měli smě aji pěkný zápasy kde sme dali hodně golů
3. Ok, Valverde není nejlepší trenér ale pokud Pep je náš vzor taky je na místě se zeptat proč 3 roky v LM nikam nedošel(Když se tu zminuje, že hráče máme dobrý a je to jen a jen o trenérovi), pak je dobrý říct že City má taky super hráče a k tomu ještě jednoho z TOP trenérů.A další problém je že tu nebyla žádná reálná nabídka od trenéra hodného Barcy, který by byl ochoten sem přijít.
4. Za mě tohle celý ukazuje na to, jak je LM složitá a konkurence v ní je tak obrovská (ale ne jen ta LM jako taková ale i celý fotbal), ano taky bych chtěl aby jsme hráli jak za našich nejlepších sezon ale bohužel to nejde udržet napořád.

01.09.2019, 12:55
Pajinos Biscuit

naprostý souhlas smileysmiley

01.09.2019, 13:14
lhotik Biscuit

Máš pravdu, že City tam nasypalo spousta prachů do hráčů a za trenéra, ale furt se jim to nedaří...ale to je prostě smůla v LM.
Zrovna si vybereš jeden zápas a nebo ti nesedne soupeř a jsi v prdeli.

Viděl si teď nějaký jejich zápas? Hrajou pěkný kombinační fotbal, navíc ve strašné rychlosti a jdou si za výhrou.
Něco co PEP ordinoval tady, když tu byl.

01.09.2019, 12:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat